Prečo sa aj v chorobe staráme o všetko?
Ženy vysvetlite mi prosím, prečo to takto stále je: obaja sme už pár dní s mužom chori, ale ze fest chori. Dieťa 2r sa z choroby už vylizalo, samozrejme už je fresh a teraz to mame my. Nie a nie sa z toho dostať, muž ale ide ráno do prace a he mu už kus lepšie, lebo musí a lebo peniaze atď, a ja tu chorá co sa ledva hýbe, sa musím starať o behajúce dieťa. Prečo to takto vždy je? Prečo furt sa žena musí aj v chorobe sa starať o všetko a nemá nárok na poriadne vyliečenie sa? Nemôžem si ľahnúť, nemôžem sa šetriť, nemôžem nič no lebo by mi to tu padlo na hlavu.. Nie, donáška jedla nieje dlhodobé riešenie. A tiež ani prehliadanie totálneho bordelu netrva nejak dlho a predsa byt vyčistiť od bavilo treba.. Prečo ťaháme za kratší koniec?
Ja len že stebou súcitim. 🙌🏻😇 Mám to rovnako posledných pár mesiacov + sa musím starať o 2deticky 🤷🏼♀️
Tvoj muz tiez tiez perla roka chory do roboty na osem hodin,kolegovia sa podakuju...telka,donaska,zvladnete to s dietatom,kym budete fit.. nehrozi domacnost a dokonalost,to das do poriadku potom. Nie,chora zena nemusi,chora zena Si najde nejaky ten Kompromis to zvladnut...to,ze nelezis a neoddychujes je klasicke mamickovske samomucenie. A Tak zbytocne. Nikto TI pogratulovat za cistu domacnosti na ukor zdravia neprijde.
nuž ako sama hovoríš, muž musí do práce a zarábať....účty treba platiť, choroba nechoroba....či bola by si račej keby si ty musela do práce a muž ostal doma s dieťaťom? ver tomu, ani jedno nie je výhra.....
Lebo pri malych detoch je to tak.
Presne si to pamatam. Hlavne u mladsieho syna. Dcera nastastie uz v tom veku chodila do jasli, cize ja v horucke som ju rano odviezla do jasli a poobede co najneskor isla pre nu a modlila sa aby v priebehu dna nezavolali ze je tiez chora a mam pre nu prist. Muz bol na tyzdnovkach.
Ved si to ulahci ako sa len da - lahnite si pred tv, pustite rozpravku, jedlo si nechaj doniest a na upratovanie sa vykasli. Btw. Ist si sadnut do roboty chory tiez neni ziadne terno, neni co zavidet. Ja by som radsej lezala doma na hauci pred TV ako v praci sa trapit chora.
Toto je jedna z veci, co najtazsie znasam na materstve, ta nemoznost si poriadne lahnut a oddychovat pri chorobe. U nas teda manzel pomaha ako vie, nie som na to sama. Ale vacsinou od maleho ochorieme obidvaja, takze fungujeme ako inokedy. Ked ma niekto z nas horucku a ten druhy nie, tak ten s horuckou lezi. Bolo to ale uz aj tak ako u vas, len v opacnom garde - ja som musela ist do roboty, nevedela som si za seba najst nahradu a manzel zostal s v horucke s malym.
Ked som bola mala, tak moji rodicia iba raz za uhorsky rok lezali pri chorobe tak, ze cely den som toho choreho nevidela a to tak len 1 den. Myslela som si, ze nebyvali chori, kym som nemala deti. Ale proste si moc lahnut nemohli ani oni.
Tak u nás to tak nie je. Deti ma zatiaľ nakazili asi len raz soplikom, takže fungovať sa dalo.
Ú nás sa s mužom pri deťoch striedame, teraz je chorý tak som sa nahlásila na OCR lebo nie je schopný sa o dieťa postarať. Zdravie je nám prvoradejsie ako peniaze.
tak treba si urcit priority, zdravie alebo peniaze. To nie je zw zena taha za kratsi koniec. Muz si moze zobrat ocr a postarat sa alebo si zobrat volno. Plus teda jw nezodpovedne ze je chory a ide do prace
vitaj vo svete materstva...vydrz a sila je dovod preco si priroda za matku vybrala zenu :D dieta sa casto rychlejsie spamata, lebo ma mladsi organizmus...bud rada, ze beha, ty si daj vitaminy, bordel nechaj na neskor a castokrat je to len o tom, preckat a ist dalej...a znova a znova...
U nas doma to tak nie je 🤷🏼♀️
Tak neviem ako casto byvas chora a ako casto byva tvoje dirta chore ale dcera dokym nechodila do skolky (do kolektivu) nebyvala casto chora, takze sa to dalo zvladnut.
Lebo…neviem😂 pre mna je to najhorsia cast materstva
nemožeš sa zaočkovat proti chripke?
Keď som chorá nevarím, neuprarujem . Mam teraz bábätko no teda batoľa 😆 a keď mi bolo zle (brušná chrípka,či iba klasika hrdlo,nádcha) tak som ležala. Malemu som dála hračky k sebe ,pustila rozprávky, pesničky proste niečo čo ho zaujalo aj ked len na chvíľu, ale vydržal hrať sa ,kukať,atď ....
To isté robím keď je ťažká noc a som proste unavena ....
Nie som otrok a ak sa necítim dobre ,jednoducho oddychujem .
,navyše kazda choroba raz človeka dobehne ,preto sme vždy z muzom aj doma a do prace ideme zdraví...Radsej budem tyzden doma ako potom pol roka z nejakej komplikacie ......
Ked si chora,nic nerob. Jednoduche. Ked je to dolezite,tak spravis. Mas 1 dieta,tak sa pohra okolo teba a ty mozes oddychovat...Si predstav 4 deti. ;D Vysli z crevnej chripky,ja som do nej skocila.. otras. To manzel ostal 2 dni doma..Ked je to ozaj zle,su moznosti,proste nepojde do prace muz.
Myslíš že keby si bola na jeho mieste a musela by si chorá pracovať bola by to pre teba väčšia výhra?jednoducho nedá sa inak tak bohužiaľ
Tvoj muž je chorý v práci a zarába peniaze a ty zatiaľ máš toho toľko, že sedíš doma a vypisuješ na modrého koníka.

To z teba hovori depka z choroby....poznam to...ver mi, ze su 100 000 x horsie pripady...chceli sme byt mamky...a mamky zvladnu vsetko...asi som ta nijako neupokojila...ale posielam ti vela sil a prajem ti skore uzdravenie❤️