Prerábka bytu a agresívna suseda
Ahojte žienky riesili ste niekto podobnú problém?..ide o to že sme začali minulý týždeň prerábať jadro bytu kuchyňu a kúpeľňu všetko sme riadne nahlásili informovali oznamom aj susedov .takže začalo sa klasicky búchať vrtat a odvety je peklo lebo suseda pod nami to nezvláda a stále nám chodi vykrikovať keď začneme vŕtať že máme okamžite prestat že ona chodí na nocne smeny a potrebuje spat..že na nás zavolá kukláčov..ak neprestaneme a je jedno či začnu chlapy vŕtať ráno o desiatej alebo o tretej za každým nám chodí zvoniť na dvere už tu bol aj domovník to riešiť..ja už neviem čo robiť. Prerobiť potrebujeme máme zaplatenú firmu..aj to jej vadí ževraj robia bordel na chodbe ale všetko ja stále zametam umývam .prerábať budeme do 17.10..ale už teraz mám nervy v kybli z nej..
Nie je to len v paneláku, my sme stavali dom a máme podobne milú pani oproti cez ulicu.
Žiaľ jej nevyhoviete, poznám tento typ - proste si v tom našla zábavu, že vás okrikuje, úplne najlepšie je ignorovať, porobiť si a bude koniec.
My sme tam ani neboli, lebo to bola len stavba, chodila firma a tiež im chodila vykrikovať, že je hluk a že je prach a ona musí 2x denne doma stierať 😂 (inak má domácu pani na upratovanie), potom, že ostalo za lopatku piesku na chodníku- pred nami, nie u nej a podobne... čiže len hľadala konflikt. Mňa potom volávali na stavbu, že suseda cirkusuje. Tiež nepomohlo pekné vysvetlenie, že nás to mrzí, snažíme sa to robiť rýchlo a bude pokoj s tým raz a navždy, takže som jej aj ja povedala, že čím viac zdržuje, tým viac bude tento stav trvať a ešte to môže aj platiť, že robotníci stále stoja kvôli nej. U nás bolo veselo 😀 ... volávala na úrady, udávala nás za blbosti, aj mestskí boli vonku párkrát... otrasná ženská. Aj my sme mali papiere v poriadku, všetko dodržané, no len aj tak je to kopa nervov a času chodiť dokazovať, že to máte okej a tak 🙄 Ale do 17.10. to už nie je ďaleko, ako písali: jedným uchom dnu, druhým von 👍
Ked sme my byvali v bytovke a prerabali byt v susednom vchode, tak nieco asi aj zbijali. Kazdopadne to bol taky strasny hluk, ze som si vo vlastnom byte nepocula ani vlastne slovo. Takto to prebiehalo niekolko dni. Mali sme vtedy polrocne dieta.
A prezili sme. Zariadila som sa inak a obednajsi spanok sme absolvovali na trojhodinovych prechadzkach v kociku po parku a okoli.
(Aj ked zrejme by nase dieta nemalo problem ani tak, lebo to dodnes, ked spi, tak moze okolo prebiehat aj tretia svetova.)
Suseda to nakoniec prezije tiez.
že kuklacmi😀😀🤣🤣🤣son sa dobre zasmiala. Keď to nejde po dobrom, tak jej povedz, že ak ta ešte raz zastaví, tak políciu na nu zavoláš ty za obťažovanie a vyhrážanie sa... s niektorými ľuďmi sa jednoducho nedá
S takouto zenou nic, bude citliva na vsetko. Poslala by som ju do teplych krajin aj domovnika (jeho sa opytaj ci mate vrtat teda v noci ked pani pracuje) ak bude chodit hore dole. Ved je jasne ze sa musi prerobit niečo a po tichu to nejde. Som zvedava ked ona bude chciet niečo robit, ci bude po tisku...
Nic jej nenos, neries ju a hlavne ked vidis ze to žiadny efekt nema a je neprijemna... Nech si da stuple do usi...
Skúsila by som to ešte raz. Že keď ma nocnu,tak by ste dajme tomu vŕtali od 12 alebo odkedy,aby aspoň chvíľku spala. Ja sa jej nečudujem. Fakt jej dopriať čas kedy sa nebudú robiť hlučné veci.
Ak sa vam vyhraza, ze vas uda nejakym organom a vy mate vsetko v poriadku, tak by som jej s kludom anglicana povedala, nech teda uda, popriala vela stastia a zabuchla dvere pred nosom.
@nelca0510 viete čo je sranda že vo vedľajšom vchode býva jej sestra ktorá jej x krát ponúkala že nech ide spať k nim malé nie že ona sa len vo vlastnej posteli vyspí..a kompromisom sme my už urobili
Ja som zila v bytovke, keby som mala kazdemu vybuchovat na dvere, to by vyzeralo omg 🙂 jedni susedia sa tak hadali zdola, ze trieskali nabytkom cez den, ked prisiel muz opity,potom zomrel, suseda si potom kupila nervavu civavu, na kazdeho kto siel okolo stekala spoza dveri, dalsi mali mamu psychosku, co po detoch len vrieskala, dalsi nad nami pri kazdom upratovni posuvali cely nabytok aj hodiny, dalsi z boku ked sa nevlastny otec opil syna bil, vlastna mama ho ochranovala vrieskala nech ho pusti,velakrat v noci..dalsi tiez prerabali buchotali, psy stekali, deti cmarali na steny a hulakali, nikdy sme nezavolali na nikoho policajtov, ani sme sa nevyhrazali.
Snazili sme sa to vydrzat. To je realita!
Je pravda ze Ty to budes prerabat dlhsie, ale suseda musi vydrzat, ci chce ci nechce..Ty si uz skusila po dobrom nejde to,co ine este mas urobit?Cim skor prerobis tym lepsie. Ludia su v dnesnej dobe uz malo chapavi...
My sme mali takú susedu, my na piatom ona na prvom a stále jej niečo vadilo, stále hučala, nadávala. Po dobrom sa nedalo, až mi raz praskli nervy a viem viem nemá sa to, ale ja som ju poslala do pip. Od vtedy sme mali pokoj. Jej vadilo zápalene svetlo lebo to hučí, jej vadili dvere, vyprašenie utierky cez okno atď proste jej vadilo asi aj to, že človek dýcha..
Ale ja by som sa jej vôbec neprispôsobovala. Keby sme mali brať ohľad na každého pracovnú dobu a ich nočné smeny, tak neprerobíme jadro a kuchyňu nikdy. Ak to má oznámené, oznam vyvesený a vŕta sa v normálnych hodinách, tak sa nemáte o čom s ňou baviť. Majstri nech zapnú vŕtačku a nebudú aspoň jej hučanie zo schodov počuť :D
V živote nikdy mi nenapadlo frflať na prerábky v iných bytoch. U nás v bytovke nonstop niekto niečo v byte robí a to mám takú prácu, že aj telefonujem - som na homeoffice. V najhlučnejších dňoch som išla do officu a bolo vybavené. Ľuďom chýba tolerancia.
Je frustrovana aventiluje sa, spanok je pre niektorych ludi naozaj dolezity
máš 2 možnosti ignorovať alebo skončiť prerábku 😂 ja by som ju určite ignorovala a kebyže mi spomenie kukláčov tak by som sa jej aj vysmiala do ksichtu 😂
Prepáč, ale aj tebe stačí spať 5 hodín? 🤔 Úplne jej rozumiem, pretože tiež robím časti nočné a nič viac človeka nevie vytočiť ako vŕtanie suseda po troch hodinách od ľahnutia do postele v tom najhlbšom spánku a ten spánok už za deň nedoženieš.
Na druhej strane chápem aj teba a kvitujem ti, že si sa bola ochotná s ňou dohodnúť na neskoršom vŕtaní aby sa aspoň trochu vyspala aj keď krátko. To bolo od teba pekné, lebo vôbec si to robiť nemusela. Suseda sa, žiaľ, musí prispôsobiť a len vydržať. Ja byť ňou, na ten čas hrubých prác si vybavím prespávanie po nočných šichtách niekde inde.
Nic by som jej uz nevysvetlovala ani nenosila, odkazala ju na papier do 17teho, a nech sa podla toho zariadi (prehodit smeny?) Hotovo. A kuklacov nech vola. Musis ukazat ze si v prave a nic neporusujes. A ked sa chce ventilovat, nech sa paci, jej volba.
Asi by som jej povedala, aby sa prestahovala do rodinneho domu a keby moc vyziapovala, normalne by som ju poslala do pi... a to doslovne. Na jednej strane chapem, ze je nervozna po nocnej a nevyspata, ale na druhej strane vam nemoze kazat, o kolkej a ako si mate prerabat byt. Predsa vy nemozete prerabat v noci, kym je ona na nocnej. Alebo nech si najde pracu na denne zmeny a dovidenia.
Mate deti? Lebo nieco podobne bude asi ked dieta zaplace/ trochu zadupoce/ padne mu nieco na zem…. 😖
@ysseba máme 2.5 ročnú
Nevyriesis nic len ingorovat
O tom je bytovka
U nas sused robi komplet prerabku vyburava aj mury proste vsetko
Ja mam male dieta a 4 susedy ktore robia nocne samozrejme nie rovnake smeny, takze aj pri najlepsej jeho voli keby chcel.kazdemu trocha vyhoviet tak to nedokonci ani do 2025.
Mate oznamene proste musia to susedia respektovat
@viestta taká suseda hotový poklad, len kopať a kopať ☹

Budete si to musiet odtrpiet. Svoju povinnost ste splnili,oznam ste vyvesili,povolenie mate,tak sa moze stazovat,kde chce,nic jej to nepomoze. Spravili ste vsetko,co bolo vo vasich silach,dohodli ste sa s nou na neskorsom case vrtania aj tak sa jej nepaci,tak nech vydrzi. Robte dalej,nech to stihnete. Vsak nebudete az do konca vrtat,burat. Ku koncu uz budu tichsie prace. Pevne nervy a nejako sa obrnit voci nej. Zazila som takehoto suseda a s nim ani po dobrom neslo. Vypisoval nam nezmyselne odkazy vo vytahoch. Stazoval sa na bordel,pritom kazdy jeden den bolo poumyvane vsetko. Tak cisto nebolo nikdy vo vchode a aj tak sa panko stazoval.