icon

Prečo ma matka zhadzuje pred návštevami?

27. sep 2024

..a neprestala s tým ani keď už mám svoju rodinu. Keď ju na to upozorním povie že nafukujem, preháňam. K ostatným súrodencom si to nikdy nedovolila a toto jej správanie sa prejavovalo vždy hlavne počas návštev, a pred blízkou rodinou. O čo jej ide?

Strana
z2
svetlonos
27. sep 2024

Pozri youtube Nora Lauková. Robi aj online konzultácie. Pošleš fotky a ona ti celkom presne povie, aká je matka otec deti, ty. Síce si počkáš na termín ale máš to na istotu. Ja som nevedela uplne vstrebať a uveriť, keď mi takto identifikovali rodiča iný ľudia. Lebo tam som nevidela typické príznaky. Pretoze starostlivosť, aj iné veci tam sú. Ale ona len z foto sypala presne ako sa tém človek chova, jedna a to fakt nemala odkiaľ vedieť, ani meno nevedela.
Takže vrelo odporúčam a poradí ti aj ako s ňou (ne)jednať.
Inak stalo sa mi to tiez a nestačila som blbo pozerať. Hlavne aby oni boli ti ukážkoví, najlepší seba tvojim zaradením vyzdvihli. Ešte to potom vyhlásia, ze im predsa ide o tvoje zdravie ci dobro!
Zatiaľ ale jednoduchá rada - Uplne na rovinu ju posli pred všetkými do .... doplň si podľa ľubovôle. A posli ju za jej kamarátmi, ktorí ju oslavujú do neba. Podľa mojich skúseností títo poskodeni jedinci tých skutočných priateľov nemajú totiž to. Pokial náhodou maju zopar dlhoročných, vyfarbia sa cadom aj pred nimi a ti ich skôr či neskôr pošlú tiez do prdele. Maju bud submisivnych priateľov alebo rovnakych narcisov. Alebo takých, ktorí ich ešte neprekukli.
A uplne s nou zrus kontakt za kazdu cenu.

jamimo
27. sep 2024

@autorka... Niekedy je fajn a dôležité pre zachovanie vlastného psychického zdravia a pohody nestretávať sa s biologickou rodinou. Možno to znie kruto, ale veľký kus pravdy. Všimla som si tvoju pripomienku : nejako to doklepeme... Viem, tvoja vec, ale 👆 raz keď sa tvoja matka pominie, s truhlou sa problém nezavrie 🤷‍♀️ Tá horká slina, trpká príchuť a 1 000 otázok bez odpovede tu ostane. Skús sa zariadiť tak (možno v psychoterapii) aby si žila slobodný, šťastný a zdravý emočný život, so sebahodnotou, sebaláskou a sebaúctou. Oplatí sa 👉 tomu ver! Prajem ti šťastný život a úsmev na tvári. Aj pre teba 🌞 svieti!

0silvia0
27. sep 2024

@svetlonos presne tak, ziju v sebaklame, ze maju priatelov. Prd makovy, nikto ich nema rad, falosnikov falosnych. Kazdy ich raz prekukne

svetlonos
27. sep 2024

@0silvia0
no presne. Ja som zažila ako sa ten narcis bavil s dlhoročným priatelom od strednej školy. Poznam dobre oboch a ten priatel by NIKY v zi ote takto hulvatsky nejednalo. Ja som bola len svedkom telefonátu a teda som čumela! V tom momente by som takeho "priatela" aj po 40 rokoch poslala do riti. Ale je to priatel, ktorý he samozrejme vyžarovanie neatraktivny, obezny, nechá si s.... ť na hlavu často. Ale verím ze časom aj tomu dopne. Nezaslúži si takéto hulvatsje chovanie. Ten je nezištne ochotný pomôcť dokonca mne, keby bolo treba. Išlo o ubytovanie u neho v dome aj celou mojou rodinou! Ze nech zbycne hotel neplatím!
Áno, narci ma svoju vlastnú upatlanu realitu, kde on svieti, je naj po všetkých smeroch a verí, že aj ti co vedia o ňom takmer všetko, su hlúpi. Lebo to samozrejme nie je pravda co postarali, to bolo predsa uplne inakšie! 😂 Pokial je ten clovek mimo života, dá sa na tom aj zasmiať. Ale uznávam, ze aj po 10rociach vedia nasrat a vyviesť ma z miery 🤯.
A u mňa to bolo ešte horšie, lebo to nebolo o jasnej ignoracii a nezaujme, skôr uplne naopak. A preto bolo sakramentsky ťažké prísť na túto "vadu". Tiez mi to trvalo desaťročia 🫣.

basulaak
28. sep 2024

Su take metody, ze dokazes takeho cloveka par kontra otazkami zosadit z kona. Najdi si to na nete, su to rady od psychologov. Myslim, ze jedna z tych rad bola, ze mas pomaly zopakovat po nich tu pichlavu otazku, pripadne sa s kludom spytat ci sa citia v poriadku a aj sa ich pred vsetkymi opytat, ci je ich cielom zranit tvoje pocity a tak nejak narcisa vyvedies z role veducej do role “vypocuvaneho” a publikum sa zacne sustredit nie na teba ale na jeho odpovede a jemu zacne byt neprijemne. Su to take psych. taktiky

danica2711
28. sep 2024

áno, je to matka, ťažko sa s ňou úplne prerušia kontakty, človek má stále v kútiku srdca ten pocit, že veď mamička... Ale ona ubližuje tebe aj tvojim deťom. Obmedz kontakt s ňou na nevyhnutnú pomoc, nakúp, urob, odvez, ale žiadne návštevy akože pre radosť a hlavne nie s deťmi

purple_wolf
28. sep 2024

toto mi robi aj moja mater a ja sa s nou nerozpravam ... taky ludia sa nezmenia a nikdy nevidia vo svojom spravani nic zle vzdy je problem v niekom inom ... prerusit na cas kontakt ti nepomoze lebo jej to bude jedno ... je na tebw ci chces takeho toxickeho clovela v zivote alebo jej zabuchni dvere pred nosom a hasta la vista do konca zivota

stanulienkat
28. sep 2024

Mas svoju rodinu. Matku odstrihni. Navsteva na Vianoce a hotovo. Nedaj si zobrst psychicky klud.
Otec sa ako k tebe sprava?

b_a_m_b_i
28. sep 2024

@svetlonos tak ja som si pozrela vcera po tejto teme Noru Laukovu,
vie dost putavo hovorit,
celkom ma tie temy zaujali o ktorych hovorila,
No potom ...
Tie roky praxe, atd. ako sa obhana titulmi,
(zo sukromnej kde je skolne 4000e, a mas to hotove za 1 rok),
pride mi ze terapeutka moze byt kludne aj starsia zena so skusenostami, a viac ti to da ako otitulovany,
Zda sa mi ze poslednych asi 5 rokov si vela tychto terapeutov robi reklamu na temy narcizmu,
Lebo dobre sa to pocuva, kazdy si povie ze takeho, taku poznam to bude asi ono,
Vsetko je patologicke, ak niekro nieco robi, aj ked robi uplny opak tej veci aj vtedy,
to sa tak rozsirilo ten pojem v poslednej dobe ze vsetko je narcisticke,
kazdy je narcis,
aj v diskusiach to padne xy krat,
pisem len za to ze kazdy si moze vystupovat online ako chce,

ale pri tychto terapeutoch, guru, koucoch treba byt niekedy opatrny, a spozorniet co hovoria, aj ako to hovoria,
aj terapia je oblast kde sa sustreduju zranitelny ludia v tazsich zivotnych situaciach, nespracovanych veciach z detstva, atd. a preto si treba davat pozor koho si clovek vyberie,

Lebo totizto aj medzi nimi sa najde clovek ktory sa len vyziva ze ma pred sebou mozno v tej chvili slabsich,
a to je potom dost smutne.
Nehovorim vyslovene ze tato pani Laukova, ale na mna nezaposobila, je toho uz vela.

Strana
z2