Prežívanie ťažkého obdobia bez práce a s deťmi
Ahojte, mam tazke obdbobie, mam pocit , ze len prezivam. Nateraz nepracujem, pretoze riesim zdravotne veci, ale na druhu stranu mam pocit, ze len prezivam.
Avsak samozrejme, doma navarene a upratane, o deti postarane, ucim sa s nimi do skoly...
Len niekedy mam pocit, ze prezivam. Ze nezijem zivot, aky by som chcela...uz to mam roky, AD sa mi nechce na to brat, mam pocit, ze z roka na rok horsie. Ma to niekto tak?
Cakam, kedy pride lepsie odbobie, snazim sa tesit z malickosti, ale niekedy mam pocit, ze moja dusa hrozne upada, sportujem, jem zdravsie, proste snazim sa.
Ale ta mysel upada :( , je to tym, ze nepracujem a riesim debiliny?
Pracu si hladam dlho, ale len brigadne, lebo doktor neodporuca na plny uvazok.
Ale s pracou je to tazko, vsade chcu studentov :( aj to ma ubija.
Som v byte medzi 4 stenami , kebyze mam aspon Rodimny dom so zahradou, tak aspon tam makam... Ako sa mam nakopnut? Aj vy sa vekom menite?
staras sa o deti, sportujes, zijes zdravo... ked aj tak mas pocit, ze "prezivas", tak toho psychologa a AD mozno aj zvazit... v bytovke nie si zavreta, zoberies kluce a ides von... rovnako su ludia na dedine pozatvarany v domoch, ked je im psychicky zle... makat - teda este viac robit - pridanim zahrady a viac m2 na upratovanie si fakt myslis, ze by ti prospelo a nemyslela tak sama na seba, ako ti je zle? Tak tam je ten zakladny problem, chces na to zabudnut a nie to vnutorne vyriesit.
@anonym_3a7580 ako to mam vnutorne vyriesit, roky trpim depresiami a este horsie, ze za poslednych 5 rokov mi este umrelo vela ludi a neviem, sa cez to preniest. Zacat znova zit.
vsade chcu studentov? akože študentov bez praxe? Tak tomu sa mi nechce naozaj veriť... myslis, že ked budeš mať dom, že ti bude lepšie len koli tomu, že máš dom a zahradu? Aj ked chápem v tvojom "stave"vidíš negatívne asi všetko
@anonym_autor tazko povedat, lebo na jednej strane nepracujes (v praci), ale teda v domacnosti asi makas o sto sest... Tak tazko radit... mozno naozaj najst nejaku pracu (ked teda vies /zvladas upratovat a varit, tak si nechces najst napriklad zopar domov na upratovanie? Budes mat peniaze, vypadnes z domu...
ako pises:
Len niekedy mam pocit, ze prezivam. Ze nezijem zivot, aky by som chcela...uz to mam roky, AD sa mi nechce na to brat, mam pocit, ze z roka na rok horsie. Ma to niekto tak?
nie nema to tak niekto, ved to je hrozne - comu sa branis? AD ti pomozu
z tohto sa nedostanes sama evidentne, ty si zrela na terapiu aj lieky akutne
@anonym_3a7580 ako to mam vnutorne vyriesit, roky trpim depresiami a este horsie, ze za poslednych 5 rokov mi este umrelo vela ludi a neviem, sa cez to preniest. Zacat znova zit.
@anonym_autor no proste si vezmes AD, lieky, ktore potrebujes.
@anonym_autor ktory doktor ti neodporuca plny uvazok? Ved ty potrebujes ist medzi ludi a zamestnat si mysel aj ruky pracou. Nelutuj sa a chod robit
@anonym_autor ktory doktor ti neodporuca plny uvazok? Ved ty potrebujes ist medzi ludi a zamestnat si mysel aj ruky pracou. Nelutuj sa a chod robit
@anonym_7180c6 praveze kvoli mojmu stavu nemozem na 8 hodin. Predtym som robila na 6 hodin, zial firma sa zrusila , inac som cely zivot robila na 8 hodin. Ja nie som cely zivot doma.
ako pises:
nie nema to tak niekto, ved to je hrozne - comu sa branis? AD ti pomozu
z tohto sa nedostanes sama evidentne, ty si zrela na terapiu aj lieky akutne
@anonym_57a057 bojim sa, ze lieky mi len zatazia pecen a zaludok, mam problemy s travenim...Je to zacarovany kruh, ja viem.
@anonym_7180c6 praveze kvoli mojmu stavu nemozem na 8 hodin. Predtym som robila na 6 hodin, zial firma sa zrusila , inac som cely zivot robila na 8 hodin. Ja nie som cely zivot doma.
@anonym_autor kvoli psychickemu stavu? Aky rozdiel urobia tie 2 hodiny navyse v porovnani so 6 hodinami ako si robila predtym?
@anonym_autor prepac, sama povies ze trpis depresiami uz dlhodobo ale antidepresiva odmietas, lebo nechces lieky a zatazia Ti pecen a blabla. 🤦 No nie, tak cakaj kym Ti prepne uz uplne v hlave a decka zostanu tyzdne/mesiace bez matky co bude kdesi hospitalizovana - ak jej v hlave neskrsne este horsi napad.
To Ti fakt pride ako dobre a spravne riesenie?
(Kludne odpovedz na otazku, to nie je recnicka otazka)
Prepac ale si dospela osoba a Tvoj postoj je uplne scestny. A nie, nenapisem to citlivo a ani so srdieckami, niektore veci si proste treba realne uvedomit.
vsade chcu studentov? akože študentov bez praxe? Tak tomu sa mi nechce naozaj veriť... myslis, že ked budeš mať dom, že ti bude lepšie len koli tomu, že máš dom a zahradu? Aj ked chápem v tvojom "stave"vidíš negatívne asi všetko
@anonym_974a74 ano na brigadu uprednostnuju studentov. A skrateny uvazok? Na Slovensku velmi tazke zohnat. Kolki by radi pracovali 4-5-6 hodin, ale toto nie je v ponuke, alebo velmu malo. Neviem, mozno v Bratislave je viac ponuk.
@anonym_autor prepac, sama povies ze trpis depresiami uz dlhodobo ale antidepresiva odmietas, lebo nechces lieky a zatazia Ti pecen a blabla. 🤦 No nie, tak cakaj kym Ti prepne uz uplne v hlave a decka zostanu tyzdne/mesiace bez matky co bude kdesi hospitalizovana - ak jej v hlave neskrsne este horsi napad.
To Ti fakt pride ako dobre a spravne riesenie?
(Kludne odpovedz na otazku, to nie je recnicka otazka)
Prepac ale si dospela osoba a Tvoj postoj je uplne scestny. A nie, nenapisem to citlivo a ani so srdieckami, niektore veci si proste treba realne uvedomit.
@anonym_34f0d9 nie je scestny, nepoznas vsetky okolnosti. Bud rada, ze si take nezazila.
@anonym_autor Ako keby som čítala o mojej sestre, ona je na tom takto isto čo opisujes. Nič ju nebaví nič ju neteší len prežíva a čaká kedy bude lepšie. Len zle je že ona nechce vyhľadať pomoc nechce to riešiť s doktorom, tak sa trápime všetci v jej okolí, celá naša rodina.
Ahoj, ja som mala priserny rok 2025 vsetky okolnosti ktore sa mi stali viedli k depresii, ked sa vratim z dovolenky rozhodla som sa ist do ad, lebo cele dni len lezim a z postele idem kolko krat az o 16tej, lieky ti pecen nezatazia absolutne
Údajne "lekár neodporúča pracovať" Lieky žiadne neberies, aby si si "nezaťažovala pečeň a žalúdok", ale pomohol by ti "dom so záhradou". Veď si ho kúp a do zamestnania nechoď, keď ťa má kto živiť. Čo od nás vlastne chces, keď zásadné rozhodnutia si už prijala - liečiť sa nechceš, do roboty nepôjdeš. Ja vidím sebeckosť a lenivosť.
Údajne "lekár neodporúča pracovať" Lieky žiadne neberies, aby si si "nezaťažovala pečeň a žalúdok", ale pomohol by ti "dom so záhradou". Veď si ho kúp a do zamestnania nechoď, keď ťa má kto živiť. Čo od nás vlastne chces, keď zásadné rozhodnutia si už prijala - liečiť sa nechceš, do roboty nepôjdeš. Ja vidím sebeckosť a lenivosť.
@anonym_26047d Strateny pripad. Sama sa zdiagnostikuje, sama rozhodne, ze lieky nie, a podla to nechodenie do prace je tiez jej napad, nie doktorov. Ale ano, "domcek" so zahradou by vyriesil vsetky starosti. Jedine, ze by nie😃😄
Daj si žiadosť do najbližšieho Lidlu, tam sa dá pracovať na aký úväzok chceš 2-5 dni v týždni. Ľuďom bez práce j*be. Za tým si stojím. Človek potrebuje pracovať. Ja pracujem na plný úväzok, chovám zvieratá, pestujem zeleninu a stále je mi málo. Bez práce mi j*balo, tiež som mavala stavy ... Dosť sa to zlepšilo.
@anonym_34f0d9 nie je scestny, nepoznas vsetky okolnosti. Bud rada, ze si take nezazila.
@anonym_autor samozrejme, ze nepozname vsetky okolnosti, pozname len tie, ktore si poskytla a na zaklade toho sa pytas na nazor.
A z toho vyplyva ze diagnostiku mas za sebou, lieky nechces, pomoc od odbornika nechces, do prace nechces.
A neodpovedala si na otazku, ked uz,...
@anonym_autor prilis vsetko prezivas. Ten tvoj prispevok je kopka nezmyslov. Nie nikto sa nejde za studentami potrhat, neverim, ze lekar ma co hovorit do toho ci budes alebo nebudes pracovat. Nechces brat AD "na toto", o chvilku napises ze mas roky depresie.. tak co? Ano ja osobne si myslim, ze sa nudis, vymyslas si dovody a problemy, lebo na to mas cas viditelne.
Kupte lacnu zahradnu chatku a tam sa chod vysantit.
@anonym_26047d Ona je presne ten učebnicový príklad lenivca🙈 Ako sa toto nedá a hento nedá...Milión výhovoriek na všetko, len aby to do roboty nemuselo ísť👎
@anonym_autor mrzi ma co prezivas, ale pises ze sportujes. Sportovat vladzes a pracovat nie? Najdi si pracu, bude lepsie.
@anonym_autor koľko máš rokov? A z čoho žiješ keď nepracujes? A na depky je "najlepsie" sedieť medzi 4 stenami👌
@anonym_974a74 mysli si, že keď si sadne do záhrady, depka jej zmizne. Ti sa inak môže posadiť aj do parku
Daj si žiadosť do najbližšieho Lidlu, tam sa dá pracovať na aký úväzok chceš 2-5 dni v týždni. Ľuďom bez práce j*be. Za tým si stojím. Človek potrebuje pracovať. Ja pracujem na plný úväzok, chovám zvieratá, pestujem zeleninu a stále je mi málo. Bez práce mi j*balo, tiež som mavala stavy ... Dosť sa to zlepšilo.
@anonym_853221 presne tak. Ešte nech napíše že je doma 10 rokov s deckami a ani sa nečudujem, že ma depky. Kto by z toho nemal.
@anonym_974a74 mysli si, že keď si sadne do záhrady, depka jej zmizne. Ti sa inak môže posadiť aj do parku
@anonym_aee5ec v dome sa lepšie znášaju depresie asi
A na čo čakáš keď máš päť rokov depresie? Nechceš antidepresíva, tak čakaj ďalších 15 rokov. Možno sa to raz polepši, alebo sa zabijes, alebo skončíš na psychiatrii. Na čo je dobré odmietať lieky, keď si nevies sama pomôcť. Ci preto, aby lekár nezarobil/farmabusiness?
@anonym_autor ako by vyzeral život, ktorý sa ti páči a napĺňa ta?Treba ísť do práce to tá rozptýli.Lekar nie je v tvojej koži.Ked to nebudeš zvládať zostaneš doma, ale aspon vyskúšaš.Lieky si mala už dávno brat.na depresie je najlepšie zmiznúť z domu zmeniť životný štýl, naplniť hlavu niečom iným aj preto na liečení majú ľudia terapie niečo vyrábajú, starajú sa o záhradu, hrajú hry.V tvojom živote je nuda musíš vystúpiť z komfortnej zóny to tá povzbudí, že si niečo zvládla.Neviem prečo sa už dávno adekvátne neliečis.Ty a jedine ty si vieš pomôcť.Ty sa musis rozhodnúť, že to zmenis.Zacni aspoň upratovať na inzerát, keby som sa cítila zle idem aj do Tesca blokovať.Depresia je, že to ako žiješ ti nevyhovuje,Aký máš vzťah s mužom?Tak si daj cieľ užiť si prázdniny s deťmi a hneď v septembri niekam nastúpiť.Mozes ísť pomáhať do charity, do nemocnice ako sanitar, ale určite máš na to nájsť si normálnu pracu

staras sa o deti, sportujes, zijes zdravo... ked aj tak mas pocit, ze "prezivas", tak toho psychologa a AD mozno aj zvazit... v bytovke nie si zavreta, zoberies kluce a ides von... rovnako su ludia na dedine pozatvarany v domoch, ked je im psychicky zle... makat - teda este viac robit - pridanim zahrady a viac m2 na upratovanie si fakt myslis, ze by ti prospelo a nemyslela tak sama na seba, ako ti je zle? Tak tam je ten zakladny problem, chces na to zabudnut a nie to vnutorne vyriesit.