Prečo moja svokra nenavštívi svoje vnúča?
Ahojte.
Máme doma 12 týždňové bábätko, pred tehotenstvom som so svokrou mala veľmi dobrý vzťah. Vedeli sme sa spolu zasmiať, porozprávať ale samozrejme len slušne, nikdy som nebola na ňu zlá ani ona na mňa asi.
Ide o to, že býva cca 20km od mesta v ktorom bývame my, žije na dedine. Deti má dospelé odrastené, muža už nemá, žije sama.
Ale odkedy máme bábo mi strašne lezie na nervy to, že ja mám sadnúť do auta s dieťaťom a ísť ju jej ukázať kým ona je doma celý deň a môže taktiež sadnúť na autobus a prísť. Predsa by mi to lepšie padlo keby ona prišla k nám a ja by som si vedela aj niečo urobiť doma keďže naše dieťa viac menej je dosť plačlivé... Ale už sa si mení kúsok a začína byť kludnejsie...
No ide o princíp že ak jej treba ísť ku kaderníčke tak vie prísť autobusom do mesta a ísť ale ku nám prísť nevie aby videla vnúča... Strašne ma to hnevá, nechcem byť na ňu zlá ani jej nijak ublížiť samozrejme ale myslím si že ona by mala taktiež vyhľadávať vnúča a prísť ho pozrieť, aj tak žije sama a nič nejako extra nerobí... Proste ako na dedine... Povedala som to aj mužovi aj keď nechcem na jeho mamku hovoriť no sme stále k sebe úprimní a povedal že mám pravdu, tak som povedala že kým ona k nám nepríde tak ja tam tiež nejdem... Kebyže má zvieratá a nejaký statok tak nepoviem ani mäkké ň, ale má jedného psa a to je všetko... Možno to preháňam a ešte so mnou hádžu hormóny ale moja mama taktiež nebýva tam kde mi a príde každý druhý alebo každý tretí deň a to ma aj partnera...
A ona od teba vyžaduje, aby si chodila s bábom ku nej, alebo ideš zo slušnosti?
Ja stale vravim ze lahsie je ist zene s dietatom a polovicou domacnosti co potrebuje pre dieta, ako dedkovcom len tak ....😀. Klasika
Chapem Ta
Tak nabudúce povedz, že prídete, keď sa bude dat, momentálne máš iné povinnosti ale ona kľudne môže prísť. Ak jej stačia fotky, tak jej posielaj 🙄
A ona od teba vyžaduje, aby si chodila s bábom ku nej, alebo ideš zo slušnosti?
@ana_s no keď jej sem tam zavoláme tak povie že kedy prídeme že už malú dlho nevidela alebo sa sťažuje mužovi že vôbec nechodíme...
jeeej toto poznam... od teba k nej je to blizsie ako od nej k tebe 😝
No povedať, že neprídete, mas dosť toho okolo malej a domacnosti. Ak chce nech príde. Co je na tomto ťažké?
Koľko má svokra rokov?
jeeej toto poznam... od teba k nej je to blizsie ako od nej k tebe 😝
@katkaseiner asi tak 🙈
A to je problem jej povedat,ze je pre teba lahsie kebyze prisla ona k vam? Aspon raz za cas,ze by ti to viac pomohlo. Ja neviem. Ja som mala nespavca totalneho a chodila som busom k svokre ked sa dalo
Koľko má svokra rokov?
@zuzanockamt 55... Nemá ani žiadne problémy zdravotné, má len skrátený úväzok, pracuje len do 11tej...
A povedala si jej to?
u teba sú to ešte hormóny...
možno má zdr. problémy buď rada že ju nemáš nasáčkovanú u vás každý druhý deň.
pofoť dieťa a pošli foto do jej mobilu... nech sa raduje pol dňa.
A povedala si jej to?
@13uzivatelka11 samozrejme, odpoved bola že prídem niekedy, prešli 3 týždne
Tak by som neriešila a na tvojom mieste tam chodila len keď sa na to budeš naozaj cítiť a dieťa bude mať lepší deň. Možno pochopi a príde sama
Načo tam chodíš, keď nechceš? Však jej povedz, že nejdeš, nech príde, je vítaná. A keď nepríde, tak nepríde.
Presne toto iste som riešila ja. A vyriešilo sa to tak, že svokra malého nevidela 😅 za prvý rok jeho života ho videla možno tak 3-4x. Nevidela som záujem, a ja nie som povinná vytvárať vzťahy môjmu dieťaťu s dospelými ľuďmi. Kto chce, nech príde.
Potom po roku sa to zmenilo, začala aj svorka chodiť, aj my tam, tetaz majú veľmi pekný vzťah, malý tam rad chodí...
To je prvé vnúča čo? Z vlastnej skúsenosti keď som mala prvé dieťa ( prvé vnúča mojich svokrovcov) tak svokrovci furt volali, furt dávali nevyžiadané rady…Postupne ako mi deti pribúdali, tak uberali 😅 Piate dieťa už ani nemám komu dať prizriet keď niekde idem. 😅
To je prvé vnúča čo? Z vlastnej skúsenosti keď som mala prvé dieťa ( prvé vnúča mojich svokrovcov) tak svokrovci furt volali, furt dávali nevyžiadané rady…Postupne ako mi deti pribúdali, tak uberali 😅 Piate dieťa už ani nemám komu dať prizriet keď niekde idem. 😅
@12katika má jedno 2 ročne, jedno 18 týždňové a naše 12 týždňové... Troch synov má a od každého jedno vnúčatko
No aj to 18 týždňové nechodí pozerať, taktiež sa sťažuje že už ani oni neprídu, chodili častejšie ako my no zrejme ich to už prešlo...
Tak nerieš vôbec čo hovorí. Keď budeš mať chuť tak pôjdeš a hotovo. A či ona príde to je už na nej
Všetci traja synovia bývajú v Tom istom meste aj s rodinami. Pritom mohla by prísť lebo každý ju volal, ale pozveš raz, dvakrát a aj tak nepríde tak ťa to už prestane baviť stále
Čo ti hovorí na to, keď ju ty pozveš k vám? Lebo sama sa pozvať nemôže. Vieš, aký je rozdiel v nastavení hraníc a seba-trýznení? Nastavením hraníc a jasnou komunikáciou hovoríš niekomu spôsob, akým ťa má mať rád, a seba-trýznenie je, keď mu to nepovieš a trpíš 🙂 Neboj sa, tvoj problém nie je vôbec veľký, len je toho teraz asi proste veľa. Pusť to z hlavy a veľmi sa tým nezaoberaj 🙂
Si ale zober , keby tvoja svokra navštevovala každé vnúča 2-3 krát týždenne ako tvoja mama tvoje dieťa , tak by vlastne nič iné nerobila , len by po návštevách chodila . Ja nechápem , kde je problém . 20km je naozaj nič a raz za týžden ísť pozrieť babku , nič by sa ti nestalo . Veď čo také potrebuješ pre dieťa na hodinovú návštevu ?
nerozumiem, preco sa niekto hneva z dovodu, ze nechce ist na navstevu, pripadne, ze navsteva nechce prist ku nemu? Zijem si svoj zivot, ak mam chut, stretavam sa s tymi, s kym chcem, ci uz ja ku nim, alebo oni ku mne, ale nevidim ziadny prolem v tom, ze sa nestretavam s tymi, co sa mi nechce. A vonkoncom dovodom navstev nie je dieta, dovodom su vzajomne vztahy, v ziadnom pripade nerobim z dietata vec na ukazovanie. Dieta tvori so mnou a manzelom rodinu, a vsetko ostatne je v dalsom kruhu podla vzajomnych vztahov
Dám ti jednu radu, neprenášaj na druhých svoje očakávania. Ona je aká je, nechce sa jej cestovať tak to zober ako fakt. Pozvi ju vždy keď ti to vyhovuje a keď nepríde tak nepríde. K nej tiež môžeš prísť kedy to tebe vyhovuje nie vždy keď si ona zmyslí.
Pozvi ju na konkrétny dátum. Nie, že nech príde niekedy. Možno svokra číta Modrý koník a nechce byť vlezlá. 😀
Netrapilo by ma to. Keby chcela pride, ked nechce, dovod si najde. Ja mam takych svokrovcov, sice su 2, maju auto, ale nechodia k nam. Iba na narodeniny, meniny. A od malicka sme chodili bud iba my, alebo zavolali, ze preco ich vobec neprideme pozriet. A ked som povedala, ze nech pridu oni, tak vzdy, ze svokrovi sa nechce. Ale neriesim, mam dost inej roboty, a keby chceli mozu prist, vedia to. My ked k nim chceme ist, volam, mozeme prist vtedy a vtedy... takisto to mozu urobit aj oni.
Pozvi ju na konkrétny dátum. Nie, že nech príde niekedy. Možno svokra číta Modrý koník a nechce byť vlezlá. 😀
@ha_ha zajtra tu bude téma, nevesta chce aby som stále chodila na návštevu, ako jej slušne vysvetliť, že raz za týždeň mi to stačí?
@ha_ha zajtra tu bude téma, nevesta chce aby som stále chodila na návštevu, ako jej slušne vysvetliť, že raz za týždeň mi to stačí?
@januska12323 Ja sa nestačím diviť. Kedysi tu bývali diskusie, že "Svokra k nám neustále chodí", "Svokra prišla bez pozvania", "Svokra je stále u nás"... V poslednej dobe sa tu sťažujú nevesty, že k nim svokra nechodí. Čo sa to deje??? 😨😂😂😂

A potom mi po mužovi odkáže aby som jej poslala nejaké fotky aby videla malú...