Prečo sestra nevyužíva svoj byt?
Celé roky počúvam od sestry, že by partnerom chceli vlastne bývanie,aj dieťa, ale a ale
že stále im do toho niečo prišlo jeden z nich nemal prácu, potom iba brigádu, zmluvu na dobu určitú, zdravotné problémy a pod.
Pokúsim sa to skrátil. Pred rokom a pol nám zomrel otec, mama nám zomrela krátko po narodení sestry. Vychovávala nás babka. Žijem v zahraničí tak som sa vzdala dedičstva v jej prospech. Myslela som si, že keď bude mať vlastný byt už jej nebude nič stať v ceste. Zatiaľ to dáva zmysel?
Ona má byt, a bola tam za rok a pol tak tri krát. Hoc pred dedičským povedala že tam pôjde bývať. Byt nie je ani vyprataný, stále sú tam haraburdy po otcovi. Tak som si myslela či náhodou nepredáva, ale ani nechce predať ani prenajímať, pričom ona s partnerom žijú v nájme.
Byt je síce na dedine ale autom 5min cesty od okr mesta a oni auto majú. Sestra bude mať o mesiac 38 on 40. Na čo vlastne cakajú? Nerozumiem sestre
Sedeli sme na káve a rozprávali, ale už 5-6r počúvať dookola tie isté výhovorky. Teraz najnovšie že by tam nedokazala bývať kvôli spomienkam, sakra tak nech to predá a kúpi niečo menšie v mestskej časti kde teraz bývajú. Pracuje v DSS a chodí denne 3km peši.
Na otázky na čo ešte čakáte nasledovalo ďalšia výhonka. Pred tým povedala že ho zrekonštruuje.
Čo presne ti vadí? Nenapísala si žiadne bližšie info, tak sa s tebou veľmi ťažko súcití. Byt si sestre nechala právom, podľa svojho svedomia. Chápem, že si sklamaná a vývoj si si predstavovala inak, ale to už je sestrin majetok a môže si s ním robiť čo chce. Ak ti prekážajú jej neustále ponosy a vadí ti, že svoju situáciu nemá potrebu vyriešiť, nerieš to za ňu. Jednoducho jej povedz, že si pre ňu urobila čo sa dalo a nechceš sa s ňou na túto tému ďalej baviť.
@natalka13 a ty ako vieš kolko penazi do toho dala? ak myslis udrzbu bytu, tak tu by musela platit subezne s firmou...Nepozname, nevieme, zbytoce tu budeme riesit. Ja som povedala len svoju osobnu skusenost - inak najat firmu na vypratanie a upratanie tiez nie je jednoduche, ja som sa o to pokusala tiez, oni nemaju zaujem upratat jeden byt, chcu vacsie zakazky. Pokus bol najat mamicku co si tak privyraba pocas MD a ta mala este vacsie naroky ako firma ...takze asi tak
@pink_lady kamoška kúpila byt, majitelia nevypratali. Vzali si nejaké sentimentalne veci, tak kamoška so sestrou začali vyhadzovať. Pri kontajneroch stretla jej segra spoluobčanov opýtala ci nemajú záujem o nábytok hrnce taniere no proste o celý byt, záujem bol... do polhodiny sa vrátili s posilou a autom, do 2 hodín vzali všetko. A kamoška mohla maľovať a upravovať byt pred svojím sťahovaním.
Ako mala šťastie no zase nábytok bol starší ale zachovali a u nás je ešte veľa chudobných ľudí v osadách.
@pink_lady kamoška kúpila byt, majitelia nevypratali. Vzali si nejaké sentimentalne veci, tak kamoška so sestrou začali vyhadzovať. Pri kontajneroch stretla jej segra spoluobčanov opýtala ci nemajú záujem o nábytok hrnce taniere no proste o celý byt, záujem bol... do polhodiny sa vrátili s posilou a autom, do 2 hodín vzali všetko. A kamoška mohla maľovať a upravovať byt pred svojím sťahovaním.
Ako mala šťastie no zase nábytok bol starší ale zachovali a u nás je ešte veľa chudobných ľudí v osadách.
@zalka presne romovia aj slusni sa najdu a vypracu vsetko do poslednej lyzicky.
@natalka13 ale prosím ťa,platí akurát kúrenie,vodu ani elektrinu tam nemíňa
@anonym_099d4e ale aj tak preddavky musíš platiť môžeš ich ponížiť, ale platíš a potom ti to vo vyúčtovaní vratia
@anonym_099d4e ale aj tak preddavky musíš platiť môžeš ich ponížiť, ale platíš a potom ti to vo vyúčtovaní vratia
@anonym_1a3689 v dome po rodičoch platíme plyn + elektr. 50e/mesiac.
@zalka tak pokiaľ sú poblíž osadnici... V tej "našej" lokalite nie... Kuchyňu vyrabovala jeho mama medzi smrťou a dedicskym, skôr tam ide o tonu kablikov, cdciek,časti počítačov...
@zalka tak pokiaľ sú poblíž osadnici... V tej "našej" lokalite nie... Kuchyňu vyrabovala jeho mama medzi smrťou a dedicskym, skôr tam ide o tonu kablikov, cdciek,časti počítačov...
@pink_lady myslím, že i na toto by sa našla cieľovka... kamarátka dalšia po otcovi vypratávala byt a práve také somarinky ... plno ich bolo, a našlo to svojho nového pána. Sú na fb skupiny, alebo deckám na stredné školy čo stavajú roboty také veci vedia využiť si myslím.
@pink_lady myslím, že i na toto by sa našla cieľovka... kamarátka dalšia po otcovi vypratávala byt a práve také somarinky ... plno ich bolo, a našlo to svojho nového pána. Sú na fb skupiny, alebo deckám na stredné školy čo stavajú roboty také veci vedia využiť si myslím.
@zalka len na to treba tiež čas, ktorý nie je... To treba pretriedit, prezriet disky, či niečo nie dôležité, nafotiť... O rok bude mať syn 18 potom nech sa rozhodne vo s tým
Ja sa nestacim divit, ake komentare tu ludia pridavaju. To, ze si sa vzdala dedicstva v prospech sestry je od teba velmi pekne, hlavne ak doopatrovala pribuznych. Vobec nie si hlupa, len laskava a zalezi ti na sestre.
Co sa bytu tyka, ten by som vnutorne odpisala. Je jej, moze s nim nakladat ako chce. Moze ho nechat schatrat a moze sa stat aj to, ze bude mat kvoli nemu take dlhy, ze skonci v drazbe. Ja by som ten byt vobec neriesila a brala ho ako stratenu nehnutelnost. Sestru si zaistila minimalne tak, ze ma kam ist, ak by bolo zle a z najmu ju vyhodili.
Kontakt so sestrou by som kvoli tomu neprerusovala. Neviem, co je to za moda palit mosty vzdy, ked sa ludia v niecom nezhodnu. To, ze byt necháva schatrat, sice zamrzi, ale je jej. Nie je dovod kvoli tomu prist aj o sestru, ak sa inak znasate normalne. Ponosy pustaj jednym uchom dnu, druhym von.

Máš sprostú a lenivú sestru. Sprostá si aj ty, ked si sa v jej prospech vzdala dedičstva. Napokon je dobré, že vase gény sa ďalej nebudú šíriť.
@anonym_00c6db Normálne si na základe 3 viet skonštatovala povahu autorky a jej sestry bravo 🤦