icon

Prečo sa na bločkoch objavujú veci, ktoré muž neprinesie domov?

15. apr 2024

Počujete, mne je už smiešno z mojej hlavy, čo dokáže navymyslat 😂
Riešim dlhšie takú záhadu a kým sa opýtam muža na priamo, dajte svoje tipy že ako by to mohlo byť 😂🤦🏻‍♀️
No k veci.. máme takú appku s mužom kde si ukladáme bločky z obchodov, aby sme nemuseli brať papierové bloky..proste normalka. No a tam keď pozriem nákupy z lidl alebo kaufu dajme tomu tak keď muž ide sám nakupovať, ten nákupný zoznam na bločku obsahuje veci, ktoré domov neprinesie 😃 ale nič také že gumy alebo alkohol či čo.. ale proste mandarínky, alebo nejaké krekry a veľa ďalších, proste potraviny, alebo kvetináče a Tále už tam bolo 😃😃😃 a prisahám že furt sa zabudnem opýtať a to sa to stalo už pár krát. No a moja mama býva daleho, jeho nežije žeby im to kupoval, milenku asi nemá 😁🙈 po ceste by nezozral kilo mandariniek alebo sladkosti 😃😃😃 ja normálne nerozmýšľam či mu neuctuju blbosti a nevšimne si alebo čo 🤦🏻‍♀️ už neviem 😃 príde z práce a opýtam sa ho že čo to má znamenať?! 😃😃

jozko_z_lesa
Odpoveď bola odstránená
kikushaa
15. apr 2024

Bezne asi nie, ale zopar x sa uz stalo, my si blocky poctivo kontrolujeme. Skor sa stava ze nablokuju inu sumu ako promuju priamo pri produkte.

autor
15. apr 2024

@jozko_z_lesa hlavne keby niečo také zatajoval, asi sa lepšie poisti ne 😃😃😃

jozko_z_lesa
Odpoveď bola odstránená
jozko_z_lesa
Odpoveď bola odstránená
martinkatinka
15. apr 2024

Ale zasa, nic take za tym nebude. Chlapi zase nie su tak vynaliezavi, aby to vedeli skryvat a len tak urobit chybu....
Takze za tym bude nejaky uplne obycajny dovod 🙃

personality
15. apr 2024

Nemôže kolegom občas niečo zobrať?

personality
15. apr 2024

Ako často sa toto opakuje?

soldi
15. apr 2024

ja kupujem v obchode cez scan, ktory mam spusteny na mobile. a obcas sa mi stane ze nechtiac nieco odpipnem, ked len idem okolo, takze tiez uz kontrolujem, a potom nahodne zosnimane kody mazem.

zuzubb007
15. apr 2024

Kokos to vážne dakdo zbiera bločky? a pozerá čo kde kupuje, kokos ja si kúpim ráno do roboty jogurty, sladkosti a keby ma muž komanduje kde som čo kupovala, kopnem ho do zadku, ale mám výhodu nemáme spoločne účty ani keby mi platia by som na to nepristúpila 🤣

anna777115
15. apr 2024

Mne v jednote nablokovali namiesto dvoch lupaciek 2000. Platila som kartou, ponahlala som sa tak som si nevsimla cenu. Ked, som si v mobile pozrelala notifikacie z banky skoro som skolabovala.

lenkahvh
15. apr 2024

@zuzubb007 tak taketo ranne nakupy asi nikto nedramatizuje, ale velke blocky si normalne pozeram a nejaku dobu aj uschovam - uz som kupila steak, co bol skazeny a tych 8-10 eur by mi vratili, keby mam blocek, zial uz som nemala
robievam velke nakupy vyse 100 eur a hocikedy tam mam blbost nablokovanu, aj smetny kos za 8 eur bol dvojmo a podobne, takze nie je to nic zvlastne
na toto je pre mna idealny scanner, bez toho som pri kase podozrievava a vsetko kontrolujem

januska12323
15. apr 2024

Nebude za tým úplne jednoduché vysvetlenie, že zoberie a odfotí blok osoby, ktorá ho tam nechala pred ním?

struhanka
15. apr 2024

Ak je to v Lidli a sú to potraviny, nedáva ich náhodou do tej potravinovej pomoci pre sociálne slabších? Priestor je hneď za pokladňami.

la_dolce_vita
15. apr 2024

Fiha, toto sa fakt stava? Asi som naivna. Este viem pochopit, ze nablokuju tovar co mam viackrat, ale ako mi tam supnu nieco, co ani nemam? Odkial ten kod zoberu?

maranco
15. apr 2024

@katkaseiner * inak uznaju ti tu apku aj pri reklamacii? *
Nieje dôvod aby neuznali, veď číslo bločku či sedí si vedia pozrieť aj vo svojom systéme ale ak by sa vykrúcali tak pri štátnej aplikácii musia uznávať reklamácie
https://www.financnasprava.sk/sk/podnikatelia/d...
Finančná správa spustila novú mobilnú aplikáciu na overenie pravosti pokladničných dokladov a ich ukladanie za účelom ich reklamácie.
Aplikácia registrovanému používateľovi umožňuje tiež uložiť a kedykoľvek si zobraziť detail pokladničného dokladu, napríklad pri reklamácii zakúpeného tovaru alebo služby.

Štát spustil povinné reklamácie tovaru aj bez papierového bločku. Takto treba postupovať

„V prípade reklamácie tovarov im bude postačovať takáto forma pokladničného dokladu – a už si nemusia teda uchovávať papierové doklady,“ uvádza finančná správa.

Súčasne finančná správa na tejto novinke spolupracovala s ministerstvom financií a so Slovenskou obchodnou inšpekciou. Výsledkom tejto spolupráce je uistenie, že reklamácia produktov a služieb prostredníctvom aplikácie ePeňaženka je pre obchodníkov povinná,

https://zive.aktuality.sk/clanok/qA1Elm5/velka-...

Autorka nemôže tie potraviny dávať žobrajúcim pred obchodom?
Platí kartou? Sedí suma platby s bločkom?

lukbe
15. apr 2024

Robí to dlhodobo a ty sa ho "zabudneš opýtať ". My máme dať typy a možnosti? To chceš tu vyriešiť? Dávno by som to riešila doma.

dota6
15. apr 2024

@autor raz sa mi v Lidli stalo :D nakupovala som rýchlo. Mala som iba ovocie a zeleninu. A do frasa, voľáko veľa som platila. Pozriem na blok a miesto citrónov mi nablokovali kačku :D

brendaa
15. apr 2024

myslím, že chybne nablokovala predavačka😀

lienka.7
15. apr 2024

Autorka, nikdy, naozaj nikdy sa mi nestalo, žeby som mala nablokovane niečo iné ako som kúpila.
Aby mu akoze nablokovali kvetináče, keď ich nekupoval? Toto sa mi proste nezdá... taketo "náhody" neexistujú.
Btw, poznám reálne prípad, keď chlap kupoval potraviny, ktoré domov nenosíl, ale kupoval ich deckam svojej milenky. Žena na to došla presne takto, všimla si, že na blokoch si veci, ktoré ten chlap proste nedoniesol domov. Napr. slivky, banány, čokolády, salamy a pod. Ja na tvojom mieste by som si to fakt odsledovala.

bluka2
15. apr 2024

Dufam, že vysvetlenie bude skôr smiešne než smutne

lenkahvh
15. apr 2024

@la_dolce_vita nie som odbornik, ale niektore kody sa predsa zadavaju rucne - pecivo atd, tak zeby tak?
ked vidi clovek tu rychlost napr v lidli, ako to tam šúpu - nikto nie je neomylny

jaskolka
15. apr 2024

Tak neviem, ako stane sa, ze omylom sa dačo nablokuje, švagriná robí v pokladni, a stalo sa jej to, ale fakt málo kedy. Aby pravidelne mužovi blokovali zle, tak to skutočne sa mi nezdá. Čiže podľa toho by pravidelne mu "nahadzovali" zle položky v tom jednom obchode, alebo v rôznych? Veď to je nezmysel.
Buď omylom vezme on iné bloky, ktoré sú tam pohodené (teda iného zákazníka) alebo kupuje niečo pre iných, kolegu, kamaráta a podobne, alebo jednoducho si kúpi sladkosti, ovocie sam pre seba do roboty a nechá si to v robote alebo v aute. Toto robí aj môj, miluje grepy, ja s deťmi ich nejem, čiže nám kúpi banány a sebe kúpi tie grepy. Alebo kúpi nám keksíky a sebe nejaké gumové cukríky (tirz to chuti len jemu)
Najjednoduchšie sa bude opýtat ho, tu všetko sú len naše domnienky

ljzozv
15. apr 2024

pripnem sa... lebo som zvedavá na rozuzlenie.

katkaseiner
15. apr 2024

@maranco no my sme to nemali v ziadnej appke, len fotku a bolo na nej vsetko, ale tak tu je vsetko take staromodne ze oni potrebuju ten blocek prispendlit na reklamaciu 🤦 tak som to iste vytlacila a horko tazko mi to vzali

dajana19
15. apr 2024

@bluka2 presne toto napadlo aj mna....snad sa autorka ozve,lebo cele je to akesi divne

anickaaa6aaa
15. apr 2024

no som aj ja zvedavá...

maranco
15. apr 2024

@katkaseiner ten QR kód nahodíš do štátnej aplikácie a potom môžeš reklamovať, alebo aj keď používaš iné aplikácie tak pre reklamovanie by som ten bloček nahodil tam, je jedno kedy bloček vložíš do aplikácie
Ak by sa chceli vykrúcať tak by som napísal do SOI.

cookie29
15. apr 2024

@deti95060810 to vazne? ja teda kontrolujem kazdy cent a rozumiem, ze obcas prejde zla cena, aj ked v dnesnej dobe informatiky... ale schvalne nahadzovat ???

ivanakal
15. apr 2024

Mne skor zaujalo, ze najskor sa opytas na koniku, preco tvoj muz nakupuje tieto veci a az potom sa opytas jeho..... Vela krat moj chlap nieco kupil, a hned sa ho pytam, na co to je, preco to je, co s tym bude robit.. len z cistej zvedavosti. Ale teda vobec by ma nenapadlo pytat sa najskor na MK. 😂