icon

Prečo skoro každá žena túži po dcére?

13. jan 2021

Pozorujem, že takmer každá mamina (česť výnimkám) túži skôr po dievčatku, ako po chlapcovi aj keď to možno nechce priznať. Dokonca zažíva sklamanie, keď sa dozvie, že čaká chlapca. No nakoniec v tom chlapcovi nájde svoje zaľúbenie🙂 To je jasné, veď dieťa je ten najväčší dar. ❤️
Len sa tak zamýšľam, prečo je tomu tak...Je to preto, že sme ženy a dievčatá sú nám tak trochu bližšie alebo nás lákajú všetky tie dievčenské veci, ktoré sú tak rozkošné a všetko okolo toho ako česanie vláskov, atď. Aj keď sú to len povrchné veci.. To len taká malá úvaha 😌

marci77
13. jan 2021

Moje kolegyne snivali tiez o dievcatkach a ako prve dieta sa im narodil chlapec ..... ze to je take super mat dievcatka, ze tie su take rozkosne, ked su male si to odovodnovali.

Co sa mna tyka, ja som dake velke preferencie nemala ....a podaril sa nam parik ......starsi chlapec, teraz dievcatko .....ale musim uznat, ze chlapec bol poslusnejsi, mozno lepsia povaha neviem
ale toto dievcatko, vkuse by nieco robilo, vsetko si hned vsimne .....som z nej unavena, ma teraz 2roky😂

basska_b
13. jan 2021

Ja som mala také zmiešané pocity. Mam dve deti, pri každej sme stále s mužom že nech je to chlapec, chlapec... a keď som sa dozvedela, že to bude dievča, tak najprv sklamanie a potom keď sa narodili, tak čistá radosť. Lebo mi sú tak nejak bližšie. Môžeme spolu variť, upratovať, radi rozprávajú, oblečenie je pre ne krajšie. Otočí sa to zvyčajne v puberte. Chlapec ide do konfliktu s otcom, matka s dcérou. Skôr by bol zaujímavý prieskum, ako je to potom po celý zvyšok života. Často vidím, že synovia viac tiahnu k starnúcej mame a dcéra zas pochopí otca...

jaja8_9
Autor odpoveď zmazal
jaja8_9
13. jan 2021

Ďakujem ❤️❤️❤️🙏

dusankomoj
13. jan 2021

Pri prvom mi bolo jedno,či bude baba al. chlapec a druhé sa priznám,že som chcela znova dievča(ale iba preto,že už som vedela do čoho pôjdem)😁 Ale teraz by som toto moje divé vajco nevymenila za žiadne dievča na svete.😍

janulkamartinko
13. jan 2021

Tiež sa radím do vynimiek, vzdy som chcela chlapca, mam dvoch.... A keby malo byt tretie tak by som bola šťastná keby je to znovu chlapec, a vedia byt úžasní...ci uz pri mojkani alebo aj ako väčší pri domácich prácach atď....

misacina
13. jan 2021

Ja som chcela vzdy chlapcov a mam dvoch🙂

janulka1802
13. jan 2021

Mne na pohlaví nezáležalo. Mám dvoch chalanov a kľudne by som aj tretieho privítala.

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
zuzanockamt
13. jan 2021

ja teda nie

bagre
13. jan 2021

Neviem odpovedať lebo patrím do druhej skupiny nie tej 'takmer každá' . Resp.bolo mi jedno, či budem mať dcéru alebo chlapčeka. Ja som chcela dieťa.
A v zásade nevidím na tej túžbe nič divné (možno chce mať žena taký vzťah ako so svojou mamou, alebo ju chce parádiť atď a tiež to nemusí byť zlè ak to neostane len pritom)
Divné mi príde, ak v tejto dobe kedy je toľko problémov s otehotnením a donosením dieťaťa že ženy riešia pri prvom dieťati že ony chceli radšej iné pohlavie...

att123
Odpoveď bola odstránená
ona303
13. jan 2021

Mam maminu a sestru, mame skvelý vzťah, veľmi si rozumieme, sme taká trojka. Preto som tak trochu chcela dievčatko, že naša trojka sa rozrastie do štvorky a budeme taky babinec. Teraz čakáme chlapčeka a všetci sa na neho nesmierne tešíme 💙

jaama
13. jan 2021

Nikdy som sa nezamyslala nad pohlavim ake by som chcela. Ale ked som lezala na stole po vklade oplodneneho vajicka, zmierena s tym ze uspech je 50 na 50. v hlave som si predstavivala ze to bude Filipko, hnedoocko nezbednik. A presne taky je...

taga
13. jan 2021

Ja som nikdy netuzila po jednom alebo druhom, vedela som pri oboch tehotenstvach, ze to bude chlapec este skor, nez mi to potvrdil lekar a nikdy som ani na sekundu nemala myslienku 'kiez by som mala dcerku'. A to dalsie babo uz neplanujeme. Ja ani neviem, co by som s dievcatkom robila 🙈

lenkakamen
13. jan 2021

Ja mam uz jedneho synceka, je to hotovy poklad, bude mat 5 rockov, neda na mna dopustit (zatial😂🤣)teraz cakame druheho, popravde som ani nemala nejaku extra velku tuzbu po dievcatku, len som chcela muzovi dopriat aby aj na nom niekto tak visel jak na mne moj syn🙂 lenze vyslo nam teraz riziko razstepu a v ten den som sa dozvedela aj pohlavie, ani ma nenapadlo, riesit, ze preco nie je dievca..v tej chvili sa mi zrutil svet..na sonach vyzera ze je zdravy a ja oevne verim ze to tak aj bude...je to podla dakoho klise, ale naozaj to zdravie je prvorade....a ked citam v niekt.diskusiach ze ako sla mamicka s placom ked zistila ze caka chlapca...snad si to ten chudacik raz neprecita...je to podla mna aj tym, ze nasa spolocnost je spokojna ked mate parik, ked nie, zacnu komentare typu;,, nevadiiii tretie bude dievca', alebo chceli ste asi dievcatko🤣alebo dalsi chlapec? Mna toto vytaca do vyvrtky, uz len z ucty k tomu babatku v brusku....ja som spokojna jak to je, my to neovplyvnujeme, kto veri na osud alebo na Boha, to on posiela nam do cesty bud dievcatko alebo chlaoceka😍 a vseetko zalezi od povahy dietata aj od vyvhovy aky vztah budeme mat bud s chlapcom alebo s babou...chlapcov beru jak dakych zlych aboco, ale.co sledujem tak hlavne s bababmi su vacsie problemy a hlavne v puberte...

leuchtturm
13. jan 2021

to uz v ramci politickej korektnosti nemozeme ani tuzit po určitom pohlaví dietata? 🙄

euka210
13. jan 2021

ano preto, lebo zensky a muzsky svet je odlisny, aj myslenie. Preto prirodzene zena chce spolocnicku dievca a muz chlapca. Pri prvom mi to bolo jedno, ale pri druhom som plakala ze zase chlapec a pri tretom uz som sa s tym zmierila ze so svagrinou budeme mat CH3+3 a spolu sa pohraju. Ale nakoniec maju este aj dievcatko a pre mna to je veru magnet, chlapci sa len biju, strielaju a mala oblieka babiky...

katkati
13. jan 2021

Ja neviem prečo, ale v mojich predstavách bolo moje dieťa stále chlapec. Splnilo sa a bolo to také prirodzené, že nikdy mi nebolo ľúto, že to nie je dievčatko.

adusa1987
13. jan 2021

Ja som chcela velmi.chlapca aj muz chlapca spravil druhe som.chcela zasa chlapca a ja som zasa bola sklamana ze dievca 😆 ja som sa bala toho ako dievcatu mam vysvetlit menstruaciu a sex ale teraz som rada ze mame dievca

sasitimi17
13. jan 2021

Ja poviem to klišé, ale ja som hlavne túžila po zdravom dieťati a bolo mi fuk či to bude boy or girl 😀 áno jasne každá mama túži po zdravom dieťati.. lenže my s partnerom máme obaja zdrav. problémy, ktoré dieťa mohlo ale aj nemuselo zdediť. Čiže prvé čo som riešila, aby bola zdravá a až potom ma zaujimalo pohlavie 😊 chvalabohu narodilo sa nám zdravé a krásne dievčatko aj keď sa obávam, že srdcová vada sa môže prejaviť aj neskôr, no verím že to tak nebude 🍀🙏🏻

gazpalm
13. jan 2021

No mne ked povedali,ze prve je chlapec,skoro ma vykotilo...jednoducho ti dnesni chlapci su( teda vela z nich je uplne neschopna)😃ale lubim ho a druhe mi bolo jedno a mam to dievcatko,( co som do saticiek isla obliekat) a ona ako jej starsi brat,zasmudlana v teplakoch a vecne strapata 😂

lellla
13. jan 2021

Ale vieš čo muž sa teší ja som sa už začala tešiť..zo začiatku to bolo ťažké ani nie kôli tomu z ebude dievča ale kôli tomu že som teraz druhé nechcela takže to bolo ťažke pre mňa priznám sa ....ale už sa teším len bude to iné ..iná starostlivosť ako o chalana ☺️

adalmba
13. jan 2021

Ja som vždy chcela 3 chlapcov a mám ich. Dcére sa teraz nebránim, aj keby to bol zas ,,vajciak,,

dkethe
13. jan 2021

Ja som netuzila po dcere. Ale ked sa narodila ako druha... Proste. Porodila som si najlepsiu kamosku na cely zivot. Syn sa raz ozeni a ja ako dobra svokra budem trimat usta. Ale s dcerou si kedykolvek pojdem potrkotat do vinarne. Aspon dufam ❤️

7miriam77
13. jan 2021

Na mna to plati...ked som prisla na to, ze cakam dietatko, velmi moc som si priala, aby to bolo dievcatko. Aj sa mi to prianie splnilo a som veeelmi stastna. Proste sme dve baby hihi, navzajom sa ceseme, pred odchodom z domu sa navonavkujeme, sme kamosky ...a to ma len 5 rockov ❤️

danieli
13. jan 2021

Skor preto, ze az sa syn ozeni a ma svoje deti, ten vztah babka vnucata nevesta syn je predsa len vzdialenejsi ako ked sa vyda dcera a ten isty vztah dcera vnucatka zat a babka je iny a blizsi, cest vynimkam

biela_sova
13. jan 2021

Ahoj. Ja som asi viac v podvedomi cakala chlapca a aj sa nam narodil. Neviem, ja si libujem v tom, ked sa v tieto dni sankujeme, on sa na mna hodi a vybozkava ma v tom snehu, a povie Lubim ta maminocka.
Ale verim tomu, ze aj dcerka by vedela dat tolko nehy a "zalubenia". 🙂

beata_k
Odpoveď bola odstránená
autor
13. jan 2021

@sasitimi17 prajem hlavne veľa zdravíčka 🙏presne tak, zdravie je najdôležitejšie