icon

Prečo niektoré sestry neakceptujú bratovu novú rodinu?

21. feb 2026

Ahojte, prečo niektoré ženy/sestry nedokážu pochopiť keď ich brat si nájde ženu a má s ňou rodinu a nechodí už k nich hrať sa im s deťmi ?
Mám s mužom malého syna a vysvetľoval mi to tak, že sem tam chodil po robote alebo cez víkend k sestre a pozabával sa jej aj s jej malým, pomohol čo trebalo aj keď ona má chlapa. Tomu rozumiem, aj ja som sa tak dakedy chodila k bratovi, pokočíkovala som a tak. Ale u mňa každý chápal, že mám aj vlastný život a raz budem mať svoju rodinu. Teraz už rodinu mám, máme malého syna a môjmu mužovi svokra permanentne vyčíta, že sa už nechodí k sestre hrať sa s jej malým lebo ono ho má rado.. teda 10 ročný chalan aby som bola presnejšia.

Prečo ? Veď má ocka, to je tak ťažké pochopiť, že chlap má už aj svoju rodinu, že nemá na nich vždy čas a že po robote sa chce prioritne venovať nám ? Svokre som to samozrejme na návšteve povedala ale jej odpoveď bola, že ja budem vždy cudzia a nemám sa starať, že to je ich rodina 😑 o nášho malého samozrejme záujem nemá a mužova sestra je samozrejme zdutá, že k nej už muž nechodí a nepomáha jej ako dakedy.
Aký máte na to názor vy ?
Ďakujem

My sa s bratom navštevujeme normálne, pokecáme, deti sa zabavia s hračkami, popištia na seba a ideme domov. No môj muž prestal k sestre chodiť úplne lebo už jednoducho nemá čas. Robí inde ako dakedy, pracuje od rána do večera a keď má deň voľna je radšej s nami a ideme niekam na výlet. Málokedy ide so mnou k našim ale áno keď má čas ide s nami. Ja sa so švagrinou nekontaktujem, viem len čo sa riešilo u svokry a čo mu píše v správach keďže mi o tom hovorí

Strana
z2
autor
22. feb 2026
@miadi

To je fajn ze sa venuje svojmu dietatu tak by to malo byt. Ale z nikoho by neubudlo Keby siel raz za cas aj za synovcom moze zobrat aj maleho nech sa bratranci spoznavaju , Ja ked som stretla mm synovec mal 10r a bol jeho najpblubenejsi clovek . Nikdy som to nebrala ze ide svagrovi zabavat dieta ale ze je dobry ujo . Aj teraz po 14r ide so svagrom a synovcom na veceru ( bez nas) aj na vystavy aut akurat boli 5 dni panska dovca na Floride pozerat preteky formuli . My sme tam boli ako rodina cez vianoce. Nikdy som nezasahovala do vztahu surodencov . Mali ho davno pred tym nez sme sa dali dokopi . Tym ze sme rodina neznamena ze povodna rodina prestane existovat . Treba len najst balanc ktori bude vyhovovat vsetkym . Ak mali nejake nezhody nikdy som sa do toho nemiesala surodenci si to vyriesili medzi sebou . Na partiu kamosov z mladosti uz nema moc cas no na rodinu si ho najde . Nie je uplne zdrave odrezat eliminovat vsetky vztahy a byt len partner a otec . Treba sa obcas aj inde ventilovat . Ty tiez by si nemala zit vyhradne len muzom a dietatom. Ak nemas blizky vztah so surodencom tak s kamoskou obcas sa vyvetrat .Ja som mala uja a tety co kaslali na mna Preto mi je simpaticke ked tie vztahy su ine lepsie . Ale to je uz len na tvojom muzovi ako to on chce a ako si to zariadi , So svokrou a svagrinou sa moc nesttetavas tak ta to nemusi trapit . A ked ti vadi ze sa ti stazuje muz tak co stym uz ty narobis. ? Uplne ho odtezes od jeho mami ? To je vec ktoru by si kazdy mal rozhodnut sam bez manipulacie Inak by bol vas vztah toxicky , Maximalne mozes povedat muzovi ze o svokre nechces pocuvat . Ty to zanho vyriesit nemozes . Nechces aby chodil k sestre . Je medzi dvomi mlynmi . Je uz len na nom ako sa zariadi.

@miadi prosím vás, prečítajte si môj príspevok a potom komentujte. Toľko klamstiev a domýšľania keď som v príspevku napísala všetko tu zatiaľ nenapísal nik. 🙈
Ďakujem

miadi
22. feb 2026
@minenkaa

@miadi ty si nejako mimo,uprednostniť synovca pred vlastným dieťaťom lebo vsak to je ešte malé?

@minenkaa ty si nejako mimo ked citas ze niekde pisem ze uprednostnovat synovca . Ja som empaticky a tolerantny clovek to asi egoista ako ty nepochopi a vysvetli si to prekrutene po svojom . 🙈

miadi
22. feb 2026
@anonym_autor

@miadi prosím vás, prečítajte si môj príspevok a potom komentujte. Toľko klamstiev a domýšľania keď som v príspevku napísala všetko tu zatiaľ nenapísal nik. 🙈
Ďakujem

@anonym_autor wow ake klamstva ? No uz vidim kde je problem . . Btw tu sa nevyka precitaj si pravidla ci vidis od hnevu dvojmo a je nas tu pod jednym nickom viac ? Plna nenavisti nevidis dobro v druhom . Nic zle som ti nenapisala len som asi zasiahla citlive miesto nechtiac tak sorry . Zamkni muza doma blokni svokru a zi stastne to si chcela pocut ? 🤣

miadi
22. feb 2026
@biba_18

@miadi ale vzťahy sa nebudujú tak že o niekoho žene povieš že nepatrí do rodiny…

@biba_18 to 10r dieta asi nepovedalo ze ujova zena nepatri do rodiny co stym ma ten maly chlapec ? Za to ze sa babka a teta nemaju radi on predca nemoze. Ja nikde nehovorim aby sla so svokrou do wellness., o svokru tu ani tak nejde . Aspon mne . No vidim ze tu nejaka empatia k dietatu nehrozi . Tu ide len nemavidiet za to co vraj Niekto povedal . 🙈

autor
22. feb 2026
@miadi

@anonym_autor wow ake klamstva ? No uz vidim kde je problem . . Btw tu sa nevyka precitaj si pravidla ci vidis od hnevu dvojmo a je nas tu pod jednym nickom viac ? Plna nenavisti nevidis dobro v druhom . Nic zle som ti nenapisala len som asi zasiahla citlive miesto nechtiac tak sorry . Zamkni muza doma blokni svokru a zi stastne to si chcela pocut ? 🤣

@miadi podľa vášho komentáru ste vôbec nečítali môj príspevok. Ako pár žien čo tu hejtujú ste si prečítali len prvú vetu ktorá vo vás hneď vzkriesila plameň a len hejtujete 😅 v príspevku je veľa info, keby ste si ich prečítali, zistili by ste koľko vecí tam odporuje vášmu komentáru. A ak vy takto s mužom fungujete tak sa ani nečudujem ak vám uteká z domu pri toľkých deťoch čo máte 🙈 A ak vy svojho muža doma nevypočujete tak dupľom utekať od takej ženy. Ja svojho muža vypočujem keď ho niečo trápi. Je to svojprávny dospelý človek ktorý sa rozhodol s kým chce tráviť čas a čo mu je priprita 🙂 tak to prehryznite

miadi
22. feb 2026

Prepac autorka nemam z teba dobry pocit uz sa nebudem k tejto teme vyjadrovat Moj cas je vzacny .Negativitu z netu filtrujem nema to zmysel su to vaše 💩

minenkaa
22. feb 2026
@miadi

@minenkaa ty si nejako mimo ked citas ze niekde pisem ze uprednostnovat synovca . Ja som empaticky a tolerantny clovek to asi egoista ako ty nepochopi a vysvetli si to prekrutene po svojom . 🙈

@miadi samozrejme že ty si empatická a ja nie
Si priam stelesnením dobroty

minenkaa
22. feb 2026
@miadi

Prepac autorka nemam z teba dobry pocit uz sa nebudem k tejto teme vyjadrovat Moj cas je vzacny .Negativitu z netu filtrujem nema to zmysel su to vaše 💩

@miadi hlavne tá tvoja kopa💩💩💩💩,je veeelmi úžasná

autor
22. feb 2026
@miadi

@miadi zrazu. Doteraz ste písali litánie. Čo je, zasiahla som nechtiac citlivé miesto ? Nabudúce si prečítajte príspevok celý nie len prvú vetu keď chcete vypisovať litánie a zavdzušňovať sa..

anonym_2d3827
22. feb 2026

Tak ty si cudzia 🤦🤦🤦ste zobraty???ja by som jej teda povedala že keďže je aj ona tebe cudzia nech sa ti nemieša do rodiny.A čo sa týka jeho sestry akože je to choré .Ísť na návštevu ok normálka ale vyčítať že sa snim nechodí hrávať keď má už svoju rodinu???myslím že si sa dostala do "podarenej"rodiny

autor
22. feb 2026
@anonym_2d3827

Tak ty si cudzia 🤦🤦🤦ste zobraty???ja by som jej teda povedala že keďže je aj ona tebe cudzia nech sa ti nemieša do rodiny.A čo sa týka jeho sestry akože je to choré .Ísť na návštevu ok normálka ale vyčítať že sa snim nechodí hrávať keď má už svoju rodinu???myslím že si sa dostala do "podarenej"rodiny

@anonym_2d3827 áno sme manželia už skoro 5r

anonym_03a940
22. feb 2026
@biba_18

@anonym_03a940 k takej krave ktorá sa vyjadrí že autorka bude vždy cudzia - čo by tam robila prosimťa…

@barborab1411
@biba_18

Autorke tu vetu, ze nepatri do rodiny povedala svokra, nie jej manzela sestra!!!
Ked dokym nestretol autorku sa so synovcom do jeho 10r aktivne stretaval, tak je nanajvys cudne, ked zrazu ho uplne vyluci zo svojho zivota a nikto nech mi netvrdi, ze v tom nema prsty aj novomanzelka. Nie, nemusi sa s nim chodit "hravat", ale ako stryko by sa aspon trochu chovat mohol. A nehovorime o aktivitach cez tyzden po praci, ale keby ho povedzme zobral raz za cas cez vikend alebo prazdniny do kina alebo niekde von, ci navstivil sestru, neubudlo by z neho. Nerozumiem ako sa moze roky stretavat s dietatom, vidiet ako rastie a smahom ruky ho odstruhnut zo svojho zivota. To nema tvoj muz ziadne city? To dieta predsa nemoze za to, co rozpravala jeho babka!

autor
23. feb 2026
@anonym_03a940

@barborab1411
@biba_18

Autorke tu vetu, ze nepatri do rodiny povedala svokra, nie jej manzela sestra!!!
Ked dokym nestretol autorku sa so synovcom do jeho 10r aktivne stretaval, tak je nanajvys cudne, ked zrazu ho uplne vyluci zo svojho zivota a nikto nech mi netvrdi, ze v tom nema prsty aj novomanzelka. Nie, nemusi sa s nim chodit "hravat", ale ako stryko by sa aspon trochu chovat mohol. A nehovorime o aktivitach cez tyzden po praci, ale keby ho povedzme zobral raz za cas cez vikend alebo prazdniny do kina alebo niekde von, ci navstivil sestru, neubudlo by z neho. Nerozumiem ako sa moze roky stretavat s dietatom, vidiet ako rastie a smahom ruky ho odstruhnut zo svojho zivota. To nema tvoj muz ziadne city? To dieta predsa nemoze za to, co rozpravala jeho babka!

@anonym_03a940 ak ste čítali môj príspevok a komentáre, nájdete odpovede na vaše otázky

anonym_6b7065
Dnes o 17:21

@anonym_autor Mamička a sestra manžela akosi zabudli,ze syn/brat má uz svoju rodinu a tá je prvoradá, pokiaľ si svoju rodinu chce aj zachovať.Len choromyselny očakáva, že ženatý muž bude uprednostňovať svoju sestru a jej dieťa pred svojím dieťaťom a manželkou

Strana
z2