icon

Prečo nevesty preferujú svoju rodinu?

27. nov 2025

Povedzte, co sa to stalo? Preco ked sa dvaja vezmu, nevesta uprednostnuje len svoju rodinu a na jeho rodinu sa kasle??? Co sa toto deje??? Pocuvam to odvsadial a bohuzial to aj zazivam? Pre jej rodinu aj modre z neba a pre nas nic. S jej rodinou sa da vsetko(lebo sa chce), s nami nic. Nik jej nikto nikdy neublizil. Preco sa to deje?

anonym_f971e1
28. nov 2025
@anonym_autor
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_autor Staci si tvoje prispevky precitat a ani sa nedivim tej zene 😄. Tebe sa treba vyhybat.

hviezdicka002
28. nov 2025

Proste mama je len jedna ak máš výborný vzťah s ňou. Pošlem svokrovcom koláč, prídem občas ich pozrieť ale veľmi veľa času trávim s svojou mamou. Deti ešte nemáme, jasne že kľudne prídem k ním keď ich budem mať alebo nech oni prídu hocikedy, ale zase nebudem tam každý deň jak u svojej mami napríkad by som bola. Mám ich rada ale stále sú to “cudzí” ľudia pre mňa. Ja som naviazaná na svojich rodičov a je prirodzene že sa viac stretávame s nimi ako z mužovej strany. Muž sa zastaví častejšie, keď ho mama zavolá na obed počas roboty alebo tak. Ale ja tam chodím tak možno raz do mesiaca aj to niekedy nie. A vidím to aj z ich strany že keďže sú ešte dve sestri že viac idú k svojej máme k (svokre) ako k ich svokrám. Proste dcéri vždy pôjdu k svojej rodine viac.

anonym_d82a1d
28. nov 2025

Vies, rodina mojho ex bola fajn aj surodenci! Zrovna jeden zo surodencov bol dost narocny clovek. No mali sme velmi pekny vztah (dovolim si tvrdit). Dokonca ma poprosil, ci by som bola ochotna osvojit si ich dieta v pripade smrti. A to sme ani zosobaseny neboli....
Rodicia boli tiez fajn, pokecali sme, stravili cas spolu no mali iny pohlad na zivot. Stale stojim za svojim, su to dibri ludia. No pri vete jeho maminy - ved po pol roku mozes uz ist pracovat nech mate peniezky, ja sa vam o babo postaram - mi prislo az zle!
Pre mňa to znamenalo jedno - zit co najdalej od nich! Mne nik dieta brat nebude! Hkavne jed mi to povie matka, ktora si vlastne deti uzila prevazne ako zena v domacnosti.
A tiez mi vedcnic zle neurobili. Dokonca aj dnes by som sa s nimi rada stretla a pozhovarala. No vepmi by nam kafrali do vztahu, hlavne teda jeho mama. Velmi sa od syna nevedela odputať a to dost dlho, uz sme spolu zili.
Ty tu vyznievas dost neprijemne.

inaemre
28. nov 2025

My sme rodina kde nas to taha len k mojim rodicom. Aj moj manzel ide 100x radsej k mojim rodicom ako ku svojim, lebo az vdaka mojej rodine zistil ake to je byt lubeny bez podmienok.

kalifka
28. nov 2025

@anonym_autor ja si s mojou nemám čo povedať. Prídem buď sa hrá na mobile, alebo pozerá do blba. Koľko krát som skúsila dať rôzne témy, ale dostala som jednoduchú odpoveď- áno, alebo nie. Preto som obmedzila na povinné návštevy. Za to môj manžel, keď príde do mojej rodiny, ako keby prišiel k svojej rodine. Vždy sa sa spolu rozprávajú a majú ho veľmi radi, moja rodina sama od seba chodí k nám často, čo svokrovci boli u nás cca dva roky dozadu.

anonym_94c051
28. nov 2025

@anonym_autor pozri, poviem ti to jednoducho. Ak by tvoj brat chcel, aby ako rodina trávili u vás toľko času koľko u jej rodiny, tak by tomu tak bolo….

anonym_4ad7d9
28. nov 2025

Na jednej strane je úplne prirodzené že je "krv" bližšia rodina. A s mamou mame prorodzene lepši vzťah než so svokrou.
I keď si myslim, že ak je svokra normálna, tak problem nie je. Ale skôr ide o to, že svokra je najmudrejšia. Nerešpektuje nevestu-jej vychovu a pod. Tak jasne že sa tam nepoženie. Všetko je o oboch stranach. Niekedy je lepšie sa toxickym osobam vyhýbať.

anonym_c0840f
28. nov 2025

My sme v zahraničí a ked ideme na Svk, snažíme sa to riešiť fifty fifty, ale u nas to bolo také, že svokrovci sa deťom vobec nevenovali (v porovnaní s mojou mamou, deťom do úst nasilu páchali jedlo) no keby tam nieje osoba, ktorá sa tým ďeťom aj venuje, tiež by som tam nevozila deti.

anonym_433122
28. nov 2025
@anonym_autor
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_autor musim anonymne
Mam taku svagrinu len jej rodina je dolezita, len jej rodina kupi detom pekne darceky atd
Preco neviem,vedela kam sa vydáva
Problem ani tak nie je ona problém je syn a brat ktory si nevie presadiť svoje len aby bol pokoj v rodine

anonym_2e95ee
28. nov 2025

Tie, ktoré píšete,že chodíte k mame a že mama je bližšia ako svokra a podobne,uvedomujete si,že aj vy raz budete svokry? A hlavne tie, ktoré majú synov, že je tu možnosť,že ani k vám vnúčatá choďte nebudú? Tiež chodím k mame, a mám syna a presne toho sa bojím. Hoc u nás svokra našťastie nemá záujem

bomba36
28. nov 2025

Ak sa s ňou bavíš tak ako tu s ostatnými, tak sa naozaj nečudujem že s tebou nechce mať nič spoločné.

biba_18
28. nov 2025

@anonym_433122 presne tak - žena keď si ide svoje a keď muž nechce rozbroje v rodine tak ustúpi ... nie vždy je to v tom že muž nechce chodiť k svojim rodičom ...

magduska2
28. nov 2025

Velmi rada by som ťa "vyviedla z omylu" ..u svojej svokry teda manželovaj mami som bola vždy viac ako u svojej.Vzdy som pre ňu spravila všetko co chcela,pomohla jej so všetkým čo potrebovala,dobehla na každy telefonát.V podstate som snou bola každý den,zatial čo moju som aj 3mes.nevidela!
Je sama,vdova,so zvyškom rodiny sa nikdy nejako nebavila takže ja a manžel sme boli jediný "pri ruke" .Moja mamka ma partnera,žije svoj život a v podstate zatial nikdy nič" nepotrebovala" ,o svoje babky som sa sporadicky starala ked potrebovali niekam zájsť,niečo kúpit,odviesť ,doviesť a pod. Nie moj muž!Ja ! A keď šel on,šiel lebo sám chcel,sám sa ich pýtal či s niečim pomôže..NIKDY, a to zdôrazňujem NIKDY som ho nenútila že musí ist mojej rodine to lebo toto".A vieš čo aj tak som bola stále tá zlá ! A ešte mi povedala ,že hlavne,že mojej rodine pomáhame 🤣😅😅 takže nie ,never takým drístom čo "jedna svokra povedala " lebo ty s nikým nežiješ ,nevieš ako veci v skutočnosti sú a hlavně nesúď lebo budeš raz aj ty súdená!
Tolko moja skusenosti

anonym_ac682f
28. nov 2025

@anonym_autor niekde som citala dcéra =plný dom. Syn = prázdny dom...

margotka17
28. nov 2025

@anonym_autor nie všade je to tak. Kým žila svokra, rada som k nim chodila, vždy som sa tešila, krásna príroda pod Tatrami, koláč som doma upiekla, často aj druhé jedlo do hrncov nachystala, aby nemusela ona. Jedna nevesta tam vôbec nechodila a tá druhá so sebezaprenim. Všetko je to o ľuďoch.

maryetta
28. nov 2025
@anonym_2e95ee

Tie, ktoré píšete,že chodíte k mame a že mama je bližšia ako svokra a podobne,uvedomujete si,že aj vy raz budete svokry? A hlavne tie, ktoré majú synov, že je tu možnosť,že ani k vám vnúčatá choďte nebudú? Tiež chodím k mame, a mám syna a presne toho sa bojím. Hoc u nás svokra našťastie nemá záujem

@anonym_2e95ee Ak si syn taku prinesie budem musiet sa s tym zmierit. Budem sa ale snazit spravat tak, aby som neveste "nevadila".

anonym_2e95ee
Autor odpoveď zmazal
maryetta
28. nov 2025
@anonym_2e95ee
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_2e95ee nooo neviem. Nie som v tej situacii. Ale ved-nebudem mat na vyber. Co im mam tam chodit kibicovat a dikovat a vynucovat si nieco? Ani tymto stylom nikam nedojdem.
Zial mame nieco podobne resp na tuto temu v rodine takze....

matkahelka
28. nov 2025

@anonym_autor je to uplne prirodzene odkedy je svet svetom, ze rodicia su blizsi ako kvazi cudzi ludia. uz moja babka pred vyse 30 rokmi hovorila, ze pri jednej dcere budes mat vacsiu rodinu ako pri 3 synoch. moja svokra to ako matka tych 3 synov tiez z casu na cas nadhodi. funguje to tak v mojom sirokom okoli u kazdeho- k rodicom sa chodi stale a dobrovolne, k svokrovcom parkrat rocne a z povinnosti. aj preto si kazdy den dakujem, ze mam len dcery.

bashkaxyz
28. nov 2025

A ty nemáš bližšie k svojej rodine ako manželovej??? Veď hádam tá vychovali a živili tak je to len prirodzené a to že si jej nič nespravila nemusí byť pravda len sa nezamýšľala nad sebou a ona nemá potrebu ti to hovoriť nehovorím o tom že keby tvoj syn chcel tak by to asi šlo aj samo ale očividne ani on nemá zaujem

anonym_61eb0e
28. nov 2025

Toto čo tu mnohé píšete, je fakt "úžasná" perspektíva pre matky, ktoré majú iba synov. Už sa ani nečudujem, že mnohé svokry sú namrzené, lebo sú proste nešťastné. A ako sa mi tak zdá, že vlastne problém je často v neveste, ktorá chce ísť iba za svojou mamkou, lebo je jej to príjemné a pohodlné.. a keď muž chce ísť za svojou rodinou, už je mamámek a neviem čo ešte. Predsa treba byť ohľaduplný a hľadať si cesty na obe strany, nielen svoje pohodlie, lebo kto čo seje, neskôr bude žať, tak aby sa to potom týmto nevestám nevrátilo na vlastných synoch...

@matkahelka k rodicom sa chodi stale a dobrovolne, k svokrovcom parkrat rocne a z povinnosti..?? Typický príklad, kedy žena zametá s manželom, "ja a rodičia a manžel a svokrovci" - to vážne?? Svokrovci sú mužovi rodičia!

Dúfam, že budem mať múdre a láskavé nevesty, ktoré budem môcť nazvať dcérami.. že mám stále nádej, že také existujú..

minenkaa
28. nov 2025
@anonym_61eb0e

Toto čo tu mnohé píšete, je fakt "úžasná" perspektíva pre matky, ktoré majú iba synov. Už sa ani nečudujem, že mnohé svokry sú namrzené, lebo sú proste nešťastné. A ako sa mi tak zdá, že vlastne problém je často v neveste, ktorá chce ísť iba za svojou mamkou, lebo je jej to príjemné a pohodlné.. a keď muž chce ísť za svojou rodinou, už je mamámek a neviem čo ešte. Predsa treba byť ohľaduplný a hľadať si cesty na obe strany, nielen svoje pohodlie, lebo kto čo seje, neskôr bude žať, tak aby sa to potom týmto nevestám nevrátilo na vlastných synoch...

@matkahelka k rodicom sa chodi stale a dobrovolne, k svokrovcom parkrat rocne a z povinnosti..?? Typický príklad, kedy žena zametá s manželom, "ja a rodičia a manžel a svokrovci" - to vážne?? Svokrovci sú mužovi rodičia!

Dúfam, že budem mať múdre a láskavé nevesty, ktoré budem môcť nazvať dcérami.. že mám stále nádej, že také existujú..

@anonym_61eb0e ale prosim ta ,už zas neprekrúcaj,len tu skoro všetky písali že ony nechodia k svokrovcom ,nik nepíše ,že chlap ma zákaz ,však nech ide ,ako sa dá dať svojich rodičov na úroveň rodičov zo strany manžela ,to tak nefunguje
Chlap ide vždy za ženou

matkahelka
28. nov 2025
@anonym_61eb0e

@anonym_61eb0e ja rodicov dlhe roky nemam, svokrovcov mam dobrych, mam ich rada, vazim si ich a chodime k nim pomerne casto.ale! prave preto, ze ja rodicov nemam, co aj svokra neraz poznamenala. ich zvysne dve nevesty, ktore rodicov maju k nim zdaleka tolko nechodia (pretoze chodia k svojim rodicom). to nie je o zametani manzelom, ani o mudrosti a laskavosti neviest, to je o tom, ze krv nie je voda a rodicia su logicky blizsi ako svokrovci, co su v podstate cudzi ludia. v mojom sirokom okoli to tak funguje, ci su pary 50 rocne, alebo 30 rocne. zeny chlapom nezakazuju k rodicom chodit, ale oni k nim nechodia zdaleka tolko, ako k svojim rodicom.

anonym_f50cdb
28. nov 2025

Mne je moja rodina bližšia. Máme rovnaké názory, témy, spoločný humor. Trávime spolu veľa času, chodíme na výlety, často strážia naše dieťa, pravidelne tam spíme.
Svokru nemám zlú ale teda vzťah máme skôr formálny. Rešpektujem že je babka nášho dieťaťa a snažím sa v rámci možností. Raz za čas ideme na obed, ihrisko s dieťaťom, zmrzlinu, počas sviatkov ostanem aj na noc nech si vnúča užije.
Uprednostňujem svoju rodinu lebo mi je to bližšie, nemám ale pocit že by som bola zlá nevesta.
Muž je pracovne vyťažený on nemá toľko času, dieťa s svokrou samé neostane takže zabezpečujem stretávanie ja.

anonym_61eb0e
28. nov 2025
@minenkaa

@anonym_61eb0e ale prosim ta ,už zas neprekrúcaj,len tu skoro všetky písali že ony nechodia k svokrovcom ,nik nepíše ,že chlap ma zákaz ,však nech ide ,ako sa dá dať svojich rodičov na úroveň rodičov zo strany manžela ,to tak nefunguje
Chlap ide vždy za ženou

@minenkaa akože "už zas neprekrúcaj", bol to môj prvý príspevok v tejto téme.
Chlap ide vždy za ženou? To je čo za pravidlo?

Ja píšem o tom, že nie je správne sa dívať na všetko iba zo svojho pohľadu - ja a moja rodina. Proste aj ten muž má rodičov a svoju rodinu, a nie sú o nič menej. A je to jeho krv. Celé je to aj o vôli nevesty hľadať si cestu k mužovej rodine, aj keď to nemusí byť vždy ľahké a pohodlné, ťažké je to pochopiť? Či to až každá nevesta musí vychovať svojho syna, aby sa vedela vcitiť do druhej strany?

anonym_995ced
28. nov 2025

Nemam dobry vztah s mamou, preto sa nestretavame. Pri svokre som sa snazila, mala som predstavy, ze bude laskava, mila, mozno nahradi mamu. Ale nestalo sa 😀
K svokre chodim parkrat do roka, ale nie s velkym nadsenim, kedze vzdy je najmudrejsia, nerespektuje moje nazory, stara sa do vsetkeho, parkrat zapotila, ze moju robotu by mohol robit hocikto(pritom ju bez VS nemozete robit), snazi sa ma ponizir, robit zo mna neschopnu hlupanu. Jednoducho sa tam necitim dobre. Ani moje deti, lebo uz vnimaju ako sa ich babka sprava. Muz chodi castejsie, vzdy vola aj deti, ale zaujem velmi nemaju. Myslim, ze ak by svokry respektovali nevesty, bola by tam nejaka snaha, zaujem, neohovarali by za chrbtom, nezjedli vsetku mudrost sveta, tak by sa nevesty citili prijemnejsie v ich spolocnosti.

minenkaa
28. nov 2025
@anonym_61eb0e

@minenkaa akože "už zas neprekrúcaj", bol to môj prvý príspevok v tejto téme.
Chlap ide vždy za ženou? To je čo za pravidlo?

Ja píšem o tom, že nie je správne sa dívať na všetko iba zo svojho pohľadu - ja a moja rodina. Proste aj ten muž má rodičov a svoju rodinu, a nie sú o nič menej. A je to jeho krv. Celé je to aj o vôli nevesty hľadať si cestu k mužovej rodine, aj keď to nemusí byť vždy ľahké a pohodlné, ťažké je to pochopiť? Či to až každá nevesta musí vychovať svojho syna, aby sa vedela vcitiť do druhej strany?

@anonym_61eb0e ano aj ten muz ma svoju rodinu ,nik nepíše ,že nemá a ani to ,že tam ma zakázané chodiť

anonym_d165f9
28. nov 2025

@anonym_autor aj mne je bluzsia mama ako svokra. A to mam dobru svokru. Proste mama je mama. Ale mam syna. Raz asi budem v pozicii svokry a budem to musiet prujat.

anonym_f5490f
28. nov 2025
@anonym_autor
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_autor U nas je to zas opacne.. strasne sa preferuje muzova strana, moju rodinu on nema za nic...pritom mu nic neurobili... Takze su aj opacne pripady...
Kazdopadne to nie je spravne.

anonym_55384d
28. nov 2025

zovseobecnovat sa neda...niekto by mohol povedat, "mama je len jedna". treba sa snazit najma o to, aby to vyhovovalo najma obom partnerom a ti boli s tym zzity... je to vsetko individualne. ja uz mamu nemam, k svokre mam vlazny vztah, a zial aj manzel...