icon

Prečo mám nervy na moju mamu, keď sa priblíži k môjmu synčekovi?

nkaps
11. apr 2010

bývam s mamou a s manželom v jednej domácnosti, na šťastie sa o 3 mesiace sťahujeme... môj synček sa narodil 1.2.2010. ked som bola v pôrodnici skoro stále spal, iba ked bol hladný plakal. ked sme prišli domov každé dve hodinky som ho kojila aj v noci a ráno sa ma mama pýtala prečo v noci tolko plakal, ale nevstala z postele aby sa prišla opýtať či niečo nepotrebujem. ked to povedala už niekolkokrát, do mna stúpila taká zlosť, že som myslela, že ju nafackám... naštvala ma aj tým ked ho prebalovala a okakanu utierku mu priložil a na pipíka, ked začal nečakane cikať... vždy ked sa k nemu priblížila začala mudrovať alebo ked plakal sa vypytovala čo nie je hladný alebo pokakaný alebo... stále mi len nervy robí... teraz už stačí ked sa k nemu čo i len priblíži mám ju chuť poslať kade lahšie... baby mali ste niektorá podobný problém? aj moja svokra podobne mudruje ale tú tak často nevidím max raz za mesiac tak ona mi až také nervy nerobí... neviem čo mám robiť....

Strana
z3
mishik
22. jún 2010

Nkaps, nikoho neries a hotovo...Nech si kazdy vychovava svoje deti ako vie najlepsie a Ty to robis tiez, no nie?? Ja som dcerku kojila 21 mesiacov, skoncila som lebo som bola v 6tt a velmi ma bolievalo brucho dole a tak som sa bala aby som neprisla o babetko. Inak som chcela skusit tandemove kojenie.No dcerka sa do porodu zabudla prisat a tak kojim len synceka a dcerke davam svoje mliecko po lyzickach, lebo vravie ze je to MNAM 😉 a pyta si ho.Synceka by som chcela kojit aspon 3 roky. Nepoznam nic krajsie ako ked si rocny stuplik pyta cici alebo sam doleti a cucne si 🙂 Dcerka to ma tak v hlavicke zakodovane ze doteraz ked sa velmi hanbi dakoho cudzieho mi dava rucku do vystrihu. Babkina suseda sa pytala ci sa nebudem hanbit za to ze si syncek bude pytat prsnik hocikedy aj na ulici. Povedala som jej nech sa hanbi ten co je parok v rozku alebo hamburger a pije coca colu, lebo je to svinstvo. Hadam sa ja nebudem hanbit ze dbam o stravu svojich deticiek a ze im davam len to najlepsie co mozem, teda moje mliecko 🙂
Inak co sa tyka bumerangu a reakcii nasich deti: ano existuje bumerang v zivote, ale nie ako my k rodicom, tak nase deti k nam. Ale ako my k nasim detom, tak tie nam to potom vratia!! Urcite ked mama Nkaps kaslala na vychovu a relaizovala sa v zivote niekde inde, nemoze cakat ze si ju Nkaps bude vazit!!A co potom deti z domovov? Aj tie si maju vazit a ctit svojich rodicov, ktori na nich zvysoka kaslu??Alebo deti ktorych matky piju, fetuju?? Nebudem uvadzat dalsie priklady ale nemyslim ze je nutne si ctit vsetkych rodicov, ked niektori predavaju len geneticky material.
Nkaps inak literatura je tiez fajn. Hlavne sa Ti to zide pri vychove, ked bude Tvoj syncek starsi, lebo co radia niektore zeny odtialto z fora, tak je to hroza...Ale co Ti ma prist do cesty, to Ti pride zrovna ked to budes potrebovat...Myslim ze kazda informacia (napr. aj o literature).
Ja som z nas sestier najstarsia, mladsia ma dve deti a ta mi radi tiez, ale to su kraviny a tak si to nevsimam. Zatial obciansky preukaz mam a tak jej ho aj mozem ukazat (myslim tym ze som svojpravna 😀 ) a moje deti maju v rodnom liste napisanu mna a riadne je o ne postarane, takze... 😉

nkaps
autor
23. jún 2010

mishik nemyslela som, že z fóra ale kliknem si na Mama a ja a tam mám všetko dostupné a nemusím utrácať za časáky a radšej malému niečo kúpim 😀

som nenormálne alergická ked je mamka doma a malý zaplače a ona mi hned zvedavá vtrhne do izby a pýta sa: čo mu je? prečo plače? ako sa dá voči niektorým hláškam obrniť? napr.: prečo plače? čo mu je? nie je hladný? nie je smädný? kedy bude môcť papať iné ako mlieko? alebo napr.: včera prišla mamka domov a ja som uspávala malého a nechala som ho v izbe samého lenže nejako sa mu nepodarilo zaspinkať aj dudel mu vypadol tak spustil... a mamka že nech ho donesiem do kuchyni, hovorím ide spinkať, a ona že aspoň na chvíľu, tak som sa nasrala zavrela som sa v izbe a kašľala som na ňu, čo iné som mala asi tak urobiť? už nevládzem odpovedať na tie nekonečne sa opakujúce otázky vrrrrrrrrrrr 😠 🙄 😖

nkaps
autor
24. jún 2010

mishik to si dobre vystihla, že ako sa my budeme správať k svojim deťom tak sa oni budú správať k nám 🙂 určite na tom niečo bude, a nie tie babské reči, že ako sa my budeme správať k svojim mamám také budú naše deti.... ja sa už neviem dočkať kedy budem môcť oznámiť všetkým šťastnú novinu, že čakáme druhé 🙂 😀 😵

jovisojo
10. feb 2011

@nkaps Ja by som len tolko vies, ake je to nemat malu pri sebe? Keby si to vedela, vtedy by si to pochopila. Bud rada ze ju mas ved ked ti chce poradit urcite to nemysli zle, ale stara sa o to aby tvojmu dietatku nic nechybalo.

dzio2
10. feb 2011

ja bysom chcela mat mamu co sa zaujima omna a moje deti 😉 ,mesto toho mam nieco ine 😠 😢 ,skus sa nato pozriet z pohladu matky 😉

och
Odpoveď bola odstránená
jovisojo
Odpoveď bola odstránená
viera27
11. feb 2011

@nkaps pises, ako sa tesis ked budete sami, ked vas nik nebude rusit. A zamyslela si sa, ci aj vy nerusite maminu? Zijete u nej, lebo ste "nemali inú možnosť". Už len za to jej patrí obrovské ďakujem, koľko žien aj tu na koníkovi nemá naozaj kam ísť, nemôžu ísť ani k svojej rodine. Ak by aj ničím iným, už len tým vám obrovsky pomohla. Čo si zatiaľ spravila pre svoju maminu ty? Čím si sa snažila vylepšiť vzťah? Ak chces byt respektovana, tak zacni najskor respektovat.
Inak viem presne o com pises. Je to klasicky pribeh aky prezilo vela zien vratane mna. Tiez boli problemy v mojom dospievani a detstve zo strany rodicov, aj velmi tvrde veci, ale zo zasady neriesim nikdy ani v sebe veci starsie ako 2 roky. A tiez som zila chvilu s malym u nich. A tiez bolo kadeco a kadejake situacie (preco place, nie si dobra matka, nevies sa zariadit, toto robis zle a ja by som to robila inak). To je taka klasika matiek. Ale bola som ticho, neafektovala som, nechala som sa "realizovat" aj ju, snazila som sa neupnut na nezhody, ale na veci v ktorych suhlasime. A poviem ti ze teraz ma taky vztah s mojim synom, aky hadam ani my nemame. Dychala by zanho keby mohla. Vlastne vsetci si velmi dobre rozumieme, hrany sa otupili a spolocne pracujeme na vztahoch a respektujeme sa. Takze snaha musi zniekde zacat, a preco by nemohla zacat u teba?

nkaps
autor
11. feb 2011

dzio2 už sme pol roka odsťahovaný a naše vťahy sa o 100 % zlepšili, dokonca mi pomôže, keď niečo potrebujem, či už s nákupom, postrážiť malého a pod. už ja som jej milovaná, dobrá a tú čo má v zuboch teraz, bola predtým obskakovaná, síce je aj teraz ale z nechuťou, mojej mamke pekne žerie nervy a ja som jej vzácna perlička.... 😀
ja viem, že som hnusná, ale moja sestra ju len zneužíva 😠

nkaps
autor
11. feb 2011

@jovisojo @viera27 vid hore teraz ju ruší niekto iný 😀

viera27
11. feb 2011

@nkaps tlieskam za vydrz a snahu 😀

evabb35
15. feb 2011

Zastávam názor, že mnohé dnešné babky a dedkovia robia strašné chyby.

Nepoučili sa od svojich rodičov a prarodičov.

Predovšetkým mnohé dnešné babky a dedkovia sú hluchí a mnohí často aj slepí. Skúste žiť s hluchým a pritom nie nemým človekom v jednej domácnosti.Skúste žiť s bystrozrakým /oči má všade/ a pritom slepým človekom v jednej domácnosti.

Toto prináša neskutočné problémy.

Pretože s takýmto človekom sa jednoducho nedá dohodnúť, nedá sa s ním komunikovať a navyše okráda to o čas a vyčerpáva psychicky.

Mnohé babky a dedkovia vidia často len seba a svoju pravdu, neustále mladým kladú otázky rôzneho druhu, odpovede, argumenty nepočúvajú a neustále vedú svoje kázne, nerešpektujú mladých a ich právo na vlastný život a vlastné životné skúsenosti. Kde sa stratila empatia, ktorou kedysi ovplývali práve starší ľudia?

Naozaj je tak veľmi dôležité položiť vyčerpanej prvorodičke hneď ráno otázku? Bolo to tak životne dôležité? Prečo musela byť vyčerpaná mamička hneď ráno podrobená výsluchu?

Prečo niekto nezorganizuje pre babky a dedkov nejaký kurz, kde by ich naučili ako majú dať svojim deťom slobodu, krídla? Nech dovolia svojim deťom uberať sa vlastnou životnou cestou a získavať vlastné životné skúsenosti i chyby. Nech nevyžadujú od svojich detí dokonalosť.

althejka
2. máj 2013

Pre mna bolo odobie po porode velmi tazke,pretoze hormony su mrchy a trieskaju s clovekom hore dole. o to viac ked si uz trebars stare mamy nepamataju,ake to bolo pre nich, ked im aj ked v dobrom radil uz pomaly aj postar 😀 . pretoze ludia maju tendenciu radit,poucovat, klast obcas otazky,ktore vystresuju aj lenochoda. 🙂
tu je naozaj treba jedine si to vykecat a ako si to uz vezme mama,alebo svokra je na nej. verim,ze to casom bude uz super, clovek si troska zvykne na babo,babo si zvykne na svoju mamu, prejdu koliky, plac a potom sa zacne uz to prave uzivanie si miminovskeho tvorceka.

Strana
z3