Pred synom mi škaredo vynadal cudzí chlap
Ahojte dievčatá, asi sa potrebujem len vyrozprávať, lebo stále neviem rozdýchať, čo sa mi dnes ráno stalo. Išli sme so synom k lekárke, má problém s močovými cestami, tak som brala vzorku moču vo fľaštičke. Prišli sme o ôsmej, čakáreň plná, na rad sme sa dostali až po deviatej. V ordinácii sme boli asi 2 minúty, lebo doktorka potrebovala mať výsledky zo vzorky moču, tak nám len napísala sprievodku do laboratória, sestrička odobrala vzorku do skúmavky a išli sme s tým do vedľajšej budovy na testy. S výsledkami sme sa vrátili asi o pol hodiny a postavili sme sa pred dvere, že ako ďalší pôjdeme hneď my, veď sme si tu predsa už hodinu odsedeli. Nejaký otecko, čo bol práve na rade, sa do mňa pustil, že či chceme ísť hneď dnu, lebo teraz sú na rade oni. Skúšala som mu vysvetliť, že my sme tu od samého rána, už sme tu čakali a išli sme len do laboratória pre výsledky, ale on si stále len mlel to svoje, že ich chceme predbehnúť a že som tam nebola, lebo on je tam už pol hodiny a nevidel nás tam. Keď sestrička otvorila dvere, hovorím jej, že sme sa vrátili s výsledkami, ale že tento pán si to nedá vysvetliť, takže ju prosím, nech mu povie, že už sme tam naozaj boli. To už som ale mala z toho všetkého slzy na krajíčku a to bola obrovská chyba, lebo keď dotyčný videl, že mi je do plaču, "zamrmlal si pre seba", ale tak, aby to všetci počuli: "Hysterická pi.a!" Počula som to ja, aj sestrička a, bohužiaľ, aj môj štvorročný syn, ktorý sa ma celú cestu domov a ešte aj doma spytoval, čo mi to povedal ten ujo a prečo som plakala. ☹
som rada, že som si dnes prečítala tento príspevok, pretože sa mi ráno stalo čosi podobné, tiež mám problém to"predýchať", ešte pár dní to bude vo mne doznievať, asi za za odmenu objednám na kozmetiku
@petulda333 nechcem sa hadat, len si myslím ze ked si nebola v tej konkretnej situacii...predstav si, ze cakas s chorým dietatom v cakarni hodinu, potom ta posle odniest moc, tam cakas dalsiu pol hodinu a vratis sa s vysledkami , samozrejme uz mas nervy v prdely....a nejaky ko..t zacne na teba ziapat....no neviem kolke by boli take mudre, ako tu pisu....hlavne ked to necakas, snazis sa byt slusna....no bohuzial tento svet uz nie je pre slusnych ludí, kto najviac kricí a je vulgárny , ten vacsinou aj nieco dosiahne.
@majal zazila som nieco podobne,chodime na kontrolu do ambulancie jis,su dve ambulancie vedla seba,do jednej ides na sono a dtuhej na poradnu,prisli sme tam s 3mes.babom,cakali sme na poradnu,pred nami dve rodinky,na sono cakalo asi 5ludi s detmi,ked sme mali uz ist dnu (boli sme tam skoro hodinu a pol) tak mamicka co vysla z amb.sono sa vopchala pred nas,tak som jej povedala ze nech sa nehneva ale na rade sme my a nato zacala kricat ze tam bola skor atd,nehadala som videla som ze to nema ziaden zmysel,vysla sestricka co sa deje ona jej to vysvetlila,no sestricka nato ze ju zaujima poradie pred ich amb.a nie ze kedy ona prisla do inej,ja som sa usmiala a sla dnu,tiez hanba ze na celu chodbu po mne kricala,mala som nervy ale ostala som ticho,nebudem aa hadat s blbcom a spravodlivost este existuje
Problém je aj v tom, ako to majú lekári zorganizované, aj u nasej pediatricky vycsinou strasne dlho cakame, a do toho este stale sa niekto pchá dopredu, ze len pre papier a neviem co, a pritom su vnutri rovnako dlho, tak ja uz mam tiez nejkedy riadne nervy, hlavne ked cakas, dieta ma teplotu a niekto povie-ze idem si len pre potrvrdenie!!!!no a co? my tam cakame uz hodinu aj dve niekedy, no je to des....
@majal to ano,a ked je takych ludi aspon desat tak sa to natiahne,ja sa priznam ze sa predbieham len ked idem po recept ba mlieko,zaklopem poviem sestricke a cakam vonku,nieked mi da recept do 5minut niekedy si pockam dlhsie,rozhodne sa netlacim dnu ale cakat v poradi 3h na recept sa mi nechce
@petulda333 ved to je presne to, že každá ambulancia alebo doktor má tie podmienky na prijatie pacienta inak nastavené. A aj, zaplať Pán Boh, mám to šťastie, že k doktorom tak často nechodím, hlavne na tie špeciálne vyšetrenia. Lebo ja som taký momot, kým prídem na ten systém ako to v ktorej ambulancii funguje. U jedných poradové číslo berieš, u druhého píšeš na zoznam - ten kým si všimnem lebo je dakde buchnutý na nejakom stolíku úplne mimo, u ďalšieho volá sestrička a ty jej vtedy dáš kartičku poistenca, no proste pre takého neznalca slovenských pomerov hotový chaos. Ako hovoria baby vyššie, na západe je recepcia a sa nahlásiš a neriešiš. Nevravím, že nebudeš čakať, ale hlavne človek je ušetrený takýchto nedorozumení. A stále nechápem, že v dnešnej dobe technickej, sa nedajú labáky prepojiť s pc v ambulanciách, dr. by si to pozrel, v systéme by mu tá duša svietila, že je v poradí, sestrička by vyšla, spýtala sa je tu pani tá a tá a keď hej ideš dnu. Aj toť minule som menila zubára kvoli sťahovaniu. Tak ma poslal na rengén, tam 150 ľudí, no si myslím, deň v čudulu. Ale bola tam recepcia, dala som lístok, a už to tá pani rezdeľovala ten šiel na veľký rtg, ten len zuby, proste za 30 min som bola preč a to aj pre to, že som nečakala na tú fotečku, ale mi povedali, že zubár si to pozrie sám vo svojom pc. no proste paráda.
Lekari samotni musia vediet, ze nie je sranda cakat s dietatom hodiny v cakarni, najma nie s chorym dietatom. Ja sa cudujem lekarom, ze ich nenapadne si zaviest lepsi system. Napriklad online objednavanie, alebo objednavanie telefonicky. Aj ten neuroticky pan mohol byt nervozny, lebo cakali s chorym babatkom, mozno boli novorodicia, to ze bol hulvat je druha vec.
@modryponik Moja na Slovensku sa na prepojenie cez net urobí výberové konanie, ktoré vyhrá nejaký kamoš kamoša za XXXX tisíc eur, potom to nefunguje, potom sa to opravuje a potom sa zase urobí tender na nové, vieš? 😉
Ja si myslím, že chyba nastala v momente, keď sa autorka nedohodla so.sestričkou na tom, či má čakať, či zaklopat. Pretože keď sa na to pozriem z pohľadu niekoho, kto tam sedí, a nevie, že tá pani tam predtým bola, je to arogantne, takisto, keď vidím, že sa už niekto chystá dnu, neskocim pred neho, ale oznámim sestričke, že som späť s výsledkami, nech si to zmanazuje.
Tiež mám u pediatričky odsedené, aj tri hodiny niekedy a nenávidím, keď niekto príde, zoberie si casenku a ide domov. Potom príde, zistí, že jeho číslo už dávno bolo a tlačí sa dnu. Našťastie, naša sestrička je na toto rovnako hakliva a nechá ich čakať. Na strane druhej, prišla som s deťmi na kontrolu po kiahniach a keď sestrička vyšla, spýtala som sa jej, či musím čakať, keď mám dieťa po kiahniach, nie, v žiadnom prípade, nesmiete čakať medzi chorými, dieťa má oslabenu imunitu, chytí hocičo, zoberieme pani XY a idete vy. A nikto ani slovo, pretože boli oboznámení s tým, že pôjdem dnu jednoducho skôr zo.zdravotného hľadiska. A ešte sa aj pani postavila, že aj jej dieťa je po kiahniach, tak ju sestrička ešte zdzubala, že sa mala ozvať. Ja som sa potom všetkým ospravedlnila, že som ich musela predbehnúť a poďakovala som sa. A všetci len s pochopením prikyvovali hlavou. A o tom to je, o elementárnej slušnosti. Ten pán ju samozrejme nemal, ale akcia, reakcia. 😉
@natalym máš pravdu. Aspoň nebudeme zaskočení, keď internet spadne. Vytiahneme mechanické písacie stroje a šícko budze v porádku. Až taká zmena to nebude. Asi dva roky dozadu mi doktor vypisoval recept na stroji, som myslela, že odpadnem 😀
Čakaren u lekara je niekedy naozaj pakaren.....ja som mala svojho času očnu lekarku inak velmi dobru ale proste ta tam ma ,,klub dochodcov,, a vedela som, ze tam budem čakať kludne aj 3 hodiny. Trebalo prist do polikliniky hned ako ju otvaraju o 6:30 uz utekat do čakarne si sadnut. Okolo 7:30 prišla sestrička a vyvesila von cca 30 čísel a kazdy sme sizobrali podla poradia ako sme prišli. Okolo 8:00 prišla doktorka a začala pomaly brať pacientov, tuším najprv ten glaukom nešťastny a popri tom vyšetrovala. Takže o 6:30 ked som bola vybavena okolo 9:30 tak bolo dobre...katastrofa, raz som tam čakala koli dcere ale tak tu sme tam nechceli tahať na pol siedmu rano, muž ju priniesol neskor. Jeden chlap mal niečo s okom, slzil ako divy...a ze či ho nepustime dopredu lebo ze o to skor začne uzivať ATB kvapky do oči .....no ja som mu povedala, ze ja tam čakam od 6:30 mam male deťa tak nech sa nehneva ale všetci musime čakat. Asi som hnusna ale tak toto nemam rada, nepoviem keby tam niekto odpadaval tak ok, ale inak nepustim ak to nie je naozaj ze niečo vazne. Našťastie už očnu nepotrebujem...operacia očí bolo to najlepšie čo som mohla pre seba urobiť.
Najhoršie mi bolo ked som mala číslo 6 teda 6 alebo 9 🙂 😀 no nakoniec bolo to 9 vrrr takže som sa nacakala ach 😀
@modryponik u nás v nemocnici to takto funguje, ja mám skúsenosti s chirurgiou. Zaregistrovala som sa na recepcii a potom len čakala, kedy ma zavolajú. Nehovorím, že som si to neodsedela, pretože táto ambulancia slúži aj ako urgentny príjem, ale vedela som, že neexistuje, že si niekto len po niečo príde. Akurát dobehla mladá rodinka, že im synček spadol na roh stola, či to budú šiť a majú teda čakať, či netreba šiť a pôjdu domov. Potom sme išli na RTG, a snímky išli rovno chirurgovi.
@modryponik Ale možno by si sa čudovala aký má dom. 😉 Ja sa niekedy čudujem v ambulanciách, majú staré zariadenie ako za komošov, ale doma majú inak. Nechápem to. Možno také slovenské, aby im nezávideli.........
@sardinka335 ale inak, ked sa zamyslím tak toto je choré, aby v dnešnej dobe si vstávala pomaly o piatej, lebo ideš k dr, a nie preto, že ya ním cestuješ 50 km, ale "len", aby si sa dostala do poradia, a to ešte s malým deckom. a čo potom, keď kopec ambulancií porušili a ľudia musia za dr. cestovať zďaleka. To je jeden bordel, čo sa deje v tomto štáte. Z roka na rok horšie.
@natalym hej a písal ako blesk, sem tam udrel
@modryponik Nuž najlepšie je byť zdravý a bohatý. 😀
aj toto je dobrá pakáren
https://www.youtube.com/watch?v=ye27aIJD6qgked uz tu pisete ako to funguje u lekarov, rovnaka je moja hematologicka kde zial musim kazdy mesiac az do porodu...chodia k nej naraz aj na krv aj na ambulanciu pre vysledky, pricom na krv znamena, ze da listok a zase treba o dvere dalej cakat kde suzvlast sestry beruce tu krv. takze rano pridem, spytam sa kto ide na krv a kto z nich je posledny... a naposledy sa prihlasila jedna slecna tak si vravim super. asi za 20 minut sla dnu tak uz som sa stelovala, ze vsak teraz som na rade a co sa nestalo, odrazu sa mrvili v cakarni dalsi traja... a uz k dveram sa zoradili a pozeram na nich, ze ci idu aj oni na krv lebo ja mam ist po tej slecne...tak sa tam naduvali, ze oni tu boli skor nez je, co som si vsimla ale kedze sa neozvali ked som sa pytala, tak som predpokladala ze cakaju na vysledky a dnu pojdu az sa vybavia odbery...no nie, cusali a tym vznikol totalny chaos kto kedy ma ist. v tej chvili som si sadla a nechala ich nech sa medzi sebou vadia, nakoniec som posedela dalsiu polhodinu
Ja nastastie chodim do Pro Care, kde ma objednaju na konkretnu hodinu bez poplatku a fakt necakam.
Pediatricke detto. Ale ked sa pritrafi nieco ine...tak vzdy vidim, ako niektori uz startuju, kym sa otvoria dvere...Fakt niekedy sa spytam, kto je posledny a ticho, lebo niekedy ten, co je posledny si mysli, ze nie je, lebo sa chce bud predbehnut alebo len nieco narychlo vybavit
@alicka850 tak bezne hadky nie, ale toto bolo dost huste pred detmi
@sardinka335 ja viem, aku hru hrava. A viem, ze bez a zvuku je na nic 🙂 ale to neznamena, ze moze hrat v cakarni so zvukmi.
@worker_falcon a? čo tym chcel spisovatel povedať? 🙂 Keby si vedel aku hru hrava, tak to spomenieš v prvom prispevku, nie? A to, ze ma mať zvuk vypnuty - na tom sme sa zhodli. 😉
@trdelnik234 nie v tescu to bolo ... ja som odkladala nakup a on stal pri mne vedla kociara .... a ona sla okolo a na neho spustila ... doteraz nechapem ze preco ho tak nazvala , ale povedala som si ze blby lidi taki lidi....Samozrejme ze pani som povedala ze syncek nie je ziaden zasran , nech si tak vola svoje deti ak vobec nejake niekedy mala ... a ze jej tiez prajem pekny den : D ( ten jej vyraz stal zato )
@sardinka335 a ved my sa nehadame. Preco by som mal spominat nazov hry v prvom prispevku? Az tak explicitne sa nepotrebujem vyjadrovat 🙂
Naco plakat. Vlepit facku hlupakovi...drzemu nevychovanemu.
@mimcurik Teta asi si rano zabudla zobrat taku bielumodru tabletku na nervy. Ach jaj, co narobis.

@majal 😉 ja som za PC kluďas, lebo sa ma to vlastne vôbec netýka. Len pri kafíčku čítam...
V realite ak niekto neoprávnene do mňa skočí 😝 😝 😝 😝 ajááááj!!! Vraciam tie isté údery.
Diplomat teda niesom 😅