icon

Prečo neprestal fajčiť?

lillamama
2. nov 2018

Ahojte dievcata!
Som zvedava na Vase názory... Priatel mal 47 ked sa nam narodilo dieta. Ked som dozvedela ze som tehotna, hned som prestala fajcit, aj priatel prestal po dvoch mesiacoch. Myslela som ze je to samozrejmostou, z mojej strany aby dieta bolo zdrave, a z jeho strany aby este mohol dlho a zdravo zit a vychovavat svojho syna.
Po pár mesiacoch som castokrat cítila ze smrdí od cigarety. Dlhe mesiace tvrdil, ze kolegovia fajcia, atd... Jednym slovom klamal aj ked bolo jednoznacne ze on fajci. Ja som bola sklamana, plakala som a prosíkala aby prestal. Odvtedy uz prestal a znova zacal fajcit viac krat.
Viem ze je to zavislost, nie je to take jednoduché, ale predsa som strasne sklamana...
Poprve za to, lebo skodi svojmu zdraviu...zdá sa my, ze si neuvedomuje ze musí pracovat a zit este cim dlhsie. ( Ma vseliake zdravotne problemy- aj astmu napr.)
Po druhe, lebo vie ze mne to strasne vadi, a kvoli tomu, ze smrdi od cigarety snazi sa byt v cim vacssej vzdialenosti odo mna. Menej bozku, menej neznosti... 🙁
Po tretie, proste nemame peniaze na cigarety! Snazím sa setrit, nekupujem nic zbytocne, ale predsa tyzden prd vyplatou uz peniaze nemáme...
Som strasne sklamana, aj zato ze klamal a aj zato, lebo este stale fajcí... Napriek tomu ze to skodí nasmu vztahu, nemame na to peniaze, a bojím sa , ze moj syn stratí svojho otca prílis skoro.
Poradte skúsené zeny!
Ako by ste tuto situaciu riesili vy? Zdramatizujem to prílis?
Dakujem.

Strana
z3
alchemilkazltozelena
3. nov 2018

@lillamama len tak pre info..tie dalsie 2 deti su jeho?

silvester3
3. nov 2018

@prevenar Este lepsie. Mne sa vysvetlilo ako malej co drogy sposobuju preto som ich nikdy nebrala. No s cigaretami to bolo uz o inom. Kedze sa fajcilo co by uz zmohli.Ako som ja kedysi nechapala ako si moze niekto dobrovolne pichnut dnes sa na to inak pozeram. Aj nefajciar nechape ako moze niekto dobrovolne fajcit. Je to jednoduche zazemie doma a ine veci mozno puberta ale vsaaak vyskusam. Do svojho dietata to budem tlct snad to pochopi az nic z toho vobec nevyskusa . Je ina doba a vsade nastrahy.Nikdy nevedia uplni abstinenti co by to s nimi spravilo keby skusia ci sa nestanu zavisli. Kazde telo reaguje inak niekto si sem tam zapali je ok niekto si sem tam vypije je ok. Niekto nie. Tak neodsudzujem vobec.

baaambulkaa
3. nov 2018

Tvoj muž ma koľko rokov?? Snáď má svoj vlastný rozum... Najlepšie sa mudruje bývalej fajčiarke :D teraz sa hráš na čo??? Nebuď na muža taká sekera lebo ti ujde

ebi88
3. nov 2018

@johanna_b nerozumiem kde nefajciari beru to presvedcenie, ze len oni maju pravo na nazor a zivoy :D

silvester3
3. nov 2018

@ebi88 No ale autorka ma pravdu ide to do penazi zdravie a ine obmedzenia. Ja ako fajciar drzim usta a krok viem ze je to moj pruser fajcenie obhajovat nebudem. Kazdy musi ale sam chciet. Mozno jemu ako motivacia zena stacila🙂 co je super. Snad mu to vydrzi. Ale mne by nestacila namiesto par cigariet keby niekto do mna huci vyfajcim 3 krabicky:DJa musim sama🙂

ebi88
3. nov 2018

@silvester3 ale ano ja v konecom dosledku nikde netvrdim ze je zle ze niekto prestal a nezastavam sa fajcenia.. len hovorim, teda podla mna, ze nienje nornalne niekomu nieco zakazat, este si ho “pripravit”, a byt spokojny ze ma strach zo mna. To skor ci neskor zvitazi, nie ani tak fajcenie, skor take prirodzene sebavedomie myslim. Proste dospely samostatny clovek snad sam moze onsebe rozhodovat. Ja narazam skor na princip. Neviem co je na tom “tupe”. Vstrachu sa zit dlhodobo neda.

silvester3
3. nov 2018

@ebi88 Ano. Suhlasim. Tiez by mi to prekazalo.

silvester3
3. nov 2018

@ebi88 Vies co mozno je to aj tak ze prestat aj chcel kde je pravda nevieme. A teraz ked ho ponuknu vyuzije vyhovorku zena by mi dala po za usi az ma od chlapov pokoj. Vsetko je mozne

silvester3
3. nov 2018

@ebi88 Plus si splhol potajme u partnerky my len mozeme hadat. Mozno ho stacilo iba nakopnut.Lebo ak je to strach je to fakt o nicom. Bude fajcit zasa.

ebi88
3. nov 2018

@silvester3 hej moze to aj tak byt, preco nie. Ked sam cjcel to je ine. Ale clovek co sam nechcel skor ci neskor mu to zacne liezt na nervy. Hlavne ked chodis do prace staras sa a vecer chces si len sadnut na balkon a zapalit si a musis potajme vyklepany :D no kde sme...

silvester3
3. nov 2018

@ebi88 :D

bluka2
3. nov 2018

@ebi88 tentokrát nie fuj?

martinka150
3. nov 2018

Jemine on je tvoje decko? Ked chce fajcit, tak Bude! Neotravuj mu kvoli tomu zivot,

ebi88
3. nov 2018

@bluka2 nemozem za to, v otazke analneho sexu mam proste jasno :D

selest
5. nov 2018

Moj manzel neznasa cigarety az tak ze mu je zle. A ja som bola silna fajciarka. Vzdy som sa snazila fajcit v case ked niesme spolu. Potom som sa osprchovala umyla zuby prezliekla sa aby som mu nesmrdela. A snazila som sa to obmedzit na minimum. Ale nikdy mi to nezakazoval ani nerobil sceny. Je to zavislost to musi chciet sam. Dohodnite sa na nejakom kompromise. Hlavne ak na to nemate peniaze..

17juraj17
6. nov 2018

@lillamama Ja toto ani cele citat nebudem. Si len hnusny pokritec. Vidim ze mas uz 3 deti a teraz si otehotnela a cela uvedomela si prestala fajcit. Preco si takto nemoralizovala predtým ??? Pre starsie deti to neplatilo ? Ani radsej dalej nic.

dory123
23. nov 2018

Och niektoré ženy nemajú fakt veľké problémy tak riešia úplne banality. Tak si zapáli zarába tak si kúpi cigarety je lepšie nech fajči buď rada že nehádže do automatov nepije. Áno aj ja som fajčiara nie síce tuha ale zápalom si v spoločnosti alebo keď ma niečo vytočí. Každý máme svoje nedostatky a nejakú tú menšiu závislosť ty si dáš čokoládu on potrebuje cigaretu. Je ťažké sa toho zbaviť a tým že mu budeš zakazovať a kontrolovať ho bude to horšie. Mier

Strana
z3