icon

Prehliadnuté narodeniny vnuka spôsobili rodinný konflikt?

9. jún 2024

Pred pár dňami mal syn narodeniny. Čakala som na telefonát alebo sms od svokrovcov s prianím, no nedočkala som sa. Večer, keď prišiel muž z práce som sa ho pýtala, či jemu volali alebo aspoň písali sms, no vraj nie. Neudržala som sa a sarkasticky som mu povedala, že to je teda od nich veľmi pekné. Začal si ich brániť že určite boli celý deň v záhrade a mali veľa roboty okolo domu. Pohádali sme sa, a od vtedy máme tichú domácnosť. Myslíte, že som to prehnala s tou poznámkou? No veľmi ma mrzelo že zabudli na narodeniny jediného vnuka.

peter0123
9. jún 2024

Aké staré máš dieťa? Dotklo sa ho to, či len seba to serie? Keby som bola vybehla na muža a mala tichú domácnosť zakaždým keď moji svokrovci zabudli na narodeniny našich detí, tak snáď už ani nie sme spolu. Máme dve deti 17 a 15r , svokrovci boli stále dostatočne dopredu pozvaní. Tak pri dvoch deťoch ti na jednej ruke viem spočítať koľko krát došli či telefonicky gratulovali a počet darčekov k narodeninám čo dostali sa rovná nule. Tak aby som nikomu neukrivdila za tú dobu dostali jeden jediný krát darček na Vianoce.

januska12323
9. jún 2024

Niekoľko dní máte tichú domácnosť len kvôli zlej komunikácii? Namiesto čakania si ich mala pozvať na oslavu a nie sa vadiť s mužom.

medda_beda
9. jún 2024

Hádať sa s manželom kvôli sprostosti.
Teraz má tvoj syn krajšie narodeniny keď ste pohádaní?
Ja vždy zabúdam.Proste v ten deň si neuvedomím aký je dátum a neraz zabudnem aj na svoje

lily246
10. jún 2024

Veľmi zvláštny zvyk sa rozmohol na MK, nonstop obhajovať starých rodičov, čo kašlú na vnúčatá. Či už nemajú záujem vôbec, ani nevedia ako sa volajú, nechcú sa stretávať, nedajbože povenovať sa alebo kúpiť deťom niečo pre radosť, tak podľa väčšiny žien na MK je to úplne v poriadku, obľúbená veta "svoje si už odchovali a chcú pokoj" a divná je matka, ktorej sa to nepáči. 🤦‍♀️ Choré, chladné vzťahy bez záujmu o najbližších. Celá generácia detí prichádza o špecifický typ vzťahu, ktorý rodičia nenahradia.
Nie, nie je v poriadku srať na vnukove/vnučkyne narodeniny. Áno, ako tu čítam, je veľa takých starých rodičov a keďže manželia sa majú baviť otvorene, je normálne, že si mu povedala svoj názor na nich. Samozrejme by som to neriešila pred deťmi, ale šplechla by som to do očí aj starým rodičom.

vler
10. jún 2024

@lily246 nesuhlasim. Autorka nenapisala ze opakovane zabudaju alebo sa nezaujimaju. Len ze zabudli na tieto narodeniny. Nazvat to "sranim na narodeniny" je trocha prilis

lily246
10. jún 2024

@vler podľa mňa to nie je príliš a v príspevku som objasnila obšírnejšie môj postoj k téme.

blackcat8885
10. jún 2024

Sú aj horšie veci určite to nie je dôvod na hádku. Neverím že zámerne to urobili, stalo sa určite ich to mrzí

tetapetra
10. jún 2024

Môj muž si pamätá asi len svoje narodeniny.🤷🏻‍♀️ Moje už ma asi zaznačené, pretože pred pár rokmi mu volal môj otec. A kedy má náš syn,tak to netuší....asi v máji
..

ktochytavzite
10. jún 2024

a co tak prehanas tie narodeniny synove??Tak zabudli a stalo sa nieco?Doma ste si oslavili,syn dostal darcek a vsetci spokojni.

koniarova
10. jún 2024

@lily246 tak s týmto čo si napísala k autorkynmu príspevku absolútne nesúhlasím. Kde ona píše, že na vnuka serú? Že zabúdajú pravidelne? To len ty máš zjavne problém so starými rodičmi,preto tak zovšeobecňuješ.

evcagabi
10. jún 2024

@lily246 lenze kedysi stari rodicia boli na dôchode pomaly po 50, mali cas sa venovat vnucatam. Teraz pracuju dobre nie ze po 65. Doba sa zmenila a aj naroky na dochodcu.

macekovam
10. jún 2024

A aké máte veľké dieťa?

adrianap83
10. jún 2024

Len vy asi celkovo veľa spolu nekomunikujete, či? Lebo u nás sa oslava, darčeky rieši mesiac dopredu a teda, aj keby bývajú ďaleko a neprišli by, určite by nezabudli zavolať cez kameru, poslať darček a my by sme im fotky poslali.
Neobhajujem ich, len možno skúste viac spolu komunikovať, aj Ty aj muž a takéto veci sa nebudú diať.

matullienka
10. jún 2024

Bože urobiť z takej veci drámu a tichú domácnosť je naozaj na zamyslenie. Predpokladám, že oslava nebola keďže ani muž nebol doma. Tak zrejme majú v pláne prísť až na oslavu ak ich pozvete. Či to sa musí gratulovať iba v ten deň?

vilma7
10. jún 2024

Nie každý má dátumy v hlave, môj manžel ani melie, kedy majú jeho rodičia narodeniny. A keď som mu to pripomenula ja, tak išiel najskôr overovateľov brata.
Ak.su na dôchodku, každý deň je pre nich rovnaký, mne stačí pár dní voľno a už strácam pojem o dátume. Vtedy žiaden kalendár nesledujem, užívam si voľno.
Takže to neprežívaj tak hrozne. Véd sa nič katastrofálne nestalo.

jesenzima
10. jún 2024

🙄🙄🙄 prehnala si to .. určite nenastane koniec sveta a viac to prežívala ty, ako tvoje dieťa...

1ryba
Odpoveď bola odstránená
korylan
10. jún 2024

Ničiť si vztah kvôli iným ľuďom? Ani nám nikto negratuluje okrem mojej mamy.

ivanakal
10. jún 2024

Moji svokrovci tiez synom neblahozelaju v den narodenin, ale az osobne na oslave.. Pozvala si ich na kavicku, kolacik?

tatianamaria
10. jún 2024

Moji rodičia a aj manželovi rodičia bežne zabúdajú na narodeniny mojich detí. Ja to vôbec neriešim a ani od nich nič nečakám.

irusa
10. jún 2024

áno prehnala... ved svet sa netočí okolo tvojho syna..bežne ani ja netuším aký je dátum ....

sidicek
10. jún 2024

A ty si ich nepozvala na oslavu?To by snáď nezabudli.Mne zabudnú často vlastní rodicia ci surodenci zablahoželať, ale aby som z toho robila drámu? Preboha ,ved aj ja niekedy zabudnem ,je to ľudské, hlavne v dnešnom kolotoči povinností.

beronsche
10. jún 2024

@belaanabela to je fakt hlúpa rada, že "zabudni ty, daj pocítiť..."
Tak hádam dospelému človeku je jasné, že kľúčom je komunikácia a že zduvat sa ako malé dieťa a "oplácať rovnakou kartou" k ničomu nevedie..

@lily246 to, že zabudli, ešte nemusí nutne znamenať, že na vnúča kašľu.. to nevieme, či je to tak, na to dala autorka primálo informácií.

sense
10. jún 2024

Podľa mňa si to prehnala.... Mňa by mrzelo keby zabudnete vy ako rodicia.... Koľko má dieťa rokov, koľko majú starí rodicia rokov. Ako mate zvyklosti ohľadom narodenín ty a tvoja rodina ako mužov a rodina? Ak máte korektne vzťahy určite by som nerobila cirkus kvôli jednému datumu

simca06022011
10. jún 2024

stava sa:D a myslim, ze je to bezne, u nas sa nie raz stalo... ci meniny, ci narodeniny. Ako je dcera vacsia , ma svoj mobil a tak, nestava sa. Ak chces nejake veci okolo narodenin riesit, zorganizuj gratulovacku = osobne a pride kto bude moc a teda ani nik nezabudne.. preco maju tebe alebo muzovi gratulovat k narodkam syna?

sasa1310
10. jún 2024

Najbližšie narodeniny sa snáď tvoj muž už poučí a pri otázke či mu volali jeho rodičia kvôli narodeninám vášho syna, pohotovo odpovie, že volali. Aspoň bude mať svätý pokoj.
Toto sú také situácie a tvoje reakcie, že časom ti radšej bude klamať

lily246
10. jún 2024

@koniarova ja som mala skvelých starých rodičov, aj moje deti majú, ale čo to má spoločné s tým ako to mám ja? 😊

rorino
10. jún 2024

alebo od okolností,celkového vzájomného vzťahu či bol dôvod na hnev,alebo nie .

belaanabela
10. jún 2024

@beronsche tak to vieš na "hlúpych" ľudí - hlúpe rady 🫠 nerob druhým To čo nechceš aby robili tebe ; také jednoduché LoL🤟

beronsche
10. jún 2024

@belaanabela hlavne, že autorke radis urobiť presne to, čo jej vadí a čo nechce, aby sa dialo.
To mi nevychádza.... 🤪