icon

Prespávanie 15 ročnej dcéry u otca cez víkendy

vlocka33
16. nov 2013

Ahojte, chcela by som pout Vas nazor. Cakame babatko, manzel ma 15rocnu dceru z prveho manzelstva a pravidelne kazdy druhy vikend je u nas, piatok, sobota a nedelu ju vozi manzel doma. Tieto vikendy su pre mna strasne obmedzujuce, dievca nema ziadne zaujmy, cely vikned len prelezi na gauci pred telkou alebo internetom. Podla mna je uz dost velka na to aby u nas prespavala. Nemam nic proti tomu ked sa so svojim otcom stretne hoc aj kazdy den, ale uz mi to dost vadi ked u nas tak casto prespava. Ked sa narodi malicke chcela by som to uz zatrhnut, predsa len to uz bude 16-rocne dievca, nepotrebuje hajinkat s ocinkom. Co si o tom myslite?

kykka
19. nov 2013

@jabadaba Tak uz je tu niekto histericky, lebo nesuhlasi s tvojim nazorom. 😅 😅 😅 😅 Histerka si ty, ved sa pozri na svoj posledny prispevok ako hresis do boha a co ja viem co este. Ved sa ukludni 😀 Vies, nesuhlasit s tebou moze hocikto...A tehotne zeny - buduce matky nie su tehotne kobyly ako si sa ty vyjadrila. Co to mas za sposoby ty histerka?

jabadaba
19. nov 2013

@kykka ja som vysla z tvojho predposledneho prispevku a ten bol riadne hystericky. Az ma dvihlo. No zahresila som si pretoze to co tu stvarate podaktore z tehotenstva je uz na zamyslenie. A na taku ako bolo v spravach skutocne nemam iny vyraz ako kobyla hystericka a to som este slusna. Ak tebe pride normalne kvoli kyslym uhorkam hnat chlapa ako blbca a ohrozovat premavku tak potom si pomyslim aj o tebe. Ale snad to nebude za potreby a kus zdraveho rozumu v tebe drieme.

kykka
Odpoveď bola odstránená
jabadaba
19. nov 2013

@kykka za dalsie, ja som tu nikde nepostrehla rady pre Vlocku typu - upratuj ako sluzka po dievcati! Ty hej? Ak ano tak mi to mozes odcitovat? Ja sama som jej radila nech kocke dohovori ale ako kamaratka a nie autoritativna matka. Rovnako som jej poradila, aby si k nej nasla cestu uz len s ohladu k ich buducemu dietatu, ze ide o surodencov a bude fajn ked vztahy budu medzi detmi v poriadku. Tak sa upokoj Ty, prestan pateticky lamentovat o nenarodenom dietati a o obrovskej krivde co sa deje. Lebo sa nedeje. Vlocke urcite nie. Za dalsie, bolo by fajn ak by si bola schopna kritickeho myslenia a akceptovala fakt, ze sa v dospelosti rozhodujeme s plnou vaznostou a zodpovednostou nielen voci sebe ale aj voci inym. Co takto vazne pouvazovat namiesto toho povrchneho vnimania problemu? Lebo povrchne ho vnimas. Ono su tu totiz suvislosti, ktore treba brat v uvahu. A jednou z tych suvislosti je aj to co pisem vyssie - ze Vlocka bola dospela a rozhodovala sa slobodne!

jabadaba
19. nov 2013

@kykka pane boze.....esteze sa mas konecne coho chytit.

zuzkat1
19. nov 2013

@kykka je to dieta jej muza.v case kedy je u nich zastupuje matku. To babo bude mat sestru. Takze neviem co sa ohanas krivdou na dietati.
A ak sa naozaj stalo to co pise jabadaba o tych uhorkach tak s nou plne suhlasim.

jabadaba
19. nov 2013

@kykka a ani citat nevies. Kde pisem p+ci? Noze mi to tu daj. Lebo ja som pouzila iny vyraz. A nie na teba. Ale vseobecne na isty druh zien. Takze ak si to zosumarizujem, Ty si ma vyurazala neporovnatelne viac ako ja som si tu ponadavala na hystericke zeny. Som psychopatka, chora zena, preskakuje mi a pod. Mas dojem adekvatnej reakcie na moje tri uplne vseobecne vety? Ty si adresovala invektivy mne kontretne. Komu konkretne som ja adresovala svoje vyjadrenia a la kobyla (to je desna nadavka fakt). Jedie co som napisala silnejsie bola putcha! Nie to co is tu uviedla Ty. Takze mi nepodsuvaj nieco ine a bud aspon schopna exaktne citovat! Si sa vyfarbila sama. Ci mozem rovnako ja tebe teraz takto sprosto vynadat do psychopatov?

kykka
19. nov 2013

@jabadaba ty by si dokazal dokopat tehotnu zenu?

jabadaba
19. nov 2013

@zuzkat1 isteze som si to o tych uhorkach nevymyslela. Asi to naozaj aj tym policajtom stalo za to, ze to zverejnili medialne ako riadne absurdny pripad. Zirala som vtedy aj s muzom. To som este nezazila. Skoda reci. 😝

jabadaba
19. nov 2013

@kykka jasne. Denne ich ako psychopat nakopavam len tak z pleziru. Hrabne mi a napadnem zo tri. Bola som aj v spravach. Ako Ta s tymi uhorkami. Skoda reci, problem tu mas zjavne Ty.

zuzkat1
19. nov 2013

@jabadaba niektore fakt nechapem. A tych muzov tiez nie. to akoby s tehotenstvom ubudal rozum

simca06022011
19. nov 2013

@kykka nikde sa podla mna nepise, ze par dni po porode, a trebars aj mesiac bude vobec slecinka na navsteve... a inak: ked ma matka druhe dieta tak to prve tiez odlozi niekam? ;) som nevedela, pretoze ignorujuc fakt co dievca robi/nerobi cely den (to je problem rodicov, maju si to zariadit), tak je to jej nevlastna matka a s tym mala pocitat. Ona ma podla mna aj ked nie 24hodin denne uz jedno dieta, to 15rocne co ma na starosti 2x do mesiaca (katastrofa, nedazvladnutelne).

cawes
19. nov 2013

@kykka ja mam len jednu otazku, ze ak by ta 15 rocna bola jej dcera a manzel by si ju vyzenil, tak to tiez budes rozpravat ze sa nebudes starat o svoju 15 rocnu dceru? Lebo ja urcite nie! A nezacni argumentovat vychovou atd. Ked si vlocka333 nevie spravit poriadok a zauzivat pravidla pre 15 rocne dievca tak je to jej problem. Poznam x deti ktore si dovoluju k matkam veci, lebo im to dovolia, ale ked pride napr. otec domov tak su ako med.
A akoze cim bude trpiet to nenarodene dieta tym ze bude mat surodenca?
pises uplne od veci

jabadaba
19. nov 2013

@zuzkat1 zuzi to nevysvetlis, skoda reci.

kykka
19. nov 2013

@zuzkat1 Ja tiez suhlasim, ze nebolo spravne ohrozovat premavku, ale da sa to povedat aj inak. Nie takym histerickym chorym sposobom, ako to napisala jabadaba. Toto ma zarazilo. vyjadrila sa ako nejaky cynicky chlap a to je matka? No to je priklad detom, potom sa necudujme, co z tych deti vyrasta, ked matky sa chovaju ako grobiani. ☹

zuzkat1
19. nov 2013

@kykka nemyslim ze pred dietatom sa vyjadri takto. A musis uznat ze nieco take ako hnat chlapa pre uhorky urobi len rozmazna hystericka koza.

kykka
19. nov 2013

@cawes Pravidla a poriadok si ma s nou spravit jej vlastny otec, nie jej nevlastna matka.

cawes
19. nov 2013

@kykka uplne si obratila moju otazku ale ok, nevadi asi nevies odpovedat. V kazdom pripade ano ma si to spravit otec ale ked neni napr. doma, tak preco by nemohla ona urcit pravidla. nehovorim o vychovavani ale o pravidlach.

kykka
19. nov 2013

@zuzkat1 Ak to raz ma v sebe, tak sa takto bude vyjadrovat aj pred detmi, ani si to neuvedomi. Je dost takych matiek. ved si to precitaj este raz, uplne vymeteny prispevok. Nesuhlasit sa da aj inym sposobom ako hresenim do boha a tehotne kobyly a dokopat kobylu.... Ci ty s takym chovanim suhlasis? nepytam sa ci suhlasis, ci je spravne hnat sa cez celu premavku za uhorkami, ale ci je spravne take vyjadrovanie na tehotne ako ma jabadaba. inac nechce sa mi tu uz byt. Pekny den prajem 🙂

naja94
19. nov 2013

@kykka
Topiaci sa slamky chyta???
Mne je emotivne ladeny prispevok "jabadaby" urcite sympatickejsi ako chladnokrvny prispevok a postoj "vlocky33"... A teda skor by som mala obavu, co vyrastie z vlockinych deti...
A Tebe tiez vlastna jesitnost a pycha nedovolia priznat si, ze zakladatelku temy nezmyselne zastavas...

zuzkat1
19. nov 2013

@kykka ano ja suhlasim s jej prispevkom.

jabadaba
19. nov 2013

@kykka o moje deti ja strach nemam. Rozhodne z nich nevyrastu vypocitave obludy, ktore budu mysliet len na to koho vysankovat z dedenia! Skor sa ja desim toho, aby si takuto vyspekulovanu hnusobu nenasli ako zivotnu partnerku. To, ze sa niekto emotivnejsie vyjadri, ked sa to ziada neznamena, ze vychovava zle a naopak, skrobene vyjadrovanie este nikdy nebolo zarukou hodnotnych a bezuhonnych ludi. Chytas sa slovicok namiesto vnimania kontextu a o comsi to svedci. Ak by som sa ja zacala chytat takymto sposobom tych tvojich vyjadreni v mojej teme o hodnotach draha moja, tak z toho vyjdes nechutne zle. Ale ja som sa Ta zastala, pretoze som vnimala tvoje vyjadrenia v sirsich suvislostiach. Na rozdiel od teba totiz nie som na tom tak uboho, aby som lpela na chrumkavom vyjadrovani za kazdu cenu a prezehnavala sa pri expresivnejsich vyjadreniach. Viem rozlisovat kedy to clovek hovori v zapale a kedy smrtelne vazne. Ty vsak rozlisovat nevies a prepac, je to ista forma obmedzenosti. Bez urazky.

h2
19. nov 2013

@margotka33
@zuzkaanicka
Tak dievčatá, aby ste vedeli, ja ako macocha nie som žiadna amatérka! Toto som DNES vyfotila u nás na záhrade: 😀 😀 😀

kykka
19. nov 2013

@jabadaba Cize ja som obmedzena, pretoze ty sa vyjadrujes ako grobian. 😅 nabuduce sa skus kontrolovat, aby ludia neboli povinni skumat, ci si to povedala v histerickom zachvate, alebo myslela uplne vazne... Praveze tie emocne vybuchy u cloveka su velmi nebezpecne, pretoze v takej chvili sama nevies, co hovoris a robis. A toto by neobmedzeny clovek ako ty mal vediet - ovladat sa. Teda, ked ta dokaze rozhodit taka diskusia o nicom s neznamymi ludmi na internete, aka potom musis byt v beznom zivote? 😒 A o tom pisem.... Ale je mi to uplne jedno, rob si chces, verim, ze nie si zla baba, len emocie drz na uzde.... A v kazdej diskusii najdes ludi s roznymi nazormi. Kazdy ma svoj impulz na pohlad na zivot, ci uz cerpa zo situacii zo svojho okolia, z toho, co vidi v rodine, alebo zo svojho zivota, alebo len tak, zo svojej logiky. Nikdy sa nikto s nikym nezhodne na jednej veci, lebo kazdy clovek je jedinec a ma svoje zmyslanie a svoj svojrazny postoj k zivotu. Da sa diskutovat horlivo, odmietavo alebo negativne, alebo dokonca ironicky, ale nikdy nie vulgarne a nebezpecne. To uz potom ta komunikacia straca zmysel... Tu v tejto teme sa nezhodneme, ked ta uvidim v inych temach a budem s tebou suhlasit, tak rada sa s tebou pustim do diskusie... Len mi nehovor, ze emocny zapal nic neznamena. Ludia, ktori nevedia udrzat emocne vybuchy na uzde dokazu urobit vela nebezpecnych a nepochopitelnych veci, ktore potom lutuju, len uz sa neda cas vratit spat... Ale ja to tu nechcem rozoberat, tu komenty k tvojmu prispevku koncim. Len som ti chcela poukazat, preco som tak reagovala. Uz sa ale k tomu vracat nebudem, Kazdy ma pravo v zivote robit chyby, sme len ludia, nikto nieje dokonaly... Tak a teraz naspat k teme, nechapem preco tu H2@ dala fotku jahod z jej zahrady. 😅 😅 😅 To je cisto od veci 😅 😅 😅 😅

nivi
19. nov 2013

@kykka lebo sa tu bavime o macochach a jedna z najznamenjsich rozpravok je o 12mesiacikoch? kde macocha poslala Marusku v zime po jahody....

inak k teme. Ja mam tiez muza so zavazkom a ja sama mam tiez dietatko z predchadzajuceho vztahu. tuto info sme o sebe vedeli hned od zaciatku. Obaja sme vedeli, ze tym, ze sa dame dokopy sa ani jedno dieta ako zazrakom nevypari, ze? takze obe berieme ako svoje vlastne.

Kedze som aj exka, a moj ex ma novu partnerku, s ktorou ma uz aj dieta. som nesmierne rada, ze stretol taku, ktora tiez od zaciatku vedela, ze jej nastavajuci ma dieta a tak ho brala aj s tym a nema problema.

k autorke, to za 4roky si nebola schopna sa s muzom a jeho dcerou dohodnut na nejakych pravidlach vo vasom pribytku? kto ti kaze po nej pratat a obskakovat ju? to je problem urobit si program ako pre rodinu? nikto nehovori, ze mas vymyslat program jej. kludne ju posli s muzom do kina a pod.
nikto ti netvrdi, ze mas jeho dceru milovat ale aspon nejaky neutralny priatelsky postoj by si mohla mat. nikdy nevies, ci ju vo svojom zivote este raz nebudes potrebovat.

h2
19. nov 2013

@kykka Ahoj, na vysvetlenie "fotky od veci", písala som tu, že som macocha a že niekedy srandujeme a podľa rozprávky o 12 mesiačikoch vyháňam nevlastné dcéry do lesa na jahody. Dievčatá, ktorým som odpoveď adresovala, mi písali, že u jednej rastú fialky a u druhej začali kvitnúť jahody. Tak toľko k tomu. 🙂

zuzkat1
19. nov 2013

@kykka ty si vazne nikdy nepovedala:"boze to je kreten,prefackala by som ho..."?

1katkas
19. nov 2013

citala som len uvodny prispevok...
vlocka uvedom si, ze otec tvojho dietata je otcom aj ineho dietata (tej 15rocnej dcery) ..a take iste pravo na svojho otca ma to 15rocne dievca ako tvoje dieta co cakas... takze menej nenavisti k dcere...
vedela si, ze tvoj partner/manzel ma este dieta? ked ano a vadi ti to tak si sa nemala viazat... nepokaz im vztah otec - dcera ... takze menej nenavisti, ok? 😉

kykka
19. nov 2013

@nivi Ja som si brala slobodneho muza bez zavazkov 😀 a len chcem dat najavo, ze v tejto teme zchybili vsetci, nielen nevlastna matka. Zchybil tak ako jej muz, jeho ex a dokonca aj to 15 rocne dievca, ktore by uz malo vediet bez toho, aby jej niekto povedal, ze v domacnosti sa aj pomaha, nielen vala - alebo tiez to je chyba jej matky. Nieje jej 5, je jej 15... Cize za celu situaciu je zodpovedna cela rodina, nielen "macocha" 😅 Akokeby len ona bola ta zla a vsetci naokolo svati a dobri. Chovate sa tu, ako poddani zpred par storoci, ked ludia v dedine dostali taky davovy osial, kde si zasadli na jednu zenu a honili ju ako carodejnicu. Snad si tu kazdy uvedomi, ze za problem v takychto rodinach su zodpovedni vsetci clenovia, nielen jedna osoba, na ktoru sa pluve a zhadzuje vsetka zodpovednost.
No tak uz musim koncit, je tu slnecno , tak idem si na plaz urobit pedikuru. 😎

janaj733
19. nov 2013

vlocka jeho dcera ma 15 rokov co by si urobila keby ze sa sama rozhodne ze ostane byvat u otca?dieta sa same moze rozhodnut uz od 12tich rokov.mna by strasne zaujmala tvoja reakcia kebyze jedneho dna pride s tym ze oci ostavam byvat u teba.