icon

Prespávanie 15 ročnej dcéry u otca cez víkendy

vlocka33
16. nov 2013

Ahojte, chcela by som pout Vas nazor. Cakame babatko, manzel ma 15rocnu dceru z prveho manzelstva a pravidelne kazdy druhy vikend je u nas, piatok, sobota a nedelu ju vozi manzel doma. Tieto vikendy su pre mna strasne obmedzujuce, dievca nema ziadne zaujmy, cely vikned len prelezi na gauci pred telkou alebo internetom. Podla mna je uz dost velka na to aby u nas prespavala. Nemam nic proti tomu ked sa so svojim otcom stretne hoc aj kazdy den, ale uz mi to dost vadi ked u nas tak casto prespava. Ked sa narodi malicke chcela by som to uz zatrhnut, predsa len to uz bude 16-rocne dievca, nepotrebuje hajinkat s ocinkom. Co si o tom myslite?

stanislavao
17. nov 2013

zeny, uvedomte si uz konecne, ze ked si zoberiete chlapa, ktory ma uz dieta, je to pre neho zavazok. neviem pochopit naco sa date dokopy s takym muzom, ked potom tu vsetky vyplakavate, ako vam hrozne vadia jeho deti. je to otec a bude sa starat do konca zivota. aj keby malo jeho dieta 30rokov a nema kde byvat, tak ho predsa nevyhodi na ulicu, ale bude byvat u vas. a to, ze vy to dieta neznasate, je len vas problem. nemali ste si ho brat, alebo s nim si planovat buducnost.
prestavte si, ze aj vy sa s tym panom uzasnym raz rozidete a jeho dalsia zena bude takto isto nenavidiet vase dieta. a ked raz ma s byvalou manzelkou taku dohodu, ze kazdy druhy vikend je dcera u neho, tak to tak je a vy sa s tym musite zmierit, alebo ste si mali najst chlapa bez zavazkov.

mamavera
17. nov 2013

neviem, kde sa v ženách matkách, ktoré by mali byť symbolom lásky berie niekedy toľko nenávisti....keď sa exmanžel nezaujíma o dieťa, je zle....keď ho chce vídavať často, ale mať striedavú starostlivosť, je tiež zle....keď sa svokra príliš zaujíma, je zle...keď sa nezaujíma - tiež zle....keď som ostala rozvedená s deťmi a bojujem o vyššie výživné, som hrdinka, bojujem za svoje deti...keď to robí exmanželka môjho priateľa je to nenásitná sviňa....keď moje deti po sebe neupratujú a váľajú sa pred telkou - je to puberta, keď to robia manželove z predchádzajúceho vzťahu - sú to rozmaznaní pancharti....kde s prebeha z nás vytratila úcta? veď nemusím nutne tú druhú stranu milovať, ale rešpektovať by sa patrilo...sorry, som mimo tému, ale je mi smutno z toho, čo tu občas dokážu napísať ženy - matky

cecil36
17. nov 2013

@mamavera tlieskam tvojmu prispevku 😉

mamavera
17. nov 2013

@cecil36 ďakujem, som už stará korčuľa, takže viem, že nájsť si vo veku 35-40 rokov muža bez záväzku je ťažké a ani by som asi nechcela nejakého mamičkinho maznáčika, ktorý bude vyžadovať full servis aj odo mňa. Tak je prirodzené, že keď má partner deti, rešpektujem ich, lebo očakávam, že on bude rešpektovať moje. Aby nedošlo k omylu, že u nás bolo hneď všetko ružové, mladý bol huckaný svojou matkou voči nám, hlavne voči otcovi, aký je to .... čo všetko im pobral....kamarátskym prístupom sa dá veľa zvládnuť a po čase mladý pochopil aj bez vysvetľovania, ako to je v skutočnosti. Tiež práve vplával do toho kritického veku, keď sme sa spoznali. Vôbec som neočakávala, že ma prijme s otvorenou náručou, nemusel si nikdy ku mne vytvoriť žiadny vzťah, mal na to plné právo. Ale to, že chcel ísť s nami na dovolenku, som nebrala, ako príťaž, naopak, veľmi ma to potešilo. Nikdy on od nás nič negatívne na svoju matku nepočul, ani počuť nebude, nikto nám nedal právo ju hodnotiť.
A že si manžel zakladateľky témy nevytvoril k svojej dcére vzťah, je jeho chyba. To, že sa rozviedol, neznamená, že prestal byť otcom. Ja by som to u muža, s ktorým chcem deti brala ako veľké mínus. Mne vždy na mužoch imponovalo, keď deti milovali, keď sa s nimi dokázali zahrať, vyjašiť, či mali päť mesiacov, alebo päť rokov.

raszuz
17. nov 2013

@vlocka33 mila moja ja som "macocha" tiez pubertaka a tiez to obcas nemam lahke, ale toto, co pises ty absolutne nechapem a to som este nedocitala celu diskusiu a pravdepodobne nedocitam, lebo tvoje nazory su mi proti srsti ... Vedela si do coho ides, tak teraz neries piesok, nechapem, preco uz teraz riesis detsku izbu. Priatelov syn ma u nas detsku izbu a vobec neuvazujem o tom, ze by som mu tam maleho pichla skor, ako kym bude mat tri roky, dalsia vec, ty by si mala byt ta, ktora si k prvemu dietatu ma najst cestu, nie ono a posledna moja myslienka je a bude asi aj vulgarna, ja keby som isla proti starsiemu synovi mojho priatela, tak ma s urcitostou posle do prdele, pretoze nielen krpec je jeho dieta, ale aj starsi, a tym, ze uz nie je s jeho matko uho predsa neodvrhne, len preto, ze nejaka "rozmaznana" panicka to nie je ochotna akceptovat. Pozor, aby si s tvojim pristupom nedopadla zle a nakoniec aj vase dieta nechodilo k otcovi len na navstevy .... Tak a teraz ma tu asi niektore zozeru 🙂

mamavera
17. nov 2013

@raszuz nezožerú, ale zakladateľka témy nechce čítať takéto reakcie, nie je schopná prijať iný názor, ako ten svoj a stále hľadá dôvody a nie spôsoby....

raszuz
17. nov 2013

@mamavera tak som to tu docitala a s tej buducej maminy a terajsej machochy mam dost zly pocit ...ta bude robit vsetko preto, aby mladu vygumovala z ich zivota ....

cecil36
17. nov 2013

@mamavera
@raszuz ved aj vlastne deti su obcas (niekedy aj casto) neporiadne, papulnate, lenive, maju vsetko na haku.... je na nas, aby sme ich vedeli zaujat, spravit program, zabavit sa. My s dcerou si obcas vyjdeme na nakupy, na kavu, do kina.... jasne nebudem ju nutit chodit na turistiku, ked sa jej to nepaci, ale zavolam ju na zumbu, prechadzku (vtedy preberame chalanov a tak). Nebolo to vzdy idealne, mali sme dva roky ked to s nou riadne plieskalo, ale treba hladat sposoby ako sa da nie dovody preco sa neda... To plati pre vlastne aj nevlastne deti 🙂

raszuz
17. nov 2013

@cecil36 presne si to vystihla, kazde dieta ma "svoje dni", bez ohladu, ci je to moje, tvoje alebo exkinej a tym, ze my sme uz vraj dospele 🙂, by sme to mali zvladat s chladnou hlavou, aj ked nie vzdy sa to da 😉

zuzkaanicka
17. nov 2013

@mamavera Presne, ta nenavist a bezcitnost ma na tom tak vytocila, ze som mala co robit, aby som nepouzila aj nejake nadavky ... uplne krasne si to vystihla 😉

jabadaba
17. nov 2013

@sharmana to ano, snazit sa musia aj ostatni, v tomto s tebou suhlasim. Ja beriem, ze nie vzdy si ludia vzajomne sadnu, je to asi aj vec stastia a nahody. Ale predsa je to tu ale... 😉

zuzkaanicka
17. nov 2013

Inak, neviem, ci ste si niekto vsimli, co ma @vlocka33 u seba ako kratku spravu, tak to kopirujem:
Paneboze zeny......S KYM S CIM...S dcerou, SO synom atd. Z KOHO Z COHO? Z domu, Z prázdnin, Z mojho syna.....atd. Uz sa to preboha naucte...niektore sa tu nedate citat, ako budete svojim detom prikladom ked sa budu ucit sklonovanie!!!!!!!!!!!!!!!!!
Lenze, mila @vlocka33 rodicia nemaju byt prikladom svojim detom iba v spravnom sklonovani, to by bolo velmi jednoduche ... rodicia su vzorom aj v medziludskych vztahoch a tam by si sa mala nad sebou zamysliet, lebo ak budes takto aj po porode pokracovat, tak to prave nebude ten vhodny vzor 😝

raszuz
17. nov 2013

@zuzkaanicka sorry, zvycajne nemam problem so slovencinou, uslo mi teraz s/z a na mobile sa blbo pise, preto preklepy a myslim si, ze v tejto diskusii nejde o slovencinu, ale o nieco ine pani ucitelka 😉

bubusik88
17. nov 2013

mne sa to zda od teba dost sebecke nezda sa ti? ked sa narodi dieta chces to zatrhnut???????? a ty cvo nechces aby si starsia dcera tvojho muza vybudovala krasny surodenecky vztah s vasim dietatom??...mne sa vobec nepaci toto tvoje uvazovanie ...

zuzkaanicka
17. nov 2013

@raszuz prosim Ta, precitaj si moj prispevok poriadne a zistis, ze ja tu nikoho kvoli slovencine nebijem 😉 ... ono treba citat vsetko a nielen nieco vytrhnute z kontextu 😉

hradnapani
17. nov 2013

@raszuz citaj lepsie - tou ucitelkou slovenciny tu je vlocka 😉

zuzkaanicka
17. nov 2013

@jabadaba A vsimni si, ze s tou povrchnostou maju problem mnohi ludia-ja tu nakoniec budem zglbana za to, ze upozornujem na slovencinu 😀

raszuz
17. nov 2013

@zuzkaanicka prepac, prepac 🙂, nejako mi nejde este aj citanie s pochopenim 😀, asi sa vratim na ZS

jabadaba
17. nov 2013

@raszuz zuzkaanicka nepoucovala nikoho o gramatike, teba uz vobec nie. Komentovala zakladatelkyn status, kde prave ona riesi zlu gramatiku prispievajucich a zuzkaanicka jej na to podotkla, ze nielen v gramatike treba byt detom prikladom. Chapes uz?

zuzkaanicka
17. nov 2013

@raszuz A to som si myslela, ze ako zrozumitelne je to napisane 😀

jabadaba
17. nov 2013

@zuzkaanicka 😀 ach jo....ale razsuz si to hadam uvedomila. Vsak@raszuz. 😅

raszuz
17. nov 2013

@zuzkaanicka este raz prepac 🙂

zuzkaanicka
17. nov 2013

@raszuz 😅

zuzkaanicka
17. nov 2013

@raszuz Ale teda musim povedat, ze ta Tvoja reakcia ma prekvapila 😀

raszuz
17. nov 2013

@zuzkaanicka to ja obcas taka prchka a rychlejsie pisem ako rozmyslam, sypem si popol na hlavu 🙂

hradnapani
17. nov 2013

@raszuz @zuzkaanicka ale ja to zas aj chapem, cloveku sa niekedy tak zatmi pred ocami, ze nedocita poriadne a toto je tema, ktora celkom dviha tlak 😅

jabadaba
17. nov 2013

tak nam nastal mier a klid, tak to ma byt. 😀

zuzkaanicka
17. nov 2013

@hradnapani aj mne tato tema zdvihla tlak ... vcera teda riadne, potom som sa na to vyspala, ale nazor na @vlocka33 som nezmenila 😖 ... hlaven, ze druhych poucuje ako maju byt vzorom pre svoje deti ... toto mi taaak nieco pripomina ... skoro ako ked zlodej krici, chytte zlodeja 😝

hradnapani
17. nov 2013

@zuzkaanicka ano, tiez to tak vnimam. Ale ona to jedneho dna, o par rokov, pochopi, co sme jej tu chceli povedat.

mima4
17. nov 2013

@mamavera absolutne neocakvam ze zena matka rovna sa symbol lasky. To by sme zili v diametralne inej spolocnosti. Ked si vezmes rozpravkove macochy, ci mrchy, ci čo 😀 ..ony svoje vlastne dcerky milovali, rozmaznavali, ofukovali..no proste obetave maminky, čo ešte aj ženichov vybrali 😀 a pritom dokazali byt k nevlastnym detom, ci inym ludom surove a bezcitne.