icon

Prečo sa aj v chorobe staráme o všetko?

21. jan 2024

Ženy vysvetlite mi prosím, prečo to takto stále je: obaja sme už pár dní s mužom chori, ale ze fest chori. Dieťa 2r sa z choroby už vylizalo, samozrejme už je fresh a teraz to mame my. Nie a nie sa z toho dostať, muž ale ide ráno do prace a he mu už kus lepšie, lebo musí a lebo peniaze atď, a ja tu chorá co sa ledva hýbe, sa musím starať o behajúce dieťa. Prečo to takto vždy je? Prečo furt sa žena musí aj v chorobe sa starať o všetko a nemá nárok na poriadne vyliečenie sa? Nemôžem si ľahnúť, nemôžem sa šetriť, nemôžem nič no lebo by mi to tu padlo na hlavu.. Nie, donáška jedla nieje dlhodobé riešenie. A tiež ani prehliadanie totálneho bordelu netrva nejak dlho a predsa byt vyčistiť od bavilo treba.. Prečo ťaháme za kratší koniec?

niqua
22. jan 2024

To z teba hovori depka z choroby....poznam to...ver mi, ze su 100 000 x horsie pripady...chceli sme byt mamky...a mamky zvladnu vsetko...asi som ta nijako neupokojila...ale posielam ti vela sil a prajem ti skore uzdravenie❤️

saska00
22. jan 2024

Ja len že stebou súcitim. 🙌🏻😇 Mám to rovnako posledných pár mesiacov + sa musím starať o 2deticky 🤷🏼‍♀️

anjelicek26
22. jan 2024

Tvoj muz tiez tiez perla roka chory do roboty na osem hodin,kolegovia sa podakuju...telka,donaska,zvladnete to s dietatom,kym budete fit.. nehrozi domacnost a dokonalost,to das do poriadku potom. Nie,chora zena nemusi,chora zena Si najde nejaky ten Kompromis to zvladnut...to,ze nelezis a neoddychujes je klasicke mamickovske samomucenie. A Tak zbytocne. Nikto TI pogratulovat za cistu domacnosti na ukor zdravia neprijde.

mogaa
22. jan 2024

nuž ako sama hovoríš, muž musí do práce a zarábať....účty treba platiť, choroba nechoroba....či bola by si račej keby si ty musela do práce a muž ostal doma s dieťaťom? ver tomu, ani jedno nie je výhra.....

tykat
22. jan 2024

Lebo pri malych detoch je to tak.
Presne si to pamatam. Hlavne u mladsieho syna. Dcera nastastie uz v tom veku chodila do jasli, cize ja v horucke som ju rano odviezla do jasli a poobede co najneskor isla pre nu a modlila sa aby v priebehu dna nezavolali ze je tiez chora a mam pre nu prist. Muz bol na tyzdnovkach.

lauriik
22. jan 2024

Ved si to ulahci ako sa len da - lahnite si pred tv, pustite rozpravku, jedlo si nechaj doniest a na upratovanie sa vykasli. Btw. Ist si sadnut do roboty chory tiez neni ziadne terno, neni co zavidet. Ja by som radsej lezala doma na hauci pred TV ako v praci sa trapit chora.

marianarem
22. jan 2024

Toto je jedna z veci, co najtazsie znasam na materstve, ta nemoznost si poriadne lahnut a oddychovat pri chorobe. U nas teda manzel pomaha ako vie, nie som na to sama. Ale vacsinou od maleho ochorieme obidvaja, takze fungujeme ako inokedy. Ked ma niekto z nas horucku a ten druhy nie, tak ten s horuckou lezi. Bolo to ale uz aj tak ako u vas, len v opacnom garde - ja som musela ist do roboty, nevedela som si za seba najst nahradu a manzel zostal s v horucke s malym.
Ked som bola mala, tak moji rodicia iba raz za uhorsky rok lezali pri chorobe tak, ze cely den som toho choreho nevidela a to tak len 1 den. Myslela som si, ze nebyvali chori, kym som nemala deti. Ale proste si moc lahnut nemohli ani oni.

vilma7
22. jan 2024

Tak u nás to tak nie je. Deti ma zatiaľ nakazili asi len raz soplikom, takže fungovať sa dalo.
Ú nás sa s mužom pri deťoch striedame, teraz je chorý tak som sa nahlásila na OCR lebo nie je schopný sa o dieťa postarať. Zdravie je nám prvoradejsie ako peniaze.

sense
22. jan 2024

tak treba si urcit priority, zdravie alebo peniaze. To nie je zw zena taha za kratsi koniec. Muz si moze zobrat ocr a postarat sa alebo si zobrat volno. Plus teda jw nezodpovedne ze je chory a ide do prace

mabenn
22. jan 2024

vitaj vo svete materstva...vydrz a sila je dovod preco si priroda za matku vybrala zenu :D dieta sa casto rychlejsie spamata, lebo ma mladsi organizmus...bud rada, ze beha, ty si daj vitaminy, bordel nechaj na neskor a castokrat je to len o tom, preckat a ist dalej...a znova a znova...

milanemila
22. jan 2024

U nas doma to tak nie je 🤷🏼‍♀️

0kristina0
22. jan 2024

Tak neviem ako casto byvas chora a ako casto byva tvoje dirta chore ale dcera dokym nechodila do skolky (do kolektivu) nebyvala casto chora, takze sa to dalo zvladnut.

majlo1234
22. jan 2024

Lebo…neviem😂 pre mna je to najhorsia cast materstva

karolinakr
22. jan 2024

nemožeš sa zaočkovat proti chripke?

zuzi0911
22. jan 2024

Keď som chorá nevarím, neuprarujem . Mam teraz bábätko no teda batoľa 😆 a keď mi bolo zle (brušná chrípka,či iba klasika hrdlo,nádcha) tak som ležala. Malemu som dála hračky k sebe ,pustila rozprávky, pesničky proste niečo čo ho zaujalo aj ked len na chvíľu, ale vydržal hrať sa ,kukať,atď ....

To isté robím keď je ťažká noc a som proste unavena ....
Nie som otrok a ak sa necítim dobre ,jednoducho oddychujem .
,navyše kazda choroba raz človeka dobehne ,preto sme vždy z muzom aj doma a do prace ideme zdraví...Radsej budem tyzden doma ako potom pol roka z nejakej komplikacie ......

denisah6
Autor odpoveď zmazal
ivangeline
22. jan 2024

Ked si chora,nic nerob. Jednoduche. Ked je to dolezite,tak spravis. Mas 1 dieta,tak sa pohra okolo teba a ty mozes oddychovat...Si predstav 4 deti. ;D Vysli z crevnej chripky,ja som do nej skocila.. otras. To manzel ostal 2 dni doma..Ked je to ozaj zle,su moznosti,proste nepojde do prace muz.

zanka777
22. jan 2024

Myslíš že keby si bola na jeho mieste a musela by si chorá pracovať bola by to pre teba väčšia výhra?jednoducho nedá sa inak tak bohužiaľ

blonde_bella
24. jan 2024

Tvoj muž je chorý v práci a zarába peniaze a ty zatiaľ máš toho toľko, že sedíš doma a vypisuješ na modrého koníka.