icon

Je možné získať hypotéku pre učiteľa do 30 rokov?

29. aug 2026

Dobrý deň,

je tu prosím nejaký učiteľ do 30 rokov, ktorý zarába od 1200€ do 1500€ v čistom a bola mu schválená hypo a mohol si sám kúpiť vlastné bývanie? Už ma nebaví sa pretĺkať v prenájmoch...😔

Ďakujem.

crazy_cat_lady
29. aug 2026

Hypo ti daju, len vzhladom na prijem to asi nebude vysoka ciastka..

anonym_5bee70
29. aug 2026

@anonym_autor si sama na hypo? Veľké mesto?
Kmotra je učiteľka ale brali dvaja, kmotor pracuje vo výrobe, byt / v novostavbe kupovali na hypo

autor
29. aug 2026
@anonym_5bee70

@anonym_autor si sama na hypo? Veľké mesto?
Kmotra je učiteľka ale brali dvaja, kmotor pracuje vo výrobe, byt / v novostavbe kupovali na hypo

@anonym_5bee70 Áno. Jedná sa ho mesto do 20 tis. na západe Slovenska.

anonym_87a627
29. aug 2026

zarabam v cistom podobne a k tomu mam 2 deti, hypo mi dali ale jasne ze nemozem pomyslet na stvorizbak v centre ba, ale byvame v takom na aky mame aby sme mohli zit bez stresu ci po zaplateni hypo oatane aj na nejake lepsie ovocie ci nejaku inu dobrotu

autor
29. aug 2026
@anonym_87a627

zarabam v cistom podobne a k tomu mam 2 deti, hypo mi dali ale jasne ze nemozem pomyslet na stvorizbak v centre ba, ale byvame v takom na aky mame aby sme mohli zit bez stresu ci po zaplateni hypo oatane aj na nejake lepsie ovocie ci nejaku inu dobrotu

@anonym_87a627 Ďakujem. Mala si aj vlastné zdroje na základ hypo alebo si si k hypo zobrala spotrebný úver?

anonym_87a627
29. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_87a627 Ďakujem. Mala si aj vlastné zdroje na základ hypo alebo si si k hypo zobrala spotrebný úver?

@anonym_autor ano mala som vlastne

anonym_ff96ea
29. aug 2026

dajú , pracuješ v profesii kde je istota že budeš mať vždy pracu , čo ti môže vyvažit faktor platu .. idealne nemat žiadne karty , malé pôžičky ..

autor
29. aug 2026
@anonym_ff96ea

dajú , pracuješ v profesii kde je istota že budeš mať vždy pracu , čo ti môže vyvažit faktor platu .. idealne nemat žiadne karty , malé pôžičky ..

@anonym_ff96ea Vďaka. Nič z toho nemám.

anonym_0c8b27
29. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_ff96ea Vďaka. Nič z toho nemám.

@anonym_autor skoc do banky,oni ti tam raz dva prepocitaju kolko ti vynde hypoteka.A budes vediet.

anonym_6f025b
29. aug 2026

áno dajú ti ale nie vysokú. Ja budem brať koncom roka 50 tisíc, ale to preto, že mi rodičia a starí rodičia dali veľmi vysokú sumu, ktorá pokryje takmer celý byt. Tiež som učiteľka

autor
29. aug 2026
@anonym_6f025b

áno dajú ti ale nie vysokú. Ja budem brať koncom roka 50 tisíc, ale to preto, že mi rodičia a starí rodičia dali veľmi vysokú sumu, ktorá pokryje takmer celý byt. Tiež som učiteľka

@anonym_6f025b Wow, takú možnosť nemám. Som na to úplne sama.

anonym_7b03cf
29. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_autor nepoznám ta, ale držím ti palce, nech ti to vyjde. Musíš mať aspoň 10% našetrené.

anonym_764200
29. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_autor Vyjde. Ale málinko. Neviem, či za to kúpiš jednoizbák. A máš 10-20% našetrené?

betulinka1
29. aug 2026

@anonym_autor popytaj sa na hypo pre mladych do 35 rokov. Ideálne ak si najdes dobre hypo poradcu, maju prehlad a nic ta to nestoji. Prihliadnu na to, ze tvoj prijem je z platu ucitela a ze je istota, ze ti výplata pride kazdy mesiac. Drzim palce. Tuto je skoda, ze stat nepodporuje ucitelov zvýhodneným úrokom alebo podporou z štátneho fondu rozvoja byvania. Za mna si to ucitelia urcite zaslúžia pri ich náročnej praci.

katka13katka
29. aug 2026

Tiež som učiteľka plat mám trochu vyšší a jedno dieťa a vyšlo mi len 87000€.

anonym_5928f9
29. aug 2026

@anonym_autor a co asistent ucitela s prijmom okolo 850 🤣stale snivam

autor
29. aug 2026
@katka13katka

Tiež som učiteľka plat mám trochu vyšší a jedno dieťa a vyšlo mi len 87000€.

@katka13katka Kúpili ste si za to niečo alebo nie?

katka13katka
29. aug 2026
@anonym_autor

@katka13katka Kúpili ste si za to niečo alebo nie?

@anonym_autor mala som zdedený byt, takže som ho predala a doložila na väčší. Nič by som za to asi nekúpila max garsonku alebo starý dom pri osade🙈