icon

Prehnaná reakcia maminy

9. máj 2023

Ahojte, chcem sa iba vyrozpravat, poradit….
Doniesla som dnes k mamine nejake potraviny, ona ich spracovala a spravila polievku. Ja som ponahlala poobede pre maleho do skolky tak som si nevzala uz zabalenu so sebou. Trvala na tom aby sme prisli po skolke sa najest tej polievky. Hovorim ze neprideme, maly chcel ist aj tak na opacny smer, ale hovorim ze muz sa zastavi ked pojde cestou z roboty. Muz prisiel domov, ale zabudol na to.
Pisem jej, ze sa stavim zajtra, nech sa nehneva. Muz pada na hubu tak som to uz nechcela silit. Zaroven my sme boli najedeni z nasho jedla co mame doma.
Prisla mi odpoved, ze je ako krava co si nachysta jedlo ktore si moze aj zozrat. Odpisala som jej ze co to ma znamenat, ze ja komunikujem slusne, nech to prosim da do chladnicky. Odpisala ze ona robi zo seba stale gasparka.
Odpisala som slusne nech sa zamysli nad svojou rekaciou a zazelala pekny vecer.
Je to totalna hlupost ale ja som z toho rozcarovana ze co to do nej voslo….
Aky mate nazor vy?
Dakujem

autor
9. máj 2023

@dzulli1980 preco myslis ze nevazim? Ja sa s nou v porovnani so segrou stretavam pomerne casto. Ano byvame v tom istom meste ale stretavame sa pravidelne

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
lija22
9. máj 2023

reagovala prehnane, bez debaty. Ale pocuj, keby som bola nasrata na jej mieste a ty mi zazelas PEKNY VECER by som ti strelila aaaa 😃 prepac to by ma este viac vytocilo. ze pekny vecer to si strc 😃

0silvia0
9. máj 2023

Urcite by som nedovolila, aby mi mama organizovala den cez debilnu brokolicovu polievku a este si na mne vylievala svoju frustraciu takymto vulgarnym sposobom. Toto stopni. To, ze je to tvoja mama neznamena, ze mas byt jej hromozvodom.

elia9
9. máj 2023

No mamina prestrelila riadne..nechaj ju vychladnúť a neskôr sa s ňou o Tom porozprávaj, že takto sa k tebe pri všetkej úcte správať nemôže..si dospelá a máš aj svoju rodinku, svoj vlastný život a taký cirkus kvôli jednej polievke..veď nechystala švédske stoly..aj mňa by jej reakcia nemilo prekvapila..

panelacikova
9. máj 2023

reakcia prehnaná. ja na jej mieste by som bola rada, že to "odoberieš" zajtra, nech sa to nepokazí, lebo sama to asi neskonzumuje. ak to bolo ojedinelé, ok. ak je to pravidelné, zvážila by som, či sa s varením na ňu nabudúce obrátim...

panelacikova
9. máj 2023

@reanda ja by som to varila asi 3 hodiny 😀 ja som hrozná kuchárka 😀

autorka - chápem, že ťa to rozčuľuje, hoci.... čo ja by som za to dala, keby mi mama bola ochotná variť a môžem sa ísť k nej aj denne najesť... za to by som poumývala všetok riad z varenia a jedenia a ešte by som jej aj raz do týždňa povysávala celý byt 😀 ja nenávidím varenie.
ale rozumiem. ak ty to máš inak a ťa to rozčuľuje. asi len vhodná komunikácia a nejaké pravidlá...

panelacikova
9. máj 2023

@bublinka1426 tá mama by musela mať tak 15, aby lietali "kravy".... ja som teda dosť cholerická povaha, ale takéto niečo by som z úst vlastnej dcére nikdy nevyslovila.

maxalla
9. máj 2023

Rozhodne nevhodne reagovala, ozaj ako nejaky pubertiak, hoci tiez si myslim, ze sa to v nej zrejme kopilo. Ktovie, ako by celu tu situaciu vylicila ona.

h2
9. máj 2023

Toľko cirkusu pre trochu polievky! Mama určite reagovala prehnane, ale v podstate zo seba gašparka robí: nachystá pre teba polievku - ty si ju nevezmeš, chce, aby si sa po ňu zastavila cestou zo škôlky - nezastavíš sa, povieš, že sa zastaví muž, ona ho teda čaká - nikto nepríde. Keď si tú polievku nechcela, mala si jej to povedať. Ona čaká celý deň a vlastne sa nedočkala.

kukulienka999
9. máj 2023

Ona podľa mna chcela vidieť vnúčika, aby sa prišiel proste k babke napapať. Ja ju z nejakého dovodu chápem

dominikak4
9. máj 2023

Tak je osamelá chudátko na dôchodku, pozvala Vás na obed a nakoniec si ho zjedla sama. Určite sa tešila, že strávite spolu čas. Chcela pre Vás uvariť. Ja by som ju nekarhala za reakcie, ani od nej nevyžadovala slušné správanie, ale prišla by som na druhý deň, zjedla polievku, ospravedlnila sa a navrhla jej, či nechce ísť niekedy von sa niekam prejsť, pozvala ju k nám atď... Proste by som jej venovala čas. Ja som človek čo vždy hľadá chybu najskôr v sebe, mne by mamy bolo určite ľúto.

tykat
9. máj 2023

Ja nechapem preco cakala ze prides s malym? Ved pises ze si ju zabudla uz zabalenu, tak snad si nechcela nosit polievku hore dolu? Ci ako?

78787878
10. máj 2023

Mamina citovo vydiera, reagovala prehnane. Ona sa musi naucit trochu respektovat, ze mate aj ine povinnosti a priority. Ty by si mala byt voci nej asertivnejsia, nabuduce jej na vsetko neodkyvni a radsej odmietni.

andreatytler
10. máj 2023

Tvoja mama ma hrozny slovnik. Moja mama bola vybusna, ale taketo nechutne slova nikdy nepouzila. Ty si uz na to asi naucena.

Aky je v tom rozdiel ci si tu polievku zoberies dnes, alebo zajtra. Mama ti musi organizovat najmensi detail zivota a nechutne vypeni ked nie je po nej.
Bola to zhoda nahod ze ta polievka ostala u nej. Nic nebolo robene naschval a vsetko bolo odkomunikovane. Nerurobila si vobec nic zle. Takuto reakciu si teda vobec nezasluzis.
Predpokladam ze byvate od seba na skok kedze chcela aby si dolsa so synom. Preco nemohla ona skocit k vam a doniest tu polievku ked to bolo pre nu tak bytostne dolezite aby sa ta polievka k tebe dostala?
Ja by som tam zajtra vobec nesla a nic by som jej ani neodpisala.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
u2jana
10. máj 2023

Toľko humbunku pre polievku 🤦🏻‍♀️ ale tiež to poznám. Ja vždy keď začnú podobne vydieračky a búrky v šerbli, povedať: “ že aj horšie veci sa dejú”. Fakt si treba niekedy uvedomiť, ako nám je dobre, keď náš najväčší problém je napr. u vás polievka.

kvetinka75
10. máj 2023

úplne zbytočná ,,hádka,, pre nič ale myslím si, že ju naštvalo to tvoje naťahovanie. Najskôr ju tam ty necháš už zabalenú, ok, potom že prídeš aj so synom, neprídeš, potom že sa zastaví muž, nezastaví sa. Čaká a nedočká sa. Polievka sa dá zjesť aj na druhý deň ale mňa tiež vedia vytočiť takéto dohadovačky. Keď dcéra povie o 10 hod. Potom ešte nie neskôr, potom o piatej, a potom z toho nič nie je.

simca06022011
10. máj 2023

Nerieš, nudí sa a vyčkáva. Normálne jej povedz ze bohužiaľ nedalo sa, ved mate aj iné veci ako chodiť kade tade ... véd hodím do chladničky led príde niekto tak príde, keď nepríde nepríde. Vybavené.

kvetinka75
10. máj 2023

@simca06022011 na jednej strane áno, ale potom nemala mamu naťahovať, že príde neskôr, alebo že príde muž. Mala povedať hneď že príde na druhý deň alebo vôbec.

u2jana
10. máj 2023

akože dám polievku do chladničky a žijem si svoj život. Predpokladám, že nezrušila nejaký svoj program kvôli polievke. 🤦🏻‍♀️
Nie je osamelá, má manžela, dcéra tam bola, a že sa tam už poobede nezastavili, nevyšlo im to, smola, ale to nie je koniec sveta…

simca06022011
10. máj 2023

@kvetinka75 nevedela kedy príde, ake naťahovanie? Ved povedala ze po škôlke nepríde, príde muž.

kvetinka75
10. máj 2023

@simca06022011 sorry, to som zle prečítala. TAk ju asi vytočilo to, že neprišiel jej muž. Podľa mňa tam bude toho viac a sa to nakopilo. Každý má tú svoju stranu pravdy

simca06022011
10. máj 2023

@kvetinka75 pravda je tska, že je to zbytočná hádka. Proste pani sa nudí, tak si vydobija takéto návštevy a keď sa nedá, je zlé. Ja osobne by som viac s mamou nevarila a neriešila " prídeme zobrat" 🙂 nervy nepotrebujem

mk1111111111
10. máj 2023

Tak ja mamu chapem, tiez by sa Ti nepacilo, keby Ti nieco slubila a potom nedodrzala. Sluby sa maju plnit a az potom, nie su ludia sklamani.

0silvia0
10. máj 2023

@simca06022011 presne, razne by som stopla varenie a nosenie jedla. Keby islo o 5 chodovy nedelny obed, nepoviem. Ale blba 10minutova brokolicova polievka.

svetlonos
10. máj 2023

@kittykat22
presne tak. To su ludia bez priazelov, pretoze svojou drzostou, netaktnostou a "vzdypravdou" vsetkych od seba odohnaju. Toto normalni ludia netoleruju. A zamaskuju abstinenciu priatelov starostlivostou o rodinu, teda nemaju udajne na priatelstva cas! A potom len terorizuju rodinu, pretoze piesen od Elanu- neviem byt sam, je ichvzivotne kredo.
Nevedia sa priste chovat, i ked na prvy pohlad vystupuju inteligentne. No Boze uchovaj ak nieco/ niekto je ine ako podla ich nazoru. Ojoj.

majlo1234
10. máj 2023

@svetlonos alebo pani obetovala cely svoj zivot rodine, a ked deti vyleteli z hniezda, nevie, co so zivotom. Aj takych je vela zien

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
samimami777
10. máj 2023

Úprimne chápem vás obe. Na jednu stranu teba , že skutočne reagovala prehnane ale ak píšeš že má takú povahu hold takým ľuďom sa ťažko drží na uzde. Môj otec je rovnaký, úžasný, inteligentný človek čo by každému dal posledné , najlepší dedko akého deti môžu mať a pre mňa otec ale tiež má výbušnú povahu ale teda jeho to vždy aj neskutočne mrzí a trápi sa keď občas "vybuchne".
A zasa na druhej strane rozumím mamine. Môj chlap robí v zahraničí a v deň kedy príde vie, že sa vždy na neho tešíme , nachystám 3-4 hodinový obed/večeru vecí ktoré miluje a mám chuť to šmariť oknom keď mi zadelí občas že on sa najedol v mekáči vo Viedni alebo sa u niekoho zastavil a tam jedol keď dobre vie dni dopredu že sa piplem s jedlom špeciálne pre neho. (Deti málokedy jeho jedlo chcú, varím im osobitne zasa ich obľúbené ). Áno, môže to zjesť zajtra ale keď kvôli niekomu sa snažíš, minieš na to peniaze a obetuješ čas, ešte to chystáš tak aby to mal čerstvé a teplé keď príde tak ta mrzí keď to potom príde na zmar a môžeš si to aj sama schovať. Hlavne keď väčšina vecí chutí najlepšie čerstvé. Skrátka to naozaj naštve. Svokra detto keď muž jej chodil domov zo stavby najedený blbosťami tá po ňom aj tanier od zlosti hodila a celé jedlo doslova do koša šmarila ale to je už teda extrém 😅 skúste sa pochopiť navzájom. Povedz mamine že ta mrzí jej reakcia a že dúfaš že si sama uvedomila ako infantilné a zraňujúce jej slová boli pre teba ale chápeš , že bola smutná keď ste si nenašli čas zjesť jedlo ktoré pre vás pripravila s láskou.