Predaj rodičovského domu
Ahojte skúsim skrátiť , štyria súrodenci .zdedili rodičovský dom, som najmladšia. Dom bol dosť zanedbanom stave, na sklonku života ňom žil otec s opatrovateľkou(milenkou)a o dom sa nestarali. Jeden so súrodencov robil nejaké prieťahy tak dlho sa neukončilo dedičské konanie a brat dovolil panej aby tam zostala.ak bude platiť nájomné, ona si však tam nasťahovala deti vnúčatá a pod.
Nakoniec sme sa dohodli tak, že brat si nechá casť kde stál kedysi dom nášho deda a rodičovský dom predáme.
Kúpil ho mladí pár s malým dieťaťom. Začali ho rekonštrukovať( vodovod, kanalizácia,strecha atď). teraz sa však rozviedli a chlap mal vážny úraz som sa predáva.
Brat ktorý tam vedľa má skoro dokončený som hovorí že chodí dosť záujemcov ktorých by pekne povedané za susedov nechcel. Momentálne nemá voľné financie. Prosí má.aby som to odkúpila spať, lenže pýtajú niekoľko násobne vyššiu sumu než za akú kúpili. A ešte jedna vec,
Ja dom mám som, deti mám v zahraničí nechystajú sa domov. Kúpili by ste
Čiže dom nechceš, nepotrebuješ,peniaze na kúpu nemáš tak prosím ťa čo spekulujes? Načo to chceš kúpiť a za čo?
Ste štyria. Kúpiť si ho môžu aj ďalší dvaja súrodenci. Nemusíš ty
Určite nie ... a za ďalšie je normálne keď si pýtajú viac keďže ho prerobili a dom nabral tym na hodnote nič nezvyčajné či ste čakali čo že ho kúpite za tu istú sumu ako ste ho predali .
@anonym_autor nie
:D tak brat nechcel dom 🏠 a prerabat...lebo by vas musel vyplacat...tak za 5 korun dostal pozemok a teraz 10 rokov stavia svoj dom....ked ste mali citovy vztah k domu nemali ste tam pani "opatrovatelku" nechavat...ak ti je jedno ,ze kupis 😍 dom kde nebudes ani poriadne chodit a mozno ho bude vyuzivat tvoj brat tak sa zadlz... Nebudes zvladat platit a pojde do exekucie...alebo budes svoje deti v zahranici nutit,aby ti pomohli lebo ty mas vztah k domu...radsej si kup psa a chod na dovolenku
@anonym_autor nie, veď ho nepotrebuješ, bývať máš kde, deti tu neprídu a až sa ty pominies, tvoje deti zdedia tvoj dom. Veď aj tak môžeš bývať len v jednom dome.
@anonym_autor V žiadnom prípade nekupuj.Ak tam nejdeš bývať je to k ničomu.Dom žerie veľa peňazí.A akí sú vhodní kupci domu?To neodhadneš nikdy.Či chceš kupovať a predávať zakaždým keď susedia nebudú bratovi po chuti?
Nech si brat spraví vysoký plot alebo nech sa porieši ako chce,ale aby si kvôli nemu kupovala celý dom je nezmysel aj keby si na to mala.A keďže píšeš že na to nemáš je táto úvaha úplne nezmyselná.Alebo sa chceš zadlžiť ?
@martinkatinka dom mi netreba, buď by sa predal normálnemu záujemcovi alebo by neskôr kúpil brat Nemám k dispozícii takú čiastku
@anonym_autor a keď to ten ďalší záujemca zase niekomu bude predávat zase to kupis a tak dokola?
@mane01 ide o nás rodičovský dom. Definuj somarina za pár šupiek.
Otec zomrel úctihodnom veku 97 rokov. Ten dom staval on a jeho otec nas dedko
@anonym_autor zjavne nechceš aby taký ľudia žili v dome kde si vyrastala z toho dôvodu to úplne chápem keď máš peniažky a budeš s tým vyrovnaná kúp ho budeš mať investíciu do budúcna a kľud ,že tam nežijú neprispôsobili.
@anonym_autor Bola by som za to, aby sa dom predal trebárs aj pod cenu, ale normálnemu záujemcovi. Možno ako chalupu?
@anonym_autor tak skús naopak, brat nech kúpi rodičovský dom a svoj rozostavaný nech predá záujemcovi ktorého chce mať za suseda.
@anonym_autor Bola by som za to, aby sa dom predal trebárs aj pod cenu, ale normálnemu záujemcovi. Možno ako chalupu?
@andrea2667 pod cenu? Urobím bratovi láskavosť a ešte pridem o peniaze?
@anonym_autor tak skús naopak, brat nech kúpi rodičovský dom a svoj rozostavaný nech predá záujemcovi ktorého chce mať za suseda.
@zeldia cože ? Na hlavu ešte nespadol.....
Ty poznáš ľudí ktorí mohli bývať v novostavbe podľa vlastných predstáv a dobrovoľne šli bývať do domu ktorý sa začal stavať v ešte predvojnovom období?
To je ako mať v garáži Ferrari,BMW a Mercedes a chodiť denne do práce Trabantom
@andrea2667 pod cenu? Urobím bratovi láskavosť a ešte pridem o peniaze?
@anonym_autor Ak nepredáš, nebudeš mať nič. Ak predáš asociálom, zničíš brata. Vzťahy sú výsostne dôležité. Skús sa s bratom dohodnúť, že ak predáš dom pod cenu, nejako ti to vykompenzuje. Ešte mi napadla možnosť, či by sa ti nepáčilo mať z rodičovského domu chalupu.
@anonym_autor Ak nepredáš, nebudeš mať nič. Ak predáš asociálom, zničíš brata. Vzťahy sú výsostne dôležité. Skús sa s bratom dohodnúť, že ak predáš dom pod cenu, nejako ti to vykompenzuje. Ešte mi napadla možnosť, či by sa ti nepáčilo mať z rodičovského domu chalupu.
@andrea2667 akože čo by mala ona predávať? vlastní tam niečo?
treba čítať s porozumením
@mane01 tak po prvé není tam iný susedný dom to som už písala.
Po druhé síce mám citový vzťah k tomu domu, ale primárne nejde o jeho zničenie. Ide o to že tie domy sú blízko,. kedysi boli na jednom pozemku. Je vidno všetko na druhú stranu aj tak že je tam teraz plot.
Po tretie vám by sa páčilo ak by sa vo vašom susedstve usídlili neprispôsobiví? Tak väčšine ľudí ktorých poznám by to vadilo.
@anonym_autor stále ho obhajujete, tak šup-šup kúpte ten dom, ktorý Vám ani netreba len kvôli bratovi!
@anonym_autor tvoje reakcie mi prídu ako by si si nacvičovala argumentačny súboj. Tu na koniku je všetkym jedno, ako to s domom a bratom dopadne.
Ak by to mali kupit neprisposobivi resp. ti, ktorí im to potom prenajmu a nechaju zdevastovat, tak kupit to je nutnosť a nie otázka na koníka. To, že je to za vyššiu cenu, je daň za tie ťahanice. Aj keď chápem, že to bol jediný spôsob, ako dostať tu tzv. opatrovateľku a jej rodinu odtiaľ prec
Dom je stary, kupis dnes /za pozicane peniaze/ a kde mas istotu ze ho predas?
Podla tvpjich odpovedi ho cjces kupit tak nech sa paci. Tvoje peniaze.
Co nato tvoje deti?
Autorka pyta radu a nazor, ale na polozene najzakladnejsie otazky neodpovie. Zbytocne drat klavesnicu.
@zeldia cože ? Na hlavu ešte nespadol.....
Ty poznáš ľudí ktorí mohli bývať v novostavbe podľa vlastných predstáv a dobrovoľne šli bývať do domu ktorý sa začal stavať v ešte predvojnovom období?
To je ako mať v garáži Ferrari,BMW a Mercedes a chodiť denne do práce Trabantom
@anonym_autor brat sice na hlavu nespadol ,ale ty asi ano ,ked vobec uvazujes nad kupou toho domu, ktory ti netreba a na ktory nemas ani peniaze.
Ale prosím ťa, odkiaľ by obyvatelia Luníka IX vzali peniaze na drahý dom? Keď ani brat si ho nemôže dovoliť? Nevymýšľa si tak trochu náhodou?
Ale prosím ťa, odkiaľ by obyvatelia Luníka IX vzali peniaze na drahý dom? Keď ani brat si ho nemôže dovoliť? Nevymýšľa si tak trochu náhodou?
@bomba36 iba kopírujem čo som už raz napísala
ako to pekne napísať, u nás sa rozmohol taký fenomén úžerníci povedzme že shnedý kupujú lacné domy a dávajú do prenájmu bývalým obyvateľom L IX.
Pochopila?
@bomba36 iba kopírujem čo som už raz napísala
ako to pekne napísať, u nás sa rozmohol taký fenomén úžerníci povedzme že shnedý kupujú lacné domy a dávajú do prenájmu bývalým obyvateľom L IX.
Pochopila?
@anonym_autor a tiež píšeš, že cena je niekoľkonásobne vyššia než bola, a zrazu je to lacný dom ktorý chodia obzerať rómovia. Tak sa vyjadruj normálne a nebuď láskavo drzá, pod anonymom ste zrazu všetci hrdinovia.
@anonym_autor a tiež píšeš, že cena je niekoľkonásobne vyššia než bola, a zrazu je to lacný dom ktorý chodia obzerať rómovia. Tak sa vyjadruj normálne a nebuď láskavo drzá, pod anonymom ste zrazu všetci hrdinovia.
@bomba36 u teba aká je tá čiastka čo znamená lacný dom?
@anonym_autor nie, nekúpila Za prvé naňho nemáš, za druhé brat s tým musel rátať, že keď sú to 2 domy na jednom pozemku nikdy to nebude dobre.Kupila by som ho iba, keď by som tam raz chcela ísť bývať, alebo ho prerobila a raz predala.Bude to treba vykurovať atď...dosť drzosť od brata zatiahnuť ta do tohto a citovo manipulovať.Ty ho kúpiš raz ho budeš chcieť predať a ešte budeš zlá, lebo bratovi zase nebudú vyhovovať susedia Tieto domy na spoločnom pozemku su časovaná bomba.Ked to kúpia Rómovia brat bude mať problém s bývaním a ešte raz aj s predajom.A možno to vôbec nekúpia Rómovia.Brat išiel do rizika, že nevie kto kúpi rodičovský dom je to jeho problém.
@bomba36 keď ho predali dávno a neprerobeny, tak samozrejme, že cena bola oveľa nižšia.
@anonym_autor brat má deti, rodinu?Nech im niekto pomôže a raz tam môžu bývať jeho deti.Vobec sa ťa to netýka nech kontaktuje ostatných súrodencov, navýši si hypo, nájde druhu prácu ľudia nemôžu mať všetko čo sa im zaziada.
Ste štyria. Kúpiť si ho môžu aj ďalší dvaja súrodenci. Nemusíš ty
@anonym_9571c6 tí ďalší dvaja asi majú viac rozumu ako autorka 😄
@anonym_autor a co na toto všetko hovorí tvoj muž a deti?

Nemas volnu ciastku, takze bud by si to kupovala a zadlzila sa, akebo kupila s niekym a nedohodnete sa na predaji co potom? Dalsia vec, nepotrebuje ten dom este nejake upravy? Vies, tak sa mi zda, ze brat velmi dobre vie akp na Teba, tak si daj pozor aby si neskoncila bez penazi, zadlzena a na krku dom, ktoreho sa nevies zbavit a iba ti zerie peniaze.