Prejavujú vám manželia vďaku za bežné veci?
Žienky,
prejavujú Vám manželia vďaku za bežné veci ktoré doma robíte na materskej?
Ja chodím s malou (2roky) doobeda von na 2hodinky,poobede na 2hodinky, snažím sa aby sme mali vždy čisto, každý deň varím čerstvy obed, 2-3krat týždenne pečiem, teraz vybavujem všetko ohľadom Vianoc, takže darčeky pre celú rodinu, výzdobu a ďalších x veci. Véď to každá z Nás pozná🤷♀️
Nepotrebujem aby ma denne chválil, ale keby aspoň raz za čas, tak mam z toho všetkého väčšiu radosť.
Tak my sme spolu 28r a bezne si podakujeme aj za obycajne veci ...nie nejako formalne ale trebars "jaaaj super ze si nalozil umyvacku, mne sa nejako nechcelo"...alebo "...mnam, vyborne si navarila, ani sa mi nesnivalo ze bude taka fajna vecera..." vacsinou mame na veceru co si kto urobi/najde 🙂. Alebo aj deckam "ktora dobra vila povesala pradlo? Dakujeme ti..." ked idem do pracky a pradlo uz visi. Je to u nas skor sucast takej beznej domacej komunikacie. Davame si najavo ze vnimame co ten druhy robi. Aj ked boli deti malicke tak muz casto hovoril ze mi dakuje za to aka som, ako sa staram, a tiez pomahal, staral sa o deti, o mna, pytal sa co by mal robit aby mi ulahcil matersku... a ja som dala najavo jemu ze je skvely manzel a ocko. Som rada ze sa vieme navzajom ocenit.
Ja by som este dodala, aj ked sme v praci, robime tam svoju robotu, to sa od nas ocakava, preto sme tam a za to mame plat. Ale ked pride sef a povie, ze je s nami spokojny, ze sme dobre odviedli pracu, alebo kolega, ze dik, ze si za mna potiahla, ze si mi pomohla..tak to potesi, nie? Rovnako potesi aj ocenenie doma pri neviditelnych cinnostiach.
neviem ale prave som sa z tejto diskusie dozvedela, ze asi klamem, ze mi manzel dakuje, lebo tie co tu chvalime manzelov to mame doma najhorsie - nevsimla som si ale zeny na koniku vedia (a on skutocne dakuje a ja dakujem svokre, ze ho to naucila, lebo aj jej podakujeme za nedelny obed, ked tam prideme na navstevu) a zaroven som asi este aj zla matka/manzelka - lebo nie my aktualne mame neskutocny bordel, varim 1x tyzdenne a peciem muffiny, ktore mi predchystal Dr. Oetker a to mam "iba" jedno 4-mesacne dieta a som na materskej dovolenke, aha a este vlastne ja mam dakovat muzovi, ze zarobi, lebo ja som na tej luxusnej dovolenke s vylozenymi nohami a on ma zivi - boze zeny, niekedy vieme byt na seba fakt neskutocne
autorka sa snazi (a nie toto nerobi kazda normalna zena), manzel to neoceni a chcela by od neho mozno len to dakujem a my ju tu zakopeme pod zem
a predstavte si ano aj ja mojmu muzovi podakujem, nie nedakujeme si za kazdu sprostost ale bezne to robime 🤷♀️
@petamich Zas to nemusíme tak prežívať 😃 Tatkovci na rodičovskej a slobodné mami majú hovoriť čo? Veď nech si autorka zoberie za to “ďakujem” aj drobnosti, ktoré možno prehliada.
Áno poďakuje za hocičo, aj ja jemu. Poďakujem niekedy dokonca aj za to... ako sa tu jedna pani vysmievala že chodí do práce, okrem roboty chodí aj na fusky aby nám nič nechýbalo. On mi zase poďakuje že má navarené. Atď. Neberie to ako samozrejmosť a preto si myslím že máme celkom pekný vzťah.
@ella_price tak myslim, ze tomu tatkovi na materskej podakuje zena, aj ked co som tu vacsinou citala, tak muzi na materskej sa staraju o dieta a zena musi zvladnut zvysok, cize celu domacnost, ked pride z prace. Isto sa ale najdu aj vynimky. No a slobodna matka, s tou sa nema preco porovnavat, lebo ona partnera ma. Ale ja napr. svojej kamoske nedakujem, nemam za co, ale poviem jej, ze ju obdivujem, ako to zvlada, ze moze byt vzorom pre ine zeny,..a veru dobre jej to padne.
@ella_price tak mozno proste mala slabu chvilu 😃 pripadne chodi spat o polnoci, aby to vsetko postihala, lebo si sama sebe tak nastavila metu (akoze zas pre mna nerealna ale asi som aj leniva) a jej manzel si to ani nevsimne, to by asi aj mna nasr..dilo
ale hej pravdu mas netreba brat vsetko tak vazne 🙂🙂
@petamich si si ešte nezvykla,že veštkyne z koňa vedia lepšie,ako ty,aké máš pomery vo vlastnej domácnosti/vzťahu🤷asi súdia podľa seba ..😶
Ako riadne ste sa do autorky pustili...
A pritom na rodicovskej su to uplne normalne pocity a potreby, lebo zena je v jednom kole a "nic" take "vynimocne" nerobi, teda ja to plne chapem, bola som 7r s 3detmi na RD a obcas dobre padne ked manzel podakuje hoci za nejaku "somarinu". Hoci len za obed, alebo ze sa staras o dieta, lebo on chodi do prace a nema tolko casu. Ked potrebujem manzelovu chlapsku pomoc s niecim, tak podakujem, aj muzi to maju radi, pocit, ze su potrebny je u nich silny. Aj manzel podakuje, ale tiez skor za nejaku pomoc, take samozrejme veci ani nie.
Porozpravajte sa o tom, ako to citis, co by si potrebovala od neho pocut a preco... mozno je toho teraz na teba vela a potrebujes len podporu, pochopenie, vypocutie...
@ptmt1011 ja mu ďakujem že mi pomáha, aj ze chodí do práce a stará sa o nás, finančné zabezpečuje, pokladá sa to za normálne aby tak muž robil ale nie je to samozrejme.. Viem, že sú muži doma, vyhovuje im to, že sa nesnažia aby sa mala ich rodina dobre... Môj sa snaží, chodí do roboty ktorá ho nebaví a ubíja (lebo nič ine/nevravím lepšie tu není) len pre nás aby sme sa mali dobre... Keby bol sebec tak sa na to vykašle a vyžije si z polročnej dávky úradu prace.... Áno aj chlapi potrebujú počuť ocenenie..
Nie som na materskej ale ano prejavuje, dáko extra to nepotrebujem ale poteší a snažím sa to robiť tiež.
Hmm, nechápem prečo sa tu väčšina tak pustila do autorky.. miestami mi to príde až hnusné a ponižujúce 😳
No a teda mne toto nepríde bežné, lebo ja takto nefungujem, varím aspoň na 2 dni. Upečiem tak raz za mesiac-dva 😅 Je ale pravda že my s mužom nie sme veľmi na sladké a aj koláče čo nám svokra nabalí, občas zle skončia 🙄 a to ani nechystám žiadnu extra výzdobu a darčeky 😅
Problém bude ale v zlej organizácii domácich prác, ale skôr v žiadnej 🤷. Ak si na seba naberieš komplet všetku prácu okolo domácnosti a nepridáš niečo aj na muža, tak to je fakt na nič. Muž to berie ako samozrejmosť a teda asi mu ani len nenapadne že by ti mohol aj poďakovať.
Inak ozaj by ma zaujímalo, kedy to všetko stíhaš, o ktorej vstávaš, alebo skôr kedy chodíš spať? Ešte napíš že kváskuješ 😀
Áno a môj muž mi ďakuje často za maličkosti, za dobré jedlo, keď raz za 2 mesiace upečiem 😁
@akrobrab super, aj mne sem tam ďakuje za starostlivosť o deti, lebo ako sám priznáva... Jemu stačí byť s deťmi 3 hodiny a ma dosť a ja som s nimi celý deň, takže ďakuje že sa o ne starám 😁 a berie to pohode, žiadne iné prezentácie...,, Proste, ty na to máš, si tak stvorená aby si sa starala viac o deti,as na to predpoklady, mne stačí pol dna a už ma ide vykysnúť z nich.. Tak ti ďakujem že sa o nich =o nás staráš,, ...
My jeden druhemu podakujeme aj za umyty riad.. Nie vzdy, ale ano.. A niektore ste sa fakt vyfarbili 👌
My si s manželom poďakujeme aj za bežné veci, on je tak naučený z domu a ja som to prebrala, príde mi to pekné.
ňuňuňu... 2 hodinky prechádzka doobeda, 2 hodinky prechádzka poobede 😂 "ďakujem, miláčik, že si sa poprechádzala s naším dieťaťom"
Najprv som chcela napísať, že samozrejme, ale potom som sa zamyslela a uvedomila si, že my sa vlastne ospravedlňujeme. Ak sa jednému z nás nechce nič robiť a len čumí do počítača, tak od neho prichádzajú poďakovania ako "dik, že si upratala kúpeľňu" alebo "dik, že si vyložil umývačku". Takže neviem, ďakujeme si za bežné veci? Každopádne si uvedomujeme, že máločo sa spraví len tak samé od seba a ani jeden nie je sluhom toho druhého.
Fascinuje ma, ako na tomto mieste si precitam v diskusii ako ma zena chvalit chlapa takmer za vsetko, ked chce aby sa napriklad viac podielal na domacich pracach, alebo aby travil cas s dietatom; treba ho pochvalit, ako mu to ide pri prezliekani, pochvalit za zvladnute prebalovanie, pochvalit ze super pustil pracku, hlavne chvalit aby bol takzvane pozitivne motivovany k aktivitam, ktore asi kvoli jeho chromozom nie su s nim kompatibilne. Berte s trochou nadsazky.
Zena dostane sprda, ze nerobi nic svetoborne, iba to, co takmer kazda matka na materskej/rodicovskej a teda je zarazajuce, ze by chcela pocut pochvalu za nieco, alebo ocenenie za nieco.
Myslim, ze kazdemu padne dobre slovo vdaky, pochvaly, uznania z casu na cas.
Ano my si zvykneme podakovat, nie kazdy den, no podakujeme sa.
Manžel veľmi rád a dobre varí. Vždy mu poďakujem za dobré a chutné jedlo. 🙂
Tak skús aspoň deň nevarit, neupratovat, nepiect, proste nič a uvidíš, čo sa stane. Lebo ak tvoj manžel každý deň príde do čistého, uprataného, navareneho, všetko tip-top, tak to berie ako samozrejmosť. Tak musíš dačo zmeniť, aby zistil, čo všetko robíš. 😉
Ale ved autorka nechce poďakovanie zvlášť za každú prechádzku, iba nejakú obcasnu vďaku, uznanie, že aj jej práca ma nejakú hodnotu...
ste jej dobre naložili, že chce poďakovanie za prechádzku s dieťaťom.. O tom nepíše...
Ale asi po niektoré zabudli, aké je to naprd, keď nevidíte výsledky svojej práce.. Len čo sa povysava, už sú omrvinky, len čo operiete, už si decko okaka body, len čo ho oblečie té na prechádzku, pocika plienku, na tej úžasnej prechádzke dvihne každý kamienok, ide chytať hovienko.. a je úplne super pocit dennodenne namiesto zjedz tu polievku omielat dáme si polievočku, mrkvicka je zdravá, všetko spapas, budeš mat svaly...
Tak ťažké pochopiť, že popri dieťati, ktoré sa motá pod nohami a pri práci vie aj zavadzať, je ťažšie aj obyčajné varenie, keďže treba niekedy aj 10krat odbehnúť od čistenia zemiakov?
Chlap od robí, ale vidí výplatu. Žena navarí, a vidí len zas bordel v kuchyni po zjedenie, do kolečka dokola to isté... Ten denný kolotoč je náročný na psychiku a počuť od manžela niekedy ďakujem za ten koláč... To fakt akože chce veľa?
@maciatkolulu prosim ta,aky mas problem?
Prosim,cituj,kde pisem,ze nema ist von s dietatom,ak muz za to nepodakuje?
Laskavo si nevymyslaj!nic take nepisem.
Kup si nove bryle,ak nevidis...
Ano. Manzel mi kazdy krat ako sa naje, podakuje za jedlo, ktore som navarila. Je tomu tak roky. Rovnako ja mu podakujem, ked mi napriklad vyzdvihne balik.
Nie je to take umele ako by sa niekomu mohlo zdat.
Je to podla mna len sposob akym si davame najavo, ze sme si vedomi toho, co ten druhy robi a neberieme to ako samozrejmost.
@osky 🤣🤣🤣