Prejavujú vám manželia vďaku za bežné veci?
Žienky,
prejavujú Vám manželia vďaku za bežné veci ktoré doma robíte na materskej?
Ja chodím s malou (2roky) doobeda von na 2hodinky,poobede na 2hodinky, snažím sa aby sme mali vždy čisto, každý deň varím čerstvy obed, 2-3krat týždenne pečiem, teraz vybavujem všetko ohľadom Vianoc, takže darčeky pre celú rodinu, výzdobu a ďalších x veci. Véď to každá z Nás pozná🤷♀️
Nepotrebujem aby ma denne chválil, ale keby aspoň raz za čas, tak mam z toho všetkého väčšiu radosť.
@amelie2017 Vieš len ľudia majú taký ten povrchný pohľad na veci aj tej vďake.
Napríklad moja mama sa k tej svojej chová hrozne a navštevuje ju len veľmi zriedkavo. Ja ako vnučka som na toto naštvaná, pretože babka toho pre nás robila tak veľa a dala nám také spomienky, že ja tam chodím pravidelne a to ďakujem je pre mňa že jej nakúpim, že si dáme spolu čaj/kávu, že ma objíma. Viem, že tu dlho nebude a tak jej za to všetko čo nám dávala chcem proste takto ďakovať.
@ella_price ano, je jasne, ze ciny su dolezitejsie ako slova, darmo muz povie 10krat milujem ta a aj tak podvadza, darmo povie dakujem, ze si uvarila a nasledne sprdne, ze malo slane. Ale slova vedia tiez velmi potesit. Uz autorka musi vediet, ci jej je muz za to ozaj vdacny, alebo to berie ako samozrejmost. Lebo ako som pisala, u nas si dakujeme casto za bezne veci, ale za nieķtore tiez nie. To proste vyplynie zo situacie. Ja napr. beriem ako samozrejmost, ze muz chodi kazdy tyzden robit velky nakup. Tento rok som v skolke spoznala novu mamicku- 3 deti- 4, 1 a pol a novorodenec. Minule nechala najstarsiu v skolke, stredne v kociku a novorodenec v satke. A ze dnes nejde so mnou, lebo musi ist urobit nakup. Sama, s 2 babatkami a potom sa s tym trepat cez cele mesto. A robi to kazdy tyzden. Tak som celou cestou rozmyslala, aka som stastna, ze toto nemusim absolvovat a ze to robi muz. Veru, ked som za nim prisla, objala som ho a povedala mu, ze som za neho taka vdacna.
@amelie2017 Ľudia tak teraz žiaľ žijú, že neustále potrebujú počuť vďaku a obdiv a chcú sa cítiť výnimočne, ale naozaj je to o nastavení toho vzťahu. Snáď autorka má takého manžela, ktorý jej ďakuje aj inak ako len tým, že jej neustále bude hovoriť ďakujem za každú prkotinu 🙏🏻
Tak u nas ano, na to, ze je to typicky introvert a ziadny romantik, tak ma skoro vzdy pochvali za obed, robi z domu, takze varim vzdy pre celu rodinu a prikmy pre babatko tiez. Aj syn sa teraz stravuje doma, chcem minimalizovat riziko nakazy v jedalni. Takze za obed ma pochvali, za veceru, tak medzi recou a da pusu. Normalne takto. A ja mu zas podakujem, ze mi pomoze umyt okna, som nizka a byvame na 6 poschodi, ked som bola tehotna, tak to bolo samozrejme a urobil to aj tento rok. Pre mna je to dokonca viac sexi ako cokolvek ine.
To su take bezne denne samozrejmosti, za ktore sa mozno niekde nedakuje, ale nic netreba brat v zivote ako samozrejmost, vsetko sa moze lahko zvrtnut.
Treba si precitat knihu 5 jazykov lasky, a tam pochopis, ze kazdy svoju lasku vyjadruje inac a inak ocakava, ze mu bude prejavena. Ked objavis jazyk lasky Tvojho muza, tak budes vediet, ako chape lasku on a ako Ty a treba sa snazit v tom jeho jazyku hovorit a potom on pochopi a dockas sa aj toho, co potrebujes Ty. Pokial nie je sebec a ignorant. Drzim palce.
Áno ďakujeme si navzájom aj za maličkosti. Je to slušnosť a vzájomná úcta. Nechápem, prečo sa tu do teba niektoré tak pustili. Ďalšia vec je, že tvojom jazykom lásky su asi slova ujistenia, preto ti takéto prejavy chýbajú.
@ptmt1011 To sú presne tie vrelé vzťahy, kde si dvaja rozumejú aj bez slov 🙂
Chápem, že tu väčšina žien (vidíme to na témach, aké tu zakladajú) su zvyknuté driet od nevidím do nevidím a zväčša si sami seba nevážia. Potom tu riešia ako su nepochopene, opustené, zničené a nemajú čas na seba. Čiže tieto reakcie tu chápem.
Ale my to tak nemáme doma. Ďakujeme si s manželom navzájom za mnoho vecí, chválime sa a podporujeme. Ja mu dám jasne na javo, že som hrdá na jeho manuálne zručnosti a on mi zakaždým pochváli napríklad obed. Pozitivitu a motiváciu vnasame do vzťahu na dennej báze. Vážime si všetko, čo pre seba navzájom robíme. Zvládnem s prehladom aj domácnosť, prácu aj starostlivosť o deti ale moja predstava o živote je iná. Otrocit a padať na hubu nemienim. Radšej si život užívam. Ak by si muž moju snahu nevážil, určite by som zo starostlivosti o neho ubrala. Napríklad prestala variť.
@maximilie tak ja mam 4 deti, ale asi najviac som sa stazovala, ked som mala jedno- prve 🙂 Teraz sa len smejem, ze ako mi bolo dobre a ani som nevedela :D Teraz sa ozaj nezastavim. A tiez peciem 2-3 krat tyzdenne, lebo proste 4 deti to zjedia…. Ale aj to najmensie 10 mesacne si dam do nosica a dievcatam dam varesky… jednoducho vsetko robia so mnou. Tiez nemam take deti, ze im dam hracku a hraju sa same polhodinu. Pri vsetkom mi asistuju. Takze nemame cas niekedy zahrat sa s pexesom, ale vylozia so mnou pracku alebo spolu triedime ponozky a pod. Fuuurt za ritou
My si s muzom dakujeme za vsetko. Ale to som ho ja tak naucila lebo ja som dakovala za vsetko. On nebol z rodiny nauceny ani prejavit city, nie este dakovat za bezne veci.
Mne muz dakuje velmi vela… Donesie kvety s tym, ze mi dakuje, ze sa o nas staram… Zas ja dakujem velmi malo 😅
Mne manžel ďakuje, takisto aj ja jemu vyjadrujem vďaku za to , čo pre nás robí .
@gabriela_obzerova práve preto, že máš 4. Ja co viem, čo som počula, tak keď máš viac detí, tak tie staršie tie menšie už postrazia, zabavia. Zahrajú sa spolu.
@maximilie najtazsie to bolo ale s jednym. Vsetko nove. Teraz je tazka logistika. Aby malo kazde dieta aspon jeden kruzok atd. A ked pojdu do skoly, tak neviem 🤣🤣
Síce ešte nie manželia ale áno ďakujeme si. Ja mu poďakujem keď niečo spraví okolo domu/ v domácnosti alebo napriek v zime ide auto skôr naštartovať aby som mala teplo, keď mám na aute sneh tak mi ho sprace z auta. On mi zas ďakuje keď navarim, keď pôjdem namiesto jeho na poštu alebo keď mu len kávu spravím. Myslím že je to úplne základná vec poďakovať jeden druhemu. A tie komenty typu že si za nič nedakuju mi príde trochu divné.. no ale každý žije podľa seba
@alexandra2468 presne tak
my si dakujeme navzajom , nevidim na tom nic divne, ved ked pridem vecer z prace a vidim, ze priatel vyniesol smeti, umyl riady ,tak som vdacna a dam mu to najavo, normalka