Prenájom ako alternatíva k vlastnému bývaniu?
Ahojte. Viac menej sa potrebujem len vyrozprávať. Dlhšiu dobu riešim vlastné bývanie ( po tom čo som odišla od partnera). Mám 32, deti nemám ani neplánujem. Pôvodne som premýšľala vziať hypo,aj keď predstava takej kotvy na krku má vždy desila.ceny bytov sú cca 110 tisíc. Zarábam 1500€. Poslednú dobu viac vnímam svoje okolie, ako sa kamarátky sťažujú že horko ťažko vyžijú , nemôžu si dovoliť dovolenky, brat postavil dom - prišli rodinné problémy atď atď. V našom meste sa vystavala nová lukratívnejšia bytovka, krásne moderné byty, wellness,fitko, všetko pod jednou strechou, nájom 530€. Bola som si to dnes pozrieť, fakt sa mi to páčilo, ale predsa ma mátajú tie štandardné stereotypy o vlastnom bývaní a hypotéke. Celý deň mi nad tým pochoduje hlava. Často cestujem, mám v určitom zmysle rada svoju slobodu možno aj preto ma viac láka prenájom. Išli by ste do toho?
Moja babka platila medzi 400-450 eur

@sisska96 a koľko stojí domov dôchodcov?v mojom okolí 950 eur so štátnym nerátam moja babka dávala pred x rokmi úplatok veľkej sumy, aby tam dostala omamu a cakacky na roky.