icon

Prespávanie 15 ročnej dcéry u otca cez víkendy

vlocka33
16. nov 2013

Ahojte, chcela by som pout Vas nazor. Cakame babatko, manzel ma 15rocnu dceru z prveho manzelstva a pravidelne kazdy druhy vikend je u nas, piatok, sobota a nedelu ju vozi manzel doma. Tieto vikendy su pre mna strasne obmedzujuce, dievca nema ziadne zaujmy, cely vikned len prelezi na gauci pred telkou alebo internetom. Podla mna je uz dost velka na to aby u nas prespavala. Nemam nic proti tomu ked sa so svojim otcom stretne hoc aj kazdy den, ale uz mi to dost vadi ked u nas tak casto prespava. Ked sa narodi malicke chcela by som to uz zatrhnut, predsa len to uz bude 16-rocne dievca, nepotrebuje hajinkat s ocinkom. Co si o tom myslite?

seraa
18. nov 2013

@fifili

pri takom nizkom veku je to inak zvlastne ze vobec si nezvykne na otca a ze sa netesi
.. kolko takto ku vam chodi?
to chce asi fakt cas a mozno ho ignorovat ... proste ci chce ci nechce clovek si zvykne a tvoj manzel musi byt trpezlivy ..
drzim palce

fifili
18. nov 2013

@seraa
tako ku nam chodi uz 5 rokov a je takto stale, ak uz nie aj horsie. Muz uz straca trpezlivost, uz prestava vidiet v tych stretnutiach vyznam, snazim sa ho v tom podporavat,ale tiez uz niekedy nevladzem, lebo kludnym dohovoaranim sa nic nemeni, muzovi obcas prasknu nervy a potom na maleho nakrici, ze takto odmietavo sa nemoze spravat, potom maly zahlasi, ze chce ist k mame a vtedy musim vsetkych utesovat, ze tatko to nemyslel v zlom a muza zasa podporujem nech je trpezlivy. Ved prave , ze jeho syn je este maly, nie je ani v puberte.

fidka79
Odpoveď bola odstránená
fidka79
Odpoveď bola odstránená
seraa
18. nov 2013

@fifili

je to zvlastne toto, lebo sak je maly a 5 rokov ku vam chodi a nenaviazal końtakt prave naopak..
asi teda k psychologov s nim. ..
a keby par krat k vam nesiel? ze teda by povedal tvoj muz- no dobre ked chces ist k mame, ideme a zaviezol ho tam?
mozno prave ked docasne strati otca sam bude chciet ist .. no ja neviem asi fakt
psycholog, on pride na to teda mal by kde je hacik .. vies .. ze preco a ako nan
nema vyznam aby ste vsetci trpeli takze to rieste cim prv
poznam par kde otec vobec nema zaujem a dieta ked ide k nemu na weekend tak sa mu aj tak venuju len jeho stary rodicia ale predsa pre to dieta je to otec a aj ked nie vzdy s nadsenim ale ide a ked je raz tam tak je rad

seraa
18. nov 2013

@fidka79

prepac ze vstupujem ale 15 rocne a dieta? no ani dnes to tak nie je a je vela 15 rocnych ktore su deti ked ide o starostlivost a domov ale uz dospele ked idu do postele v 13-14 s niekym ..
a veelmi dospele na otehotnenie v 15 a 16
😝

lauricka
18. nov 2013

je to stale dieta a je normalne, ze travi kazdy druhy vikend s otcom. Dokonca to je take minimum, by som povedala. Ked sa nasi rozviedli, tiez sme kazdy druhy vikend chodili k otcovi, snad celu pubertu. A keby sme tam ostali aj od piatka do nedele, nebolo by na tom vobec nic divne. Co mne sa nepaci, ze ju otec necha tam lezat a zabijat cas nicim a viac sa jej nevenuje, nepripravi jej nejaky program. Mozno by bolo fajn pokusit sa trosku to dieta spoznat, porozpravat sa, aky ma zivot, pochopit sa navzajom. Ak by ste mali dobry vztah, vies, aka to moze byt super pomocnicka k babu? K nezaplateniu! Alebo naopak, mozno ju to Tvoje dieta bavit nebude vobec a o to menej bude k Vam chodit 😉 . V tomto bud trpezliva, veci sa mozno aj poriesia casom same, aspon zcasti. A ktomu kvapku tolerancie, ved sme ludia. Hadam nespi s otcom v posteli, nie?

zeleny_cajik
18. nov 2013

@fifili ako vychadzate s matkou maleho? Su tam napate vztahy? Da sa s nou normalne konstruktivne rozpravat? Poznam jeden podobny pripad a tam velmi pomohlo, ked sa vsetci zucastneni hecli (nikomu sa do toho zvlast nechcelo) a isli spolu vylet. Dieta videlo, ze mama a otec sa "kamaratia", ze mamu "nepodvadza" tym, ze ma otca a jeho novu manzelku rado, ze sa nepohybuje medzi dvomi znepriatelenymi svetmi.
Mozno to nemusi byt hned vylet, ale nejaka prechadzka, kavicka, zakusok, pripadne pozvat k sebe s chlapocom aj matku na chvilku, aby citil, ze su vsetci na jednej strane - na jeho strane. Neda sa?

kykka
18. nov 2013

@fidka79 Ake ste tu vsetky svate puritanky. 😅 😅 😅 Tak ja vam napisem, co mi po precitani uvodneho prispevku hned ostalo ako trn v oku. Vsetky tu odsudzujete, vysmievate sa a nadradzujete sa nad autorku tejto temy. Ale ani jedna z vas nema tu odvahu napisat, ze ano vo vztahu k jeho pubertalnej dcery zchybili hlavne jej rodicia - otec s matkou. Ked sa otec dohodol so svojou byvalou, aby jeho dcera chodila ku nemu na vikendy, mal sa jej o program postarat on. Nechat 15 rocne dievca 3 dni za internetom a nestarat sa o jej vychovu je hlavne chyba jej vlastneho otca a nie jej "macochy" ako ste sa tu niektore lojalne vyjadrili. Ak on sa s manzelkou dohodol ohladom vlastnej dcery, tak to ma byt on, ktory prejavi o vlastne dieta zaujem. A nie, on sa dohodne s byvalou, dcera pride k nim a on sa zbavi vsetkych otcovskych povinnosti a cakaju, ze jeho tehotna zena zacne vymyslat program pre pubertiacku, ktora v domacnosti ani prstom nepohne... To, ze jeho 15 rocna dcera mu nevie poslat ani jednu sms k meninam je chyba jej vlastnej matky a jej vlastneho otca. Jeho tehotna sucasna zena za nic nemoze, je z kola von, iba sluzi ako obijaci mantinel na pluvanie a ponizovanie od okolia, takze niet divu, ze sa nevlastnej dcery strani... ked vlastny otec nema zaujem robit programy a venovat sa doma vlastnej dcere, tak predsa logicky nikto nemoze ocakavat, ze to za neho bude robit jeho tehotna manzelka, ktoru iba postavili pred hotovu vec... trosku si tu aj vy otvorte mozgy a nechovajte sa ako hon na carodejnice... A mimochodom, tak ako sa vysoko posunuli hranice rodenia deti na 30 rokov, tak sa aj dole posunul sexualny zivot pubertiakov. Uz 95 % 14 rocnych vyzeraju na 25, su zmachlene, vlasy prefarbene, cicky vonku, a len to rozmysla kedy sa s kym vyspat. A nepis, ze to tak nieje, lebo ked neveris, chod sa pozriet vecer v piatok do mesta a uvidis, bude sa ti rozum zastavat. Toto co sa deje v dnesnej dobe sa za mojej ery nedialo... Ze 15 a dieta. V dnesnej dobe uz urcite nie... A je hanba, ze taka mlada kofa si nevie zdvihnut rit a aspon pomoct co to tehotnej zene v domacnosti. naozaj hanba, hlavne ze si vlasy prefarbi na cerveno, v tomto uz dieta nieje ze? A este verim, ze ked tam ku nim mlada chodi kazdy druhy vikend, tak sa tam az tak zle citit nemoze. Pretoze v tomto veku ak pubertak citi, ze mu nieco nieje povoli, tak okamzite sa zaprie a na druhykrat jednoducho nepojde, alebo ak ano, tak len na jednu noc a dost. Takze ta jeho sucasna zena az taka zla byt nemoze. A mantinely mladej ma stanovit jej vlastny otec, on ju ma naucit, ze v jej veku by sa uz nemalo len valat na gauci a cakat co mi kto polozi pred nos, ale aj pomoct doma. A ak to neurobi vlastny otec, tak je to uz prehra vo vsetkych smeroch, lebo ked ju zacne ucit spravaniu "macocha", tak sa to iba obrati proti nej...

jabadaba
18. nov 2013

@seraa pises o akych 15 kach? Vychadzas z vlastneho prikladu? Lebo nie kazdy v tomto veku prasi s rovnako starym sopliakom. Ci nebodaj mladsim. Vo vseobecnosti teda je toto este decko. Je neplnolete a plnu zodpovednost zan nesie rodic. Odvolavat sa na dospelost takychto deciek moze iba nezodpovedny kreten, vdaka ktoremu potom 15 tky koncia tehotne. 😝 Najlepsie im otrepavat o hlavu ako su dospeli. Co potom cakame? Ze sa tak zacnu aj spravat, akurat, ze bez toho aby veci domysleli do dosledkov ako by mali naozaj dospeli ludia. Vsak? Tak nerobme laskavo nasilu z niekoho dospeleho jedinca ak ma k tomu este riadne daleko.

jabadaba
18. nov 2013

@kykka Ty odkial vies, ze dievca z tohto "pribehu" ma vlasy nafarbene na cerveno? 😕

fidka79
Odpoveď bola odstránená
kykka
18. nov 2013

@jabadaba Napisala to sem jej "macocha" 😅

fidka79
Odpoveď bola odstránená
jabadaba
18. nov 2013

@kykka ach tak...to mi uslo. Ja ze si jasnovidka. 😵

jabadaba
18. nov 2013

@fidka79 jo vsak moderne je dnes nastrkat 13 tke HAK a moze utekat do sveta dospelych. 😝 Tak to dievcatam forsiruju. Fuj. Som rada, ze som dospievala v inej dobe a ze nemam dcery.

kykka
18. nov 2013

@fidka79 Bud si uprimna sama k sebe (ak to dokazes). Tebe by sa pacilo zit v dome, do ktoreho vrazis prachy, privedies na svet svoje dieta, a o ktory mozes v buducnosti hocikedy prist? No skus si predstavit seba v takej situacii. Lebo taketo pripady sa stavaju velmi casto. Raz to 15 rocne dievca dospeje, bude mat 20 rokov a za sebou jednu vychytralu matku, ktora ju moze nahuckat, ze ten dom je jej a mlada si zacne robit naroky na ten dom... uz sa take postavali, ze ludia takto ostali s detmi na ulici. Ja na tom nevidim nic zle, ked sa chce takto poistit, hlavne ked uz ma aj svoje dieta a potrebuje pocitit istotu domova. Mlada istotu domova citi, kedze sa jej matka vydala znova, urcite jej nejake majetky prenechaju... Otec, ked chce, nech mladej otvori ucet a nech jej setri, aby jej tu cast domu v buducnosti vyplatil, ale tento dom nech radsej poisti uz pre svoju terajsiu manzelku a dieta. Lebo vazne, co ak sa mu nieco stane a jeho sucasnu manzelku s dietatom vykopnu na ulicu... Robi spravne, treba sa poistit.

barcelona94901
18. nov 2013

@kykka viaceré sme tu napísali,že by nás zaujímalo čo na to jej partner,čiže otec dieťaťa 😉
slová iba z jednej strany tu zazneli,netušíš čo tá druhá strana -otec ,ex a čo to samotné dievča,bolo by to možno zaujímave čítaničko a iné svetlo

fidka79
Odpoveď bola odstránená
fidka79
Odpoveď bola odstránená
cecil36
18. nov 2013

@kykka akosi ti usiel pojem sudne rozhodnutie verzus slobodna volba dietata

kykka
18. nov 2013

@fidka79 Nechapem tej skratke MM, ale ved nevadi.... No tak ukrizujte ju vy puritanky, tak do nej!!!! 😅 😅 Vy co ste take uzasne bez chyby, dokonale, co nikdy v zivote nezchybyli 😀

fidka79
Odpoveď bola odstránená
seraa
18. nov 2013

@jabadaba

prosim ta ty si tu co dovolujes mne napsiat ze vychadzam z vlastneho prikladu?
toto hovori o tvojej urovni akoze normlane neverim to co vidim
takze vsetko co pises vlastne hovori o tebe? dobre vediet... a vlastne ano ..
asi by som to tu tak neodsudzovala keby to bol moj pripad
ale si to dobre pamatam ked spoluziacky a kamarakty to uz v 15 mali davno za sebou
a dnes dokonca sa hranica znizuje ci sa ti to paci ci nie

kveta
18. nov 2013

@fidka79 Nechcem byt zlym prorokom, ale na konikovi som stretla uz desiatky zien, co vyhadzuju deti z prveho vzrahu zo zivota otca. Temy druhych manzeliek a mileniek su toho plne. Skor ma prijemne prekvapuje, ze tu vidim aj protipol v tejto teme v podobe ludskosti a tolerancie.

tomiholula
18. nov 2013

@vlocka33
Ja takisto súhlasím, aby si si tak či tak skúsila vybudovať s dievčaťom vzťah aj keď chápem, že v tomto veku to bude ťažké, nakoľko s ňou hádže puberta, čiže ťažko si k sebe niekoho pripustí, ale ako sa vraví nikdy nie je neskoro. Možno to ako sa prejavuje je len jej obranná škrupina, aby neprejavila city, možno je oveľa citlivejšia ako sa na pohľad zdá. Ak uvidí snahu z vašej strany, nie chvíľkovú, niekedy treba snahu dlhší čas, že vskutku o ňu stojíte, môže matka do nej hustiť čo chce, nebude to mať účinok.
Ja som z tých detí, o ktoré otec celý život neprejavil ani minimálny záujem.
Ale zas nesúhlasím s tým aby si len ty vymýšľala program, nadmieru sa jej venovala a upratovala po nej. O to aby nesedela pred počítačom a robila niečo zmysluplné, trebars vymyslieť program , tak o to by sa mal snažiť hlavne jej otec. A ty sa môžeš k nim pripojiť alebo ho aspoň v tom podporiť 🙂 veľa šťastia prajem

maminuska
18. nov 2013

@tomiholula ak sa môžem opýtať , aký máš dnes vzťah s otcom ? Čo si pociťovala voči nemu ako dieťa ? Čo teraz ako dospelá ?

seraa
18. nov 2013

@fidka79

v 13-15 to nie je uz dieta ale dospievajuci clovek

zuzkaanicka
18. nov 2013

@seraa Mas dieta? ... mam dojem, ze by si uplne inak pisala, keby si mala 😉

zuzkaanicka
18. nov 2013

@seraa aj v 15-tich je to dieta, dokonca vo velmi narocnom obdobi ... ziaden dospievajuci clovek ... vyzera to tak, ze poznas len nejaku mimoriadnu vzorku takychto deti 😖