Prečo ženy zostávajú v domácnosti aj bez malých detí?
Preco existuju ešte takéto ženy? Nehovorím o ženách ktoré majú fakt maličké deti, bábätka, to sa ešte da pochopiť že tie prvé roky si s detmi chcú užiť, ale poznam aj take ženy ktoré majú už väčšie deti ktoré sú už cez deň v škôlke, v škole a tie ženy sú aj tak doma.. myslela som si že ženy v roku 2024 sú už sebestačné?
@ksenia16 😂
Ja take zeny skor obdivujem. Ja by som sa zblaznila byt doma a tahat celu domacnost sama. Nebavi ma starat sa o domacnost,je to pre mna len nutnost,ktoru musim urobit. A navyse neznasam byt zavisla na niekom a nahodou sa rozidem s muzom,co so mnou bude,aky budem mat dochodok atd. Nemyslim si,ze take zeny treba vsetky hadzat do jedneho vreca. Nie kazda zena v domacnosti je chudera,ktorej sa nechce robit.
Poznám také 3. Všetky majú zhodou okolností ukončené základné vzdelanie a práca im veľmi nevonia. S jednou som tak častejšie na reči, no ona žije zo dňa na deň. Čo bude za týždeň, to nerieši.
@minenkak nechápeš. Ani ja nemusím chodiť do práce, aby som si na chlieb zarobila. Ale viem a zarobím si na neho sama a to je rozdiel. Keby mi zajtra muža prešlo auto, viem sama zaplatiť hypotéku a všetky náklady a nepotrebujem vyplakávať do vankúša a čakať na dedičské konanie. Mám zabehnuté zabezpečenie čo sa týka zamestnania a mám aj nejaké vyhliadky do budúcna, keby som ostala sama po zbytok života.
ja som tiež dosť doma v úvodzovkách.Robím len pár hodín nemáme ani deti.Ale čisto doma celý boží deň to by ma zabilo byť.Ale koho to baví nepoviem.Ja osobne nikoho takého nepoznám kto si takto vála šunky furt doma😀 ani ženy podnikatelov aj tie majú kdejaké činnosti aj keď len na pár hodín denne a to poznám kdekoho
Je normálne, keď také rozhodnutie padne v rodine, dve strany sa na tom dohodnú a funguje to. Ale potom sú tu také, ktoré robiť nechcú. Autorka myslí asi skôr prvý prípad - keď vám to vyhovuje, ostatných do toho nič. Za mňa je ale aj tak nepochopiteľné, prečo sú doma aj ženy, ktoré majú veľké samostatné deti alebo prípadne nemajú deti..ja keď počujem "peniaze sú v manželstve spoločné" tak mne je zle. Nezarobí si na seba ani cent, ale peniaze sú spoločné..
@liusa82 ja mám v susedstve takú, ktorá sa nechala živiť mužom, kým sa jedného dňa nezbalil a neodišiel a teraz slečna spáva po kamarátkach a nemá čo jesť.
@liusa82 mna to tiez nebavi a nie,nevalam si sunky. Ja sa narobim kazdy den dost. No mame takto menej stresu a preto vydrzim chvilu
@benimnadir nič prekvapujúce. Obzvlášť, keď mnohé prišli bývať k manželovi do jeho nehnuteľnosti s igelitkou
@benimnadir no veď toto je najhoršie na niekoho sa spolahnúť.A potom si s holou riťou.Treba sa zabezpečiť aj sám a mať niečo svoje odložené a zarobené
@minenkak ....aké týranie prosím ťa?Si prečítaj pár tém tuto z koňa,kde sa idylické manželstvo rozpadlo zo dňa na deň.A mnoho žien až vtedy pochopí,že pracuješ hlavne pre seba a pre svoju budúcnosť.
Sorry,ale žena,ktorá si nevie zarobiť aspoň na seba je pre mňa lenivá a neschopná.O deti,že sa nevie postarať finančne sama ani nehovorim
@petulda333 tak ja ak som doma,tak si šunky válam😀 ale ako vravím,tu nie sú deti nemá kto narobiť bordel
@liusa82 ja mam dve a je to des 🤣
Hned by som bola zena v domacnosti keby si to mozem dovolit.makam cely zivot, vzdy som popri praci mala aj dalsiu pracu ( doucovanie, preklady...)
Este aj na materskej som mala par studentov na doucku.
Odrobila som 27 rokov a staram sa aj o domacnost, zahradu, zvierata, dom, mam malo casu na seba,nevytriedene fotky, nedopozerane filmy, rozcitane knihy...keby som hned zajtra zostala doma, tak este minimalne 20 rokov by som sa nenudila...
Ja mam v okoli tri take zeny a vsetky su vzdelane, inteligentne, cinorode. Dovody boli rozne, vyvinula sa tak rodinna situacia. Ale teda v principe to bolo tak, ze chlap zarabal nadpriemerne dobre, ale bol aj velmi vytazeny, takze tam ozaj domacnost aj vsetlo okolo deti bolo plne na zene, doma vzdy domaca strava.. Ja takymto zenam vobec nezavidim, ani ich nepovazujem za lenive, ani za neschopne, ono to nie je zase tak malo roboty. Ja napriklad som rada, ze mozem chodit do roboty a domacnost si delime pol na pol.
Zas jedna, čo anonymne rozoberá život iných... čo ťa do toho?
Nechápem, prečo sa staráš do života iných? Nudíš sa?
@petulda333 ja mám tri, keď dorobim poriadok môžem začať od začiatku 🤣🤣🤣🤣

@gejb ženy o ktorých hovorím majú normálny život v 3 izbovom byte