icon

Prečo sú dnešné babky menej ochotné strážiť vnúčence?

30. nov 2025

Ahojte mamky.. zazili ste nieco podobne? Ako ste potom dalej fungovali?
Dnes mame s manzelom vyrocie svadby, tak sme chceli zbehnut na rychlu “veceru” a maly vianocny nakup darcekov detom a poprosili sme o pomoc starych rodicov. Nepomaha nam inac nikto, manzelovi stari rodicia ktori byvaju od nas hodinu videli nase deti naposledy pred rokom, starsieho (4r) tak max 10x a mladsieho (16m) tak 3x. Proste nemaju zaujem - neriesime.
Dnes sme teda boli bez deti 2,5h a skoncilo to telefonatom od vynervovanej mamy, ze si nevie dat rady (jej slova), ze starsi robi mladsiemu zle - bezne spravanie dvoch surodencov. Pribehli sme do minuty lebo sme uz boli na ceste. Ona cela vynervovana na mna vyskocila so slovami, ale este mi nastavis tv lebo mladsi niekto tukol a rozladil mi ju! Situacia bohovska, hoci neviem ovladat kazdu jednu tv na tejto zemi tak som jej ju po minute nastavila a s nervami aj s detmi hned odisla. Podakovala som sa a vyslo zo mna, ze uz nikdy nic od nej nebudem chciet.
Je toto normalne? To fakt nam mladym nemoze nik pomoct? My sme u babky travili vela casu.
Kazdu chcilu ma poznamky k nasim detom, ze keedy pridete k babke na navstevu, kedy pridete spat. A ked chcel starsi prespat, tak si nasla vyhovorku preco sa jej neda.
Toto spravanie tak boli.

beronsche
2. dec 2025
@aurora33

@anonym_autor jasne rozumiem, takže ty si ta dokonala a všetci okolo teba sú zlí. A fakt nie je nikoho povinnosť sa starat o tvoje deti. Su tvoje a mužovi. Tak sa starajte.

@aurora33 waw, to ako s k takémuto záveru prišla....

**
Niektoré odpovede ma priam fascinujú.
Darmo, nie pre každého sú dobré vzťahy základom, vidieť to aj tu.

beronsche
2. dec 2025

@anonym_autor lásku si nevynutis, ak druhá strana nechce, tak nechce. Tu bude v konečnom dôsledku "stratová" tvoja mama.
Verím, že to zamrzí, zabolí, ale žiaľ nenarobis s tým nič..

zonjushe
2. dec 2025
@aurora33

@anonym_autor jasne rozumiem, takže ty si ta dokonala a všetci okolo teba sú zlí. A fakt nie je nikoho povinnosť sa starat o tvoje deti. Su tvoje a mužovi. Tak sa starajte.

@aurora33 ty si aj citala prispevky autorky?Alebo si citala ale nepochopila?Autorka sa o deti stara, mama jej ponukla strazenie a nezvladla to. Pritom sa nic vazne nestalo. A debata sa rozvirila, diskutujeme tu o tom, ze dnesni stari rodicia uz nie su ako v minulosti, nepotrebuju travit cas s vnucatami, nechce sa im, distancuju sa od nich. Tebe to pripada ok?Mne teda nie..

lienka.7
2. dec 2025
@aurora33

@aurora33 myslím, že už tu trosku preháňas. A nie, nie to povinnosť sa starať o vnúčatá, je to podľa mňa niečo úplne prirodzené. Niekto to však v sebe ma, iný nie. Pod pojmom prirodzenosť samozrejme nemyslím vyuzivanie/zneužívanie SR ako babysitterov non stop. Ale aby mi vlastná matka nebola schopná postrazit na 2-3 hodiny 2 deti, jej vlastné vnúčatá, je proste nonsens. Prepáč.

anonym_4c7c9d
2. dec 2025
@anonym_autor

@zonjushe tiez nechapem. Toci sa stale len slovo pomoc ale zo slovicko vztah sa vynechava.. a presne takto sa tvoria vztahy. Nas starsi uz teraz vnima ze babka a dedko (manzelovi rodicia) k nam nechodia, nezavolaju nam, ze ani my k nim uz nechodime kedze na navsteve tak akurat sedeli a ani sa nehrali s detmi.
Tiez mam taku babku. Ktora nemala zaujem. Teraz ma 88 rokov, asi desat pravnucat a zije sama vo svojom dome, vyupratovanom ako v muzeu a mladsieho este ani nevidela lebo ani nemam potrebu za nou ist.

@anonym_autor deti to vnímajú a ešte len budú, keď podrastu.Moj syn tiež závidi, že spolužiaci chodia so starými rodičmi na ryby, lyžovať, grilovačky a to už ma 14 r.My sme mali 4 starých rodičov z toho 3 sú od 52 r doma na výsluhových dôchodkoch všetci bývajú do 20 min od nás a nič z toho.Moji rodičia ho pár krát zobrali do lesa, na hríby, keď postrážiť tak k nim na dvor, ale ihrisko kino, cukráreň nehrozí.Moja mama a to mám s ňou dobrý vzťah ešte povedala, že dnes sú rodičia nenormalni čo robia s deťmi.Ja som chodila od 6 r pred panelak na ihrisko s deťmi z paneláku oni majú úplne iné rodičovstvo a ideu ako sa venovať deťom.

anonym_4c7c9d
2. dec 2025

@anonym_autor ale poznám starých rodičov čo aj v 70 tke sadne babka na vlak a príde za vnúčatami 100 km na víkend, alebo keď išla kamarátka na skúšobnú cestu.Je to o ľuďoch

zuzana76
2. dec 2025
@anonym_4c7c9d

@anonym_autor deti to vnímajú a ešte len budú, keď podrastu.Moj syn tiež závidi, že spolužiaci chodia so starými rodičmi na ryby, lyžovať, grilovačky a to už ma 14 r.My sme mali 4 starých rodičov z toho 3 sú od 52 r doma na výsluhových dôchodkoch všetci bývajú do 20 min od nás a nič z toho.Moji rodičia ho pár krát zobrali do lesa, na hríby, keď postrážiť tak k nim na dvor, ale ihrisko kino, cukráreň nehrozí.Moja mama a to mám s ňou dobrý vzťah ešte povedala, že dnes sú rodičia nenormalni čo robia s deťmi.Ja som chodila od 6 r pred panelak na ihrisko s deťmi z paneláku oni majú úplne iné rodičovstvo a ideu ako sa venovať deťom.

@beronsche stratove su vzdy obe stranky, lebo je to vztah, resp. ani jedna, ak ani jednej na vztahu nezalezi. Alebo len ta strana, ktorej na vztahu zalezi. Ak predsa stary rodic neriesi vztah s vnucatom a nestoji on, tak nie je stratovy, ak mu to nechyba. Mnohi stari ludia dokonca ani nechcu byt na pritaz a v predstihu riesia domovy dochodcov.

@anonym_4c7c9d ale grilovacky, lyzovanie, ryby to fakt nedava hocijaky stary rodic. My nic z toho nerobime ani ako mladí, cize nase vnucata budu co? ochudobnene a budu zavidiet, ze ini to robia? Tiez som mala prazdniny len na dvore. Vziat vnuca k moru, lyzovat a pod. ja povazujem uz za luxusnych starych rodicov a zaroven zdravych a energickych.

zuzana76
2. dec 2025
@anonym_autor

@zuzana76 urcite nik by nechcel aby mu vnucata ci hocikto iny nicil domacnost. Ale verme tomu, ze tak ako si ty vychovala svoje deti, tak obdobne vychova aj tvoja dcera ci syn, s uctou k ludom, k domovu vseobecne a nenabehnu ti tam nejaki zlocinci, ale vesele zive a dobre deti, ktore sa budu tesit z pritomnosti babky a dedka.

@anonym_autor my sme pedanti a puntickari vsetci, okrem najmladsieho syna, tak urcite by som sa asi vratila do svojich detskych cias a ak budem mat vnucku, tak jej budem sit saty pre babiky, ale to su zase moje predstavy, mozno ona to chciet nebude a ja sa nebudem vediet hrat s nou. Napr moja neter bola totalne antibabikova, same dinosauri atd,,, to by som fakt nevedela, ako sa s nou mam hrat. Mozno lego, nejake stavebnice maximalne.

anonym_4278d3
2. dec 2025

Preco? Lebo deti dnes su naozaj ine,ako sme boli my, staci sa spytat v skolke starsich uciteliek,co vedia porovnat... a mamy uz nechodia do dochodku v 53r ,ale v 65,vystresovane unavene, co je dost vekovy rozdiel...

drahomirrra
2. dec 2025
@zuzana76

@beronsche stratove su vzdy obe stranky, lebo je to vztah, resp. ani jedna, ak ani jednej na vztahu nezalezi. Alebo len ta strana, ktorej na vztahu zalezi. Ak predsa stary rodic neriesi vztah s vnucatom a nestoji on, tak nie je stratovy, ak mu to nechyba. Mnohi stari ludia dokonca ani nechcu byt na pritaz a v predstihu riesia domovy dochodcov.

@anonym_4c7c9d ale grilovacky, lyzovanie, ryby to fakt nedava hocijaky stary rodic. My nic z toho nerobime ani ako mladí, cize nase vnucata budu co? ochudobnene a budu zavidiet, ze ini to robia? Tiez som mala prazdniny len na dvore. Vziat vnuca k moru, lyzovat a pod. ja povazujem uz za luxusnych starych rodicov a zaroven zdravych a energickych.

@zuzana76 Tak Slovac ozaj nie je typ ludi, co by riesili v predstihu domovy dochodcov. Mozno par kusov, extremne osvietenych. Drviva vacsina nie je schopna sa v zivote pohnut, opustit obrovske nevykurovane domy, byty, lebo zvyky, ale deti lyncuju, aby sa starali, pomahali, muklovali na zahradach, zvazali k lekarom, riesili a vybavovali.

zuzana76
2. dec 2025
@drahomirrra

@zuzana76 Tak Slovac ozaj nie je typ ludi, co by riesili v predstihu domovy dochodcov. Mozno par kusov, extremne osvietenych. Drviva vacsina nie je schopna sa v zivote pohnut, opustit obrovske nevykurovane domy, byty, lebo zvyky, ale deti lyncuju, aby sa starali, pomahali, muklovali na zahradach, zvazali k lekarom, riesili a vybavovali.

@drahomirrra my toto riesime v rodine s nasimi, presne to, ale teda poznam viacerych, co sa vyslovene pytali do domova dochodcov po tej 75, pred 80, ked citili, ze nie su schopni sa sami postarat.

barbie2023
2. dec 2025
@zuzana76

@barbie2023 toto je ta trpezlivost, starobou sa to zhorsuje, lebo jednak ma clovek uz problemy sam so sebou vacsie, zabuda, rata si kolko bude platit napr a oni mu tam do toho vykrikuju atd... a po druhe uz nie je trpezlivy, nezvlada tak hluk, krik, prudke pohyby atd...

@zuzana76 ok ,ale veď ich nemajú denne " na krku" predpokladam.

anonym_4c7c9d
2. dec 2025
@zuzana76

@zuzana76 čo potom robia starí rodičia?Tak nech sadia kvety a pecu buchty, alebo rubu drevo ten vzor starých rodičov ina komunikácia naučiť ich nieco iné ako rodičia je dôležité.

zuzana76
2. dec 2025
@anonym_4c7c9d

@zuzana76 čo potom robia starí rodičia?Tak nech sadia kvety a pecu buchty, alebo rubu drevo ten vzor starých rodičov ina komunikácia naučiť ich nieco iné ako rodičia je dôležité.

@anonym_4c7c9d tak ja sa rada ucim cudzie jazyky, cize sa budem s vnucatom ucit nejaky jazyk a rada varim, tak mi bude vnuca pomahat pri vareni. Ved kazdy stary rodic sa venuje tak ako vie. Ci ja sa mam na stare kolena naucit lyzovat?

aurora33
2. dec 2025
@zonjushe

@aurora33 ty si aj citala prispevky autorky?Alebo si citala ale nepochopila?Autorka sa o deti stara, mama jej ponukla strazenie a nezvladla to. Pritom sa nic vazne nestalo. A debata sa rozvirila, diskutujeme tu o tom, ze dnesni stari rodicia uz nie su ako v minulosti, nepotrebuju travit cas s vnucatami, nechce sa im, distancuju sa od nich. Tebe to pripada ok?Mne teda nie..

@zonjushe mne je jedno čo tebe pripadá ok.

zuzana76
2. dec 2025
@barbie2023

@zuzana76 ok ,ale veď ich nemajú denne " na krku" predpokladam.

@barbie2023 tak mozno ako ktori. Ale jasne, raz do tyzdna by mohli zvladnut.

aurora33
2. dec 2025
@lienka.7

@aurora33 myslím, že už tu trosku preháňas. A nie, nie to povinnosť sa starať o vnúčatá, je to podľa mňa niečo úplne prirodzené. Niekto to však v sebe ma, iný nie. Pod pojmom prirodzenosť samozrejme nemyslím vyuzivanie/zneužívanie SR ako babysitterov non stop. Ale aby mi vlastná matka nebola schopná postrazit na 2-3 hodiny 2 deti, jej vlastné vnúčatá, je proste nonsens. Prepáč.

@lienka.7 ja si myslím, že tu preháňa autorka a veľmi rada by som si precitala aj druhu stranu. Mozno to nebolo ,,len” dve a pol hodiny. Mozno sa ani neponúkla. Mozno boli deti fakt strašne…..nevieš. A z toho ako tu prudko reaguje autorka si myslím že to bolo úplne ináč. Sama autorka píše v úvode že požiadali o pomoc starých rodičov. Až neskôr to upravila, že sa jej mama sama ponúkla. Takže som si ista, že si to upravuje len aby ona sama nevyzrela zle. Aby bola zla jej mama.

sss777
2. dec 2025
@anonym_90b3bb

@sss777 ten akoze zasluhovy systém si si tu vymyslela ty. Ja som ju na ten wellness posielala dávno predtým, než som vôbec mala deti. Ale to ty nemôžeš vedieť, len tu mudrujes. To, ze ty neocakacas, ze ti bude pomahat je iba tvoj problém. Ja to tiež neočakávam, ja to beriem ako nieco uplne prirodzene a normalne, preto, lebo moja to SAMA CHCE. zdôrazňujem, ešte raz CHCE TO ONA SAMA. a to je ten rozdiel oproti tvojej, ktorá ked asi záujem nema, takže áno, ty nič neočakávas. Ja to na rozdiel od teba očakávať nemusím, lebo viem, že pokiaľ ma vtedy čas a môže, postrazi vždy. A aj vďaka tomu má s deťmi skvelý vzťah. Malá vie, že ma rada čokoládovú deli tyčinku, tak vždy keď sme v obchode, beží celá nadšená k reagalu a ma upozorňuje, že to je pre jej babinku. Myslím ze viac k tomu netreba hovoriť.

@anonym_90b3bb
To, že moja mama záujem nemá, si si vymyslela ty, tak sa tu zbytočne rozohňuješ, keď o tom nič nevieš

anonym_5adf3c
2. dec 2025
@anonym_4278d3

Preco? Lebo deti dnes su naozaj ine,ako sme boli my, staci sa spytat v skolke starsich uciteliek,co vedia porovnat... a mamy uz nechodia do dochodku v 53r ,ale v 65,vystresovane unavene, co je dost vekovy rozdiel...

@anonym_4278d3 a toto dnesne mlade matky nezaujima, co pises. Ony si sem chodia vylievat svoje frustracie, ze im nikto nepostrazi, lebo vraj im strazili. Len si neuvedomuju, ze kedysi sa deckam nikto nevenoval, dali im jest, vypustili na dvor a bolo vybavene. To by dnesne matky neprezili, ze ziadna montessori aktivita, ziadna dielnicka a ziadny detsky kutik🤯

zonjushe
2. dec 2025
@drahomirrra

@drahomirrra strasne mam rada tvoje prispevky. Stale tak trefne opises situaciu, ja s tebou suhlasim do bodky.

drahomirrra
2. dec 2025
@zonjushe

@drahomirrra strasne mam rada tvoje prispevky. Stale tak trefne opises situaciu, ja s tebou suhlasim do bodky.

@zonjushe Dakujem 🙃
Jasnacka, ze kazda tu vidime situaciu plus minus z vlastneho uhla, je to prirodzene. Baby vo veku nasich rodicov si zastanu babky, ved su to ich rovesnicky, ja si zastanem mamy, lebo mam tiez na situaciu vlastny nahlad, je to tak v poriadku.

Zial, dnes je doba kedy babky a dedkovia strazit ani pomoct nechcu, proste mamy a tatovia povacsinou riesia vsetko sami. Mrzi ma, ze autorka jasne pise, ze pomoc nepotrebuje a nevyuziva, a aj tak ju tu zeny zoziapu, ze vyuziva babku a chcela by pomaly po nej oblicku. Akoby nevedeli citat, ze to tak vobec nie je.
Dalsia tu skace, ze matere chcu Montessori a dielnicky, pritom to v 90% vobec nie je pravda a tym mamam nevadi ani Kindervajco, ani nic podobne, proste len babky chcu dodat vahu vlastnym slovam a potlapkat sa, ze aj tak sa neoplati mladym pomoct, lebo su narocni. Drviva vacsina pritom vobec nie je. Deti su ake su, vzdy starsia generacia mala problem s mladou a tak to bude, co svet svetom bude.
Uprimnejsie by bolo priznat sebectvo, ze proste nie, nechcem pomoct; nezaujima ma, ako si moje deti nastavia svoje deti, mam na haku a hotovo. Ja ked citam, ze dnes si chcu “babky a dedkovia uzivat”, ja normalne neviem, co si mysliet, akoby im tie vnucence v tom branili, alebo ich div netyrali svojou pritomnostou raz za cas, ved to je smiesne.

anonym_4c7c9d
2. dec 2025
@drahomirrra

@zonjushe Dakujem 🙃
Jasnacka, ze kazda tu vidime situaciu plus minus z vlastneho uhla, je to prirodzene. Baby vo veku nasich rodicov si zastanu babky, ved su to ich rovesnicky, ja si zastanem mamy, lebo mam tiez na situaciu vlastny nahlad, je to tak v poriadku.

Zial, dnes je doba kedy babky a dedkovia strazit ani pomoct nechcu, proste mamy a tatovia povacsinou riesia vsetko sami. Mrzi ma, ze autorka jasne pise, ze pomoc nepotrebuje a nevyuziva, a aj tak ju tu zeny zoziapu, ze vyuziva babku a chcela by pomaly po nej oblicku. Akoby nevedeli citat, ze to tak vobec nie je.
Dalsia tu skace, ze matere chcu Montessori a dielnicky, pritom to v 90% vobec nie je pravda a tym mamam nevadi ani Kindervajco, ani nic podobne, proste len babky chcu dodat vahu vlastnym slovam a potlapkat sa, ze aj tak sa neoplati mladym pomoct, lebo su narocni. Drviva vacsina pritom vobec nie je. Deti su ake su, vzdy starsia generacia mala problem s mladou a tak to bude, co svet svetom bude.
Uprimnejsie by bolo priznat sebectvo, ze proste nie, nechcem pomoct; nezaujima ma, ako si moje deti nastavia svoje deti, mam na haku a hotovo. Ja ked citam, ze dnes si chcu “babky a dedkovia uzivat”, ja normalne neviem, co si mysliet, akoby im tie vnucence v tom branili, alebo ich div netyrali svojou pritomnostou raz za cas, ved to je smiesne.

@drahomirrra drvivá väčšina starých rodičov nemá do čoho pichnúť a len sa hádajú s druhou polovičkou, ak ju majú🤣chyba je aj to, že ľudia rodia neskoro a už vlastní rodičia potrebujú pomoc, lebo nie sú najmladší.

zuzana76
2. dec 2025
@anonym_4c7c9d

@drahomirrra drvivá väčšina starých rodičov nemá do čoho pichnúť a len sa hádajú s druhou polovičkou, ak ju majú🤣chyba je aj to, že ľudia rodia neskoro a už vlastní rodičia potrebujú pomoc, lebo nie sú najmladší.

@anonym_4c7c9d ono to aj tak bude, lebo povedzme si pravdu, ked porodi zena co ma 35 a potom to jej dieta tiez, ked ma 35, tak babka ma 70, ked bude mat prve vnuca a teda to uz byva vek, ze vtedy je niekto uz na tom dost biedne. Cize uz pomoc od babky ani nebude ziadna.

autor
2. dec 2025
@aurora33

@lienka.7 ja si myslím, že tu preháňa autorka a veľmi rada by som si precitala aj druhu stranu. Mozno to nebolo ,,len” dve a pol hodiny. Mozno sa ani neponúkla. Mozno boli deti fakt strašne…..nevieš. A z toho ako tu prudko reaguje autorka si myslím že to bolo úplne ináč. Sama autorka píše v úvode že požiadali o pomoc starých rodičov. Až neskôr to upravila, že sa jej mama sama ponúkla. Takže som si ista, že si to upravuje len aby ona sama nevyzrela zle. Aby bola zla jej mama.

@aurora33 ach to je tazke debatovat s niekym ako ty, kto si ide svoje. Mas pravdu, nebolo to 2,5h boli to 2hodiny a 20 minut. Ponukla sa, dva dni dopredu sa pytala ci nechceme ist na veceru ze nam postrazi deti a v dany den mi este aj pisala, ze nas caka 🙂. Dufam ze ti staci. Ci ti poslat screenshot konverzacie s mamou?

anonym_b5fab8
2. dec 2025

@anonym_autor my máme úplne to isté z oboch strán. TV a internet im vymyl starecké mozgy a z druhej strany zas berú deti ako na kľúč, na objednávku keď sa chceli pofotiť inak tma. Čo to robí deťom, keď sa starí ľudia so skúsrnosťami, s nadhľadom, svetonázorom neubránili? Čistá závislisť a typické zavislácke chovanie.

barbie2023
2. dec 2025
@anonym_5adf3c

@anonym_4278d3 a toto dnesne mlade matky nezaujima, co pises. Ony si sem chodia vylievat svoje frustracie, ze im nikto nepostrazi, lebo vraj im strazili. Len si neuvedomuju, ze kedysi sa deckam nikto nevenoval, dali im jest, vypustili na dvor a bolo vybavene. To by dnesne matky neprezili, ze ziadna montessori aktivita, ziadna dielnicka a ziadny detsky kutik🤯

@anonym_5adf3c ako ktoré. Ja poznám ako vychováva moja mama a rada jej zverim svoje deti,ktoré ju milujú. A nie, nemá vždy čas na to,aby sa nejak s nimi hrala. Vlastne ani sa nehrá, ale pečú spolu, polievajú napr kvety v záhrade, idú sa prejsť keď treba venčiť psíka , hrajú sa pexeso a pod. V živote nebola v žiadnom kútiku s nimi, načo. Ale ide na koncert kde účinkujú jej vnúčatá , podporí ich v športových súťažiach, na sviatky sme spolu. O tom to je. Nikto na nikoho nezaberá aj keď nemáme vždy rovnaký názor. Ale zas opačný extrém je svokra,ktorá sa Max dvakrát do roka ozve a deti u nej za 12 rokov boli 3x 🤷 a býva vtom istom meste.

barbie2023
2. dec 2025
@anonym_b5fab8

@anonym_autor my máme úplne to isté z oboch strán. TV a internet im vymyl starecké mozgy a z druhej strany zas berú deti ako na kľúč, na objednávku keď sa chceli pofotiť inak tma. Čo to robí deťom, keď sa starí ľudia so skúsrnosťami, s nadhľadom, svetonázorom neubránili? Čistá závislisť a typické zavislácke chovanie.

@anonym_b5fab8 podľa toho čo máme vo vláde tak naši starí ľudia nemajú ani nadhľad ani vlastný názor. Len komplexy a občas niektorý aj štokholmsky syndróm.

paty442
2. dec 2025
@anonym_d09b0e

Tvoja mama zrejme nerátala s tým, že budete preč až 2,5 hodiny a haranti sa budú správať ako zmyslov zbavení. Mala si jej poďakovať a nie ešte pindať, že už od nej nikdy nič nebudeš chcieť. Ne.ebali ste si deti, tak sa o nich starajte, nikto nie je povinný vám ich strážiť. Bola to jej láskavosť, nie povinnosť.

@anonym_d09b0e
Krása 🤮🤮🤮

aurora33
2. dec 2025
@anonym_autor

@aurora33 ach to je tazke debatovat s niekym ako ty, kto si ide svoje. Mas pravdu, nebolo to 2,5h boli to 2hodiny a 20 minut. Ponukla sa, dva dni dopredu sa pytala ci nechceme ist na veceru ze nam postrazi deti a v dany den mi este aj pisala, ze nas caka 🙂. Dufam ze ti staci. Ci ti poslat screenshot konverzacie s mamou?

@anonym_autor pozri sa, ty máš naprd vzťah s mamou, ja ti za to nemôžem. A pokiaľ vieš aká je, tak prečo jej dávaš deti?

zuzana76
2. dec 2025

Baby, ale toto bolo vzdy, moji stari rodicia boli u nas asi 4x n navsteve, druha babka castejsie, ale ked prisla, tak bola len nervozita. Dedko bol u nas jeden krat na Vianoce. My ako deti sme ich mali vsetkych radi. A priznavam, ze teraz ako dospela, by som ich rada vratila, aby sme sa mohli porozoravat ako dospeli. Aby nam porozpravali o predkoch a minulosti. Dedko aj ti deuhi stati rodicia sa ponahlali vzdy domov, lebo sliepky. Strazenie bolo stylom, postraz sa sama. Nehrali sa s nami. Na vylet nas vzali raz do Zoo a par krat kupat sa. Nam to stacilo, ale nebolo to pomahanie, ze by postrazili cez tyzden a nasi by isli na veceru. Taketo nieco vtedy nebolo. Rodicia nechodili na romanticke vecere a wellnes. Cize to nie je novodoba zalezitost. Akurat ano, teraz maju este aj internet. Vtedy mala moja babka akurat telenovely a nedaj Boh ju primtom vyrusit.