Prečo niektorí rodičia nepodporujú deti v samostatnosti?
Často na internetových fórach čítam sťažnosti mladých, ako je nedostupné byvanie ,práca a podobne.. Ja žijem v okolí, kde nikto nad 25 rokov už s rodicmi nebýva. Rodicia im s bývaním aj peniazmi pomohli. Takže je to naozaj realita, že dospelí ľudia po 25ke, 30tke bývajú s rodicmi? To sú všetci ľudia pomaly socky? Narážam hlavne na rodicov, keďže oni vychovavaju a formujú mladú generaciu. To normálny rodič nedá dieťaťu do života na štart aspoň 5000-10 000eur? Chápem, že nie každý môže dať hneď byt..
🤣🤣🤣🤣🤣 ja mam taky návrh, či by sa nemohol koník do 31.8.vypnut úplne. 🫠
Žeby preto, že na to asi sami nemajú? 5, ani 10 tisíc ťa z biedy nevytrhne. A keď si zoberieš, že niekto má tie deti aj 3-4, alebo viac...
...a ty si na tom ako, keď Ťa boli hlava o druhých??
...si tá z rodiny sociek, čo nemá kde bývať...🤨.. či prečo Ťa to trápi... však si pozametaj pred vlastným prahom ... nádych, výdych a život je krajší...😍😆
Tak nie každému padajú do huby pečené holuby 😉
Samozrejme,ze sme pomohli,aj nam rodicia pomohli.Moje deti s odchodom na vs prakticky aj odisli z domu.Ale synovec 30+ byva s rodicmi a nic zle na tom nevidim,pracuje,plati.Komu ako vyhovuje....
kto má tak dá, kto nemá tak nedá. vždy to tak bolo ... ale to že niekto býva u rodičov nie je len problém rodičov - mladý môže ísť žiť do podnájmu keď chce...
10 000 je dnes tak akurát na kavu
moje dieta moze byvat doma, kde mu platim stravu, platim na byt hypoteku, energie - platim jeho mladsim surodencom skolne, kruzky, atd... aj jemu som platila vsetky kruzky, vsetky aktivity - nemusel mat studentsku pozicku, chodil aj na vylety, atd... takze by bolo dobre sa postavit na vlastne nohy a necakat s natrcenou rukou... a rodicia tam maju formovat mladu generáciu, aby nevypisovali taketo somariny na MK, ze dajte, dajte, dajte...
@anonym_autor My sme dostali od rodičov 100 000 na byt a ďalších 120 000 sme vzali hypotéku. Myslím, že to je taká pomoc, že nie je o čom.
a v okolí sme sa viacerí zhodli na tom, ze ked rodicia kupia auto a pokazi sa, dieta caka druhe, ked kupia dovolenku, tak o rok caka druhu... a uspesnejsi su ti, ktorí pochopia hodnotu penazi a hodnotu vlastnej práce.
Mne rodičia vždy sa snažili aj davali všetko čo som potrebovala. Pomôcť pomôžu ale zas nemajú na to aby nám s bratom kúpili byty. A asi by som to ani nechcela, keď si to nadobudneme sami tak si to podľa mňa budeme viac vážiť.
Ber to tak,že mnohí samotní rodičia nemajú vlastné bývanie.A keď za život nedokázali zabezpečiť bývanie ani sebe,tak ako to majú zabezpečiť dieťaťu? Si pozri štatistiky koľko rodín s deťmi býva v podnájme.Sialene čísla.
@anonym_autor Ochranuj ma, prosim toto co su tu za temy kazden den???????????
@anonym_autor ja som dlho bývala s rodičmi. V podstate po VŠ som sa vrátila bývam k rodičom, pracovala som, platila som, starala som sa o seba, pomáhala v spoločnej domácnosti. Nemala som partnera tak som vedela, že kým investujem do svojho potrebujem ešte chvíľu času. A tak, namiesto toho aby som platila podnájom, som prispievala oveľa menej rodičov (viac nechceli) a šporila si, aby som sa mohla osamostatniť. Ani spätne na tom nič zlého, podradného nevidím.
A mne rodičia dali tak dokopy 5000€ za tie roky.A predsa vlastné bývanie mám.
🤣🤣🤣🤣🤣 ja mam taky návrh, či by sa nemohol koník do 31.8.vypnut úplne. 🫠
@zojazoja 👏
@anonym_autor trol
Hlavne šetri, aby si ty raz dal dala dieťaťu aspoň 50 t eur.Neviem prečo narazas na rodičov detičky vyštudovali a nech sa starajú.Z môjho okolia sú najšikovnejší ľudia ti, čo ich rodičia nemali a museli sa vzchopiť a zarábať, podnikať ísť do zahraničia a nečakať na rodičov.Je doba kedy je každé 3 manželstvo rozvedené sú ženy čo majú čo robiť slušne finančne vychovať deti a nie ešte šetriť na ich bývanie pri 2 deťoch.Ale toto je len téma na rozšírenie vášni.Vcera som bola s kamarátom, ktorý dal synovi 2 i byt po babke ešte mu pomohli s prerabkou mlady má frajerku a rozhodli sa, že domček by bol pre rodinu ideál, ale veľa im chyba tak či by rodičia nemohli prispiet🤣povedal, že celú noc nespal kde sa stala chyba, že má byt bez úveru a ešte je zle.Povedal, že mal byt prenajať, alebo predať a uzívať si a synovi ukázať fuckera.A este má 22 r dcéru, ktorá sa cíti ukrivdena, že 27 r brat má byt a kde bude ona?
Pri mojom synovi očakávam podobne očakávania, že sa postaráme
@anonym_autor Vieš, že nie? Nedám deťom do začiatku 5, 10, 20 tisíc. Dalu sme im lásku, starostlivosť, vzdelanie, výchovu a sme tu naďalej pre ne, kedykoľvek nás budú potrebovať. Zvyšok je na nich.
@anonym_autor myslim ze jedinou sockou si tu akurat tak ty....lebo ti poradim jednu vec, pozeraj do svojho taniera, a nie cudziemu, a bude sa ti lachsie dychat a zit. a nebudes taka rozhorcena a rozhorucena 🙂
''To sú všetci ľudia pomaly socky? ''
@anonym_autor Vieš, že nie? Nedám deťom do začiatku 5, 10, 20 tisíc. Dalu sme im lásku, starostlivosť, vzdelanie, výchovu a sme tu naďalej pre ne, kedykoľvek nás budú potrebovať. Zvyšok je na nich.
@abbey1 tak vies, autorka mozno tie hodnoty nepozna, a všetci taki rodicia su socky. smutne.
Vyciciavat este rodicov ktory sa o mna starali do dospelosti ... hnus
Ty musis byt dobre tupelo.
@anonym_autor tých 5000-10 000 som myslela na štart do života..Ja som len zarazena, koľko ľudí sa na internete sťažuje to je cele.. keďže ja v mojom okolí nič také nemám.. a aj mne rodicia dali byt..síce len 1izbovy ,ale mam vlastne
Žeby preto ze nie každý rodič na to ma?? Nie každý má strýcka náhodu po ktorom bude dediť alebo už dedil. A mne je to aj proti srsti spoliehať sa v tomto na rodičov. Je to znak samostatnosti že sa postarám o vlastné bývanie sama s mužom. A lietam iba do takej výšky, na akú mam
@anonym_autor tých 5000-10 000 som myslela na štart do života..Ja som len zarazena, koľko ľudí sa na internete sťažuje to je cele.. keďže ja v mojom okolí nič také nemám.. a aj mne rodicia dali byt..síce len 1izbovy ,ale mam vlastne
@anonym_autor tak bud rada. nie kazdy ma darovany byt. 😕

5000 e či 10tisíc ? pridaj ešte aspoň jednu nulu aby bolo na to osamostatnenie. Aj to len asi garzónka vyjde . 😉