icon

Predstavte si moju situáciu

4. mar 2022

Ahojte. Žijeme v domácnosti 4 generácie, moji starý rodičia, moja mama, ja a moje deti. Samzorjeme, že konflikty bývajú v každej rodine, ale toto je vrchol.. No chcem počuť názor...

Mam deti ešte malé, na domácnosť prispievam, toľko koľko sa dá, stravu si kupujem pre seba a pred zvlášť a aj hygienu ci kozmetiku.
Chodím do práce, robí to niekedy 2 hodiny 2x do týždňa a 1x 4hodiny do týždňa, čiže vtedy mam staršie dieťa v škôlke a mladšie 2r doma.
Idem k veci.. Ja som proste výhradne zakázala, aby deti jedli všelijaké somariny, alebo sa správali ako prasiatka, nikdy to pri mne nerobili. Ako som prišla bývať sem( vlastne dôvody, bohužiaľ nemala som na výber) tak poza môj chrbát moja stará mama čiže prababka mojich detí dáva im sladkosti alebo dovoľuje im jest to co ja nie, jednoducho nerešpektuje ma.. Syn včera sa tak začal drhnut, hovorím co zjedol, to co som zakázala ze si to vzal sam, žiaľ nebola som pri ňom rpebalovala som dcéru bola tam babka tak som kričala ze prečo mu dovoľujú to, čo zakazuje, to je jedno co by to bolo, jednoducho mi podkopavaju autoritu, syn sa potom predomnou schováva, nidky sme to takto nemali, nikdy si bez dovolenia nevzal niečo čo mall zakázané jednou ho rešpektoval ma.. Teraz je to opak schováva sa predomnou, tajné s jedlom len aby to mama nevidela... A ešte včera sa velice stará mama urazila začala píštat ako si to dovoľujem ju napominat ze ona ma nemá prečo rešpektovať ze keď sú to moje deti mám sa starať.. Nemám jej ich necxhavat keď idem do pŕace.. Samozrejme ze si to zariadim keď budem v práci.. Hold bude to stáť peniaze... Ale toto tolerovať? Teraz mi dala velice ultimátum ze mam ísť ospravedlniť ale ja tiež mam zásady a prečo mám len ja rešpektovať a ona nie? Rešpektujem všetko, pomáham, jediná varím,... Vozím ich do obchdou k lekárovi... A teraz som ja ta zla a ona je tá ublizena včera jej aj mama vysvetľovala ale ona je zatrpknuta ked niečo nie je tak ako chce... Ale žiaľ o svojich deťoch si budem rozhodovať ssama..

Vaše názory Dkaujem.

Strana
z6
annelise17
8. mar 2022

@dvanastka tak mala povedať pravdu a nie z nich anjelov ako si písala, keď ich nemá kam dať.

dvanastka
9. mar 2022

@annelise17 hej, lenže z jej uhla pohľadu sú asi anjeli, lebo ona s nimi nežije.

lilitela
9. mar 2022

@dvanastka Mozno vidim tvoju situaciu extremnejsie nez je a je super, ze ti stale na detoch zalezi. Mrzi ma, co vsetko negativne si zazila, lebo ti to evidnetne ovplyvnilo postoje azdas sa mi byt uz rezignovana. Myslim si, ze ta to stavia do role obete, aj podla vyjadrovania, a to hned ludia, ktori s tebou funguju vycitia a bohuzial, zacnu s tebou tak aj jednat. Si v zacarovanom kruhu a iba ty z neho mozes vyjst.
Dohovarali tvojim synom aj nejake autority (nie svokra a znami)? Ako reagovali chlapci vtedy? Boja sa chalani niecoho? Coho? Chceli by nejake peniaze? Nedali by sa peniaze pouzit ako motivacia k lepsiemu spravaniu?
Suhlasim s tymto prispevkom @annelise17 .
Ak to nejde k tatkovi, ani odobratim PC a tabletov, hoci podla mna uz teraz ziadne online vyuovania nie su a ked treba dobrat ucivo, da sa s ucitelkou dohodnut aj tak, ze ucivo posle tebe a ty to posunies chalanom. Ten tyzden co niekedy este budu musiet byt doma, sa da ucit aj bez tabletov a pc. PC sa da zaheslovat a dat pristup iba na vypracovanie projektu. Aj tablety sa daju zaheslovat. Hladaj, ako to ide, nie ako to nejde. Neospravedlnuj si sama vopred, ze o deti nebude u svokry postarane, ze svokra ich nechce - nestaraj sa o to, ani ked ich lubis. Nemusis sa zaujimat o svokrine nazory, ak sud rozhodne, ze o deti sa ma starat otec, je to ich problem a nie ci sa im chce, alebo nechce. A detom ozaj nezaskodi sokova terapia, uz su velki, to uz nie su 3-rocne deti, kde sa treba bat, lebo si nevedia zobrat chleba a obliect bundu. 14-rocny sa vie starat o mladsieho, keby bolo najhorsie.
Manipuluje s tebou strach o deti a ako matka ta chapem. Ale vsetko si premysli, a daj chlapcom posledne ultimatum. Ze maju posednu sancu sa pekne k tebe spravat, inak vybavis na sude, ze idu k otcovi, Nie za trest, nie z pomsty, ale preto, ze ty nie si povinna trpiet ich spravanie voci tebe.

sono2
9. mar 2022

@anjelicek26 pozri. Mam rada tvoje príspevky, ale prečo by mala vyskakovať?? Toto je úplná klasika. Ja som Toto mala pri deťoch na začiatku tiež.
Ono ide o to že ak čo, tak potom matka ma starosť, že potom deti nechcú jesť, atď atď
Neviem čo je toto za móda.
Je to veľakrát tak, že čo sa nerobilo na vlastných deťoch, praktizuje sa na vnúčatách.
Ja ju úplne chápem. Veď sa snaží.
Na plný úväzok s 2 ročným dieťaťom?
Dieťa je ešte veľmi malé. A myslím, že v rodine robí dosť.

sono2
9. mar 2022

Chápem ťa. Treba to opakovať. Moja mama ma rešpektovala hneď, svokra pochopila.
Treba zobrať a vysvetliť. Kľudne odložiť po jedle, babke vysvetliť, že 2 ročne dieťa si buduje stravovacie návyky a proste takto nie.

anjelicek26
9. mar 2022

@sono2 ja som pracovala davno pred 2.narodeninami deti, mne to skoro neprijde, je to proste "zauzivane", ale ona nema financne moznosti a zazemie si ten luxus rodicovskej tri roky uzivat. Potrebuje sa postavit na svoje nohy. Ok dobre mozno ma polovica konika nazor, ze ju nikto nerespektuje, ze maju dodrzovat jej pravidla, ale ona nakricala na chudak babku v jej vlastnom dome, to sa robi? Treba si sadnut vecer v klude a nie pred detmi takto... autoritu podkopava jedna druhej cely cas... Babku vecer vysvetlit, preco sa bojis, preco to nechces a dietatu nabuduce nachystat co treba popredu, aby babka len vytiahla dozu s chladnicky a vybavene...

sono2
9. mar 2022

@anjelicek26 tak tebe. Ale deti matku potrebujú. Sú malé. Moja druhá keď začala do škôlky v AT.ona je taka bojovníčka plakala ale šla. Prvá to vnášala veľmi zle, budila sa zo spánku plakala že nechce do škôlky. To sú fakt malé deti, kto neni úplne že nútený, je super, že je s deťmi. Tak malé deti potrebujú matkynu prítomnosť nie nejakých žien v škôlke.

anjelicek26
9. mar 2022

@sono2 tak moji neboli v skolke, ale u opatrovatelky s len dalsimi styrmi detmi. Ale o mne tato tema nie je... pointa je, ze nakricala na babku, pritom je tam len docasny host... toto si musia oni dve ujasnit a nepohadat sa do krvi s tym, ze ona jej ukaze dvere, ze tak si to zariad sama ako myslis... hlavne sa hadaju o hluposti, ona sladkosti dava, babka tiez, len jej to mama pred tym nepovolila, ze dat moze, proste ako u malych deti na piesocku si dupkat, ze len ja mozem byt ta dobra, co sladkost da a babka nesmie, no kde sme a na co je to dobre takto to hnat do eskalacie...

sono2
9. mar 2022

@anjelicek26 tak ja neviem či kričala, nespomenula to. Vieš sú rôzne tipy ľudí a ak je babka vsťahovačna, vznikol problém.
Bože vnúčatá, čo ma byt rada tak toto.
Ja tiež mam rada veci na rovinu a som veľmi zásadová, tak jej majú teda narovinu povedať, že ju tam nechcu. Do kelu s takou rodinou.

anjelicek26
9. mar 2022

@sono2 pise to hned v prvom prispevku. Kazdopadne kazda mama/babka prichyli dceru, ked sa im takato tragedia stane, ved to je jasne. Ale urcite je to pre vsetkych komplikovane zjednotit si domacnost, varenie a zvyky...chce to cas a toleranciu na oboch stranach.

sono2
9. mar 2022

@anjelicek26 pozri, ja to medzičasom vidím tiež laxnejšie. Ale hnevalo ma to pri svokre, lebo moja prvá tak málo jedávala a keď dostala niečo, alebo sa šlo do obchodu a bol cirkus pomaly sa prišlo s taškou sladkosti, tiež som bola nahnevaná.
Plus dcéra ma ekzém. Ale píšem, pochopila.
Teraz tiež už neriešim a svokra sama, keď tam sme fakt bezomňa nedá nič, až tak, že koľko pozerám, že wow.
Rešpekt keby bol vo veľa veciach a tolerancia, žilo by sa ľahšie.
Jasne Tagesmutter, ale bola to cudzia žena. To je úplne jedno.
Ja ju fakt chápem. A viem aj ty, čo chceš povedať.

sono2
9. mar 2022

@anjelicek26 joooj keby si mňa počula z diaľky volať a z poschodia, káva by sa ti vyliala.
Bola nervózna. Opäť chápem.

Strana
z6