Prečo neter hucká moju dcérku proti mne?

6. máj 2021

Ahojte maminky, ono je to možno blbost ale celkom ma to zabolelo... včera sa k nám prišla hrať naša 5-ročná neter. Sedela som vedla v obývačke, keď zrazu pocujem z herničky ako neter hovorí mojej dcérke “Ty ľúbiš moju maminku, Peťu (pozn. mňa), nie, že? Dcérka bola ticho, má len tri rocky a asi nechápala. O päť minút ta istá otázka, to už som prišla za neterou a spýtala som sa jej, prečo hovorí dcerke take veci. Veď ja milujem ju a ona mňa, pekne sa o ňu starám. Navyše Dcérka je na mna aj fest naviazaná od narodenia. Odpoved bola, “ja som zabudla, že ty si jej maminka”. Ono je to asi blbost, ale hnevá ma to o to viac, lebo švagriná je chronický klamár, kradne a dlhodobo berie drogy. Keby len jej mala dcéra vedela. Keď som bola tehotná a vzal manžel dcérku a švagrinu s malou na výlet na dva dni tak švagriná ju tam naučila nech ju vola “maminka”. Samozrejme som jej potom povedala čo to ma znamenať a že si to neprajem a ako ju to mohlo vôbec napadnúť.

sofiella
6. máj 2021

Neberieš tie drogy náhodou ty? Lebo tvoj príspevok nema ani hlavu, ani pätu

autor
6. máj 2021

@sofiella nie 🙂 možno som sa len v návale emocií nevyjadrila jasne.

evaachesa
6. máj 2021

Tiež tomu vôbec nerozumiem 🙄

sofiella
6. máj 2021

Ked švagriná berie drogy, akoto ze vychováva svoju dcéru?🥴

Ty si dala svoju dcéru švagrine na 2 dni, keď berie drogy?

autor
6. máj 2021

@sofiella nedala som jej ju, manžel išiel s dcérkou aj svojho otca a aj ich. Išli spolu ako rodina. Švagriná je iný príbeh. V tomto príspevku ale skôr riešim to, prečo jej dcéra hucka moju dcéru proti mne. A tiež ma mrzi, prečo na tom výlete švagriná naučila dcéru, aby ju oslovovala “maminka”. Príde mi to celé choré.

marseillefan
6. máj 2021

Nerieš, čo povedalo 5-ročné decko...

zenazaba
6. máj 2021

Nechcela si napisat: "Ty lubis MOJU maminku? Petu nie, ze?" 🤔?...potom by to davalo viac zmysel.

andreatytler
7. máj 2021

@evaachesa Ja tiez nerozumiema citala som to 2x.

autor
7. máj 2021

@zenazaba ano, ano. Bez čiarky

andreatytler
7. máj 2021

@zenazaba Gratulujem! Ty mozes desifrovat profesionalne.
Teraz to uz chapem.

Autorka. Ja by som neter vychovala akoby to bolo moje dieta kym je v mojom dome. Takze ak by povedala nieco nespravne, tak by som jej to vysvetlila, preco je to nespravne a poziadala ju aby to uz nerobila. Toto by skor bolo treba riest so sestrou, ale kedze je taka ako pises, tak neviem ci to zaberie.
Tiez sa porozpravaj s dcerou aby vedela ako reagovat ak ju niekto nuti do niecoho co sa jej nepaci... mala som z tvojho opisu dojem ze dcera mlcala, lebo sa jej nepacila otazka a nevedela ako na nu odpovedat.

autor
7. máj 2021

@andreatytler ospravedlňujem sa za chaoticky napísaný príspevok. Škoda, že tu nie je možnosť dodatočných uprav. Písala som ho v návale emocii a po sebe neprecitala.
Vysvetlila som to neteri, že to nie je pekne, že hucká dcérku proti mne. Skôr by ma zaujímal vás názor, že ako ju to mohlo vôbec napadnúť? Má to z vlastnej hlavy alebo je to z hlavy jej mamy?

andreatytler
7. máj 2021

Nic sa nedeje 🙂 ale je skoda ze sa to neda opravit, lebo to odradi vela ludi od toho aby sa zapojili do debaty.
Podla mna len opakuje co pocuje od mamy... kedze si uz sama vravela ako tvoja sestra nuti tvoju dceru aby ju oslovovala mama.
Mozno sa skus s neteru o tom viac porozpravat. Bez vycitiek a poucovania sa jej opytat kde na take nieco prisla... lebo ta jej odpoved ze zabudla ze ty si jej mama znie ako narychlo vymyslena vyhovorka.

martina1201
7. máj 2021

Myslím si, že neter má guláš z toho čo sa v jej okolí deje. Nesnaží sa dcéru huckat proti tebe, ale možno s ňou je k nej jej matka lepšia. Možno by chcela mať ju stále doma.
Mne je divné že tvoj muž nezastavil snahu tvojej švagrinej na tom výlete naučiť jeho dcéru aby ju volala mamička. To mi hlava neberie. Tiež mi hlava neberie že keď o švagrinej viete že berie drogy, že jej necháte v opatere 5 ročné dieťa a neriešite to.... Už by som jej povedala dávno že buď sa pôjde liečiť alebo na ňu upozornite sociálku.....

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
solange7
7. máj 2021

Naval emocii o 23:45? Zena ukludni sa. To nechas aby ta cvicilo 5 rocne dieta? Ved vyjdem z poza rohu, poviem jej co to hovori za hluposti, jasne stanovim fakty a koniec debaty. 5 rocne decko toho narozprava... Ved ju opravim a hotovo.

alexandra2010
7. máj 2021

5 rocne dieta vyvola taku emocnu krizu?? ja som asi z inej planety.

autor
7. máj 2021

@solange7 ale veď to som aj urobila. Moja otázka skôr znie prečo to hovorí,

autor
7. máj 2021

@alexandra2010 ale zas tu neprehanajte. Riešite úplne niečo iné ako to na čo sa pýtam. Nemá to význam.

autor
7. máj 2021

@cocolino234 ma mladšieho bračeka. So švagrinou sa nedá normálne rozprávať. A manžel sa len pousmial, že čo riešim blbosti.

Čo sa týka tých drog, mama svojou opicou láskou nepodnikne žiadne normálne kroky. Bývajú spolu, ona všetkým vari a upratuje. Navyše tie deti aj vychováva. Tie drogy boli aj v minulosti a teraz mame silne podozrenie - manžel to jediný proaktívne rieši. Jedine by pomohlo ak by ju mama vyhodila z domu ale na to je príliš mäkká.

gbgb
7. máj 2021

Naco to pises sem? Posli neter do pi*e a nech uz k vam nechodi. Vybavene! Narkomanov a ich retardovane deti by som doma nestrpela.

stanislavicenka
7. máj 2021

Osopit sa na 5 rocne dieta?
A ak este zije v takej domacnosti? Tvoja reakcia mala but uplne ina

autor
7. máj 2021

@stanislavicenka ale veď ja som sa na nu neosopila. Bola ste pri nás keď to tvrdíš? Sadla som si ku ním a povedala jej, že to nie je pekne a že zojka ma svoju maminku a lubime sa. A potom sme sa este rozprávali o iných veciach.

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
cocolino234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lylyjana
7. máj 2021

Podla mna si reagovala spravne, ze si sa na to priamo opytala. Nechapem, preco ta tu tolko hejtuju. 5 rocna uz nie je az taka mala, ze by nemala vobec potuchy co hovori. Podla mna ma v sebe hnev, doma pocuva od svojej mamy nejaky rozumy a potom ich opakuje. Isto by som to nenechala len tak a mozno viac aj sledovala ako sa spolu hraju, nech tvoje nevinna trojrocna nepochyti nejake blbe navyky a napady od tej 5rocnej, lebo ona asi bude dobry kvietok...

jana_eyre_2
7. máj 2021

Pamätám si ako som dávala pozor na svojho cca 5r synovca, na ktorého som dávala pozor často (lebo mal vážne choru sestru v nemocnici a tak mu chýbal vždy jeden rodič) ako raz povedal že ma neznáša.. pritom sa vždy namna tešil, vždy sme sa pekne hrali a viem že ma má rad.. (Dnes má 16r a sme jediná širšia rodina s ktorou je ochotný ísť na prázdniny na stanovacku.. 😅) a vieš čo? Vôbec sa má to nedotklo - sú to decká, nemajú ešte vyvinutú empatiu, nenapadne ich že čo hovoria sa dospelého môže dotknúť.. bože toľko veci čo ešte povedia, zatvaria sa, aj vlastné deti.. každy rozhovor deti treba vždy brat s rezervou a nepripúšťat si to.. treba vysvetliť, to je jasné ale vnútorné sa s tým nezozieraj..

Prvé čo by si mali ženy uvedomiť je, že aj cudzie deti sú deti a mať s nimi pochopenie.. lebo ak mám byt úprimná, ľudi často vytočí niečo čo urobí iné dieťa, ale ak by to urobilo ich vlastné tak by sa ich to tak nedotklo..

Čo by ma ale dosť nahnevalo by bolo ak by niekto dospelý moje deti učil aby ho volali maminka namiesto mňa.. to je choré - ale tu by ma zaujímalo, že či to to vravel manžel alebo mala? Lebo ak dcéra tiež to možno len zle interpretovala.. ak manžel, tak dúfam, že zasiahol keď tam bol s ňou..

autor
7. máj 2021

@jana_eyre_2 ano, to máš pravdu, že deti toho nerozprávajú a tiež, že so svojim dieťaťom ma človek viac trpezlivosti. Švagrinej som povedala, že mi to príde byt choré a neprajem si, aby ju učila oslovovať ju maminka. A ona, že to len tak zo srandy. Nikdy sme kamarátky neboli, viac menej sa len rešpektujeme. Mám z nej pocit, že mi tým chcela vedome ublížiť.

staskadexter
7. máj 2021

Si urobila chybu, ze si hned konfrontovala tu tvoju 5 rocnu neter. Tym si sa odhalila, ze jej reciam prikladas vyznam. Ze si neista. Jej reakcia moze byt taka, ze ti uz nic nepovie, alebo naopak este viac bude hovorit podobne reci. Teda uz nezistis co je skutocna pravda. Lepsia reakcia by bola napr. "Ja dam mojej malickej tuto hracku a preto som lepsia maminka. Dala by ti tvoja maminka takuto hracku ?" Stimulovala by si jej prejav a mozno by sa hned vysvetlilo preco to povedala.

Tvoja neterka mozno vnima nedostatky svojej maminy a snazi sa tymito recami dokazat, ze je to dobra maminka. Napriklad tym, ze je atraktivna aj pre ine deti. Skus jej maminku pred nou pochvalit a pozoruj reakciu.

miminka91
7. máj 2021

aj to moze byt, ale ako je to male dieta oni tolko krat tak prestrelia, no nevedia co hovoria, takze ak mas so svojou dcerkou pekny vztah, tak to nejak zbytocne neries

janage
7. máj 2021

Ja by som si sadla k nim a poveda, že pre každé dieťa je jeho maminka tá naj naj a pre každú maminku zas jej detičky naj naj a najviac ich miluje a tak je to v poriadku.