icon

Prečo mám stále smolu?

23. feb 2025

poslednu dobu premyslam ze posledne roky sa mi dialo viac zleho nez dobreho
preco sa to deje? :(
je to za nejaky zly skutok alebo preco?
ja viem ze kazdy ma trapenia ale v mojom okoli sa vacsinou ludom dari a ja mam pocit ze ma zivot dava viac a viac dolu :(
je mi z toho smutno, uz som bola psychicky na tom lepsie a zase mi dakto umrel. uz nezvladam nic.
najviac ma trapia umrtia v rodine, s ktorymi sa neviem vyrovnat
mam pocit ze uz nikdy nebudem stastna vyslovene prezivam

janickacrazy
23. feb 2025

To, že niekto z rodiny umrie nie je tvoja smola, ale normálna súčasť života. Bohužiaľ nám tiež za posledné roky zomrelo niekoľko blízkych z rodiny.

enmery
23. feb 2025

Teraz trošku pragmaticky-smrť je proste súčasťou kolobehu života. Na svete neexistuje človek, ktorý by bol nesmrteľný a každý raz zažije smrť niekoho blízkeho. Takže smolou by som to nenazývala. Čo Ťa ťahá dole je Tvoj vlastný postoj k tomu. Ak je to pre Teba tak ťažké spracovať a vidíš vo všetkom smolu a že len Tebe sa nedarí, to je už na odborníka.

autor
23. feb 2025

@janickacrazy
@enmery ja som nenazvala temu ze mam smolu

ten kto dava nazvy temam, si zasluzi metal

sissy27
23. feb 2025

Je to mozno krute, ale smrt je jedina istota, ktoru v zivote mame. Kazdy skor ci neskor umrie. Samozrejme, vzdy nas to nejakym sposobom zasiahne, ked nam umrie niekto blizky, ale casto byva smrt vykupenim z tazkych chorob, bolesti… moderna medicina vie predlzit zivot, ale niekedy je ta otazka kvality zivota velmi diskutabilna. Takze toto urcite nie je smola a tvoje nestastie, to je proste prirodzena sucast zivota. Ak ta to tak velmi ovplyvnuje, tak treba zvazit navstevu odbornika.
Skus sa zamerat na to pekne, co zivot prinasa. Mas strechu nad hlavou, mas co jest, mozes cestovat, mozes mat rozne zaujmy, plnit si sny - vsetko je len v tvojej hlave. Bud sa budes lutovat lebo ludia zomieraju a tvoj zivot bude len cakanie na vlastnu smrt, alebo ten zivot prezijes nejako zmysluplne, zacnes si vazit to co mas a budes si uzivat vsetko co sa da. Je to tvoja volba.

katica06
23. feb 2025

Má tvojom mieste by som vyhľadala odborníka

autor
23. feb 2025

@sissy27 umieraju v okolo mladi. depta ma to.

dzulli1980
23. feb 2025

Treba zmeniť pohľad na život, tú "smolu", ako píšeš, treba brať ako výzvu, ktorá Ťa posúva dopredu, robí Ťa silnejšou, odolnejšou ... čo sa týka úmrtí, žiaľ, je to prirodzené, ľudia prichádzajú, odchádzajú, s tým neurobíš nič ... pokojne vyhľadaj odborníka, nie je to hanba, pomôže Ti, správne Ťa nastaví ... držím palce 🍀

autor
23. feb 2025

@sissy27 ano su chvile ked dakujem za to ze sa rano zobudim, ze mam kde byvat ale velmi ma trapi ze za posledne dva mesiace z rodiny umreli dvaja 40tnici a neviem sa cez to preniest. sama mam 40.

autor
23. feb 2025

@dzulli1980 nazov smola, to prepisala pani, co prepisuje nazvy tem.

autor
23. feb 2025

@dzulli1980 dakujem , ja viem ze ludia umieraju ale umreli 40rocni ludia.
necakane. proste sa neviem s tym zmierit.

dzulli1980
23. feb 2025

By som dala medailu týmto adminom za prepisovanie názvov tém ... úplne od veci skoro zakaždým.

autor
23. feb 2025

@dzulli1980 to ano, nechapem, kde na to chodi

loliki
23. feb 2025

Ale ty ešte stále žiješ, či nie? Čo ťa to deptá? Veď sa na to pozeraj z tej pozitívnej stránky, že pre teba ešte smrťka neprišla. Keby si ležala už v nemocnici, ok, buď v depke a chystaj sa. 🙂

cukroska
23. feb 2025

My sne mali tiež obdobia všelijaké, uz sme prišli o veľmi veľa blízkych ľudí v rodine aj nečakané náhle úmrtia. Dokonca v jednom roku viac a nečakané, náhle. Ale v živote to žiaľ tak chodí..raz sme hore a raz dole. Niekomu osud viac nedelí,niekomu menej. Ale ver tomu, že každý jeden si svoj kríž nosí. Mám kamarátku a už pred 40tkou nemala nikoho okrem detí, muža nikoho s jej strany. Za rok im v rodine umreli 4 ľudia.Najprv stratila mamu na rakovinu, potom o pár rokov umrel náhle otec a za ním o dva mesiace náhle 35.ročný brat.Nemala rodičov, súrodencov, ani súrodencov po rodičoch a uz ani svokrovcov.Starý rodičia jej umreli keď bola dieťa. Ale zato som ju nevidela nikdy depresívnu, ani bedákať nad ťažkým životom,sťažovať sa na niečo. Je to naša veselá kopa.A podotýkam, že má muža alkoholika a ťažký život s ním. A rozvádzať sa bojí, že si niečo urobí (ako sa vyhráža)keďže nemá ani on nikoho.A aby nebolo toho málo otec zanechal veľké dihy a dom v exekúcii. Problémy samé, ake ona je tak statočná a zvláda to bravúrne .Pre mňa je veľký vzor silnej ženy.

cukroska
23. feb 2025

@katica06 Tiež sa prikláňam k tomu názoru.

tramtada31
23. feb 2025

Treba zmenit uhol pohladu. Dvaja 40nici umreli v tvojom okoli, štatistika nepusti, ty si ta vyvolená, že si to nebola ty a budeš zit dlho. Dostala si možnosť zazit úmrtie v okoli, zažila si prebudenie, že zivot je krehký, že sa nemas lutovat, ale zit naplno…

vilma7
24. feb 2025

Je to.len žiaľ uhol pohľadu. Teba to depta a druhí si z toho zoberú to, že si začnú vážiť každý svoj nový deň. Lebo nevieš kedy a kde umrieš ty, nikto.z nás to nevie. Ale to je život.

breeen
24. feb 2025

A ako vieš, že ostatní nemajú smolu? Na druhých vidíš len to, čo chcú ukázať. Seba poznáš kompletne. Mna ma kazdy za veselú osobu ktorá je vzdy nad vecou a darí sa jej. Áno, ale nevidia že tri roky riešim úzkosti, paniky a sú dni, kedy nemám chuť žiť. Už si veľká. Never všetkému čo vidíš. Život je taky, aký si ho spravíme.

autor
24. feb 2025

@vilma7
@breeen nazov smola prepisal admin

smolou nenazyvam, ked vam umieraju blizki.

autor
24. feb 2025

@vilma7
@breeen a nie z mojho okolia ludia riesia debiliny, asi sa pohybujem v takych kruchoch. a pisem, ze ano kazdy ma problemy, toto som konkretizovala ze mi umiera za posledne mesiace rodina vel;mi rychlo. preco to admin prepisal na smolu, neviem

autor
24. feb 2025

@cukroska toto je to co pisem, preco maju niektori tak nalozene nestastia v zivote? :(

zmrzlinka2021
24. feb 2025

Autorka, prešla som si veľa vecami, extrémne náročnými, ale život ide ďalej. Život je dar, každé nové ráno je veľká milosť.

autor
24. feb 2025

@zmrzlinka2021 asi potrebujem len cas, sa s tym zmierit :(

alenka58
24. feb 2025

áno potrebuješ čas, je to náročné ale taký je život