icon

Prečo ženy zostávajú v domácnosti aj bez malých detí?

26. okt 2024

Preco existuju ešte takéto ženy? Nehovorím o ženách ktoré majú fakt maličké deti, bábätka, to sa ešte da pochopiť že tie prvé roky si s detmi chcú užiť, ale poznam aj take ženy ktoré majú už väčšie deti ktoré sú už cez deň v škôlke, v škole a tie ženy sú aj tak doma.. myslela som si že ženy v roku 2024 sú už sebestačné?

sasa1310
26. okt 2024

@minenkak áno je to smutné. Či čo myslíš, čo sa stane s takou ženou, keď chlap zrazu odíde? Hm? Aj vedľa je téma, že chlap odišiel z ničoho nič za druhou

nenne27
Autor odpoveď zmazal
petamich
26. okt 2024

Zeny v domacnosti, ktore poznam su vacsinou doma z pragmatickych dovodov, manzel ma hlavny prijem a narocnu pracu/podnikanie, maju viac deti a tak plnia rolu matky, taxikara, ....pretoze za "par eur" co dostanu za ciastocny uvazok sa im neoplati nahanat sa, cely uvazok si nemozu dovolit, lebo niekto tie deti riesit musi.

Kazdopadne je to kazdeho osobna vec, nech ma dovody akekolvek, nic nie je cierno-biele a je x situacii preco a kto je doma.

tilly
26. okt 2024

A teraz sa ešte poďme predháňať, ktoré sú lepšie a ktoré sa majú lepšie. Tie, čo sú doma označíme za lenivé, pritom o ich živote nič nevieme 🤦‍♀️.
A plus ako bonus im pripomeňme, že ich muži určite opustia kvôli mladším a že potom zostanú ako chudery bez praxe a peňazí.
Týchto diskusií na tému žien v domácnosti je tu veľa a vždy s týmto scenárom.

slavka1988
26. okt 2024

Prečo doma a prečo by som sa mala narobiť a prist domov a uvar uprac oper pomôž z ulohami chod na krúžky a večer by som padala do postele mŕtva ,keď jednak muž dobre zarobí a jednak dávame tri byty do podnajmu z ktorého vždy budú peniaze .

minenkak
26. okt 2024

@sasa1310 bola tá žena v domácnosti,asi nie, tá je smutná ,že odišiel .Koľké ženy makajú ako fretky a aj tak majú hovno z toho lebo nič nestíhajú.Nie každý chce stále len makať

liv1
26. okt 2024

Poznam niekolko zien v domacnosti a opisem jednej konkretnej jej zivot.
1. Financii ma tolko, ze pracovat nikdy nemusi aj najblizsich 10 zivotov. Na dochodku bude zurovat, zatial co niektore ine slovenske zeny budu poberat par supiek dochodku.
2. Je k dipozicii svojej rodine a detom, omnoho viac ako pracujuce zeny.
3. Okolo domacnosti ma vela prace a ta je tip top.
4. Vzdelava sa
5. Chodi cvicit, co jej umoznuje lepsie vyzerat aj zit zdravsi a dlhsi zivot.
6. Vybavuje vela veci, nikdy sa nenudi. Kedze financie umoznuju rozne investicie, ma stale co robit. Az moc.
7. Je velmi mudra, VS vzdelana, zaujima sa o mnoho veci a do spolocnosti chodi pravidelne.
8. Vyzera skvelo, stara sa o seba, je mila, laskava.

tilly
26. okt 2024

@liv1 ja mám niekoľko klientiek takých. Presne, starajú sa o investície, majú prehľad. A robiť nemusia, lebo sa buď dobre vydali, alebo sa im v mladosti dobre darilo.

0silvia0
26. okt 2024

Je tu uz cela kopa tychto tem a v kazdej teme grcaju a pohorsuju sa nad zenami v domacnosti tie iste zeny.
Ja nechapem co vas vie tolko rozculit na zivote cudzej zeny

sasa1310
26. okt 2024

@minenkak nie, nemajú mnohé hovno z toho. Niet nad ten pocit, že si nezávislá. Ako som písala už predtým. Mňa finančne neprekvapí nič. Ani keby mi manžel odišiel alebo keby ho zajtra nedajbože zrazilo auto. Pretože som samostatná a hlavne finančne nezávislá na ňom. A spolu tvoríme jeden celok. Mňa by fakt zaujímalo ako sa zachová žena, ktorá je dlhé roky doma. V živote nepracovala a jej manželovi sa niečo stane.

paulina291
26. okt 2024

Preto, lebo to niekomu tak vyhovuje a nás do toho nič nie je. Či iba rešpektujme ženy, čo idú od ročného dieťaťa do práce ale do týchto sa navážajme, aké sú hlúpe a negramotné? Oboje prípady sú ich vec. A nie každý chlap je idiot čo sa s takou ženou o chvilu rozvedie a ona nedostane ani cent.
S mužom sme dohodnutí, že keď nastane situácia, kedy bude lepšie aby som ja bola doma, tak proste budem.

tilly
26. okt 2024

@slavka1988 presne tak. Ak to obom vyhovuje, prečo nie

vevesh
26. okt 2024

@sasa1310 aj ked chlap odide z jedneho dna na druhy, vacsina normalnych rodin to ma poriesene a neostanu zeny na sucho. Ano, stavaju sa pripady, kedy zena prisla "na hojno" a odchadzala s igelitkou, ale tak ako nemozes z jednej strany vsetko hadzat do jedneho vreca, ani z druhej strany nemozes. Ked je pre teba nezavislost samostatna praca s placou, good for you, uzivaj. Ale nie pre vsetky zeny je toto samostatnost. Pre mna napriklad je samostatnost nezavislost, ze si mozem ist kedy chcem, kam chcem bez ohladu na dovolenku u sefa ci viazanost v praci a zavislosti na danom plate. A ak by som do prace chodila 8h do tyzdna, 4 tyzdne do mesiaca a 12 mediacov v roku, urcite by som nebola nezavisla....a nepovazem druhych za hlupych, ked maju ine predstavy o zivote nestotoznujuce sa s mojim.
Apropo-vela zien v okoli mi vzdy s vytrvacnostou hovorili, akoby sa zblaznili doma, ze zena v domacnosti nic nerobi a podobne klise....a ako prisli na pn/dochodok zrazu zmenili retoriku, lebo z uponahlaneho a "zuhoneneho" zivota zrazu maju cas na kavu, vklude popratat, nakupit, uzit si knihu atd. a nie vsetko hr,hr,hr, lebo den ma len 24h a roboty nad hlavu...

benimnadir
26. okt 2024

@paulina291 u nás sa chodí po roku do práce normálne, si polroka na materskej a polroka na rodičovskej, to sú tie vymoženosti na svk byt tri roky doma, ak nie šesť..

doriiis
26. okt 2024

@sasa1310 ....mňa by skôr zaujímalo,co budú robiť,keď sa dožijú dôchodkového veku a zistia,že okrem almužny od štátu nemajú nič.Ci už budú deti dospelé,tak môžu pomáhať?

nenne27
26. okt 2024

@sasa1310 vies co, ja nie som nezavisla.ale ani moj muz neni.myslim ze sme obaja na sebe zavisli.svojim sposobom.sme rodina

vevesh
26. okt 2024

@doriiis moja mama odmakala 45rokov vkuse bez pn a dochodok ma 530e🥴🥴🥴🥴🥴🥴ako diky...

doriiis
26. okt 2024

@vevesh ....lenže je rozdiel oddychovať a nič nerobiť v dôchodkovom veku a keď máš 30.

17alexis
26. okt 2024

Sice som este na RD, ale tiez planujeme byt vsetci spolu doma. S nastupom na MD som zacala podnikat, manzel ma 100% HO, zvazujeme dalsie podnikanie a aj doeta by sme mali radi na domacom vzdelavani. Chceme cestovat, travit spolu cas, uzivat si zivot. Spolocne straveny cas je najvzacnejsi. Kym som bola bezdetna, tiez som si to nevedela predstavit, ale s narodenim dcerky sa nam uplne zmenili priority.

vevesh
26. okt 2024

@doriiis vobec nie je rozdiel, ak si to mozes dovolit-su ludia a rodiny, ktore mozu a su ludia a rodiny, ktore nemozu a do toho nikto nevidi -ja absolutne neriesim dovody, preco a ci su zeny v domacnosti. Je to ich rodinna vec a vec ich moznosti...🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️

maranta_leuconeura
26. okt 2024

Kto si to tak nastavi... Mna by to nebavilo a hlavne povazovala by som za nespravodlive, ze musim vsetko doma zabezpecit a muz by len doniesol peniaze a vylozil si nohy. A ja aby som sa este aj vecer nadrapovala s varenim, riadmi alebo pratanim? Nehrozi. Ako prve by som si pri neobmedzenom prijme zaplatila sluzky 😄

paulina291
26. okt 2024

@benimnadir hej, máš pravdu, je to vymoženosť v iných štátoch skoro nepoznaná. Napr ja si neviem predstaviť ísť od pár týždňového ako mnoho krát v USA.
Ale mňa doma nedrží ten rodičovský príspevok. Bola by som s dieťatkom tie 2,5-3r aj keby mi štát za celé obdobie nedá ani cent. Chcem si ho užiť😊

petulda333
26. okt 2024

@benimnadir asi tak 😁

sasa1310
26. okt 2024

@vevesh Ale na toto všetko majú aj pracujúce ženy čas. Ženy, ktoré nie sú doma len za upratovačku a kuchárku.

sasa1310
26. okt 2024

@nenne27 finančne nezávislá píšem všade

egonsk
26. okt 2024

preco niekto ide studovat za lekara a potom lieci ludi a taha nocne a riskuje svoje zdravie, ked moze robi za pokladnou v tescu? Taka ista je odpoved ako aj na tu tvoju otazku - vidia v tom naplnenie a zmysel naplnenia ich tuzby, resp. cielu. Nemusia byt v tom vzdy peniaze.
V niektorych statoch sa ludia nehrnu za pracou tak, aby vacsinu zivota v praci stravili a aj ked to vela ludi nechape, byt doma nemusi byt vobec jednoduche a len lenive vyhnivanie na pelechu, ale rovnako si ti ludia vedia zaplnit den kopec cinnostami.
V niektorych kulturach zena je doma a stara sa o rodinu, rodinne zazemie a vychovu potomkov, aby muz bol spokojny a vedel zabezpecit rodinu po ostatnych strankach. Vsetko je vec pohladu a nastavenia. Tie zeny rovnako ak maju spravneho chlapa, niesu ukracovane o zazitky, dovolenky, atd..

barborachors
26. okt 2024

nie každý ma potrebu sa nervovat v robote, vstávať ráno a trepat sa niekde medzi povacsinou zdutych ludi, kde otrocis od rana do večera...si tu precitaj temy o sikane a nepriatelskych kolektivoch v robotach, proste nie každý je karierista, radsej sedi doma a co ma byť. Pohodove fleky su po znamosti, v korporatoch ides vyplyt dušu a nie kazdy ma €€ na ucte, aby zacal podnikat. Ak to maju dvaja nastavene ze zena sedi doma, tak teba to zaujímať nemusi, preco je to tak.

doriiis
26. okt 2024

@vevesh ....porovnávať staršieho človeka,ktorý si svoje odmakal,dal okrem výchovy detí zo seba to najlepšie čo mohol s niekým,kto sa rozhodol nerobiť nič pre spoločnosť len vychovať deti ( tak isto ako pracujúci ) nie je správne.Argument,že vychováva budúcich platcov daní,ktorý budú zarábať na dôchodky sú kecy.Tvoje deti budú zarábať na tvoj dôchodok,ktorý ti v prípade neplatenia aspoň min.socialnych odvodov vyrátajú jak hociktorej rómke,ktorá len cucala štát a bola do počtu.Ak niekoho neserie,že sám seba degraduje na takýto status,Holt.Nech sedí doma.
A nie,žiadna doma sediaca žienka,čo nech kľudne vychováva aj 10 deti sa v mojich očiach nebude nikdy rovnať žene,ktorá tvrdo pracovala a tak isto ak nie lepšie sa starala o domácnosť a deti.

kavasmliekom
Autor odpoveď zmazal
benimnadir
26. okt 2024

@paulina291 áno toto presne, tie prvé roky ťa dieťatko veľmi potrebuje, v USA keď som počula ako to je, tak som mala až zimomriavky ja si neviem predstaviť ísť teraz od mesačnej do roboty. 🫣