Prespávanie 15 ročnej dcéry u otca cez víkendy
Ahojte, chcela by som pout Vas nazor. Cakame babatko, manzel ma 15rocnu dceru z prveho manzelstva a pravidelne kazdy druhy vikend je u nas, piatok, sobota a nedelu ju vozi manzel doma. Tieto vikendy su pre mna strasne obmedzujuce, dievca nema ziadne zaujmy, cely vikned len prelezi na gauci pred telkou alebo internetom. Podla mna je uz dost velka na to aby u nas prespavala. Nemam nic proti tomu ked sa so svojim otcom stretne hoc aj kazdy den, ale uz mi to dost vadi ked u nas tak casto prespava. Ked sa narodi malicke chcela by som to uz zatrhnut, predsa len to uz bude 16-rocne dievca, nepotrebuje hajinkat s ocinkom. Co si o tom myslite?
@dejnas presne ... vztah rodic-dieta sa nekonci ziadnym vekom 😉
@maminuska môžeš.. úprimne žiadny, kedysi som ho nenávidela a teraz necítim nič, je mi úplne ukradnutý. Naši sa rozviedli keď som mala pol roka, a bol ma pozrieť keď som mala dva roky, odvtedy žiadna návšteva, pohľadnica, alebo aspoň telefonát. Neplatil vôbec. Jeho mama-moja babka mňa a môjho brata občas navštívila ale potom koniec. On si založil novú rodinu a tú mal rád a aj ich navštevuje dodnes.
Odvtedy som ho videla raz na svadbe mojej sesternice-jeho netere a tam ma videl, mal možnosť prísť za mnou, miesto toho rýchlo utekal preč.
nie, nemam a je to uplne jedno lebo zena - dievca ktore biologicky a aj pravne je uz dospeli clovek,
nie je dieta je to zena alebo dospievajuca zena , to ze je teraz taka doba ze sme trosku psychycky nevyspeli a v 15 sme este "deti" je druha vec
keby nebola dieta nema menst a jej telo nie je uplne zrele na to sa stat matkou
druha vec ako pisem je zrelost ale za to moze aj spolocnost
inak je to ako to bolo tisisce rokov a bude to stale tak , priordu nezmenis ci sa ti to paci ci nie
to ze sa dnes nevydavaju / nezenia urcujeme my ako spolocnost
a ci sa to mne paci alebo nie su to fakty a ci mam dieta ci nemam je uplne irelevantne ...
nie vzdy sa treba ohanat detmi, ved ja nepisem o pocitoch a nazoroch ..
13-15rocny clovek je dieta nech je doba aka chce. Z mojich spoluziacok to teda nik nemal v 15tich za sebou. A aj teraz poznam par 15 a viac rocnych dievcat a teda na sex nemyslia. Zalezi od rodicov si myslim ze ako dieta vedu. Je lahke vsetko hodit na dobu miesto toho aby sme deti vychovavali..
@seraa podľa mňa by mala byť múdrejšia "macocha", hodiť s mladou reč, rozdeliť si úlohy a hotovo. Nie negativisticky naladená, pomaly mladú vyhadzovať na balkón. A k tomu kedy je dievča ženou, no nič zlom, ale keby si mala dcéru a v 15tich by ti oznámila, že je tehotná, tak neviem...podľa teba, by si jej asi povedala, veď si žena je to ok.
@seraa nebudem sa s Tebou hadat, mas svoj nazor, ja mam iny ... ja som sa neohanala detmi, ale kedze mam pubertalnu dceru, tak tych pubertaciek poznam celkom dost a teda ani jedna nie je taka, ako popisujes 😉
@seraa ja som sa pytala tak co skaces? Nevies citat? Dala som otaznik a normalne som sa pytala ci vychadzas z vlastneho prikladu ak tvrdis, ze bezne decka v tom veku uz maju pohlavny styk. Vyhlasila si to tak bohorovne az ma dvihlo zo stolicky. Takze draha, aj Ty zmen kapanek retoriku ak mas voci tej mojej vyhrady. 😉 A sa bavim. Ak dojdu argumenty tak sa vytahuje niecia uroven....usmevne.
vlastne si sa trosku aj trafila a moja skusensot je taka ze nechybalo vela aby ma okolie ( a okolie to myslim vsetko dievcata z dobrych rodin a uplnych rodin) presvedcilo ze mat 15-16 a nemat za sebou minimalne 2 frajeroch (sexualnu skusensot) nie je moderne a nie je normalne .. (a to bolo davno 😉 )
a nazor, ze to je o vsetko o vychove je taka sprostost ze ... lebo tak ako "nevychovane deticky " tak aj extremne dobre a slusne z dobrych rodin, ci normlane priemerne rodiny vsade sa stane
rodic nevie vzdy natolko odhadnut co sa deje a prave preto, ze si mysli ze "ved je este dieta" nedava pozor a pri tom moze byt super rodic
bud rada
zase som netvrdila ze vsetke
a chapem tovj nazor si matka takej dcery takze take veci sa nedobre pocuvaju
takej myslim akoze v takom veku aby sme sa rozumel
@zuzkat1 Zuzi, nechaj tak, toto nevysvetlis 😉
to co si myslim alebo chcem alebo si zelam ci sa mi paci je daleko do toho ako to dnes chodi
a je jasne ze urobim vsetko rpeto aby moja dcera ci syn neskoncili v 15 s deckom na krku a je to smutne ze
ze sa to musi takto strazit
ja si nemyslim ze sa musi ona nejako extra snazit , snazit sa ma jej otec a ona ho podporovat
v len teorizujete a nic neviete len sudit a davat premudrele rady
proste v takomto veku nech urobi coo urobi "macocha" ako ste ju nazvali.. bude vzdy tazke aby mali dobry vztah to proste nepomoze...
ona z toho vyrastie a pochopi to ale to nemeni na veci ze aj ked to este nechape su uricte pravidla co musi respektovat a to upratat po sebe alebo sa spravat slusne bodka
ci doma ci na navsteve ci u otca ci u jeho milenky, manzelky,tety , babky .......
by som vas vsetky chcela vidiet ake by ste boli milujuce macochy v jej situacii ...
@kykka prosim Ta. Na co ten patetizmus. Nikto tu nikoho nekrizuje. A prepac, ale asi nemas jasno v pojmoch ako puritan. Mas to akosi pomylene. Konat v zivote zodpovedne aj s ohladom na inych nie je o puritanstve pre boha. 😨 Ja neviem teda. Fakt sa nestacim divit reakciam tebe podobnym. Uchadza Ti zrejme, ze nie vzdy je vhodne pritakavat. Obcas treba byt aj kriticky, akokolvek to druha strana nevie stravit. Ci sa to niekomu paci alebo nie, dospely clovek musi vediet niest za svoje rozhodnutia zodpovednost. Najma ak sa jeho rozhodnutia dotykaju aj dalsich zucastnenych. Darmo sa Ti to nepaci alebo zakladatelke. Bez urazky, namontovat sa do vztahu so zavazkom uplne vedome a nevziat do uvahy pripadne uskalia z toho plynuce a nasledne sa chciet toho zavazku striast - to chce kus "charakteru". Ak tomuto chces tlieskat, potom ...Uprimne, aj pochopenie je dost zlozite v tejto situacii.
@seraa A teraz Ta mame chvalit, ze si v 15-tich odolala? 😉 ... nejako mi unika vyznam Tvojich prispevkov 😨
no to teda ti unika 😕
@seraa No, a nejako mi to ani nevadi ... keby mi unikal moc, to by mi vadilo viac 😅
@zuzkaanicka a asi by aj bolo zmysluplnejsie sa tym zaoberat😀
takze mi chcete povedat, ze tu dajme tomu na slovensku je priemerny vek prvej skusensot po 18 ci 20 ci nebodaj po svadbe?
no .. to mi odlahlo ... 😝
no ved bodaj by sme boli na takej urovni !
@zuzkaanicka
@zuzkat1 ja neviem rpeco tolko ironie.. si mysllis ze to pisme lebo ma to bavi? akoze nieco sa ti nepaci tak sa smejeme a ani trosku nezoberies do uvahy ze to je pravda a dnes norlmana vec?
@zuzkat1 Tak urcite to je uzitocnejsie ako tu vypisovat o sexuchtivych 15-tkach ... ja take nepoznam, asi som prilis stara a trapna ... ale nejako mi to nevadi ... v 15-tich som mala celkom ine zaujmy a nic mi neuslo (ani ten moc 😉 ) ... navyse v tejto teme ani nemalo ist o to, ci je nevlastna dcera este panna ... ak sa niekto vyda za chlapa so zavazkom a potom sa stazuje a chce sa zavazku zbavit, tak je trochu mimo. Len ono sa tazko priznava, ze clovek premyslal niecim inym 😝
@seraa Zopakujem aj pre Teba ... tato tema nemala byt o tom, ci je to dievca este panna ... aspon teda ja som to nepostrehla, asi mi nieco uniklo a Teba nie 😉 ... vztah rodic-dieta nekonci ziadnym vekom, ani dalsou svadbou a ked si toto zakladatelka temy neuvedomila pred svadbou, tak teraz sa uz zbytocne nasiera 😝
@zuzkaanicka ja to dievca vidim na standardnu pubertacku. Ale aj keby po nociach sulozila prvu ligu vlocka nema pravo vstupovat medzi nu a otca.
nie nebola len sa to tu zvrtlo na tmeu ze 15 nie je vzdy len dieta
niekto tu napisal ze na niekoho .... ze sme neni v praveku kde sa rodilo v 15 ..
nie, nie sme, sme v dobe kde sa ostava castokrat tehotna v 15 ale nie po svadbe ako "v praveku"
ale nahodou teda by som povedala asi az zazrakom ako tu vidim prispevky .... preto sa tu o tom bavime
ale teda tato tema je o tom ze dievca ma respektovat "macochu ked je u nich doma " a macocha musi respketovat ze jej
muz ma dceru ....
a ked sa zacnu respektovat , nepadnu si do naruce sice ale sa im bude vsetkym lepsie zit ....
a kto hlavne by stym mal prist je jej matka a otec
@zuzkat1
no moja trieda tiiez gymnazium boli tri co mali pod 16 , jedna aj po 15
druha trieda rocnik vyssie co len ja viem kedz esom mala dve kamosky odtial bolo zu vacsie cislo
co mali skusensot pod 15,16 opakujem gympel ked asi podla toho sudis ....
a moja sestra ina skola obchodna akademia boli asi 3 co nemali skusensot pod 16
cize je to pul na pul ...
(ratam 3 z 16-18 dievcat v triedevo vsetkych pripadoch co pisem)
@seraa Tak ale z prispevkov zakladatelky srsi nenavist a to je to, co vacsinu poburilo ... pubertak je pubertak a treba ho brat aj s rezervou, obzvlast ak takto pendluje medzi mamou a otcom ... a ja som uz pred par strankami napisala, ze chybu vo vychove nema zakladatelka, ale jej manzel-otec toho dievcata (a vlastna mama, to som tam nenapisala, ale len preto, lebo sa to tykalo toho manzela, takze to nebolo z dovodu, ze by som upierala podiel matky) ... vlocka je dospela, vedela pred svadbou do coho ide, tak sa teraz nema co rozculovat ... je starsia ako jej nevlastna dcera, v puberte uz asi tiez nie je, tak by ona mala byt ta rozumna, co sa bude snazit o mier 😉

a nie je jedno, či je to dieťa, či dospievajúci? z pohľadu zákona má rodič minimálne do 18tky vyživovaciu povinnosť, ak dieťa študuje, tak aj dlhšie.... rodič je povinný starať sa aj o dospievajúce "dieťa"....
už som písala, že súhlasím s tým, aby mladá aj pomohla, ale aj s tým, že dospelí by ju mali k istým činnostiam viesť, taktiež program - nenechávať len na pubertiaka...
vločka však túto dievčinu pozná už minimálne 4 roky, takže vtedy to s tou pubertou ešte nemuselo byť tak "horúce"....
a nie, ja ju ľutovať rozhodne nebudem, ona je dospelá, ona sa rozhoduje sama za seba
a celkom by ma zaujímala interpretácia všetkého toho z opačnej strany .... ako situáciu vníma nevlastná dcéra a vločkin manžel....a tiež sa nemusím spoliehať, že všetko, čo tu bolo o tej teenegerke napísané je úplne pravdivé a nezveličené 😉 keďže averzia srší zďaleka