Prečo práve ja sa musím vždy dať nachytať ľuďom?

mmisell
22. dec 2015

Minulý rok som poslala chlapovi na účet peniaze za postieľku 45 eur no bolo to na bazošovi mal viac inzerátov ale žiadne hodnotenia tu na modrom koníkovi má žena kladné hodnotenia, peniaze som jej poslala za stan 25 eur no nik mi neodpoveda....je tam napisane že je aktívna ale žiadna odpoveď od nej:,,,m čo je to s tými ľuďmi ja už fakt nechápem,,,, ako keby som mala peňazí na rozdávanie, čo naozaj sa musíme uskromňovať zo všetkým deťom som chcela aspoň na Vianoce urobiť radosť a zase sa mi stane toto....fakt je mi z tohto do plaču..... ☹

prasiatko30
22. dec 2015

Ja neviem ale ja by som na adrenalinovy sport ktory sa vola nakupovanie na mk bazare a pod zaludok nemala a asi ani nie som tak bohata aby som si mohla a chcela financovat niekoho - to radsej poslem na charitu a pohladam bud v normlanych predajniach alebo ofi www

elisaeli
22. dec 2015

Ak nakupujem cez nejaky bazar alebo od neoverenej osoby ci spolocnosti, tak jedine platba dobierkou! V tom je cely "zazrak". Ak na dobierku neposiela, nekupujem.

radsej_knihu
22. dec 2015

Asi preto ze si hlupa. Preco posielas peniaze cudzim neznamym ludom pred dodanim tovaru bez garancie vratenia penazi (napr. ako ma paypal) v pripade nespokojnosti?

ariadna1
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ckatka
22. dec 2015

lebo sa ti tym zivot snazi nieco povedat...

ja nakupujem cez internet vela, casto, za vela penazi, aj z bazaru, aj z kona aj z e-shopov, ale vzdy si riadne preverim ci ide o realnu osobu, alebo si zavolame, vymenime smsky, stretneme sa a podobne...

chapem ze osobny odber za 3eurove bodynko 50km daleko sa neoplati,... treba si vzdy vsetko dobre zvazit,... pri e-shopoch pozerat hodnotenia a skusenosti ludi, pripadne zavolat na infolinku a zistit dojem...

malepivo
22. dec 2015

Nemyslim si ze je hlupa, to je trosku mimo oznacenie nemyslis? Ja som posielala nie take sumy vopred a nikto ma neoklamal. Za svadobne saty som dala 400€ s tym ze pridu za pol roka. A prisli. Mala som stasie na spravnych ludi. Autorka sa poucila a uz doverovat takymto obchodnikom nebude. Snad.

8291
22. dec 2015

Len teraz je veľký problém na MK sa dostať do bazaru.mrzne stránka padá.jedna mamina tu písala ze sa nevie dostať k adresam,ma baliky pripravene co si maminy objednali a nevie ich poslať lebo je stále pada stránka a je z toho neštastna lebo si budú myslieť o nej ze je neseriozna.ja tiež nakupujem z Mk a nikdy som nemala problém,väčšinou kupujem z Ba co si viem prevziať ale raz som nakupovala ze mi mamina poslala balík ked jej prišli peniaze na účet a bez problémov.mozno fakt je problem v stránke ze ti to nevie odoslať

wetka
22. dec 2015

Podvodníci posielajú aj na dobierku. Tiež môžete dostať namiesto nového trička starú prachovku alebo namiesto žehličky tehlu... Kedysi som na bazoši predávala dva starožitné šperky. Nemala som tam žiadne hodnotenie, o úspešnosti môjho obchodu som preto dosť pochybovala. Predali sa, platba prebehla vopred na účet, no pri obidvoch obchodoch ma záujemcovia vopred telefonicky kontaktovali... Hodnovernosť predajcu si vždy treba overiť, neposielať peniaze "naslepo."

caoli
22. dec 2015

dobierka je istota? omyl. nie pre predavajuceho. vedela by som rozpravat, kolko sa mi ich vratilo neprevzatych. kolko naslubovali a apelovali na pochopenie pre tazku situaciu… pch. takze neseriozni (ak nechcem pouzit rovno slovo podvodnici, hoci aj to sedi) su na oboch stranach. bazar som zrusila tu aj inde, veci posuvam tym, o ktorych som si ista, ze ich naozaj potrebuju. zadarmo.

miku1
22. dec 2015

Všetko je o ľuďoch...Ja tu predávam aj nakupujem a žiaden podobný problém som nemala. Mala si proste smolu, ale kľudne sa môže stať, že je predávajúca zaneprázdnená a nejak nestihla....Držím palce, nech sa ti aspoň tento posledný "obchod" nejak vyrieši.

nela1916
22. dec 2015

Fu, tak držím palce, aby si to ešte od tej baby vytiahla, ak som správne pochopila, je to niečo aktuálnejšie. Aj mne sa stalo, že som sa kvôli zdravotným problémom dobrý týždeň a pol ani neobjavila na internete a veľmi vzdialení pisatelia proste museli na odozvu čakať, hoci teda obchodné veci by som takto neodflákla. Asi by som si overila, či kšeftujem s reálnym človekom, ktorý aj seriózne komunikuje, ale tiež si nemyslím, že dobierka znamená istotu. No jeden na lacných nákupoch ozaj niekedy prerobí, či už kvôli podvodníkom, alebo proste skrze kvalitu zakúpeného.

ajus11
23. dec 2015

Do 10€ platba vopred aj neznamemu s menej ako 30 poz. hodnoteni (to si aj kuknem par mien či su tu na MK aktivni, apod.) do 20€ len s viac ako 50 poz. hodnoteniami a to už fakt zvažujem. Nad 20€ sa snažím bazárové veci riešiť osobným odberom alebo kupujem cez net len nové, čo si tiež preverím. Za 7 rokov aktívneho objednávania, ma ešte nikto neoklamal, ale viem, že stále je tu nejaké riziko, preto do takéhoto nakupovania "nevsádzam" veľa.

miriam11
23. dec 2015

Podla mna mas smolu na ludi a v kombinacii s kupovanim ti to nevychadza prave najlepsie. Ja ked predavam jedine s tym, ze vopred pytam peniaze na ucet, ani vo sne by ma nenapadlo tovar nezaslat. Je to o ľuďoch, mnohi zial su bez chrbtovej kosti. Na dobierku uz nezasielam, lebo ked dotycny dobierku neprevezme, postovne hradim ja, co nieje pri dobierke lacne. Takze tolko k tomu. Ver, ze vsetko zle sa vracia, pride si raz dotycny na svoje.

cecil36
23. dec 2015

Nenakupujem uz cez bazar, ak si nemozem ist osobne pre vec. Nie preto, ze by ma niekto oklamal, ale preto, ze mi par krat prislo nieco nie v kvalite aku som si predstavovala. A to som sa pytala na vady, material atd. Samozrejme, vyberala som aj podla hodnotenia predavajucej. Takze za mna len osobny odber.

tiwyna
25. dec 2015

Vzdy nakupujem vo vypredajoch v kamennych obchodoch. Kupovat cez net je riziko. Dnes mas rozne second handy, bazare s nabytkom a podobne aj realne