Prečo moja svokra nenavštívi svoje vnúča?
Ahojte.
Máme doma 12 týždňové bábätko, pred tehotenstvom som so svokrou mala veľmi dobrý vzťah. Vedeli sme sa spolu zasmiať, porozprávať ale samozrejme len slušne, nikdy som nebola na ňu zlá ani ona na mňa asi.
Ide o to, že býva cca 20km od mesta v ktorom bývame my, žije na dedine. Deti má dospelé odrastené, muža už nemá, žije sama.
Ale odkedy máme bábo mi strašne lezie na nervy to, že ja mám sadnúť do auta s dieťaťom a ísť ju jej ukázať kým ona je doma celý deň a môže taktiež sadnúť na autobus a prísť. Predsa by mi to lepšie padlo keby ona prišla k nám a ja by som si vedela aj niečo urobiť doma keďže naše dieťa viac menej je dosť plačlivé... Ale už sa si mení kúsok a začína byť kludnejsie...
No ide o princíp že ak jej treba ísť ku kaderníčke tak vie prísť autobusom do mesta a ísť ale ku nám prísť nevie aby videla vnúča... Strašne ma to hnevá, nechcem byť na ňu zlá ani jej nijak ublížiť samozrejme ale myslím si že ona by mala taktiež vyhľadávať vnúča a prísť ho pozrieť, aj tak žije sama a nič nejako extra nerobí... Proste ako na dedine... Povedala som to aj mužovi aj keď nechcem na jeho mamku hovoriť no sme stále k sebe úprimní a povedal že mám pravdu, tak som povedala že kým ona k nám nepríde tak ja tam tiež nejdem... Kebyže má zvieratá a nejaký statok tak nepoviem ani mäkké ň, ale má jedného psa a to je všetko... Možno to preháňam a ešte so mnou hádžu hormóny ale moja mama taktiež nebýva tam kde mi a príde každý druhý alebo každý tretí deň a to ma aj partnera...
Preháňas...moji svokrovci vnuka milujú, ale chodia k nám len na oslavy narodenin/menin...inak neprídu vôbec...ale malý je tam každú chvíľu, cez prázdniny aj týždeň v kuse...neriešim...su to starší ľudia, tak sa prispôsobím...
Ahoj a predtym ste sa kde stretavali? Kto inicioval stretnutia?
Mozno vam nechce narusat sukromie, ste rodina, nechce davat nevyziadane rady. Ona si svoje deti vychovala, toto je vase dieta. Ma 12 tyzdnov, je to babatko, tak si ho uzivaj.
Prehanas … ked nemas chut k nej ist, nechod, ak naozaj chcete 1 do mesiaca staci a cas si uzivaj s babom ty… ked bude babo vacsie, mozno bude prejavovat viac zaujmu. Poslanie fotky alebo videa nestoji extra namahu, ked ziada posli.
jeeej toto poznam... od teba k nej je to blizsie ako od nej k tebe 😝
@katkaseiner slovenský versus bulharský meter 😍
Nerozumiem odpovediam “preháňaš”. A čo konkrétne autorka preháňa? Ona je po pôrode, stále nemusí byť fit, nie každé malé dieťa reaguje dobre na zmeny prostredia, navyše ak je babo na UM, tak musí nabaliť tašku veci akoby isla na víkend preč.. môj názor je, že sa svokre nechce, možno má pocit, že by ti musela s niečím pomáhať a to sa jej nechce.. možno len nemá vzťah k tak maličkým deťom.. moja svokra mi pomôže v domácnosti, ale nikdy sa nevedela deťom venovať (hrať, spievať im, pozerať knižky, kočíkovať).. proste ju to nebavilo.. ona keď prišla, sadla si, naliala som jej pohár vina a pozerala na deti, ale nijako sa aktívne nezapájala do “ich sveta”..
Ahoj,dala si s nou otvoreny rozhovor, ze teda je pre teba tazsie prist?-uviedla si vsetky dovody? Nemyslim tym rozhovor na 2min a hasla. Proste vychadzam z toho,ze nez sa vam narodilo babo, tak ste mali pekny vztah, co je velke plus k tomu, aby ste si spolu sadli, este jeden krat chod k nej prave kvoli rozhovoru a vsetko jej uprimne a slusne povedz....uved aj to, ze budes rada,ked pride a aby to neostalo len pri jej slovach ale aby sa skutok aj naplnil. Ma 55 rokov to je este relativne mlada zena. Skus to este takto, a pokial ani to nepomoze,tak potom to az nechaj tak....a mozno budes milo prekvapena,ze vas rozhovor bude prijemny a aj ona pochopi, ked sa jej so vsetkym zveris, ze kadial vedie cesta (aj k vam)🙂
Veď tam nechoď, aký problém? Nemáš iné starosti? Však keď bude chcieť vidieť, nech príde. A keď nie, tak nie. Jednoduché.
Joj, to ako moja švagriná býva cca 4km od nás,ja 3 deti a ona žiadne,chodí do roboty niekedy robí do 13:00, niekedy do 16:30 a ju nenapadne sadnúť na bicykel a prísť tie deti pozrieť, ale keď ja som k nej prišla po vyše mesiaci po jej narodeninách jej gratulovať ešte tehotná s 2 deťmi tak ma privítala,že no vitajte ste tu 100 rokov neboli 😅 Raz mužovi "plakala" že tie deti vôbec nevidí, ja som išla radšej k našim na víkendy a podobne a potom som mala pár krát snahu,že či ideme na ihrisko, prechádzku a vždy mala niečo tak na čo sa budem tlačiť niekomu 🤷♀️ A svokra nemôžem povedať pomôže vždy, keď môže ale tiež najlepšie aby si po ňu prišiel autom akoby autobus nešiel 😅
Joj, to ako moja švagriná býva cca 4km od nás,ja 3 deti a ona žiadne,chodí do roboty niekedy robí do 13:00, niekedy do 16:30 a ju nenapadne sadnúť na bicykel a prísť tie deti pozrieť, ale keď ja som k nej prišla po vyše mesiaci po jej narodeninách jej gratulovať ešte tehotná s 2 deťmi tak ma privítala,že no vitajte ste tu 100 rokov neboli 😅 Raz mužovi "plakala" že tie deti vôbec nevidí, ja som išla radšej k našim na víkendy a podobne a potom som mala pár krát snahu,že či ideme na ihrisko, prechádzku a vždy mala niečo tak na čo sa budem tlačiť niekomu 🤷♀️ A svokra nemôžem povedať pomôže vždy, keď môže ale tiež najlepšie aby si po ňu prišiel autom akoby autobus nešiel 😅
@kate12 ja to vnimam tak, ze kto ma zaujem o deti v rodine, tak prisposobuje tomu svoje aktivity, kto vsak ma ine zaujmy ako svagrove (bratove....) deti, tak tiez prisposobi svoje aktivity svojim zaujmom, a kedze spolocnost ocakava, ze ma mat zaujem o deti z rodiny, aj o ine deti, tak zo slusnosti povie, ze ste tu 100 rokov neboli, a uplne akceptujem, ze nie kazdeho naplna sa zaoberat detmi, ktore nie su jeho, niekoho cudzie deti naplnaju, niekoho nie

Riesis somariny a tebe ked sa nechce k nej, tak tiez nechod.o