icon

Prečo mi cudzia žena posiela peniaze?

6. máj 2024

Asi 3x sa uz stalo, ze cudzia zena s rovnakym priezviskom ako ex mi poslala 500 eur. Posiela cca kazde 4 mesiace. V poznamke je, ze to je vyzivne nad ramec od mojho ex. Poslala som jej spat, ale znova poslala. Pani ma titul, ze ing. phd....

V zivote sme ani ja ani syn tuto paniu nevideli. Syn sa s otcom nechce vidat. To co tym chce tato pani naznacit? Preco to robi? Co tym sleduje?

Strana
z3
haa_space
6. máj 2024

Asi citala diskusie na Konovi a dozvedela sa, zevyzivne na tvojho syna sa pocita aj z jej platu.

Tebe to neni luto, ze syn otca nevidi a evidentne celkom slusna rodina plati 360+500 eur measacne?

Pises, ze otec sa stykat chcel, ked o to poziadal kuratelu.
Syn otca nevidel 10 rokov, cize naposledy ho videl ked mal dva. Co mu otec spravil, ze syn ma taku averziu?

Cely zivot je syn ziveny v tom, aky je otec zmrd, tlkol matku a kadejake story, ako zo seba spravit chuderu?

A mimiochodom, neni to ziadna cudzia pania. Je to manzelka otca tvojho syna, asi dost vzdelana a mozno matka surodencov tvojho syna, ktora lutuje, ze jej muz za zaplietol s takou harpiou a odserie si to dieta.

jana_eyre_2
6. máj 2024

Vieš jej meno, vieš kde pracuje - tak určite vieš získať kontakt.. a keď máš kontakt, tak najlepšie získaš odpoveď na svoju otázku..

yvanielka
6. máj 2024

Skus sem dať jej meno, minule tu baby nasli do pár hodín muža ktorého hľadala baba s tým ze ho videla chvíľu na letisku a mal cyklamenove tričko. Tak keď máš aj meno to bude brnkačka :D (vtip samozrejme)

karolinakr
6. máj 2024

@yvanielka tak to išlo veľmi rýchlo

damira90
6. máj 2024

@la_lotob nie je to zle . Vlastne keď sa nadtym zamyslím nepoznám ani autorku . Ani to prečo je vraj tato taky zlý že sa nevidia. Ani co tam bolo. Pravdu sa nedozviem:/ ale teraz čítam ze je to študovaná žena pravdepodobne bude ak ju nájde rozumne sa snou baviť.. nemusí byť zlá. Neviem si to vysvetliť.. sú veci ktoré možno neboli spomenuté detialne takže nevyrieši konik nič. Tak ani ja už nebudem rozmýšľať. 🙂

damira90
6. máj 2024

@sovica ale máte pravdu len veľa ľudí nedostáva len tak peniaze kvôli tomu ze je abnormálne množstvo sporov kde sa bojuje o výživné a zanedbané neplatenie. Zato je to každému logicky divné ale bodaj by tá žena bola taka príjemná. To je super. Ako píšem veľa vecí nevieme co bolo atd. 🙂

autor
7. máj 2024

Nebudem jej pisat ani volat. Som rada, ze ex dal pokoj s vidanim syna.

autor
7. máj 2024

@haa_space Neni to ziadna pribuzna. Syn otca ani nikoho z rodiny nepozna, takze cudzi ludia. Ja som harpia? Ex si mal vztah so synom budovat, je jeho problem, ze syn ho odmieta. Toto riesit nechcem. Mna skor zaujima, ze preco to nejaka pani robi.

enusamt
7. máj 2024

Tym padom je filozofovanie o tom, co to znamena, uplne zbytocne 😉 Kedze ziadna snaha a zaujem to zistovat

h2
7. máj 2024

Syn má 12, otca nevidel 10 rokov, ale odmieta ho, nechce ho ani vidieť. Si celá šťastná, že "ex dal pokoj s vídaním syna", dokonca si mu v tom účinne zabránila cez nejakú kuratelu, čiže otec evidentne mal záujem, ale bolo mu zabránené. Odpovedi na otázku, či si, alebo nie si harpya, sa radšej vyhnem...

maminkadeticiek
7. máj 2024

Tak sa jej spytaj.Co cakas ze tu ti niekto vysvetli preco to robi??

haa_space
7. máj 2024

Co riesis? Doteraz to bolo tak, ze si rada, ze ex ti dal pokoj, plati 360 eur mesacne. Teraz k tomu zacali chodit dalsie peniaze, sice od jeho zeny, ale s poznamkou, ze su pre syna.

Ved ti vyhovovalo brat peniaze, zivit v synovi nenavist, ex si sikovne cez kuratelu odstavila.

Teba zaujima zmyslanie nejakej cudzej zeny. A preco sa ho snazis pochopit? Pretoze je diametralne odlisne ako to tvoje? Ci ta serie, ze ex ma doktorku s dobrym platom a inym zmyslanim?

A ty si myslis, ze zeny na MK su vestice, aby ti objasnili odpovede na tvoje otazky?

Ci ta hryzie svedomie? Alebo co vlastne riesis?

ovaaa
7. máj 2024

Záujem zistiť nemáš a zbytočne sa v tom vŕtaš. Ja by som si len zistila či nejde o omyl, zlý účet atď. Ak nie, založila by som účet na jeho meno a odkladala tak peniaze na štúdium alebo mu ich dala v dospelosti.

dariaaa
7. máj 2024

Už ti to tu bolo vysvetlene.Asu ma novu manzelku a ta je empaticka.Vie,ze si to mozu dovolit,chybat im nebude.Tie peniaze nazad neposielaj.Su pre syna,nie pre teba.Davaj ich bokom a raz mu ich das.Kwd kuju pytle,stále im ich budes moct vratit.Ale ked to tam mas mapiseme,ze pre syna,tak nerozumiem co riesis.Pani asi tiez zarobi dost a je jej len luto,ako sa k synovi stavia otec.Robi to za neho.Ak ju vies kontaktovat,len pekne podakuj a hotovo.Podakovat je slusnost.Opakujem,je to pre syna!!!
Skor by som porozmyslala,prečo syn nenavidi otca.To bude len tebou,pretoze sam si v sebe nenavist k otcovi nevytvoril.To robia frustrovane matky,cim ublizuju dietati

butterflyeffect
7. máj 2024

Ze to ide z jej uctu to nemusi znamenat ze o on o tom nevie, moj muz ma vlastny ucet ale vsetky platby idu cez moj aby sme to mali prehladnejsie a hlavne ja som viac na tieto veci-on je tam disponent a vyzivne sa plati tiez z mojho uctu aj vreckove detom, jeho ex s tym nemala nikdy ziadny problem, nikde nie je urcene z akeho uctu sa ma dietatu posielat. Tu pani povie ze syn nechce, syn ked videl otca ako 2 rocny tak si ho ani nepamata a nazor ma na neho vytvoreny len z reci matky, priklanam sa k nazoru ze autorku stve ze sa nemoze hrat na chuderu a ociernovat ex aky je zly otec

danica2711
7. máj 2024

nebudeš jej písať ani volať, ale zaujíma ťa, prečo to robí... tak sa rozhodni, čo vlastne chceš, pretože jedno vylučuje druhé

basska_b
7. máj 2024

Ja by som to riesila. Moze to byt potom vyhodnotene ako bezdovodne obohatenie. Naposiela ti takto 10000 eur a potom ta da k sudu

maranco
7. máj 2024

@basska_b dôvod je "vyzivne nad ramec od otca"

h2
7. máj 2024

@basska_b A za čo by ju dala k súdu??? Peniaze jej opakovane posielala dobrovoľne. Keď ich autorka poslala naspäť, zase ich poslala. Dobrovoľne, vedome a s poznámkou, na čo sú určené.

zmrzlinka8
7. máj 2024

Možné vysvetlenie: Otec posiela povinné výživné z toho účtu, čo vždy posielal. O tých peniazoch nad rámec určite vie alebo ich posiela tiež on, ale z účtu manželky, ktorý zrejme funguje ako ich spoločný účet.
Nemyslím si, že to posiela tá pani. to bude on. dôvody sú dva. bud ma výčitky svedomia a chce, nech sa má chlapec dobre, alebo chce peniazmi ukázať, že má oňho záujem a keď bude chlapec väčší, aby si ho získal.

K tomu, že 12 ročný chlapec sa nechce stretávať s otcom. Aj keby mu mamka nič zlé nepovedala, možno je urazený a hlboko sa ho dotklo, že oňho otec roky nejaví záujem. otec si s ním mal vytvoriť vzťah. ale sa oňho nezaujíma a myslí si, že peniazmi si ho kúpi. Nebol pri ňom, keď bol chorý, keď išiel prvýkrát do školy, ked ho potreboval. nebol s ním nikde. možno to vníma tak, že naňho kašle a preto ho syn nechce vidieť.

h2
7. máj 2024

@zmrzlinka8 Ale veď otec sa snažil. Matka musela riešiť s kurátorkou, aby mu v tom zabránila.
A aký dôvod by mal ten chlap, posielať to z iného účtu, než z ktorého to bežne posiela?

lienka.7
7. máj 2024

Autorka, mas v poznámke naco to je? Máš... tak co riešiš??? Odkladaj ich synovi a bodka.
A mimo diskusie, za budovanie vzťahu medzi synom a otcom si bola zodpovedná aj ty. 2 rocne dieta si ju asi ťažko nejako vybuduje... ty si nechcela, všetkých si odstavila, vyhovuje ti to tak. V synovi so živila nenávisť 10 rokov a teraz sa bojíš, žeby náhodou použil svoj rozum a chcel by sa stretávať? No holt, zamysli sa nad sebou 🤔

zmrzlinka8
7. máj 2024

@h2 marka neriešila s kurátorkou, aby mu zabránila. čítaj pozorne. matka bola u kurátorka so synom, pretože syn nechce otca vidieť, tak to kurátorke oznámili. kurátorka sprostredkovala info otcovi a vysvetlila dôvod. keby kurátorka nadobudla pocit, že to nie je z hlavy dieťaťa, isto by to riešila inak.

h2
7. máj 2024

@zmrzlinka8 Syn videl otca naposledy, ako dvojročný. Naozaj si myslíš, že matka na jeho rozhodnutie nemala žiadny vplyv? Sama píše, že je rada, že otec konečne pochopil a dal pokoj.

viera
7. máj 2024

Na jednej strane hovoris ze si ex nevidela 10rokov,hovoris ze mal si ex budovat vztah so synom…Ale citujem teba:” Som rada, ze ex dal pokoj s vidanim syna.”Hm…To nejako nejde dokopy…Ak je v poznamke napisane ze je to vyzivne na syna(necitala som celu diskusiu),tak by som mu to tam nechala(nehybala by som s tou sumou) s tym,ze ked bude mat syn 18rokov sa rozhodne ako s tym nalozi.Mozno sa dovtedy vyzrkadli,preco sa deje co sa deje…Pokial by mi neodpovedala nato,kto je co je a podobne pretoze ja by som sa jej priamo spytala preco to robi….A medzicasom aj keby to bolo nieco negativne,vies vratit celu sumu späť nakolko s tym hybat nebudes….

luccija
7. máj 2024

@h2 ako píšeš tak to vidím aj ja.Mozno autorka vo svojom vnútri vie, že nekonala fér tak malé dieťa neodmieta otca a, keď bol väčší robil to ako mu ho vykreslila mama.Tym pádom v nej hloda červík čo majú za lubom.Chlapec o pár rokov bude dospelý a sám sa rozhodne

minenkak
7. máj 2024

Teda ja som tiež z môjho účtu posielala peniaze navyše mužovim deťom ,nemal na učte on poslala som ja, v poznámke vždy bolo čo to je , mamička picovala, kopala ako besna,aj otca detí udala za neplatenie výživného alebo omeskane,až jej to raz policajti vysvetlili aj mužova právnicka ,dokonca aj na súde sudkyňa a je kľud.Peniaze sú určené pre dieťa,ak chceš zistiť prečo je to takto,napíš osobne alebo cez právnika a budeš vedieť

huxy
7. máj 2024

Autorka, teba zaujíma prečo to tá "cudzia" pani robí? Asi ma oveľa viac empatie a dobré srdce, že napriek tomu ako si sa zachovala (odstrihla dieťa od otca cez kuratelu), majú záujem syna podporovať.

mamutka
7. máj 2024

Syn mal dva roky, keď jeho otec odišiel, takže si ho vôbec nepamätá, nič o nom nevie. Teda len to, čo si mu povedala ty. My nepoznáme tu pani, tak ako tvoj syn nepozná otca, ale chceš aby sme ti vysvetlili o čo jej ide. Takto sa nesiria informácie, ale bludy. Ak odniekiaľ vieš meno a kde pracuje, napis jej. Iná cesta k pravde nie je.

natiblaskova
9. máj 2024

Nie že by si bola rada🙄🙄🙄🙄sú tma napísané že výživné nad rámec tak čo. Môj ex mi neposielal ani toľko čo mal...

Strana
z3