icon

Preháňam?

3. jan 2022

Zdravím vás s priateľom sme spolu cez 5 rokov. Pred rokom sme si kúpili dom a mame 2 deti. Viem, že zásnuby hneď neznamenajú svadbu, ale myslím si ze je to posun vpred. Chcem sa zasnubit. Moje bezdrtne kamarátky,spolužiačky bývalé sa zasnubujú, niektoré sa už stihli vydať. A to len 1 z nich má deti. Hnevá ma to. Chceme spolu byť, ale on sa na tento krok stále necíti. Mrzí ma to. Bojím sa, že to nechce spraviť pretože v skutočnosti somnou ostať nechce... ja neviem... netlačím ho, ale par krát tu tá debata bola. Buď to dal pod koberec alebo povedal ze sa necíti. Chcem aby sme boli ako skutočná rodina, s jedným priezviskom. Len týmto tempom sa bojím ze to nebude
Deti majú priezvisko moje. Dohoda bola že kým sa začnú učiť mena už budeme svoji...akosi to potom padlo, a už sa necíti ani na zasnuby...čo robiť? Trápim sa zbytočne?

Strana
z7
autor
6. jan 2022

@iv007 respektíve na matrike povedali ze im sa už automaticky zmenia priezviska keď uzavrieme manželstvo. Čiže bude treba to nahlásiť na zdrav. Poisťovňa a neviem kde všade.

klariska1
6. jan 2022

Toto je typ chlapa, ktorý sa nikdy neožení. On nemá blok zo svadby ani zo žiadneho "papiera", ale z toho, že v prípade rozvodu (z jeho alebo jej strany) by sa delil majetok. Autorka nemá žiadny podiel v jeho dome, poistka na mamu..... Tu je jasné, že vzťahom neverí a preto si svoj majetok chráni - a práve tak, že si ju nevezme, aby v prípade rozvodu o nič neprišiel. Aké jednoduché..... On má všetko - partnerku, deti, majetok....A už chápem, prečo Ti povedal, že sa bojí, že by si sa s ním rozviedla a preto si Ť nechce zobrať.... On sa nebojí toho, že by za Tebou plakal do vankúša, ale že by Ti musel dať polovicu svojho majetku. A presne toto je ten dôvod, prečo si Ťa nechce vziať a zrejme ani nikdy nevezme, na to môžeš vziať jed. On Ťa môže mať rád, ale o svoj majetok sa deliť nebude, to je presne ten typ chlapa. Jemu to tak vyhovuje - ak budete spolu do staroby, tak dom možno napíše deťom, a ak spolu nezostanete, tak skrátka odídeš bez ničoho a majetok mu zostane. Nechcela som Ťa rozosmutnieť, určite Ťa má rád, ale on má všetko aj bez "papiera", nepotrebuje ísť do rizika.

andreatytler
7. jan 2022

Myslim ze toho chrobaka si uz v hlave mala. Preto si napisala tuto temu. Ak by si nic nepisala, tie chrobaky by sa aj tak vyrojili. Aspon u mna to tak bolo. Zacalo to malou tuzbou mat svadbu a po par rokoch som si uvedomila ze mi to nesmierne vadi a ze je blbost sa snazit to potlacit a utesovat sa slovami ze ved sa lubime aj bez svadby.
Ty si trochu v osemetnej situacii koli tomu domu a detom. Nemas vobec ziadne paky. Neviem ako by som to riesila na tvojom mieste.☹

misuliacik81
7. jan 2022

Ja som že mojím 16 rokov, máme spolu 3 dcéry + jednu z predošlého vzťahu. Svadbu sme nikdy neriešili bolo nám spolu dobre aj bez papiera aj keď okolie malo poznámky.Prešli sme si všetkým možným, ale rodina bola u nás vždy na konci mieste. Minulý rok septembri mal muž 40-tku zorganizoval oslavu a potom ako mu všetci zagratulovali si zavolal deti, mňa a svoju mamu. Tej poďakoval za výchovu a pomoc kedy sme potrebovali a mne a deťom povedal že teraz nastáva svadba.V tom z poza rohu naklusali že obecného úradu a bola svadba moja vlastná o ktorej som ani sama nevedela že bude 😁😁😁. Vybavil všetky papiere sám bez toho aby som niečo tušila. Nikto nevedel ani jeho mama ani brat,len svedkovia a dvaja kamaráti.Bolo to krásne iné takú nemá každý a malé som na svadbe aj vnúčika už. Takže nikde neni napísané že sa nemôžete zobrať bárs aj po 10 rokoch 😉

ibrunova
7. jan 2022

@misuliacik81 To je krásne ❤

janickacrazy
7. jan 2022

@misuliacik81 super, ale to je ozaj skôr výnimka ako pravidlo 😉

misuliacik81
7. jan 2022

Malo tam byť rodina na prvom mieste 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

mandarinka555
Autor odpoveď zmazal
lucpro1
13. jan 2022

@elizabet173 neviem, ozaj netusim ako realne je to, vychadzam len z toho, co mi hovorila, aku ma ta kamoska skusenost. 🙂

Strana
z7