Prečo ženy zostávajú v domácnosti aj bez malých detí?
Preco existuju ešte takéto ženy? Nehovorím o ženách ktoré majú fakt maličké deti, bábätka, to sa ešte da pochopiť že tie prvé roky si s detmi chcú užiť, ale poznam aj take ženy ktoré majú už väčšie deti ktoré sú už cez deň v škôlke, v škole a tie ženy sú aj tak doma.. myslela som si že ženy v roku 2024 sú už sebestačné?
Nechápem takéto ženy lebo dosť ich poznám takých ktorým bolo fajn doma a muž chodil do práce ,ale žienky nerátali ,že tam sú krásne koleginky štíhle vždy upravené a koketné všetky žienky čo boli doma v tepláčikoch a starali sa o domácnosť a veľké detičky sú teraz rozvedené a zrazu hotové ,že musia ísť aj oni do práce nevedia sa udržať v zamestnaní zrazu sú z toho hotové ,že nič nestíhajú a sú v práci pomalé od ostatných
@alexis617 vies,nie vsetci muzi su hovada,ze opustia rodinu pre mladu kolegynku. A nie vsetky zeny,co su doma su putky v spinavych teplakoch a neupravene
@fajnova tak 20r je vela,podla mna. No nejaky cas,kym by nas to usetrilo stresu,ze kto bude pri chorych detoch,prazdniny,tak preco nie.
@petulda333 ano máš pravdu poznám aj žienky podnikateľou fakt pekné ženy vždy upravené ,ale medzi nami poznám aj ich mužov to je fakt trápne keď ich vidím s madími cicami
@fajnova môj muž občas zarába menej ako ja, keď zmením prácu,potom zas on zmení prácu a zas má viac on potom ja nájdem nejakú bokovku a nosím zo pár sto eúr viac potom on, vždy sa zasmejeme a dáme peniaze na kopu,aj tak sú naše a je jedno kto koľko donesie.Nie nevadilo by mi to, konečne by som nemusela doma nič robiť.
@alexis617 este raz,nie vsetci muzi su taki
@autorka lebo sa im nechce, zapáčilo sa im šepkať doma a na účet im 0rode pomaly toľko, koľko by zarobili (tie s minimalkou urcite a bývajúci pani Bohu za chrbtom urcite) a preto, že teraz porodili deti si myslia a vyratúvaju, co všetko im ma poskytnúť a zabezpečiť tento stat. Asi tie svoje decká majú so štátom 🤷♀️
Btw, na dôchodku potom nech ich živia deti a nepýtaju od statu dôchodok.
@domka222 do dochodku staci mat 5 deti a dochodok bude (alebo si dobrovolne platit)
Milá autorka ešte ma napadla úvaha ,že tie žienky sú bez vzdelania a možno bývajú niekde kde sa im nedarí zamestnať lebo inak si to neviem ani len predstaviť aby sa zdravá ,inteligentná žena vzdala pracovnej karieri a šance sama sebe dokázať ,že aj napriek deťom dokáže toho veľmi veľa sama ja osobne mám 4 deti a som pracujúca mama stíham domácnosť aj úlohy s deťmi napriek tomu že mám prváka teraz doma ale s peniazmi som celý môj život bola samostatná a nikdy som sa nespoliehajte.na manželov príjem ani na materskej vždy som si pri malých deťoch vedela privyrobiť je veľmi vela prác čo sa dajú robiť popri malých detí tak preto takéto ženy nedokážem pochopiť
@darmasiswa tlieskam za vynaliezavosť,len dúfaj nech sa zákon ešte 10x nezmení
Ja by som prijala byt doma, Ale, na mojom ucte by som musela mat xy nuuul, alebo mat Moj pasivny prijem a majetok, ale nikdy nie byt zavisla na prijme manzela, ktory dnes tu je, ale zajtra tu nemusi byt, ja by som nebyvala ani v manzelovom dome (len vtedy by som u neho byvala, ak by som mala stranou vlastne nehnutelnosti), Iba v nasom alebo mojom dome, a v takejto slobode by som sa realizovala (deti, vylety, vzdelavanie, , podnikanie z domu, investovanie, konicky, aktivity......)
@petamich pekne si to zhrnula.
Ja som v roku 2019 mala polovicny uvazok za 320 eur v hrubom, no sa tesis na tu vyplatu. A letela som rano do skolky, aspon poobede som to mala jednoduchsie, ale tie peniaze fakt stali za to. A este s 2 VS sa rozhodne nepovazujem za hlupu, ale muz mi potom povedal (ako mi naslubovali hory-doly o celom uvazku a zvyseni platu a aka som super a nakoniec, ked sa mala predlzit zmluva, tak zrazu som ani blbe krabice nebalila dostatocne rychlo, prisla som domov s placom), ze teda toto mi uz nabuduce nedovoli, aspon nie tak dlho "davat tomu sancu", ze skor mi on tie odvody zaplati, ako sa nervacit kvoli par euram a jednaju s Tebou takto...
Akoze socializacia a nieco odrobene a nejak zacat musis...bla, bla...
@nevenka dobre si spravila 🙂 ja naozaj prva chapem tu potrebu socializacie aj sebarealizacie ale u vacsiny kolegov to vidim, ze jeden taha a ma hlavny prijem a ked mas deti a domacnost a deti su mozno este aj mensie, castejsie chore, tak co? Muz doma s nimi neostane lebo prijem, zena sa len nahana a ak nemas pomoc po ruke....skrati uvazok ale aj tak jej to castokrat nepomoze. A ked by aj hned niekto doma ostal, lebo chce mat nohy vylozene, co mna je do toho (a bavim sa tu na prispevkoch, ze su tie zeny automaticky hlupane a podobne, nie vsetky su hlupane a nie kazdy chlap je idiot ako to tu v temach vidame)
@11bodka11 rodicia bud pracuju alebo su na dochodku, ale nevladzu, moji uz su po 70-ke a na pomoc sa spoliehat nemozem. Mama ma dost starosti s otcom.
Teraz kamoska nastupila do prace, ma 1 prvaka a skolkarku, muz ma tyzdnovky, pracovne cesty a uz po tyzdni mi plakala, ze nevie, ako to ona zvladne, ked furt sople a v praci treba ostat aj dlhsie, nestihne po nich do skolky, dochadza 23 km. Spojmi nehrozi, chodi autom, nastastie.
My sme byvali so starkymi, starka bola cely zivot doma, mama sa mohla spolahnut, ze o nas bolo postarane, tento stres jej odpadol. Chodievala domov po 17-tej autobusom.
Nečítam diskusiu, nechce sa mi celá čítať,neviem či to tu odznelo.
Na čo tá myšlienka?
Máš konkrétny prípad, alebo si len i niekom myslíš.
Ja takú nepoznam a nezaujíma ma to...
Sú ľudia,čo po veceroch makajú,hackuju ,pletu vence , dekorácie,vyrábajú,majú svoj spôsob zárobku(podnikajú)
Potom, akoby sme začali odsudzovat,prečo veľa ľudí pracuje na HO ....aj keď možno na to nemajú dôvod...
Ja mám v okolí práve ženy,čo okrem práce (dvoch) makajú na externom štúdiu atď....
Mňa by veľmi zaujímalo, aký má niekto dovod pýtať sa takúto otázku, keď sa ho to absolútne netýka?????? prosím autorka mohla by si mi objasniť z akéhoho dovodu zakladáš temu s touto otazkou?
Ja mam tiež v okolí kamošky ktoré nepracujú. Dokonca moja veľmi dobra kamarátka je takto doma a úprimne ak by môj manžel financne utiahol tak ostanem tiež. Za 6 rokov som sa v pracovnom živote dostala na celkom slušnú pozíciu no na úkor zdravia. Keď si to porovnám s nou, je kľudná, žiaden stres, pohoda. Verím teda ze sa mi to v dôchodku vráti 🤣 Zas na druhej strane je fajn vedieť a počuť v práci ze som pre nich prínosom.
Ďalšia kamoška je doma, doma neporiadok, väčšinou objednáva jedlo cez donášku a v manželstve to tiež není bohviečo co. No vraj je zabezpečená. Ja neodsudzujem nikoho ale väčšinou čím má človek viac času, tým je lenivejsi. Čest výnimkám. A kto chce, vyplnenie času si vždy nájde...
@petamich keby ti muži mali také fasa príjmy, tak by tie ženy boli doma uplne v pohode a chlap by zovil celú rodinu. Pravdou však je, že muz síce zarobí o niečo viac ako žena (nie vždy ma 2-3-4x väčší plat, to je úplná utopia tvrdiť) ide o to, ze chlap sa o to chore dieta proste nevie, resp.nechce starať. A tiež sa nejako prirodzene očakáva, že sa proste obetuje žena. A nemusíme si klamat, niektoré to urobia uplne dobrovolne, aby do tej prace ist koniec koncov ani nemuseli
Ja som doma už 4 mesiace a do práce sa aktuálne neponáhľam. Za posledných cca 20 rokov som vyštudovala 2x VS, robila na riadiacich pozíciách (na poslednej 11 rokov). Na materskej som bola vždy 6 mesiacov. A teda odpálila som si chrbticu (operácia) a teraz sa dávam dokopy, riešim krúžky, deti. Varím každý deň, veľa čítam, chodím na prechádzky a rozmýšľam čo budem riešiť ďalej… ale už nie 10-12 hodín denne…a manželovi to nevadí.. mali sme dvojkarierne manželstvo, ale deti som zväčša riešila ja, takže neskutočný stres cele roky. Musím povedať, že čas doma si neskutočne užívam, že mi 30x nezvoní telefón, že nemám 5 telekonferencii denne a deadlines každý deň na pár veci….
Ja som si myslela ze ženy v roku 2024 rešpektujú, ze druhé zeny žijú život odlišným spôsobom, lebo si MÔŽU vybrať 🤷♀️
@lienka.7 Inak u nás na je toto úplne opacne. Tým ze manžel pracuje v školstve tak choroby, prázdniny vykryva s deťmi on. Bol to masaker kým sme si zvykli ze je veľmi veľa veci na jeho hlave. On chcel aby som riešila všetko ja, no ja som nemala flexibilný pracovný čas. Bol to boj, no nastavili sme si to a teda fakt ho obdivujem ako to niekedy dáva. (niekedy lepšie ako typické maminy 😄)
Mňa by inak zaujímalo, prečo sa tu niektoré dokážu tal najedovať za to, že si iná mamička dovolí byť napr. 10 rokov doma. Niektoré aj tu píšete, ako tie, čo sú doma, strašne zle dopadnú. Nebudú mať dôchodok a pod. Kočky a vy, čo si odvadzate z vysokého platu mesačne vysoké sumy, fakt si myslíte, že z toho budete vedieť na dôchodku (na Slovensku) slušne žiť?

@fajnova samozrejme,veď pár sa predsa pozná a dohodnú sa