icon

Prečo ma dovolenky vyčerpávajú?

10. aug 2025

Ako to fungujete u Vás na dovolenkách? Lebo mňa popravde každá jedna tak neskutočne vyčerpáva … cestujeme viackrát do roka na menej dni. Posledné roky cítim strašnú únavu z toho, vôbec si to neužívam. Cestujeme po vlastnom. Na dovolenku všetko chystám pre seba a deti aj spolocne - napríklad kozmetiku, veci na pláž. Môj muž? zabalí seba. Ma poloprázdny vak, my na prasknutie. Prídeme na dovolenku a stále niekto odomna niečo chce, urob mi toto, urob mi cop, kde mám plavky, ktoré si mám zobrať, kde sú krémy, akú si zobrala tašku - áno raz ma dokonca obvinil, ze nemám tašku a nemá si kam dať veci. On sa ráno zobudí, ide do hotelovej posilňovne a keď dôjde my mame byt akože pripravení lebo veď potrebuje sa najesť … Ideme k moru.Vezme si svoje jedny plavky na seba a do ruky jeden uterák .. a kde mame krém? kde ma dieta okuliare? kde si môže sadnúť na aký uterák? ak vyrieši tak zahlási že Ok no on ide… A aj ide, veď tréning plávania ma na 30 minút. Deti sú zevraj samostatné netreba im robiť ani spoločnosť ani nič “nepotrebujú” majú more a dovolenku … Naposledy som sa takto zbitá vracala z plaze na hotel o 8 vecer - dlho sme cestovali. Celu cestu som rozmýšľala, že ako to ešte dnes dám, že nevladzem. Deti špinavé mokré, treba pomôcť pri umývaní vlasov, potom fenovat, prať mokré plavky nech sú na zajtra čisté a dotoho samozrejme aj ja existujem. Sú to iba základne veci. Žiadne neviem aké pontičkárstvo. Akonáhle dôjdeme do izbu muž zahlási že no on ide na welness lebo ten je len do 21:00. Tak to už som vybuchla a poslala ho deťom umyvat vlasy. On sa v takom prípade otočí a deti sa spyta…. Vy si ešte neviete samé umyť vlasy???? Toto robí vacsinou keď ho pošlem niečo urobiť čo on ani nemá sajnu že tým deťom robím ja denne. “Umyl” vlasy a nasraty odišiel sa prejsť. Ešte dalších 5 veci trebalo urobiť a si rozdeliť…. Deti unavené ja špinavá a fenujem im vlasy … často mi tieto dovolenky vyčíta. On ma zato, že musí pracovať aby sme na tieto dovolenky mali, že v podstate všetko on kúpi (letenky a ubytko, auto) a vybaví a ja sa iba sťažujem a som nevďačná … To čo robím ja - čo dotoho vkladám nemá absolútne za nič! Lebo veď len peniaze majú hodnotu. XYkrat som povedala, že dobre na ďalšiu už nejdem lebo je to pre mna niekedy už ako za trest. Ale chodím kvôli deťom. Prídeme domov a on ani šajnu nemá ako sa jeho špinavé veci a vaky a všetko dostane z autá do skrine … prosím neraďte mi ako Vaše deti si už vedeli v 3 rokoch umyť vlasy po pas same. Moje proste nevedia … Raz sa ma dokonca opýtal, či ja sa opäť na dovolenke chcem iba “zviesť” …

mikadooo
10. aug 2025
@simona20201309

@mikadooo prosím ta... tipek ktorý má svoju ženu za sluzku, dáva si ráno fitko a poobede wellnesik by si tu dovolenku bez svojej ženy a deti užil 220x lepšie. To hy bolo ako za odmenu. Nech ide autorka sama a on nech sedí doma s deťmi....

@simona20201309 no, toto zas celkom neviem odhadnúť, či by som dokázala odísť od detí na dovolenku, keď jedno má 3 a druhé možno aj menej. Moje deti boli na mňa dosť naviazané, tak mám na toto asi subjektívny pohľad. Dovolenky boli zahul aj u nás, ale chodili sme len na jednu dlhšiu, trenice u nás boli a to mi muž dosť pomáhal, žiadne také, že on si ide do posilky a "o deti sa netreba starať" a podobné hlody. Podľa mňa toho skôr autorke ubližuje, tá nulová empatia z jeho strany a to zameranie na svoj program, že ja si idem tam a tam a vy sa tu nejak zabavte... To by mne echt vadilo. Je to smutné, mať takého sebca po svojom boku, ktorý nás berie ako prívesky a dobré sme mu len na fotku na sociálne siete :(.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
miselka257
10. aug 2025

Akože ja by som ho poslala kade ľahšie. Toto nie je normálne podľa mňa. Moja bývalá šéfka mala takého muža, dokonca bol schopný celý deň nejesť kým bola v práci, lebo veď je jej robota pripraviť jedlo. Aj keď ho mal navarené v chladničke, nenabral si a nezohrial. Takých chlapov by som prefackala. Ale ako naučíš, tak máš. To isté mala aj so synom, naučila ho, že má full servis a nemusí nič.

anonym_af86b0
10. aug 2025
@anonym_autor
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_autor peniaze na dovolenky sú jeho a deti nie sú jeho? Dovolenka je vaším najmenším problémom

lizatko1009
10. aug 2025
@elizabet173
Odpoveď bola zmazaná

@elizabet173 vela rodin takto zial funguje, nie kazdeho bavi byt rodicom a vychovavat, mozno ma vek, ze uz chce mat klud, nevieme. Vcera som asi 20 min pozorovala na kupalisku nejake rodinky, chlap :"mam v riti" a zeny stali pri detskom ihrisku a pocuvali neznesitelny buchot po nastrojoch, ktore tam mali, alebo stali pri bazene a davali dozor. Videli sme ako jedno musela strazit, tak kludne druhe poslala stiahnut pred ludmi plavky a vycikat sa do kvetin pred vstupom do vnútorných bazenov, lebo tam bolo to ihrisko a ist s tolkymi detmi na wc, tak sa jej asi nechcelo. Kultura za "piecet*Ten buchot sme nezvladli ani my a usli sme do termalu, aj ked bolo horuco, lebo tam bol klud. Vela zien chce tie deti viac a zial, musia prezit minimalne 20 rokov, pokial z toho vyrastie ako taký samostatny jedinec a ja viem pochopiť aj druhu stranu, ze nie kazdeho to bavi, lebo mna ako zenu tiez by to nebavilo a nie necitim sa vadna.

autor
10. aug 2025

@anonym_055c7f pozri, tak potom nech ide on na tu dovolenku s krásnou mladou kolegyňou plnou pochopenia a energie a deti im pribalím so sebou. Uvidíme dokedy taká milá bude. Ja chápem čo chceš povedať, ale Tvoj príspevok mi vyznieva že “nikdy nieje tak zle aby nemohlo byt horšie” takze je lepšie držať hubu a krok. Ale ono to môže byt lepšie. O mna sa on nebojí že príde milý mladý kolega plny energie ktorý ma na dovolenku vezme? To len žena sa má “báť” o chlapa že zdrhne?

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
lizatko1009
10. aug 2025
@elizabet173
Odpoveď bola zmazaná

@elizabet173
zial, dnesna doba. Niekedy ludia neriesili, teraz zial musia a dotlaca ich k tomu xy okolnosti a aj povaha daneho cloveka. Chlap chce mat doma aj zenu, nie len nervoznu z deti a situacie rodicku, dojicku, pracku atd. Preto chapem aj druhu stranu.

anonym_0a975f
10. aug 2025

Ty si kus submisívnej slúžky, nemaj o sebe vysokú mienku.

Muž nezbalí plafky pre decko? Nevadí, decko sa bude kúpať v kraťasoch a potom mokré sadne do auta.
Muž neoperie plavky po použití? Nevadí, rovno si ich mokré môže obliecť naspäť na seba na pláži.
Muž nevyberie oblečenie z tašky po dovolenke? Nevadí, aspoň má rovno zbalené o rok, také fajné plesnivé si to vytiahne.
Muž xy? Nevadi riešenie je xy.

maminkadeticiek
10. aug 2025

Strasne sa smejem,ako pises ze rezort ultra all inclusive by ta nebavil.A toto ta bavi?Vsak pises ze si ako zbity pes.Dovolenky nie su vas problem.Vas problem je totalne zly vztah,zla komunikacia,zle nastavene partnerske (ne)fungovanke,nulove pochopenie.Na tej dovolenke to akurat tak bije do oci,lebo je to zmena prostredia,doma uz mas svoju rutinu.Ty to robis dobrovolne,lebo ved "kvoli detom a ich zazitkom".Toto je typicke pre matky trpitelky.Co urobit.Nefnukat,ale vyhlasit,ze je touto dovolenkou si skoncila,ze na dalsie nejdes.A bud sa zacne zaujimat preco a veci zmeni,alebo budes mat svaty pokoj.

sense
10. aug 2025

Koľko a ako staré máte deti.? Ono predpokladám že to nie je len dovolenkový problém ale aj doma.
Ja doma zahlásil kto si čo nezabali nemá.

anonym_05b896
10. aug 2025

Momentálne sme na dovolenke pri mori. Áno, drvivá väčšina zbalenia je na mne, manžel chystá auto, poistky a také tie technické záležitosti. Nie sme v hoteli, sme na súkromí, kde si ai varíme. Teraz je na nákupe, ja chystám osušky a krémy na pláž. Plavky máme na sebe, jedny náhradné mám pre syna v taške. Natierame sa už na izbe, hneď na to dávam krémy do tašky. Pred odchodom sa vždy pýtam - slnečník máme? vodu máme? loptu, okuliare máme? atď. Ale nechystám všetko ja ako otrok. Ak chcú deti loptu, musia si ju pripraviť a poniesť. Mňa zaujalo, že fénuješ vlasy (a že ťa to zaťažuje). A prečo to robíš? veď je horúco, preschnú aj samé. Sťažuješ sa, že musíš preprať plavky? veď je to pár sekundová záležitosť. Nemusí byť všetko dokonalé. Poriešila by som seba a deti. A že na teba frfle, kde je toto, či tamto? zlatko vzal si si? nachystal si si? je to tam a tam, choď si vziať. A prosím neštekaj na mňa, aj ja som na dovolenke a chcem si oddýchnuť. Nabudúce s tebou nikam nepôjdem, keď sa chceš takto správať. Ty máš posilku, wellnes a čo ja? Tak mu to proste šplechni do tváre. On možno ani len netuší, že ti to ide na nervy, keď vždy všetko urobíš, lebo on nič nevie. Na otázku či si deti nevedia umyť vlasy by som mu kľudne odpovedala, že nevedia a bolo by super, keby im s tým pomohol. A že on bol taký aj pred deťmi? Nezmenil ho pôrod, ani hormóny. Vždy bol sebec, však?

autor
Autor odpoveď zmazal
anonym_c5bc06
10. aug 2025

@anonym_autor to úplne poznám muz zoberie seba a dieťa v autosedacke ale ze treba zobrať mlieko čaj plienky náhradné oblečenie a jedlo to nie iba potom vytiahne z tašky a mysli si ze to samé prišlo. Ked sa pride tak zas si mysli ze všetko sa zázračné opralo aj ozehlilo a zvykla som si nato ze ak jeho chcem alebo potrebujem musím mu priamo povedať....ak chcem voľno od malej tak mu poviem ze v ten den nech ju vezmem na záhradku a pride až večer...proste co nepoviem on si nedomysli ale tiez sa cítim veľa krát ako upratovacka ,kuchárka a slúžka

vladuska20
10. aug 2025

Este,ze mam deti naozaj velke a tu dovolenku som si uzila vo velkom.Ako balenie bolo styl zoznam a obchod obaja s muzom,obaja sme rozmyslali co treba.Deti sa same osprchovali a bud ja alebo muz preplachli mokre plavky,od piesku a zavesili.Muz ozaj nemal s tymto ziaden problem,striedali sme sa.Deti si same nabierali jedlo ako aj my.Takze ako ja som ani nevedela,ze tam mam 5deti a najmensi 2 a pol r.Aj pri nom sme sa pekne vsetcia prirodzene striedali a davali na neho pozor.
Ale u vas to asi bude o niecom inom,tam budete mat aj ine problemi ako len dovolenka.

letfenixa
10. aug 2025
@lizatko1009

@elizabet173 vela rodin takto zial funguje, nie kazdeho bavi byt rodicom a vychovavat, mozno ma vek, ze uz chce mat klud, nevieme. Vcera som asi 20 min pozorovala na kupalisku nejake rodinky, chlap :"mam v riti" a zeny stali pri detskom ihrisku a pocuvali neznesitelny buchot po nastrojoch, ktore tam mali, alebo stali pri bazene a davali dozor. Videli sme ako jedno musela strazit, tak kludne druhe poslala stiahnut pred ludmi plavky a vycikat sa do kvetin pred vstupom do vnútorných bazenov, lebo tam bolo to ihrisko a ist s tolkymi detmi na wc, tak sa jej asi nechcelo. Kultura za "piecet*Ten buchot sme nezvladli ani my a usli sme do termalu, aj ked bolo horuco, lebo tam bol klud. Vela zien chce tie deti viac a zial, musia prezit minimalne 20 rokov, pokial z toho vyrastie ako taký samostatny jedinec a ja viem pochopiť aj druhu stranu, ze nie kazdeho to bavi, lebo mna ako zenu tiez by to nebavilo a nie necitim sa vadna.

@lizatko1009 "pětset"

autor
Autor odpoveď zmazal
anonym_8dd6b1
10. aug 2025

S deťmi si dovolenku neviem ani predstaviť, musí to byť utrpenie pre oboch, nie len pre matku. Nikdy si dovolenku človek neužije, kým sa o deti treba vo väčšej miere starať. Výlety na deň, dva, tri chápem, ale dva týždne? To radšej ostanem doma a budeme s nimi chodiť na ihrisko a podobne.

mamaaja82
10. aug 2025

X krat sa ta baby pytali kolko rokov maju dwti?Schvalne neodpovedas?Akonahle maju viac ako 6 maju si vediet par veci zbalit aj same a z hotelovej izby si vziat veci k moru to uz musia fungovat.

lllaila
10. aug 2025
@anonym_7edde2

@anonym_autor môžem sa spýtať, že teda ako by ti to vyhovovalo?

@anonym_7edde2 vieš, tu skutočne nejde o to, či je to rezort. Aj tam musíš ráno deti vychystat na pláž a pobaliť krémy, hračky a večer ich rovnako sprchujes, umyvas vlasy, preperieš plavky, vytrasies piesok z tašky, ulozis spať atď. Tu je problém muž, ja zíram nad ním 👌

ivik4
10. aug 2025

Pre boha takemuto nemoznemu lenivemu blbcovi treba minimalne 2 deti porodit 🙄. Vsak si ako sluzka. Pri mne by mal peklo na zemi keby sa takto sprava. Potom by som zbalila svestky a nech si zije sam.
A co sa dovoleniek tyka, nie nefungujeme tak, fungujeme asi tak 50-50. Ako kedy a ako sa nam chce...

autor
Autor odpoveď zmazal
anonym_3d6b18
10. aug 2025

Vyhybas sa odpovedí, koľko detí mate a koľko majú rokov. Predpokladám, že už dosť staré na to, keď im manžel môže zahlásiť že si nezbalili plavky. Čiže, naučiť deti zodpovednosti, trénovať u doma, od mala. V lete netreba fenovat vlasy, stačí urobiť vrkoc, ak sú veľmi dlhé. To je rýchlejšie.
Každému dať malý ruksacik, povedať - dajte si tam plavky, šľapky, osusku. Kto nebude mať, nebude sa kúpať. Pred odchodom to trvá minútu, skontrolovať, či tam majú plavky.
Manželovi povedať to isté, zbal sa, lebo tvoj problém keď dačo zabudneš.
Prídete na izbu, každý sa vybali, dá na kôpku. Tebe ruky neodpadnu, ak nepreperies deťom a sebe plavky, on nech si nosí aj týždeň také slané. Vôbec ale vôbec by ma to ani ne hnevalo, ani by som sa nestarala.
Deti sa veru osprchovať môžu samé, vlasy ak potrebujú, im z lásky umy. Už choď na dovolenku nastavená tak, že sú to tvoje deti, spoliehajú sa na teba, ale netreba im utierať zadky. Uľahčí si to a nebudeš nadávať.
Moje deti sú ešte malé, potrebujú aby som ich kupala, a nechcú pri tom manžela. Ale zase on od nás neuteka. Skus ho zamestnať a co neurobí, nerob ani ty. Deťom jest dat musíš, umyť ich musíš, ale on je dospelý.
A raz by mi povedal, že to on platil dovolenku, tak by som mu zbalila deti, a môže ísť, a vypla mobil na týždeň.
Nech sa aj poserie 😄

letfenixa
10. aug 2025
@ivik4

Pre boha takemuto nemoznemu lenivemu blbcovi treba minimalne 2 deti porodit 🙄. Vsak si ako sluzka. Pri mne by mal peklo na zemi keby sa takto sprava. Potom by som zbalila svestky a nech si zije sam.
A co sa dovoleniek tyka, nie nefungujeme tak, fungujeme asi tak 50-50. Ako kedy a ako sa nam chce...

@ivik4 vlastne ani nerozumiem, aký je rozdiel medzi "rezortom" a "hotelom", či autorka ste v apartmáne?

anonym_5d58a1
10. aug 2025

@anonym_autor očividne takto fungujete aj doma, tak nemôžeš čakať, že na dovolenke sa z muža razom stane tvoj pomocník. Tam len vaše problémy vyvrcholia.

autor
10. aug 2025

@mamaaja82 áno schválne, lebo toto nieje o mojich deťom a nieje to otom, čo vedia deti iných matiek v tomto veku robiť. Moje to nevedia, možno sú nato dôvody, nieje to predmetom diskusie. Preto je irelevantné vypisovať čo vedia tie vaše .. iba by sa táto diskusia zvrtla k super matkám a super deťom. Môj stav je takýto.

simca06022011
10. aug 2025

Koľko maju deti rokov?
Ibak toto som si ja uz pred dieťaťom s chlapov niekoľkokrát vyhadala a kľudne aj pred inými ľuďmi 😂 tiez to co on chce robiť a podaj mi, kde je toto a tamto a nezabalila si mi... keď takto na druhom pobyte začal ze mam.mu ja vybrať z kufra, zobrala som si uterak a plavky a isla som.bez neho. Ignorovala by som dávno správy "kde je co a co ma robiť.. " to je len pohodlnosť. Dospely je, bezne veci si ma najst co vlastnom byvani. Keď uz sme mali dieta, tak žiadne čakanie (áno par rast to tak bolo = pracu ma dokončiť a tak isto aj hento a sauna a nakoniec som z ničoho nič nemala) = na raňajky idem s dieťaťom ci je alebo nie je nachystaný. Zväčša je lebo proste na raňajky ideme spolu. To aj tvoje dve deti s aha dám vedia už samé nachystať. Na pláž/ program to mame aj pri raňajkách vydiskutovsne. Cez obed som ho napr s dcérou posielala na izbu spat a rovnako sa jej venoval a strážil ju. Pripadne sme išli soat všetci.
Inak čím kratšia dovolenka tým horšie. Lebo ani z cesty si neoddychnes a ani sa neaklimatizujete a systém si nespravil aby str si oddýchli a zase ides spat. A len sa naháňate, aby ste splnili nejaké míľniky "vyplávat sa, uzit si". Ak niekto plsti welness ubytko samozrejme si to chce užiť a keď ste tam krátko tak áno vystriedať da neviete ak musíte deti večer strážiť... neviem teda koľko majú rokov. A neviem co ti bráni sa zdvihnúť a povedať ze nie teraz idem do welnesu do 21vej ja a ty tu budeš s deťmi 😂 myslím, ze keď ty prestaneš posúvať to co ty chceš robiť na druhu koľaj, tak sa aj nejaké veci zmenia. Ale ty uz ideš s tým na dovolenku ze to pretrpieť musíš aj obsluhuje každého. Ja keď balím dcéra asistuje. Chlapa som naučila. Balíme tak ze veci na pláž sú samostatné, je tam všetko. Každý vie co si berie a kde to ma...a ak sme niekde viac ako noc. Dcéra si veci vyloži do skrine sama a najde všetko. A umyť sa vie od 6rokov... plavky si.tiez každý vie prebrať ale to je taky 5 minút aj stým ze na susiak vyhodím uteráky.. zase veľa toho co opisujes je úplne normálne a podla mňa fakt len ty si musíš najst čas na oddych a zmeniť prístup. Sj k dlhším dovolenkam. Ja neznášam víkendovky. A to keď uzbtka kazdybsinberie veci tak za ruksak 😂 a tým pádom nie je co hľadať.

lukbe
10. aug 2025

Deti tu nie sú problem, tým problémom je tvoj muž a jeho chrapunske správanie.

ivik4
10. aug 2025

Inak ja dovolenku s malymi detmi ( tak do 7rokov ) volam zemiakova brigada, nie dovolenka. Ale teda aj v pripade ze sa rodicia pri detoch striedaju, nie ze je vsetko na jednej hlave. Vsak mas este jedno velke decko

autor
Autor odpoveď zmazal