Predvianočné rodinné hádky
Tak dajte...už ste sa pohádali?Či u Vás hrajú koledy, všetko rozvoniava a máte pohodu ako z filmu?
My sme po 3 t šnúre chorôb.16 r syn vedel, že dnes si vsetci makneme budeme upratovať a pod.Muz mal včera posedenie s kolegami, lebo jeden odchádza.Vsetko slobodní, rozvedení upozorňovala som ho, že máme toho dnes veľa.Prisiel v noci 03 a spal do 9.Potom ma zobral autom vybrať balíčky z Packety, na nákup plus som varila asi 2 hodiny.Vyvencil psa a ľahol si a spal 2 hodiny.Syn to zapichol do izby a čakal, že poobede ideme robiť stromček, lebo zajtra máme ísť k mame piecť.Je to ich aktivita všetko sa odkladalo, lebo bol chorý.Po obede som povedala, že
U nas pred tyzdnom v bytovke horelo, takze strasna zabava, znova bolo treba umyt okna, lebo boli od sadzi 🙃🙄.
Chytila som sa robit laskonky, reku jednu davku stihnem, deti ocistia zemiaky a chytro hodim halusky, no a ochutnam cesto, ci je dost slane a bolo to tak horke, ze ma skoro trafil slak. Muz na mna vybehol, ci mi sibe, ze krumple nemozu byt horke a ked ochutnal, tak zajedal laskonkou, ze to sa neda a siel to vykydat a cistili sme druhe zemiaky, mali sme este ine. Takze obed opozdeny, cesto na laskonky mi stalo, najmladsi nechcel polievku jest, ani zaspat. A ti starsi sa sli pozabijat...no idylka. A vecer som este vyhadzala spod postele z detskej krabice a ovalil ma prach a chlky, reku "povysavali", jooo...hladala som jednu debilnu papucu, co uz su synovi male, ze vyradim (take tie obrie s motivom McQueena), jedna sa mi tu povaluje uz 2 tyzdne a ani za svet tu druhu najst.
Som navyse v 36tt., takze strasne super sa mi zohyna aj stoji pri sporaku a stromcek sice stoji, ale kedy bude ozdobeny, netusim...🙃
Navyse, este som nenachystala tasku do porodnice, ani nevybalila kocik, co mi prisiel pred tyzdnom. No krasa toto.
Este deti boli doma, lebo zavreli prvy stupen a dohadujeme sa, ci ich vobec idem davat do skoly, lebo od septembra nemame od chorob tyzden v klude. Lebo zas dopadneme ako v juni na koncorocnej besiedke v skolke, lebo deti si to nemozu nechat ujst...Tak sme grcali a sr*li vsetci na zaciatku prazdnin, tak teraz mam obavu, ze skoncime s horuckami akurat cez Vianoce. Najradsej by som uz ani z domu nikam nevysla.
Nerozumiem, preco by som sa mala pred Vianocami s niekym hadat. Kludne mi to niekto vysvetlite (PAS).
Ja som sa rokmi naučila, že na Vianoce spravím a upečieme to, čo stihnem a zvládnem a keď niečo nie je, svet sa neblázni. Už pár rokov mám to šťastie, že pred Vianocami ochoriem. Rovnako aj teraz. Piecť sme začali len dnes, ja som spravila cesto a dcéra piekla. Syna som poslala na nákup, keďže som rozvedená a na obed sme si objednali pizzu. Stromček robíme až tesne pred Vianocami. Ja do predu radšej nič neplánujem, lebo vždy sa to zmení a takto nie som aspoň sklamaná. Hundranie syna si nevšímaj, to patrí k veku. Moja má 14 a tiež si užijem. Syn má 23 a tam je to už fajn. Ste po chorobe, tak kašli na to ak všetko nebude tak ako si chcela. Hlavne, že ste zdraví. Ja tento rok nerobím ani žiadne mimoriadne upratovanie. Nemám na to energiu.
@hederamonstera
my to tak neprezivame a nehrotime, lebo mame averziu z dedstva a uz vtedy sme si povedali - ked my budeme velke, taketo stresy a nervy ribit nebudeme 💃😁
My sme vzdy na vianoce a velku noc lestili este aj vsetky sklenene pohare z vytriny a ze ich nebolo malo. Uz vtedy som si tukala po cele, ze naci take sprostostiiii 🙈.
Ako mensie sme mali inak pohodu, pozerali sme rozpravky, a tesili sa na Jeziska 🙂.
Časy, keď som sa kvôli Vianociam stresovala, sú už dávno za mnou. Načo je to dobré? Minulú sobotu bolo celkom pekné počasie, tak som hneď ráno zahlásila, že idem umývať okná. Na to môj muž povedal, že "A načo? Veď v lete sme maľovali, vtedy si ich umyla, kašli na to." Tak kašlem. Darčeky mám už kúpené všetky, zabalený ani jeden. Upratané mám tak klasicky, ako po celý rok. Žiadne gruntovanie ani neplánujem. Dnes sme boli so synom u mojej mamy, piekli sme 2 druhy koláčikov, ja ešte budúci týždeň upečiem ďalšie dva druhy a hotovo, viacej netreba. Od stredy už plánujem mať dovolenku, takže si v úplnej pohodičke porobím, čo treba. Stromček budeme zdobiť v piatok, toto naozaj nemienim robiť ani o deň skôr. A všetky darčeky už tradične balíme spolu s mužom v noci z 23. na 24. (okrem tých, čo máme pre seba navzájom, tie zabalíme zvlášť). Ak by sa vyskytlo niečo, čo by mi malo spôsobovať stres, tak by som sa na to vykašľala a nerobila to vôbec.
Krásne a pohodové Vianoce všetkým! ❤️
Sklamem ta, nie, nevyzera, fakt je to o tom, kto si to ako zauziva. Mam pocit, ze zeny si to niekedy samy uplne zbytocne komplikuju a deptaju svojimi stresmi celu rodinu.
My máme 3 malé deti, dnes sme sa boli sánkovať, spravili si výzdobu, deti zdobili stromček - všetky ozdoby dole 😁, pozreli sme Popolušku, spravili koláč. Nenahaname sa, nepraceme celý dom, nehadame sa. Sú to sviatky pokoja 🎄
Verim, ze si nervozna, ale packetu mohol ist vyzdvihnut muz aj sam, ty si mohla zatial varit a syn ozdobit stromcek. Potom si mohla ist bez nich (kedze) ti mierne lezu na nervy 😀 ist k mame piect, pri peceni a kave by ste pokecali, prisla by si na ine myslienky.
Nemám absolútne žiadny stres, ešte som doobjednala posledné darčeky. Stromček si urobím buď zajtra, alebo v týždni. Akurát sme mali nezhodu v názoroch lebo ja som si zmyslela, že chcem živý stromček zavesený zo stropu a ozdobený jablkami a to on nechce 😅 Tieto Vianoce sa absolútne nejdem stresovať . Je mi jedno, že bude bordel, či niečo nestihnem atď...
Tak ste po chorobe, naco duris celu rodinu do "vianocnej pripravy"? Ides sa potrhat cez vikend ked by si si este mala pred pondelkom oddychnut. A muz ked prisiel o 3 tak ze vstal o 9 by som ho este pochvalila. Ved si bol normalne posediet. A naco sa po chorobe trepete vsetci kamsi na sneh ked sa im nechce? Ved pubertak by mohol aj sam doma ostat (podla mna by to ocenil) a chodte vy dvaja s muzom urobit si romantiku.
Ja mam pocit ze tieto predvianocne stresy si ludia vyrabaju sami.
Nie, u nás pohoda,koledy a stromcek sme robili a nasmiali sme sa ako kone ..my sa nehadame ani počas roka nejako čiže není dovid si kaziť vianoce.
Darceky som objednala ,lebo som pn a teda nechce sa mi po obchodoch. Upratané, no co ti poviem ...pomáhajú mi dcéry ,aj s pecenim ,lebo mam kludovy rezim . Muz keď príde večer z práce tak bud navarí,alebo niečo porobi,alebo nezavadzia aspon 😆atď...nejako tak samo to ide...nakúpené tiež ako tak mame ,pred Vianocami uz len drobnosti ...ja neviem...véd prečo by vianoce mali byť o zhone a stresu?véd sa správam ako bežné v roku ,trosku viac sa upratuje,nakupuje ci pecie,alé to všetko sa dá robiť pekne postupne ..
Kľud baby ....😊
Vobec sa ohladom Vianoc nehadame. Stromcek umel stoji este neozdobeny. Uz dobre dva mesiace sme dokola chory, mna a maleho ide miestami zadusit id kaslu. Vianocne extra special uoratovanie ? 🤣 nehrozi, nemam energiu momentalne ani na bezne, som rada ze dycham.
Pecenie rusim, pride mamina, uz tiez par rokov objednava kolace a pecie ken linecke doma a oriesky. Kolace nam donesie, inak by som kupila 🙂. Pecenie ma sice bavi ale v chorobe nie.
Na vianoce bude pohoda, bud salat ryba alebo steaky so zemiakmi a kapustnica. Darceky som kupovala pred dvoma tyzdnami len nam a mamine a jej muzovi. Inak byva kazdy v inim state 😁 takze tazko.
Tiez by som mala vianone rada ako z tych filmov, kde to mestecko cele zije vianocami, vsetko krasne pozdobene, pikobelo poriadocek a vsetci usmiaty, spievajuci koledy pri cerstvo napecenych kolacoch. Momentalne realita nepusti 🙂 trochu vyzdoby, ozdobit stromcek v stredu, zabalit darceky a hotovo. Pre dokonalost si pozriem vianocny film a je to 😂 Hlavne ze je doma pohoda a ni stres ci nahanacky, ci vsetko sa musi.
Povol aj ty autirka a pohoda kludek tabacek 🙂 Vsetcia to ocenite, uvidis. Naco sa nervivat a potom pri vecerit hrat stastnu milujucu rodinu, kde sa vsetci tesia, ze bude uz konecne po stresvianociach?
Minule roky sme dokonca vianoce slavili az 25.12 kedze muz chidil do prace 🙂.
...no my sme chorobu vyuzili a ked som musela byt pri detoch tak som stihla aj okna poumyvat a ako zabavit tri PN deti? No spolu sme pomaly poupratovali a vyzdobili setko v dome. Svetielka nam tu blikaju uz od Mikulasa. Aj sme spolu napiekli (len tri druhy ale zato take linecke zo siedmych davoch 🙂 ) ine radi nemame a tak ine ani ine nepecieme (linecke, pernicky a vanilkove rozteky) vyrobili sme si spolu ozdobky na stromcek zo skrobu. Do kazdej rodiny sme vyrobili darcek (svietniky, mydla, medove sviecky). Naucili sme sa niekolko kolied, pozreli si oblubene vianocne filmy, vcera sme uz absolvovali aj vianocne trhy. Manzela kedze je pracovne vytazeny, sme takmer so vsetkeho vynechali. takze uz sa len tesime na Vianoce. Vsetky darceky uz nakupene, pobalene, cakaju v pivnici. veru mi ta OCR prisla vhod 🙂 uzili sme si s detmi pohodovy predvianocny cas a tesime sa na Vianoce.
@hederamonstera asi preto, ze sa viac pozerali na to, co sa patri, neviem, nikdy som sa popravde nad tym nezamyslala, len som si proste povedala, ze ja to tak, ako to bolo doma, nechcem. U nas bola rok co rok pred vecerou rodicovska hadka, potom mama smoklila a potom sa akoze udobrili, ked uz su tie Vianoce.
a ja nemám ešte ani jeden darček a žijem 🙂Všetko mi príde až v priebehu budúceho týždňa a nestresujem a keby aj náhodou neprišlo,ja to nejak extra neriešim príde medzi sviatkami alebo po
Odkedy som prestala byt otrokom slova "musím", zije sa mi lahsie.... prezijem neumyte okna, nemusim mat dokonalu vyzdobu, napecené, nakúpené ako by bolo polroka zavreté v obchodoch, navyvárané..... proste to beriem ako bezné dni, cez ktoré bude len maximalna pohoda a navyse stromcek a par darcekov k tomu. Takto pred rokom na vianoce mi zomrel velmi blizky clovek a zlomilo ma to. V tú chvílu islo vsetko to chystanie, stres, zhon za dokonalymi sviatkami bokom, prestalo to mat zmysel a akukolvek hodnotu, su to len pominutelné veci.... dala by som vsetko za to aby som tu osobu mohla znovu objat... preto neriesim hluposti, snazim sa byt vpohode a aby bola pohoda okolo nás, nikdy neviete kedy sa situacia zvrtne..... clovek si za cely rok uzije stresu dost (práca, skola, choroby, zlá situacia vo svete atd...), tak aspon v case vianoc, tych pár chvíl sa zastavte a povedzte si KLUD ;)
@hederamonstera Možno preto, že bol oveľa väčší problém všetko zohnať, než dnes. Čo sa týka potravín, darčekov... všetkého. My si dnes všetko objednáme z pohodlia domova a ešte nám to niekto donesie až k dverám. Za ich čias museli všetko zháňať sami a často aj nezohnali. Navyše, nebolo vôbec zvykom Vianoce chystať tak veľmi dopredu, ako teraz. Napríklad stromček sa u nás zdobil až 24. ráno. V iných domácnostiach to bolo podobne, alebo maximálne deň - dva predtým. Koláče tiež nebolo zvykom objednávať, pieklo sa väčšinou len doma.
Nie, takto to u nás pred Vianocami nikdy nevyzerá. Neupratujem len kvôli tomu že sú sviatky, určite nejdem umývať okná a podobne. Výzdobu ani strom ešte nemáme, dnes som len začala rozmýšľať aké 2-3 druhy koláčov cez týždeň upečiem. Včera bol manžel tiež na posedení a prišiel nad ránom. Keďže som ho čakala, tak dnes sa nám obom nechcelo absolútne nič, ani variť a tak sme si hodili do rúry pizzu. Taká pohodička bez zhonu a zbytočných stresov. 💁🥂

Baby, co myslite, preco tak nase mamy hystercili a nahanali sa? A ako to, ze my uz to tak neprezivame?