icon

Prečo ženy zostávajú v domácnosti aj bez malých detí?

26. okt 2024

Preco existuju ešte takéto ženy? Nehovorím o ženách ktoré majú fakt maličké deti, bábätka, to sa ešte da pochopiť že tie prvé roky si s detmi chcú užiť, ale poznam aj take ženy ktoré majú už väčšie deti ktoré sú už cez deň v škôlke, v škole a tie ženy sú aj tak doma.. myslela som si že ženy v roku 2024 sú už sebestačné?

autor
26. okt 2024

@gejb ženy o ktorých hovorím majú normálny život v 3 izbovom byte

autor
26. okt 2024

@ksenia16 😂

doriiis
26. okt 2024

@minenkak ....aj ženy,ktoré pracujú sa starajú o deti,domacnost

dharmasanata
Autor odpoveď zmazal
minenkak
26. okt 2024

@doriiis veď áno kto píše ,že nie

marca12
26. okt 2024

Ja take zeny skor obdivujem. Ja by som sa zblaznila byt doma a tahat celu domacnost sama. Nebavi ma starat sa o domacnost,je to pre mna len nutnost,ktoru musim urobit. A navyse neznasam byt zavisla na niekom a nahodou sa rozidem s muzom,co so mnou bude,aky budem mat dochodok atd. Nemyslim si,ze take zeny treba vsetky hadzat do jedneho vreca. Nie kazda zena v domacnosti je chudera,ktorej sa nechce robit.

sasa1310
26. okt 2024

@minenkak a čo je na tom samostatné si nevedieť sama zarobiť ani na chlieb?

minenkak
26. okt 2024

@sasa1310 ako ,že nevedia.To ,že nechodia do roboty asi bolo rozhodnutie v rodine a rodinné a tak im to vyhovuje

kabinka11
26. okt 2024

Poznám také 3. Všetky majú zhodou okolností ukončené základné vzdelanie a práca im veľmi nevonia. S jednou som tak častejšie na reči, no ona žije zo dňa na deň. Čo bude za týždeň, to nerieši.

minenkak
26. okt 2024

@sasa1310 inak nie každý musí chodiť do práce aby mal na chleba

sasa1310
26. okt 2024

@minenkak ja sa nebavím o rozhodnutí v rodine o tom, že chlap dokáže finančne zarobiť na celú rodinu. Ja sa bavím o konkrétnej žene, ktorá nezarába, nevie si zarobiť ani na chlieb a je totálne závislá na chlapovi a na jeho zárobku namiesto toho, aby zarábala aj ona.

sasa1310
26. okt 2024

@minenkak nechápeš. Ani ja nemusím chodiť do práce, aby som si na chlieb zarobila. Ale viem a zarobím si na neho sama a to je rozdiel. Keby mi zajtra muža prešlo auto, viem sama zaplatiť hypotéku a všetky náklady a nepotrebujem vyplakávať do vankúša a čakať na dedičské konanie. Mám zabehnuté zabezpečenie čo sa týka zamestnania a mám aj nejaké vyhliadky do budúcna, keby som ostala sama po zbytok života.

liusa82
26. okt 2024

ja som tiež dosť doma v úvodzovkách.Robím len pár hodín nemáme ani deti.Ale čisto doma celý boží deň to by ma zabilo byť.Ale koho to baví nepoviem.Ja osobne nikoho takého nepoznám kto si takto vála šunky furt doma😀 ani ženy podnikatelov aj tie majú kdejaké činnosti aj keď len na pár hodín denne a to poznám kdekoho

benimnadir
26. okt 2024

Je normálne, keď také rozhodnutie padne v rodine, dve strany sa na tom dohodnú a funguje to. Ale potom sú tu také, ktoré robiť nechcú. Autorka myslí asi skôr prvý prípad - keď vám to vyhovuje, ostatných do toho nič. Za mňa je ale aj tak nepochopiteľné, prečo sú doma aj ženy, ktoré majú veľké samostatné deti alebo prípadne nemajú deti..ja keď počujem "peniaze sú v manželstve spoločné" tak mne je zle. Nezarobí si na seba ani cent, ale peniaze sú spoločné..

benimnadir
26. okt 2024

@liusa82 ja mám v susedstve takú, ktorá sa nechala živiť mužom, kým sa jedného dňa nezbalil a neodišiel a teraz slečna spáva po kamarátkach a nemá čo jesť.

petulda333
26. okt 2024

@liusa82 mna to tiez nebavi a nie,nevalam si sunky. Ja sa narobim kazdy den dost. No mame takto menej stresu a preto vydrzim chvilu

sasa1310
26. okt 2024

@benimnadir nič prekvapujúce. Obzvlášť, keď mnohé prišli bývať k manželovi do jeho nehnuteľnosti s igelitkou

liusa82
26. okt 2024

@benimnadir no veď toto je najhoršie na niekoho sa spolahnúť.A potom si s holou riťou.Treba sa zabezpečiť aj sám a mať niečo svoje odložené a zarobené

doriiis
26. okt 2024

@minenkak ....aké týranie prosím ťa?Si prečítaj pár tém tuto z koňa,kde sa idylické manželstvo rozpadlo zo dňa na deň.A mnoho žien až vtedy pochopí,že pracuješ hlavne pre seba a pre svoju budúcnosť.
Sorry,ale žena,ktorá si nevie zarobiť aspoň na seba je pre mňa lenivá a neschopná.O deti,že sa nevie postarať finančne sama ani nehovorim

minenkak
26. okt 2024

@sasa1310 tak to ja mám ako vedieť,že ty myslíš nejakú konkrétnu ženu

liusa82
26. okt 2024

@petulda333 tak ja ak som doma,tak si šunky válam😀 ale ako vravím,tu nie sú deti nemá kto narobiť bordel

petulda333
26. okt 2024

@liusa82 ja mam dve a je to des 🤣

sasa1310
26. okt 2024

@minenkak nemyslím konkrétnu ženu. Myslím všetky také, čo nepracujú a spoliehajú sa na výplatu manžela. A nikde som nepísala o konkrétnom druhu žien.

minenkak
26. okt 2024

@sasa1310 no a ja píšem celý ces keď sa dvaja tak dohodnú v rodine,od prvého príspevku,nie o niekom lenivom,však je aj veľa chlapov ,čo celý život nerobia a žena ich živí

nenne27
26. okt 2024

Hned by som bola zena v domacnosti keby si to mozem dovolit.makam cely zivot, vzdy som popri praci mala aj dalsiu pracu ( doucovanie, preklady...)
Este aj na materskej som mala par studentov na doucku.
Odrobila som 27 rokov a staram sa aj o domacnost, zahradu, zvierata, dom, mam malo casu na seba,nevytriedene fotky, nedopozerane filmy, rozcitane knihy...keby som hned zajtra zostala doma, tak este minimalne 20 rokov by som sa nenudila...

marianarem
26. okt 2024

Ja mam v okoli tri take zeny a vsetky su vzdelane, inteligentne, cinorode. Dovody boli rozne, vyvinula sa tak rodinna situacia. Ale teda v principe to bolo tak, ze chlap zarabal nadpriemerne dobre, ale bol aj velmi vytazeny, takze tam ozaj domacnost aj vsetlo okolo deti bolo plne na zene, doma vzdy domaca strava.. Ja takymto zenam vobec nezavidim, ani ich nepovazujem za lenive, ani za neschopne, ono to nie je zase tak malo roboty. Ja napriklad som rada, ze mozem chodit do roboty a domacnost si delime pol na pol.

tilly
26. okt 2024

Zas jedna, čo anonymne rozoberá život iných... čo ťa do toho?
Nechápem, prečo sa staráš do života iných? Nudíš sa?

sasa1310
26. okt 2024

@minenkak každý sa môže dohodnúť, ale jednoducho na takej dohode súhlasí len hlúpa žena, ktorá radšej čaká na vreckové od muža namiesto toho, aby bola sama nezávislou ženou spoliehajúcou sa len na seba. A áno, za mňa sú to hlúpe ženy, ktoré nemyslia na budúcnosť

minenkak
26. okt 2024

@sasa1310 smutné

benimnadir
26. okt 2024

@petulda333 ja mám tri, keď dorobim poriadok môžem začať od začiatku 🤣🤣🤣🤣