icon

Prečo sa cítim vyčlenený zo súrodeneckých vzťahov?

9. mar 2026

Ahojte, sme traja súrodenci, dvaja sú starší odo mňa o dosť. So mnou nikdy nejako významne nevychádzali, vždy sa ma skôr snažili vychovávať a keď som dospel, tak zrazu to nedokázali akceptovať, že som dospelý a mám aj svoj názor. Nikdy sme si extrémne nerozumeli, ale vychádzali sme ako tak. Dnes už nie je ani to. Vždy ma zabolí, keď sa dozviem, že spolu chodia po výletoch, že oni sa ako rodiny kamarátia. Ja som ostal sám, teda čo sa týka rodiny. Viem, že mám okolo seba priateľov, kolegov, známych a ľudí, ktorým na mne záleží. Ale keď viete, že ste vyčlenený z rodiny, to zabolí...

Strana
z2
anonym_c679f6
Včera o 21:35
@anonym_autor

@milanemila ja som obetoval 15 rokov starostlivosti o rodicov. V case, ked im zacali problemy, som mal ja 30 rokov a moji surodenci 42 a 46 rokov. Automaticky to zostalo cele na mne. Ja som bol slobodny, bezdetny, chodil som do prace, byval nedaleko rodicov, bol som pri nich stale. Dnes mam 45 rokov, rodicia tu uz nie su. Zivot som obetoval doposial rodicom. Moji surodenci po ich smrti chceli dedicstvo, hoci k tomu nijako neprispeli. A kedze rodicia na to mysleli, tak sa citia ukrivdeni a absolutne so mnou nie su v kontakte. Odstrihli ma. Prve roky som to chapal. V zasade asi je to tak lepsie. Ale napriek tomu zamrzi, ze ked sa ma niekto opyta, poviem, ze nemam surodencov.

@anonym_autor oni maju vztah, ty majetok. Nikto nemoze mat vsetko. V nasej rodine-babka 4 deti... Jeden predator zdedil 100% majetku a deti tych trojich si chodia na svadby 50tky,60.tky...ti prvi do Dubaja a nejak to vzdy koreluje s ubudnutim role ns LV🚀

anonym_3230d9
Včera o 22:05
@anonym_912257

@anonym_autor Nikto nechce súrodenca, to si len matky myslia. Malé deti však nemajú na výber. Ale ak sa súrodenec narodí, keď majú detí vyšší vek a dokážu už premýšľať, jasne si uvedomujú, že to je ich nepriateľ. Oberá ich o rodičov, pozornosť, peniaze a bude im zavadzať do smrti. A ešte sa budú musieť s ďalším človekom deliť o dedičstvo.
Takýchto vzťahov je veľa, len sa o tom nehovorí.

@anonym_912257 Nikto?? Ja som strasne súrodenca chcela! A aj mam! A som tomu astrasne rada. Aj keď ano, su pripady, kedy su tie vztahy ostatne. Ale pisat, ze nikto??? To zas prehanas.

Strana
z2