icon

Prečo niektoré sestry neakceptujú bratovu novú rodinu?

21. feb 2026

Ahojte, prečo niektoré ženy/sestry nedokážu pochopiť keď ich brat si nájde ženu a má s ňou rodinu a nechodí už k nich hrať sa im s deťmi ?
Mám s mužom malého syna a vysvetľoval mi to tak, že sem tam chodil po robote alebo cez víkend k sestre a pozabával sa jej aj s jej malým, pomohol čo trebalo aj keď ona má chlapa. Tomu rozumiem, aj ja som sa tak dakedy chodila k bratovi, pokočíkovala som a tak. Ale u mňa každý chápal, že mám aj vlastný život a raz budem mať svoju rodinu. Teraz už rodinu mám, máme malého syna a môjmu mužovi svokra permanentne vyčíta, že sa už nechodí k sestre hrať sa s jej malým lebo ono ho má rado.. teda 10 ročný chalan aby som bola presnejšia.

Prečo ? Veď má ocka, to je tak ťažké pochopiť, že chlap má už aj svoju rodinu, že nemá na nich vždy čas a že po robote sa chce prioritne venovať nám ? Svokre som to samozrejme na návšteve povedala ale jej odpoveď bola, že ja budem vždy cudzia a nemám sa starať, že to je ich rodina 😑 o nášho malého samozrejme záujem nemá a mužova sestra je samozrejme zdutá, že k nej už muž nechodí a nepomáha jej ako dakedy.
Aký máte na to názor vy ?
Ďakujem

My sa s bratom navštevujeme normálne, pokecáme, deti sa zabavia s hračkami, popištia na seba a ideme domov. No môj muž prestal k sestre chodiť úplne lebo už jednoducho nemá čas. Robí inde ako dakedy, pracuje od rána do večera a keď má deň voľna je radšej s nami a ideme niekam na výlet. Málokedy ide so mnou k našim ale áno keď má čas ide s nami. Ja sa so švagrinou nekontaktujem, viem len čo sa riešilo u svokry a čo mu píše v správach keďže mi o tom hovorí

Strana
z2
anonym_d83eac
21. feb 2026

Namiesto Teba mal tvoj muz povedat svojej mame ze prioritne sa chce venovat svojej manzelke-tebe- a dietatu. Inak s tebou suhlasim

anonym_03a940
21. feb 2026

V zasade s tebou suhlasim. Ale pretnut uplne vztahy sa mi tiez nezda uplne spravne, hlavne ked obcas chodite k tvojej rodine, tak raz za cas by sa patrilo aj k muzovej ist na navstevu.

biba_18
21. feb 2026

@anonym_03a940 k takej krave ktorá sa vyjadrí že autorka bude vždy cudzia - čo by tam robila prosimťa…

mimka1402
22. feb 2026

@anonym_autor No "vyhrala si" svokru.😀
K téme, chápala by som keby si ho občas vezmete co ja viem raz ročne na 5 dní, ako "prázdniny". Mňa si takto brávali súrodenci rodičov.😀 Ale ako povinnosť? Šialene. Žiaľ toto musí vyriešiť tvoj muž a narovinu...
Švagrina je naň sama alebo prečo? A za mňa 10r dieťa.. Čakala som 3-5 ročne dieťa kde by som chápala to hranie...😀

anonym_759b39
22. feb 2026

To ti ozaj tak povedala, ze ty budes vzdy cudzia alebo si to len zvelicila? Lebo ak by mi toto niekto povedal, 2x by som si rozmyslela, ci tomu cloveku venujem este nejaky svoj cas, ked som teda taka cudzinka…

miadi
22. feb 2026

Tak ako vztah ked mal tvoj muz so synovcom 10r mu bol ujo .. to by nemalo skoncit len preto ze teraz ma dieta . Stale je aj ujo . Len mi je divne ze co take mohol pomahat sestre ? To akoze dosiel tam
A zacal vysavat umyvat riad varit veceru ? Ved pomahal uz len tym ze jej zabavil dieta . Ty si sa hrala na tetu kym si nemala svoje dieta a uz ta synovec/neter nezaujima koniec mas svoj zivot ? Ked tam nechce chodit ok jeho vec .. no znie to ze sa mame vyhovori na teba ze ho nepustis .. Alebo len povie ako to je ? Zvlastne si sa vyjadrila k tomu 10r dietatu Akoby v tom veku nemali city a nemohol mu ujo chybat ? Ved cely jeho zivot k nim stryko chodil hral sa snim. Tak mu povedz ze uz ma svoje dieta uz nepotrebuje jeho ako hracku .. ja ti Neviem posudit co presne svokra povedala ked to nepovedala tebe do oci . Mozno mu len pripomenula ze ten chlapec je Tiez jeho
Pribuzny . Neviem nech je to ako chce to je medzi nimi Toto nech si vybavi tvoj muz s mamou a sestrou . On im moze vysvetlit ze nema uz cas a chut atd . Ty to riesit nemusis.

anonym_ef17d0
22. feb 2026

@anonym_autor ten 10rocny teraz moze prist k vam na navstevu a naoplatku sa pohrat s vasim deckom. Nemusi synovca uplne vylucit zo zivota, ak mali fajn vztah

tatiana288
22. feb 2026

Synovca by som občas zobrala von, k nám, na výlet. Neprerušila by som s ním styky, ak má svojho uja rád. Sestre by som v domácnosti nepomáhala, má predsa muža, ktorý by mal túto rolu zastať aj sám, nech si je zdutá ako chce. K názoru svokry sa nevyjadrujem. Ak sa bude chcieť montovať do vašej rodiny, môžeš jej povedať, nech sa nestará, že to je vaša rodina.

minenkaa
22. feb 2026

Svokra ti odpovedala ,si cudzia ,tak k ním nepatriš a podľa nich ani k jej synovi
Myslím,že to všetko vysvetlila
Buď to akceptuj alebo zbytočne bojuj

janinah
22. feb 2026

Na rodinu tvojho brata cas mate,na rodinu jeho sestry uz nie. To sa ti zda ok?

autor
22. feb 2026
@janinah

@janinah ja som cudzia nevesta ako sa svokra vyjadrila. Nehovor mi, že mu mám ešte aj zliepať rodinu lebo som si dovolila mať s ním dieťa a vzala som si ho za muža 😅 rozhodol sa tak sám, že k nej už nechce chodiť, možno sa cítil využívaný ? Neviem, ja som sa mu do rodiny nikdy nestarala

autor
22. feb 2026
@anonym_759b39

To ti ozaj tak povedala, ze ty budes vzdy cudzia alebo si to len zvelicila? Lebo ak by mi toto niekto povedal, 2x by som si rozmyslela, ci tomu cloveku venujem este nejaky svoj cas, ked som teda taka cudzinka…

@anonym_759b39 povedala mi to takto do očí keď som ju konfrontovala či je snáď zlé, že chce muž tráviť čas so mnou a naším synom keď príde z práce a neuteká za sestrou.. ale že ma nemá rada bolo zjavné už od začiatku. A sestra má muža, robí niekde na stavbe

autor
22. feb 2026
@janinah

@janinah no že niesom v ich rodine vítaná bolo zjavné už od začiatku takže sa s nimi nekontaktujem a ani oni so mnou. Boli sme u svokry na malého meniny a ani len sa nespýtala ako sa má čo všetko už vie. Len o sestre básnila a o jej malom

anonym_268cde
22. feb 2026

@anonym_autor tak ja to mám presne z opačnej strany, brat si našiel ženu s dieťaťom, plus majú svoje a odvtedy sa po ňom zľahla zem. K našim prídu, keď niečo potrebujú, mňa kontaktuje len keď niečo potrebuje. Nikdy nepríde sám, vždy ma za zadkom ženu alebo svokru, nemá čas, lebo sa jej stará o dieta, čo ma z iným, plus ju kompletne financuje. Madam totiž nikdy nepracovala. My sme z toho tiež frustrovaní, ako sa zmenil… ktovie, ako to je u vás… mňa by zaujímal aj názor druhej strany.

januska12323
22. feb 2026

So svokrou by moja debata skončila a ostatnú rodinu nech si rieši chlap ako mu vyhovuje.

autor
22. feb 2026
@miadi

Tak ako vztah ked mal tvoj muz so synovcom 10r mu bol ujo .. to by nemalo skoncit len preto ze teraz ma dieta . Stale je aj ujo . Len mi je divne ze co take mohol pomahat sestre ? To akoze dosiel tam
A zacal vysavat umyvat riad varit veceru ? Ved pomahal uz len tym ze jej zabavil dieta . Ty si sa hrala na tetu kym si nemala svoje dieta a uz ta synovec/neter nezaujima koniec mas svoj zivot ? Ked tam nechce chodit ok jeho vec .. no znie to ze sa mame vyhovori na teba ze ho nepustis .. Alebo len povie ako to je ? Zvlastne si sa vyjadrila k tomu 10r dietatu Akoby v tom veku nemali city a nemohol mu ujo chybat ? Ved cely jeho zivot k nim stryko chodil hral sa snim. Tak mu povedz ze uz ma svoje dieta uz nepotrebuje jeho ako hracku .. ja ti Neviem posudit co presne svokra povedala ked to nepovedala tebe do oci . Mozno mu len pripomenula ze ten chlapec je Tiez jeho
Pribuzny . Neviem nech je to ako chce to je medzi nimi Toto nech si vybavi tvoj muz s mamou a sestrou . On im moze vysvetlit ze nema uz cas a chut atd . Ty to riesit nemusis.

@miadi v príspevku píšem prečo to riešim.
Muž k sestre chodil kým sme sa nepoznali. Ja mám ale z jeho rozprávania pocit, že jej robil skôr chlapa a nie brata. Opravoval, vozil ju, skrine staval, staral sa o malého, sem tam niečo zaplatil keď jej nevychádzali peniaze. Ona robí z domu a jej chlap niekde na stavbe.
Však ja to neriešim čo jej všetko porobil, ja som tiež bratovi chodila dakedy pomôcť. Ale ja teraz neodsuniem nášho malého a nejdem k nim hrať sa im s dieťatkom, chápeš ? 😅 Má ocka aj mamku. Na návštevu ideme ale keď mi niečo treba porobiť, moje sms smerujú môjmu mužovi nie bratovi. A moje dieťa nechodí zabávať nik už keď sme pritom 😅
Že sa môj muž rozhodol nechodiť k nej, možno sa cítil byť využívaný, ja neviem. Ja to neovplyvním. V rodine niesom od začiatku vítaná takže sa ani nesnažím. To je ako keby si nomohla mať svoje dieťa lebo nebudeš mať čas na to ich 🤦

biba_18
22. feb 2026

@anonym_268cde keď má ženu a dieťa, prečo by nemal chodiť s nimi… vraj vždy má za zadkom ženu… kks…

anonym_270973
22. feb 2026
@anonym_autor

@miadi v príspevku píšem prečo to riešim.
Muž k sestre chodil kým sme sa nepoznali. Ja mám ale z jeho rozprávania pocit, že jej robil skôr chlapa a nie brata. Opravoval, vozil ju, skrine staval, staral sa o malého, sem tam niečo zaplatil keď jej nevychádzali peniaze. Ona robí z domu a jej chlap niekde na stavbe.
Však ja to neriešim čo jej všetko porobil, ja som tiež bratovi chodila dakedy pomôcť. Ale ja teraz neodsuniem nášho malého a nejdem k nim hrať sa im s dieťatkom, chápeš ? 😅 Má ocka aj mamku. Na návštevu ideme ale keď mi niečo treba porobiť, moje sms smerujú môjmu mužovi nie bratovi. A moje dieťa nechodí zabávať nik už keď sme pritom 😅
Že sa môj muž rozhodol nechodiť k nej, možno sa cítil byť využívaný, ja neviem. Ja to neovplyvním. V rodine niesom od začiatku vítaná takže sa ani nesnažím. To je ako keby si nomohla mať svoje dieťa lebo nebudeš mať čas na to ich 🤦

@anonym_autor no moja zlata, a ja si zas myslím, že si svojho muža nahuckala proti sestre, a dokonca si mu dala ultimátum, bud ty, alebo sestra. Presne tak sa vyjadrujes.chces ho mat len pre seba, a byť mu za zadkom. A rodina ma ísť úplne vedľa.

minenkaa
22. feb 2026
@anonym_270973

@anonym_autor no moja zlata, a ja si zas myslím, že si svojho muža nahuckala proti sestre, a dokonca si mu dala ultimátum, bud ty, alebo sestra. Presne tak sa vyjadrujes.chces ho mat len pre seba, a byť mu za zadkom. A rodina ma ísť úplne vedľa.

@anonym_270973 a prečo by ho nemala chcieť len pre seba,majú svoju rodinu ,svoje dieta ,prečo by on mal chodiť k svojej rodine ,keď písknu,keď neakceptujú jeho ženu a dieta

minenkaa
22. feb 2026
@anonym_270973

@anonym_270973
Treba si uvedomiť,že svadbou sa rozširuje rodina a akceptovat to,keď svokra nechce nevestu a jej to aj povie,automaticky stratí syna ,je to len a len svokrine rozhodnutie

autor
22. feb 2026
@anonym_270973

@anonym_270973 na nič som ho nenahuckala, neviem kde si to vyčítala. Ale aby si nepovedala, áno, keď príde domov o 7mej večer, som rada ak je doma a stávi s malým kus času kým ide spať a potom si pozrieme nejaký film kým sám zaspí. Nenútim ho, sám sa chytá, že chce malého aj okúpať. Chce si užiť syna, čo je na tom zlé ?
Riešim to lebo môj muž sa trápi večnými hádkami s mamou prečo nechodí k sestre ale je len s nami. No hrozné, že si dovolil založiť si svoju rodinu ale nerobí sestre 3 koleso na voze a jej chlap si príde domov len na hotové vyspať sa..
Ty máš deti ? Či ziješ bratovými ? Či to by bolo iné ? Je to to isté. A predstav si, aj môj brat má dieťa s ktorým som sa chodila hrať. Ak by si sa tu nezadýchavala dočítala by si ho do konca

barborab1411
22. feb 2026
@anonym_03a940

V zasade s tebou suhlasim. Ale pretnut uplne vztahy sa mi tiez nezda uplne spravne, hlavne ked obcas chodite k tvojej rodine, tak raz za cas by sa patrilo aj k muzovej ist na navstevu.

@anonym_03a940 pretrhnúť vzťahy s niekým kto mi povie že vždy budem cudzí človek je nevyhnutnosť

barborab1411
22. feb 2026
@anonym_270973

@anonym_270973 on sa ma v prvom rade starať hlavne o svoju rodinu,čo je jeho žena a jeho dieťa ......moja zlatá

lucitta9
22. feb 2026

@anonym_autor ja som zazila podobne. Ked sme s mojim muzom zacali spolu chodit, vela casu travil u svojej sestry a jej deti. Kupoval darceky, braval na vylety, venoval sa im cez vikendy. Sestra s rodinou casto chodili k nemu na cely vikend. Uz ked stretol mna a zacal viac casu travit so mnou, bol problem a bolo muzovi vytykane ze na nich nema cas. Snazila som sa jej detom aj ja venovat, ale nebolo to dost. Mam pocit ze svagrina nezniesla pocit ze nema svojho brata uz len pre seba a zacal si budovat svoj zivot. Nastastie svokra bolo super a drzala stranu nam. Trvalo to ale casom si svagrina zvykla, ale je pravda ze vztahy nemame najvrelejsie.
Musi si toto tvoj muz vydiskutovat so sestrou. Mam rodinu, chcem byt s nimi, uz nemam tolko casu ako slobodny. Ty sa do toho neplet. Ked je normalna, casom to pochopi. A ked nie, no stava sa ze tie vztahy v rodine nie su vzdy idealne. Na kazdy vztah treba totiz dvoch.

anonym_f2cb6d
22. feb 2026

▪️ a nechodí už k nich hrať sa im s deťmi ?
Mám s mužom malého syna a vysvetľoval mi to tak, že sem tam chodil po robote alebo cez víkend k sestre a pozabával sa jej aj s jej malým, pomohol čo trebalo...▪️

KE, PV? 😅 Skoro si to zamaskovala a na namiesto do nich... k nich... (k nim), ale trebalo to geograficky odhalilo😅

autor
22. feb 2026
@anonym_f2cb6d

▪️ a nechodí už k nich hrať sa im s deťmi ?
Mám s mužom malého syna a vysvetľoval mi to tak, že sem tam chodil po robote alebo cez víkend k sestre a pozabával sa jej aj s jej malým, pomohol čo trebalo...▪️

KE, PV? 😅 Skoro si to zamaskovala a na namiesto do nich... k nich... (k nim), ale trebalo to geograficky odhalilo😅

@anonym_f2cb6d ? Mám pocit, že sa tu začínajú tvoriť fantasmagórie 🤦 niesom ani z jednej z lokalít ktorú si napísala a niesom ani pani ktorá to tu komentovala. Napísať príspevok ako anonym a komentovať si ho pod svojím menom na MK sa ani nedá.

miadi
22. feb 2026

To je fajn ze sa venuje svojmu dietatu tak by to malo byt. Ale z nikoho by neubudlo Keby siel raz za cas aj za synovcom moze zobrat aj maleho nech sa bratranci spoznavaju , Ja ked som stretla mm synovec mal 10r a bol jeho najpblubenejsi clovek . Nikdy som to nebrala ze ide svagrovi zabavat dieta ale ze je dobry ujo . Aj teraz po 14r ide so svagrom a synovcom na veceru ( bez nas) aj na vystavy aut akurat boli 5 dni panska dovca na Floride pozerat preteky formuli . My sme tam boli ako rodina cez vianoce. Nikdy som nezasahovala do vztahu surodencov . Mali ho davno pred tym nez sme sa dali dokopi . Tym ze sme rodina neznamena ze povodna rodina prestane existovat . Treba len najst balanc ktori bude vyhovovat vsetkym . Ak mali nejake nezhody nikdy som sa do toho nemiesala surodenci si to vyriesili medzi sebou . Na partiu kamosov z mladosti uz nema moc cas no na rodinu si ho najde . Nie je uplne zdrave odrezat eliminovat vsetky vztahy a byt len partner a otec . Treba sa obcas aj inde ventilovat . Ty tiez by si nemala zit vyhradne len muzom a dietatom. Ak nemas blizky vztah so surodencom tak s kamoskou obcas sa vyvetrat .Ja som mala uja a tety co kaslali na mna Preto mi je simpaticke ked tie vztahy su ine lepsie . Ale to je uz len na tvojom muzovi ako to on chce a ako si to zariadi , So svokrou a svagrinou sa moc nesttetavas tak ta to nemusi trapit . A ked ti vadi ze sa ti stazuje muz tak co stym uz ty narobis. ? Uplne ho odtezes od jeho mami ? To je vec ktoru by si kazdy mal rozhodnut sam bez manipulacie Inak by bol vas vztah toxicky , Maximalne mozes povedat muzovi ze o svokre nechces pocuvat . Ty to zanho vyriesit nemozes . Nechces aby chodil k sestre . Je medzi dvomi mlynmi . Je uz len na nom ako sa zariadi.

miadi
22. feb 2026

A aj ten 10r chlapec ma svoje city . To ze ma otca neznamena ze mu nechyba ujo ktory sa snim cele roky hral budoval vztah . Tvoje dieta je malicke momentalne potrebuje len mamu a otca casom tych ludi bude viac aj ine vztahy budu prenho dolezite . Mozno potom to pochopis . Ked ho Niekto sklame a odsekne zo zivota uvidis veci aj z inej perspektivi ako len z tej svojej .

minenkaa
22. feb 2026
@miadi

A aj ten 10r chlapec ma svoje city . To ze ma otca neznamena ze mu nechyba ujo ktory sa snim cele roky hral budoval vztah . Tvoje dieta je malicke momentalne potrebuje len mamu a otca casom tych ludi bude viac aj ine vztahy budu prenho dolezite . Mozno potom to pochopis . Ked ho Niekto sklame a odsekne zo zivota uvidis veci aj z inej perspektivi ako len z tej svojej .

@miadi ty si nejako mimo,uprednostniť synovca pred vlastným dieťaťom lebo vsak to je ešte malé?

biba_18
22. feb 2026

@miadi ale vzťahy sa nebudujú tak že o niekoho žene povieš že nepatrí do rodiny…

Strana
z2