Predvianočné rodinné hádky
Tak dajte...už ste sa pohádali?Či u Vás hrajú koledy, všetko rozvoniava a máte pohodu ako z filmu?
My sme po 3 t šnúre chorôb.16 r syn vedel, že dnes si vsetci makneme budeme upratovať a pod.Muz mal včera posedenie s kolegami, lebo jeden odchádza.Vsetko slobodní, rozvedení upozorňovala som ho, že máme toho dnes veľa.Prisiel v noci 03 a spal do 9.Potom ma zobral autom vybrať balíčky z Packety, na nákup plus som varila asi 2 hodiny.Vyvencil psa a ľahol si a spal 2 hodiny.Syn to zapichol do izby a čakal, že poobede ideme robiť stromček, lebo zajtra máme ísť k mame piecť.Je to ich aktivita všetko sa odkladalo, lebo bol chorý.Po obede som povedala, že
Aj vám sa zdá, že sme tie Vianoce moc nafúkli? Moji rodičia hovoria, že toľko darčekov za ich čias nebývalo. Vlastne ani stromček nebol, len taký konár na stene zavesený. Žiadne svetlá vnútri či po celom dome, či záhrade. Nebol zhon. Na Adama a Evu mali pôst, gazdiná stihla uvariť večeru, najedli sa a išli na polnočnú. A prežili Vianoce v pohode. 😉
Ja som na Tom tak, že mám 2 malé deti (3r a takmer 1r) a vôbec nemám nejak vianočný feeling tento rok, napiekli sme sice medovníčky, zopár darčekov máme, troska výzdoby, ale u nás je vkuse bordel, pranie, prikrmy, vzdor staršieho, ideme von, nejdeme von... Proste riešime tú našu rutinu a do plusu ešte tie Vianoce. Je to také zaťažujúce pre mňa teraz. Dúfam že aspoň. 24.sa kus uvoľníme...malému idú zuby tak je to náročné obdobie.
@jan510 to pecenie u mamy je to na čo sa najviac teším aj syn🙂behanie po obchodoch...tak darček, ktorý chcem kúpiť mame neviem kúpiť a dať do zasielkovne.na kolená nás dostala tá dlhá choroba nie som pedant, ale muž bol týždeň na služobke a doma sa nerobilo nic
Nie,nehadame sa....za to nase deti,to je iny level,niekedy mam chut sadnut do auta a utiect 🤣 pohadaju sa aj za to,ze dychaju
@elizabet173 Áno, spomínam si, že si sem už písala, že ste mali aj v detstve pohodové Vianoce bez stresov, v dobrom ti to závidím. U nás boli nervy vždy. ☹️ Aj preto sa už v tieto dni nemienim stresovať za žiadnych okolností.
Autorka, netlač na pílu, lebo Ti unikne podstata. Vianoce sú aj bez medovníkov. Upečieš si ich potom. Ja som rodila 22.12. a 24.12. som sa zobudila s naliatymi prsníkmi, tvrdé jak kameň. To boli Vianoce, moje dieťa malo čo jesť. 🙂
Jasneee kuchyna jak po vybuchu, vcera som stihla iba obyvacku umyt okna a medzi tym zrazat horucky dietatu. Cely cas som sa snazila nech su daleko od seba lebo uz to nedavam ze si to posuvaju s tyzdnovym odstupom.... V noci ma strhlo ze kramy silne a dieta 40 teplotu, tak sprchy, lieky. No prvy krat som sa tym svinucham mesacnym tesila... Teraz uz mam zimnicu a obe deti teploty. Vianoce jak lusk!
A muz robi az do 23.
Prosim 🙏 vykasli sa na to,su to Vianoce...nestresuj za bordel,nemusis mat napecenych 100 druhov kolacov...kup darcekove poukazky,objednaj z netu,alebo treba kupovat uz od septembra...My si hovadime tieto sviatky,svojimi vysokymi narokmi...ja sa tesim na lenosenie,vypekat budem aj medzi sviatkami,u nas sa zje 5druhov...kedsa zjedia dopeciem,nepotrebujem mat na stole vystavene kolaciky,lebo sa to patri...
@elizabet173 Aj my sme mávali stromček, ale rodičia si pamätajú Vianoce aj bez stromčeka. Áno, práve podstata Vianoc nám uniká, lebo sa naháňame za nezmyslami, ligotom trblietok, ozdôb, zbytočných darčekov. Lebo každý si kúpi už to, čo potrebuje počas roka.
@elizabet173 áno. Všetko sedí 😀😂 smiech cez slzy. Mama to robí dodnes, s ohľadom na modernejšie koberce atď. My so sestrou prdíme na to
@elizabet173 Že to je niečo nepochopiteľné? Muž by to hneď zakázal, takto mrhať energiami.
Ano plany boli, co kedy urobim v predstihu, aby bol na Vianoce klud. Takze druhy tyzden sme s chripkou doma, decka masaker 40-tky, grcacky. Uz by aj mohli ist do skoly, no asi sa na to vyprdnem, bo mi zas nieco dovlecu. Takze najblizsi ciel v zdravi prezit do Vianoc. Deti doma, ja uz musim konecne do prace, strazenie nejako poriesit. Darceky uz zabalene, este nejake drobnosti. Doma vybuch, jak po teroristickom utoku, vsak bunkre sa stavaju od nudy, von sa nedalo do tej zimy v takom stave. Stromcek urobime hadam zajtra, nakup cez tyzden, nejaky kolac. Na punc na vianocne trhy. Ja som uz rezignovala a nestresujem. Minuly rok som bola s dcerou na Vianoce v spitali a to bol velmi zly zazitok. Takze najhlavnejsie je, aby bola rodina zdrava a spolu. Zvysok su malickosti.
@loliki nie, moja mama bola vždy vianočná megalomanka. Paska s Gottom a Haberom fičala celý december a 22 alebo 23.12 skonštatovala, že tohto roku nemám ani pocit, že idú Vianoce. Upratovanie, milión koláčov, všetko mega. Dečky vianočné, ozdoby, skoro všade. Typický vianočný stres, 24.12 sa od stresu vždy dorevala, lebo to nebolo perfektné (podľa jej vlastných predstáv). Otec to mal na háku a utekal od tohto, až nakoniec zdrhol úplne.
@elizabet173 ja celkovo nerozumiem tomu umývanie okien v zime....to ako kvôli Voanociam? 🤷😅
@alanko20 presne aj u nás kvantá kristalovych pohárov, váz a misiek, vlasy na kobercoch a ešte nekonečné dlhé záclony a závesy sme prali a vešali deň pred Vianocami, brr ešte teraz mám husiu kožu 🤪
U mojich rodičov sa upratovalo a varilo (7 chodov) na Štedrý večer, samozrejme že stres, panika, aby sme to stihli, lebo od 1ej sme sa už museli striedať v kúpeľni (sme veľká rodina). Ja som si zvolila vo svojej rodine iný spôsob. Čo sa dá, robím priebežne a s predstihom. Každý sa mi divil, že darčeky objednávam od októbra/novembra, ale už dávno mám pokoj a nenaháňam nič na poslednú chvíľu. Ak niečo objednám, rátam, že už to nemusí ani prísť včas a sú to väčšinou maličkosti. Tento rok sme tiež chorí, tak som si určila priority. Nemusíme mať 10 druhov koláčov, ani umyté okná. Na zdesenie mojej mamy si vypražím kapra aj uvarím kapustnicu deň vopred, na Štedrý deň už len najnutnejšie a môžme ho prežiť v pokoji, bez zhonu.
Čo ti poviem, muž domov dovliekol covid pted Mikulášom, celý minulý týždeň z neho nič nebolo, v kuse spal, nakazil aj mňa - mám toho teraz extra veľa v robote a musela som si vybaviť HO. A popri robote sa postarať o neho, o varenie a nikam chodiť. V robote sme mali koncoročné posedenie na ktoré som nemohla ísť - všetci sa výborne bavili do 1h ráno ...bezo mňa. Dnes som márne čakala na kamošku kedy bude s rodinou na trhoch že za ňou vybehnem ...ozvala sa o 19.45h že ešte len idú do Auparku na nákupy, tak im nebudem robiť chvostik. Navyše zatvorili synovu ZŠ pre chrípkové prázdniny, je doma od včera a hádaj čo - teplotuje od včera uz aj on a dnes celý deň.
Muž mal večierok z roboty tento týždeň a to už bol zdravý a mohol ísť, samozrejme v piatok šiel zas s kamarátmi von.
A pečenie som tento rok úplne zrušila a jedným z dôvodov je zápal šľachy na pravom zápästí - boli to jak šľak😢.
Takže keď to zhrniem, nikdy nie je tak zle, aby nemohlo byť ešte horšie.
Sviatky budú aj bez nalestenych lustrov a miliónov druhov koláčikov. Vo štvrtok urobím ikebanu, vytiahnem obrusy a pár dekorácií. Dovtedy musím zvládnuť hlavnú uzávierku v robote ktorej termín je sice na papieri ale už prišiel mail, že čím skôr... no a nezblazni sa z toho🙄🤐.
A samozrejme sa moja frustrácia prejavuje aj v rodine🙁.
@tykat na sneh pôjdeme po Silvestri a neviem prečo by mal syn zostať sám doma?Veď je to rodinná dovolenka všetci kamaráti su preč a má presedieť 3 t prázdnin doma?A chcem, aby sme si oddýchli spolu, lyžovali.
Nechce sa mi označovať každého dievčata je negruntujem okná nemám ich umyté od leta, ani neutieram prach v každom kúte.Prezliekali sme prepotené prádlo po chorobe, utrela som po 2 t prach v izbách, umyla kúpeľne niečo spravil syn,.Sme 3 a nebolo to upratovanie na 5 hodin.Pre zásielky som bola ja, lebo som to mala v meste na 3 miestach niečo zaplatené, ďalšie platiť, prístupové heslá všetko v mobile boli to moje objednávky ja som si ich chcela vybrat.Plus som bola kúpiť mäso na dnešný obed, aby som navarila na 2 dni nech mam zajtra pokoj, keďze ideme k mame a nebudeme obedovať u nej.
Stromček chcem robiť cez víkend cez týždeň po práci nemám chuť a chceme ísť vo štvrtok, piatok na vianočné trhy, keďže sme ich pre chorobu nestihli skôr a pracujem asi do štvrtku.
Nevypekame 10 druhov, ale 3 a nie veľa a nie objednávať nebudem nikdy nám nechutili.To pečenie je najmenšia starosť.Tak sa mi to nakopilo, ak by som neprelezala v posteli mala by som dávno darčeky vybavené.
Ja rozumiem, že väčšina z Vás čo reagujete ste ešte na RD tak to je snad neporovnateľne s niekým, kto ide ráno do práce a nemôže si napiecť a nakúpiť darčeky v rámci prechádzky s kocikom.No tak som nasratá a doľahlo to na mňa.Videla som sa na Vianočných trhoch a u nás je taká zima, že som po chorobe nechcela ísť s tými dutinami do mínusových teplôt.
@elizabet173 máš pravdu tento rok som zvolila zlý management.
Beriem si niečo z každého príspevku aj z tých ustipacnych🙂
A stále som sa nedozvedela, z čoho sú tie hádky 😂
@veronikaszabova tak mi mal muž pomôcť, keď nebol po vecierku.Mohol cez týždeň, ale to cusal ako voš pod chrastou a pozeral po robote každý den hokej a užíval si, že som chorá a nič po ňom nechcem🙂).Kolegova žena svojho muža ani nepustila, že sú chorí ma byť doma z tohto pohľadu nech je rád, že vôbec spal do 9 a syn vyvencil o 07 psa.Tiez sa mohol postarať o darčeky, či dnes variť s radosťou by som mu to prenechala.
@ahhola moja mama nie je starý človek.A, keby aj bola starý človek nemusí dostať darček?
U nás pohoda. Ja som dnes piekla so synom druhu rundu koláčov (prvú sme dali aj s jeho kamošom), dcéra bola nakupovať s kamoškou darčeky a chlap poletoval kdesi v certoch (asi tiež zháňať ešte zvyšky darcekov), stromček stojí na terase ešte v sieti, v obývačke to vyzerá ako čerstvo o po vojne, a co? Koláče sú upečené, darčeky doma, deti spokojne, s chlapom si davane víno pri vianočnej kolede, okná som dala umyť začiatkom mesiaca a bordel stihneme do Vianoc upratať. Možno.
@elizabet173 mam chore deti od oktobra skoro stale tak co budeme tu zit v neporiadku? Inokedy nemam cas. covid a medzi tym ine smakociny zo skolky. Vcera bolo chore iba jedno dieta, a teraz maju teplotu obaja... Ano mozno blbost, ale uz som to chcela mat davno z krku a nemam na to nikdy cas. Asi som potrebovala vyriesit nieco, kde bude vidno aj vysledok. Poslednu dobu cokolvek vybavujem, kupujem je to na prd, trva to,reklamovat to treba.. som z toho znechutena.