Prečo niektoré ženy nechcú mať deti?
Ahojte 🙂 Viem, že toto je fórum pre mamičky, ale nachádzajú sa tu aj bezdetné ženy, ktoré deti nikdy nechcú, radím sa medzi ne.
Zaujímalo by ma prečo, dôvod. Tie úbohé dôvody ktoré sú spomenuté na internete ako ''chce si užívať, nechce si pokaziť postavu...'' sú totálne hlúposti.
Budem veľmi vďačná za úprimné odpovede🙂 Samozrejme do diskusie sa zapojím aj ja.
@mikadooo tak snad tvoje dieta nevie aky mas ucet na MK a nezisti ze si ho mala len aby si si udrzala chlapa ktory deti chcel
@levandul_ka 😁 mám tri 😁. Bola to láska ako hrom, čo ti poviem. Človek mieni, manžel mení... Aha a ešte niečo podstatné som zabudla, je to úplne ok, zmeniť názor počas života a v závislosti od životných okolností 😉.
@viky173 to sa môže stať našťastie môj prípad to zatiaľ nie je synovia ma často navštevujú bývajú v rámci mesta a dievky mám ešte doma jedna bude so mnou do konca života pokiaľ budem ja vladat zatiaľ vladzeme spolu s mužom a ja som rada že mám viacej deti a viem že sa postarajú o najmladšiu keď nebudeme s mužom vladat ona to bude potrebovať
Inak autorka temy teba by som sa len chcela opytat ako si prisla na to ze mas tu fobiu z tehotenstva?
To si si povedala ty alebo niekto iny?
Lebo bat sa pred porodom do urcitej miery to kazda tehotna zena zaziva, ale ze by to mala byt fobia
@levandul_ka samozrejme strach je normálny, ale nie až taký panický, neviem si predstaviť byť tehotná a rodiť, raz v živote sa mi pri súloži zošuchol kondóm, hneď ráno som si dala tabletku po, nedokázala som v noci spávať až kým mi neprišla menštruácia, robila som si každý deň test (viem, že by to neukázalo hneď aj keby som tehotná, ale ja som bola v takej panike, že aspoň to ma ukľudňovalo). Plánujem sa dať v blízkej budúcnosti sterilizovať, keď sa mi upravia iné zdravotné problémy. Keď vidím tehotnú ženu cítim sa z toho nepríjemne, keď bola sestra tehotná, a videla som ako ju dieťa kope, bolo mi až fyzicky zle, na odpadnutie. Keď som bola na strednej škole a maturovala som z biológie, pri seminároch o reprodukčnej sústave som musela odísť. Drží sa ma to odmlada. Psychologička mi povedala, že je to tokofóbia.
@brrunetkaa tlačiť dieťa z miest, kde by také obrovské veci nemali čo robiť? To akože vážne??? Toto napíše dospelá osoba??? V podvedomí máš strach z pôrodu a snažíš sa ho zamaskovať logickými argumentami.
@autorka a keď psychologička určila diagnózu, tak navrhla aj pomoc a liečenie?
Psychologicka nema akekolvek kompetencie na to aby urcovala diagnozy,
na to je psychiater,
mohla sa vyjadrit v zmysle ze moze ist o tu fobiu, ale bez zaveru
Nemusis mi vysvetlovat svoje dovody, a ani to neber prosim v zlom,
mne to pride ako nacvicena fraza - co povedat ked sa niekto zeny spyta kedy bude mat deti ked nevie kedy, alebo aj nechce, prip. sa nedari - odpoved: mam tokofobiu ...
moje dovody su natolko specificke a sirokospektralne ze to tu uuurcite pisat nebudem.. ale scasti asi 1% zodpoviem - cim som starsia, tym som stastnejsia a spokojnejsia s mojim rozhodnutim. A tiez som presvedcena, ze by som nedokazala dat dietatu dost lasky a nechcem, aby sa potom trapilo, napriklad.
@levandul_ka pripadať ti to môže hociako, úprimne mi to je jedno, či mi nejaká náhodná neznáma osoba verí alebo nie, pretože ja viem, že to nacvičená fráza nie je a že moje dôvody sú pre mňa reálne 🙂
Tak ja mam aspon ten nick odkryty 🙂
ty sa tu pytas anonymne na fore pre mamicky a buduce mamicky preco nechcu deti ...
@levandul_ka asi ťa to prekvapí, ale anonymný príspevok som dala omylom, nevedela som, že to mám zakliknuté, nemám problém napísať svoj nick, @mikasa_ackerman ale to je v podstate to rovnaké ako keby som anonymná, lebo na profile nemám nič reálne zo svojho života😀
Dievčence, tak toto sú pre mňa Akty X! Akože skúste mi logicky vysvetliť, prečo na stránku mamičiek chodia ženy, čo nechcú mať deti...???? Ja tiež nechodím na stránku chovateľov plazov, lebo však hady neznášam. Má toto nejaké vysvetlenie?? Ja jedno tuším
@anketkarka Jop toto napíše dospelá žena, ktorá nemá túžbu disponovať takouto životnou skúsenosťou a je s tým úplne ok 😀
@janamakva Napr ja sem chodim preto, že sa tu okrem tém týkajúcich sa materstva riešia aj iné veci Napr práca, rodinne problémy, financie atd…🙂 osobne všetky fóra týkajúce sa deti, pôrodu atd preskakujem
@brrunetkaa tak tak, je tu tak veľmi veľa rôznych diskusii, ktoré absolútne nesúvia s deckami, materstvom atď.😄 nikde pri registrácii nie je napísané, že musíš byť tehotná, mať alebo chcieť mať dieťa, aby si tu mohla byť😊
lebo budem mat 33 a jednoducho sa uz nato necitim po fyzickej stranke,lebo mam aj fyzicky a psychicky dost narocnu pracu ktoru mam aj na druhej strane rada a po zvazeni som radsej za karieru ako riskovat ostat doma na bohvie kolko rokov a potom mat problem sa zamestnat,kedze toto je u vacsiny zien dost velky problem pri detoch a zamestnavatelia v dnesnej dobe potebuji mat zamestnancov stale po ruke a neradi sa zdrzuju s ich neustalym vynechavanim prace koli detom
@nikoletta1712 suhlas,”vychova” dnesnych deti je katastrofalna,vidno to hlavne v OCckach cez vikendy
Ja som bola ako autorka. Tiez som milovala svoj rezim, svoj cas, svoj pokoj a svojho psa a macku. Ked od nas odchadzali deti mojich surodencov bola som stastna lebo ten rev a krik sa niekedy nedal pocuvat. A potom sa to nejak stalo aj mne, ze som ostala tehotna. 9 mesiacov v uzkostiach co so mnou bude. Vybavila som si este aj cisarsky lebo normalne neexistovalo ist rodit. Po porode ziadny wau efekt. Ale casom to prislo. Nejak sme si na seba zvykli a dnes si bez svojej dcery neviem predstavit zit. Nejak clovek sa prisposobi tomu tempu, obmedzenie to je male a myslim ,ze docasne kym sa nauci dieta pocuvat. Uz teraz sa tesim, ze mam partacku na cestovanie a tak lebo moj muz nie je vyletnicky typ. Myslim si, ze clovek kym to dieta nema , nevie ake to je. Len z vlastnej skusenosti mojej to nakoniec cele dobre dopadlo, a teraz by som chcela aj druhe . Plac a krik ma stresoval len dokym som neprisla na to, co ktory plac znamena a ako mama viem, na ktory co plati. A taktiez som ani nekojila. lebo tiez som si to nevedela predstavit a prislo mi to take cudne no, nemala som to v sebe. Laska je predsa o inom. Ale sme stastne obe nakoniec, nic jej nechyba. Takze, sa to bud stane a clovek sa musi vysporiadat s tou situaciou ze zrazu tu je dieta alebo sa zmieri s tym, ze ich proste nechce alebo si bude v neistote davat otazky co ak? 🙂
@janamakva napr. ja sem chodím tiež kvôli iným témam.
@autorka Inak ja som bola na tom s názorom či chcem mať deti alebo nie vždy inak. Deti mám rada. Keď som bola vo vážnejšom vzťahu pár rokov dozadu, tak som deti chcela. Potom som sa s ním po 6 rokoch rozišla a časom som zistila, že nechcem deti, nejakú dobu som bola sama. Naučila som sa užívať si svoju vlastnú prítomnosť a momentálne mám priateľa, ale nie je to medzi nami vážne. Často sa medzitým všetkým u mňa striedali obdobia, že deti chcem a nechcem. Inak aj ma obklopuje dosť žien, ktoré sa rozhodli deti nemať. No, ale nedávno som prišla na to - keď som si dala dokopy svoj život, vyriešila psychické problémy, vyrovnala sa sama so sebou - že či budem alebo nebudem mať deti, život bude krásny aj tak. Rada by som raz deti mala, sú to podľa mňa super človiečikovia a musí to byť super pocit vidieť ako rastú a byť na nich hrdý. Ale....tak isto viem, že ak ich mať nebudem, tak sa mi svet nezrúti lebo mám svoj život rada a mám okolo seba skvelú rodinu, synovcov a netere, ktorých zbožňujem a rodina je pre mňa to naj. 🙂
Niekedy to je aj o partnerovi, pri jednom som mala pocit, že mi deti netreba a pri terajšom som si od prvej chvíle vravela aký by bol úžasný otec. Mne to príde tak, že ak niekoho človek úprimne, veľmi miluje tak aj keď nemal materinské pudy, aj tak zatúži mať s tým človekom dieťa, stvoriť s tým človekom niekoho kto bude z polovice on a z polovice partner. Ja som netúžila ani tak konkrétne po dieťati ako po tom mať s mojím partnerom dieťa, ak chápete 😁 a tiež mi predtým vadil krik a plač detí, aj som sa bála ako to budem znášať keď sa narodí, ale je to úplne iné keď plače vaše vlastné. Aj všetky tie spomenuté telesné tekutiny vám budú pri vlastnom pripadať dokonalé 😁 tiež som si to vôbec nevedela predstaviť. Je to drina ale neľutujem.
Ja mam jedno vytuzene dieta ale strasne mi lezu na nervy reci od cuzdich ludi resp. reci do vzduchu alebo (ne)slusnosti (?) 🤷🏻♀️..KEDY BUDE SESTRA? Kedy druhe? Pockaj na druhe… No druhe nebude. Ludia beru automaticky ze treba druhe najlepsie hned ked prve dovrsi rok aby sa spolu “pohrali” a mamu porazilo ..toto jedine mna vie vytlakovat… manzel moj nazor plne akceptuje, je to spolocna zhoda. Doprajem jednemu vsetko. Doba je zvlastna nevies co bude zajtra. Nemyslim si ze je to labužo rodit v dnesnej dobe deti o 106… Ja mam teraz tento pocit ze po druhom proste netuzim, nechcem a nebudem ho mat z nejakej povinnosti. Poznam typy ktore netuzia az tak
Po detoch ale nechce sa jej ist do prace tak radsej bude rodit jedno za druhym…Milujem mojho syna doprajem mu cely svet. Ma kopu kamosov je socializovany od roka. A my s manzelom spokojne zijeme 🙂 mame cas na vsetko. Ako plynie cas zo syna je vacsi a vacsi partak🙂.
Ja som deti nikdy nechcela, ten krik, otravne to bolo, upistane, v rodine sme mali chlapca ,ktorý bol tak rozmaznany a otrasny,že som vyhlasila,ze ja deti nikdy mat nebudem. Drzalo ma to roky,až raz som videla kocik, mamicku spokojnu a vravím si,viem si to predstaviť. Deti mam dve 🙂 nikdy nehovor nikdy som teda zaviedla a vždy,keď nieco chcem povedat,ze "nikdy" tak dodam,že aspon nateraz no teraz nikdy 🙂

@jennky13 Úplne úprimne ti odpovedám, so svojím rozhodnutím som 100% stotožnená. Tému som založila, aby som sa spojila so ženami, ktoré to majú rovnako a mohla som s nimi podiskutovať. Je tu oveľa viac zbytočnejších, odveci a troll tém, tak prečo by som nemohla načrtnúť túto?