Prekvapenia na dedičskom konaní
Ahojte. Svojho otca som nikdy nepoznala, ale mám ho normálne v rodnom liste aj na mňa platil výživné. Nedávno zomrel, nebola som ani na pohrebe, v živote som ho nevidela. Bolo aj dedičské konanie, na ktorom som tiež nebola. Otec sa oženil a mám z jeho strany sestru. Odsťahoval sa na druhý koniec republiky. Čo ma ale zaujalo, tak som sa dozvedela, že ta sestra a asi ani žena o mne vôbec nevedeli a dozvedeli sa to až na dedičskom. Z akého dôvodu by ma tam spomínali? Neviem ako toto chodí, predpokladám, že má otec vydedil. Žeby toto na dedičskom citali? Len mi tam vŕta hlavou, ako to tam celé prebehlo. Myslela som, že o mne vedia. Asi to bol celkom šok.
@anonym_autor pravdepodobne ta zahrnul do dedicskeho konania. Nevzdaj sa dedicstva, mas na to narok. A skuste so sestrou nadviazat dobry vztah. Aj s jejamou
@anonym_autor akoto,že ty ako dedič nevieš nič o dedičskom konaní a cudzí človek o tom má informácie?
@anonym_471eb5 ten cudzí človek to vie zase cez niekoho z ich rodiny. Ale tak cela ta informácia, že sa o mne dozvedeli až na dedičskom je sprostredkovana, takže ktovie či to je pravda. Znova píšem, mne nejde o žiadne dedičstvo po ňom, je to cudzí človek. Pritom, ľudia čo ho poznali vraveli, že to bol veľmi dobrý človek, kdežto moja mama je hrozna povaha. Ktovie čo všetko za tým bolo. Vždy som plánovala mu poslať aspoň svadobné oznámenie, alebo sms že má vnúča. To už sa žiaľ nestane.
@anonym_471eb5 ten cudzí človek to vie zase cez niekoho z ich rodiny. Ale tak cela ta informácia, že sa o mne dozvedeli až na dedičskom je sprostredkovana, takže ktovie či to je pravda. Znova píšem, mne nejde o žiadne dedičstvo po ňom, je to cudzí človek. Pritom, ľudia čo ho poznali vraveli, že to bol veľmi dobrý človek, kdežto moja mama je hrozna povaha. Ktovie čo všetko za tým bolo. Vždy som plánovala mu poslať aspoň svadobné oznámenie, alebo sms že má vnúča. To už sa žiaľ nestane.
@anonym_autor ako sa k tomu stavia tvoja mama? Je to tazka tema.
@anonym_autor môžeš osloviť súd v lokalite kde žil, oznámia ti kto prejednával dedičstvo. A to ti pomôže zistiť kde presne žil, a potom cez skupiny na fcb nájdeš ľudí, ktorí o ňom vedia viac a osvetlia, čo sa stalo. Aj notár ti musí podať info, ako prebehlo dedičské. Máš právo vedieť, aj keď nič nechceš, aké treba dať do poriadku právne veci.

@anonym_471eb5 ozaj je to smutné. Matka by nemala robiť rozdiely avšak babka od mala vravela že mama bola nehoda. Nikdy to nepochopim
@anonym_8f454d tak u nás to bolo inak,otec plus dvaja súrodenci a ten jeden súrodenec nejako presvedčil babku,aby svoj majetok prepísala na jediného vnuka,na jeho syna......tam boli pozemky,rodinný dom...