icon

Prespávanie 15 ročnej dcéry u otca cez víkendy

vlocka33
16. nov 2013

Ahojte, chcela by som pout Vas nazor. Cakame babatko, manzel ma 15rocnu dceru z prveho manzelstva a pravidelne kazdy druhy vikend je u nas, piatok, sobota a nedelu ju vozi manzel doma. Tieto vikendy su pre mna strasne obmedzujuce, dievca nema ziadne zaujmy, cely vikned len prelezi na gauci pred telkou alebo internetom. Podla mna je uz dost velka na to aby u nas prespavala. Nemam nic proti tomu ked sa so svojim otcom stretne hoc aj kazdy den, ale uz mi to dost vadi ked u nas tak casto prespava. Ked sa narodi malicke chcela by som to uz zatrhnut, predsa len to uz bude 16-rocne dievca, nepotrebuje hajinkat s ocinkom. Co si o tom myslite?

kykka
17. nov 2013

@yarnie Nechapem preco sa v nasej spolocnosti berie ako samozrejmost to, ze ked je muz rozvedeny a ma dieta z predchadzajuzeho manzelstva, tak jeho sucasna manzelka sa ma zbavit prava na vlastny zivot a robit zo seba sluzku so sklonenou hlavou a klacat detom pokorne pri nohach cely zivot... To akoze kde sme? Ved nech si ta 15 rocna kofa zdvihne rit a nech sa sama ponukne, ze umyje riad, alebo pomoze pri vareni, alebo vynesie kos... A nie, ona si pride k nim, lahne si na gauc a teraz - skacte okolo mna a vytvarajte so mnou vztah. Docerta ved niekedy za cias nasich starych mam 15 rocne dievcata uz rodili a starali sa o domacnost.... 15 rocna uz nieje dieta, ked pride niekde, mala by uz vediet, co sa slusi a patri, aspon pomoct teda tehotnej zene a nie este od nej cakat, ze jej bude pomaly rit vytierat a varit jej a upratovat za nou... vztah s otcom je vztah s otcom, ale tiez netreba zneuzivat ludi okolo seba, lebo JA som dieta z rozvedenej rodiny... Ja plne vlocka 33 chapem....

@zuzkaanicka

monika15
17. nov 2013

@vlocka33 no ... tazke je poradit ak clovek nema take problemy ale podla mna vsak jej povedz ze ma pomahat ze preco lezi pred netom 3 dni...vsak to je marnenie casu..... mlada kocka.... naj dvihne ritku a pomaha... a co jej oco na to hovori ????
hlavne by to mal riesit on.... =(

staronova
17. nov 2013

@kykka 100 percentná pravda,máme rovnaký názor.

ifkael
17. nov 2013

@kykka tak to netreba nic ine, len mladej slecne povedat co ma robit... ak ju to nenapadne samu.

seraa
17. nov 2013

@vlocka33

ahoj, suhlasim s tebou ze tu zeny radi radia a davaju teorie a neskusaju ani pochopit druheho
na vybudovanie "nevlastneho " vtahu chce dvoch a nie vzdy to ide
pravda je ze ma narok tam byt ale tak isto ty mas narok od nej vyzadovat ze ti bude pomahat alebo aspon nerobit opak
cize upratat po sebe, umyt po seba atd .. to je uplne normalne
normlane sa s nou porozpravaj a povedz jej pravidla, tak ti mozno bude menej prekazat a viac sa budete znasat
tak ako doma musi po sebe upratat tak aj u otca pravidla su rovnake vsade

charlie1980
17. nov 2013

@kykka Lenze nikto do tej rodiny nevidi...co ak je to obojstranny nezaujem ? Aj my mame spolocne dieta a k tomu manzelovu 3-rocnu dceru. A ver mi, ze po tyzdni mi chyba...chybaju mi hracky rozhadzane po vsetkych izbach, jej krik, jej pritomnost ! Chyba mi po nej skladat dosku z WC, chyba mi po nej zhasinat svetlo a vobec jej pritomnost mi chyba. Ale ono je to vsetko obojstranne...brat a davat... Ale znovu opakujem, ani ja a ani Ty do tej rodiny nevidime...

zuzkaanicka
17. nov 2013

@kykka Ja som nepisala, ze ju ma obskakovat, alebo sa kvoli nej obmedzovat ... pred svadbou o nej vedela, ak jej mlada prekazala, tak si snad nemyslela, ze po svadbe manzel dceru odvrhne a bude mat len novu rodinu ... alebo si myslis, ze dieta od urciteho veku uz nepotrebuje rodicov? 😖 ... proste ona bude vzdy jeho dcera a @vlocka33 na tom nic nezmeni ... vyskrtne svojho manzela z rodneho listu tej dcery? ... a keby neprechovavala k tej dcere taku nenavist, tak mozno by mlada aj pomohla, ale ak sa tam citi ako votrelec, tak nech sa nikto necuduje, ze lezi za pocitacom.

dejnas
17. nov 2013

@kykka poopravím ťa v tom, že tá 15 ročná slečna si neprivlastňuje bezohľadne izbičku, ktorú vločka zariadila pre "jej" ešte nenarodené dieťa.... tá slečna v tej izbe prespáva už zrejme dlhý čas, ale vločka ju chce zrazu prerobiť na izbičku pre jej ešte nenarodené dieťa... to je trošku rozdiel - hlavne o tej bezohľadnosti 😒 ... a je omyl tvrdiť, že je to len "nejaká 15 ročná slečna, s ktorou ona nič nemá".... práve vďaka tomuto prístupu je tam, kde vlastne je 😒
vcelku by ma inak zaujímalo - len pre doplnenie info, lebo vločka ich poskytla málo a z každej cítiť neochotu naučiť sa dieťa prijať, či ten byt, v ktorom teraz spoločne žijú kupovali spoločne alebo tam žil otec už pred svadbou a jeho dcéra tam tú izbu mala už dávno "vyhradenú"..... resp., či tá izba bola vyhradená za účelom jej návštev a následného prespávania u otca... na veci to už síce nič nemení, meniť to môže len vnímanie situácie z pohľadu toho dieťaťa
kykka - ty si príspevok napísala, akoby tam tá nevlastná dcéra s nimi žila denne... a vločka je chudera, obeť celej situácie, slúžka, ktorá musí v kúte ticho sedieť.... opakujem - vedela, že partner má dieťa a že sa pravidelne stretávajú.... či pred ich sobášom sa takéto návštevy nekonali??? ja mám pocit, že takto fungujú už dlhé roky... a tiež mám pocit, že pri troche snahy sa dá všetko zmeniť aj bez toho, že by boli návštevy "zatrhnuté"....
a súhlasím s tým, aby bola mladá zapojená do domácich prác, ale skutočne čakáte, že sa pubertiačka sama zodvihne a pôjde umyť riady, či povysávať??
neprávom sa tu rozčuľujete nad správaním dieťaťa, keď dospelí nezvládajú túto situáciu a jediné riešenia vidia len v obmedzení kontaktov, návštev v dome u otca 🙄

kykka
17. nov 2013

@charlie1980 Lenze tu je rec o 15 rocnej slecne, ktora sa nechava obsluhovat od tehotnej zeny a je jedno, ci je v dome svojho otca. Nech mi nikto nehovori, ze toto je spravne...

kykka
17. nov 2013

@ifkael No neviem koho by to bavilo vecne niekoho napominat, co ma robit. Taketo veci 15 rocne dievca uz dobre vie aj sama od seba. Ved ked sa vedia malovat, farbit si vlasy a teda tahat peniaze od otca, mali by sa vediet aj same ponuknut co to v domacnosti urobit...

yarnie
17. nov 2013

@kykka Zakladateľka témy neprišla s otázkou ako zmeniť ich vzťah, ako dosiahnuť aby nevlastná dcéra pomáhala v domácnosti. Ona sa vyjadrila, že otcovi a dcére chce zatrhnúť víkendy a jej prespávanie doma, lebo ako uviedla ďalej, keď sa malé narodí, chce v jej izbe spávať s dieťaťom. A k tomu nás požiadala, aby sme sa vyjadrili. Tak sa vyjadrujeme k téme. A k tomu, čo píšeš, áno, dnešné deti sú pohodlné. Nič macoche nebráni, aby s manželom dcére stanovila pravidlá spolunažívania. Ale za dokopy cca 5 dní v mesiaci sa veľa výchovy riešiť nedá. Ale peklo 5 dní v mesiaci, to je už dosť. A to podľa cíti to dievča od nevlastnej mamy. Ja na jej mieste tiež dám radšej sluchárka alebo kukám telku.

ifkael
17. nov 2013

@kykka no bohuzial, ked niesu k tomu vedene a v druhej domacnosti to funguje inak...tak ich to nenapadne.

syn ma 10... u exa nemusi nic... doma chodi zo psom, zo smetami, upratuje si po sebe postel a veci, sem tam obskakuje mladsich surodencov, starosti o upratany botnik uz presli na skoro 5rocneho... najstarsiemu pribudlo sem tam povysavat a vykladat umyvacku skoro vzdy. spolocne s 5 rocnym vykladaju nakup, chystaju taniere pred jedlom na stol... ma teda aj vyhody navyse, ked tak pomaha... ale deti treba viest k tomu,aby pomahali.

ked ich nevedu k domacim pracam... tak na gauci je dobre... preco by sa namahali?

ale aj tak to nemeni na mojom nazore, ze postavit sa k danej veci, ze nechcem aby manzelova 15rocna dcera ku nam chodila... je scestne. Treba jej dat nejake povinnosti.. sem tam ju poslat s kocikom von... je sucastou rodiny, treba ju lubit tak isto ak vlastne dieta - co nie kazdy dokaze a toto si vybudovat taketo puto je otazka asi dlhsej doby... treba sa jej venovat, zobrat ju na nakupy - sadnut na kavu, ved taka 15rocna baba je uz partak a da sa s nou porozpravat..... ale ked aj vyhody, tak aj povinnosti... za tym si stojim. ..... a mozno tym padom, prestane aj sama chodit 😀 😀

charlie1980
17. nov 2013

@kykka Vies, vzdy tvrdim, ze Respekt si nevyhadas, nevybijes a nijak nevydupes. Respekt si treba ziskat. Odkial my vieme, ako dlho je medzi nimi dusno...Neviem ako u nej, ale u nas je manzelova mala kedykolvek vitana, kazdy vikend a okrem toho hocikedy, ked sme Doma. Napr. teraz som na materskej, tak mi je to uplne jedno. Ale ja som ju aj plne prijala. Ma pravo rozhodnut sa, kde chce spat, ma pravo sa vyjadrit, co chce a ako chce. Aj ked nie je Doma, ale je nasa. Vlocke totiz vadi zu aj to, ze je u nich casto. Co ak ona Bola prave ta, kto dievca neprijal...Tazko povedat, ale ver tomu, ze bez vetra sa ani listok nepohne.

laila22
17. nov 2013

@vlocka33 ked bude mat tvoje decko 15-16 to ti doma zavadzat nebude? ze vobec bude spavat doma... To neposles niekde, nech nezavadzia, lebo ved uz bude velke aby spvalo pri otcovi..alebo bude este potrebovat mamu????
mala si dost casu skamaratit sa s mladou a naucit ju ako to u Vas fuguje. A funguje to teda asi tak, ze ona lezí pred netom tri dni a pomoc ti netreba.. Chuda dievca...Ma 16 je dost velka a ked sa tebe narodí dieta rovno jej povedz, ze uz ku Vam chodit nemusí lebo je naobtiaž, že už maš svoje a ona bude zavadzat...

ifkael
17. nov 2013

a aj ked ma chlap dnes nasral.. teraz spi...idem mu dat tusim pusu a spravit kafe a kolacik.... zato ze si ma rad mojho syna z prveho manzelstva ako svojho, ako ho vie polubit, tak ho vie aj potrestat a nerobi ziadne rozdiely....

laila22
17. nov 2013

@kykka ty si tiez macocha? 🙂

stella231
17. nov 2013

@kykka no ale tie pravidla si ju mala naučiť hlavne ta vlocka 33, je u nich doma platia ich pravidla..ked sa na to vykaslala a nechala to tak ... tak to tak vyzera..

seraa
17. nov 2013

@fifili

jeho to prejde mozno to bude trvat aj roky
mne to u nevrlastneho otca trvalo roky !!! dlheee roky az neskor som si zvykla a bolo mi jendo
ale podradovat sa mu alebo ustupovat mu nepomoze, on to bude vyuzivat neskor
lebo dieta neprinutis aby ta malo rado ci nevlstnaho brata
to pride casom same , musi respektovat pravidla a vy musite mat trpezliivost
a hlavne nidke neni napsiane ze ta musi mat rad a tvarit sa ze si jeho mama ale musi ta respektovat

bajana
17. nov 2013

@fifili ahoj, suhlasim s horanou a pridavam este svoje postrehy....
moja situacia je takmer rovnaka, ako tvoja, az na to, ze este deti nemame a maleho mame asi len raz do mesiaca na vikend...ale inak vek aj casove suvislosti sedia...
manzelov syn je este dost detsky, puberta nehrozi, mozno prave preto maximalne respektuje to, co od neho ja alebo jeho otec chceme, robime mu program, snazime sa travit vikendy aktivne a s malym o tom viac-menej nediskutujeme....je to este dieta, ak by sa mohol rozhodnut sam, cumi cely den na Disney Channel, alebo co to je....netusim, ako by reagoval na surodenca, ale rozhodne mu jedinacikovska pozicia vyhovuje (parkrat som sa s nim na tuto temu bavila), je zvyknuty byt jedine dieta v rodine a niekedy sa to negativne prejavuje aj v kontakte s inymi detmi...
mam pocit, ze vas syn ma so surodencom problem, mozno je na pricine jeho mama a jej reci (alebo niekoho v rodine), mozno to sam vnutorne nevie spracovat....asi by stalo za to porozpravat sa s nim, ale zaroven aj trvat aspon na casti spolocneho programu....je to dieta a hranice mat musi...ina vec je, ze ak je vekovy rozdiel vacsi, necakaj, ze ho bude bavit hrat sa s trebars 3rocnym dietatom-to nerobia ani surodenci, ktori spolu vyrastaju...moze sa stat, ze ho naozaj aj na urcitu dobu "stratite" - ze si bude dalej trucovat a ignorovat brata, ale ak budete dosledni a opatrni, podla mna sa to otoci a prebudi sa v nom aj ten pravy surodenecky vztah....
inak vam zelam, aby ste to vyriesili k spokojnosti a aby ani jedna strana netrpela....

kykka
17. nov 2013

@laila22 Nie, ale tiez sa tu nehram na svatu puritanku ako poniektore.... 🙂 Mam rada uprimnost, ci sa to uz niekomu paci alebo nie...

charlie1980
17. nov 2013

@dejnas Tak, tak...aj ja si myslim, ze vlocka zlyhala. Aj ked to urcite s pubertackou nie je jednoduche, ona mala byt inteligentna a pestovat si k nej vztah...a slecna by mozno robila vsetko automaticky. Ved kto ma viac rozumu, pubertalne dievca, alebo nastavajuca matka by ho mala mat...? Ak ovsem zu nie je neskoro.

mamavera
17. nov 2013

skopírované z inej témy - vlocka33 poradite mi prosim? Manzel ma z prveho manzelstva dieta. My sme manzelia byvame v jeho byte, ktorý mu pred svadbou darovala jeho mama - je teda iba jeho. Avšak do rekonštrukcie (uz sme boli manzelia) som investovala značný podiel financii a neskor sme kupili auto (polovica opäť z mojich penazí, ktoré mi darovali rodicia). Vsetko je vsak papierovo na manzelovi, v podstate ja neviem nijako dokazat ze som do toho investovala. Co v pripade, keby moj manzel zomrel? Ako by to bolo s dedicstvom? Nechcem aby nieco dedilo manzelovo dieta z prveho manzelstva, kedze do spolocneho majetku som investovala takmer polovicu, len to nemam na papieri. Ako to poriesit aby nededilo to dieta nic?
myslím, že je absolútne zbytočné zakladateľke témy radiť, ako si má vytvoriť vzťah s nevlastnou dcérou......a reakcie v ďalších už ani netreba čítať....

zeleny_cajik
17. nov 2013

@mamavera nemam slov ☹

mamavera
17. nov 2013

@zeleny_cajik a to sú v ďalších témach ďalšie perly....som si to mala mrknúť ráno, zbytočne som drala klávesnicu...to bola ešte a koni, lebo neodpísal nikto, kto by mal podobnú skúsenosť, všetky pisateľky boli len teoretičky, ako mkeby o automaticky znamenalo, že sú hlúpe. predpokladám že sa už neozvem, lebo v prevažnej väčšine píšeme to, čo nechce počuť.

laila22
17. nov 2013

@mamavera no coment...

dejnas
17. nov 2013

@mamavera mňa toto už ani neprekvapuje, dokonca ani nešokuje..... škoda strácať čas... zakladateľka tému zrejme už ani nečíta, pretože 99% žien s jej postojom nesúhlasí a o to teda rozhodne nemá záujem.... lajkne komentar len tým, ktorí ju poľutujú, ako chuderku
od začiatku je jasné - že nemá záujem budovať si vzťah s nevlastnou dcérou, trápi ju len to, ako sa jej čo najšikovnejšie "zbaviť"
veď nech si skúsi sadnúť a otvorene nech predebatuje tieto témy s manželom, istotne bude nadšený z toho, akú manželku si vybral 😉

cmulinko
17. nov 2013

@mamavera nech rovno zalozi diskusiu o tom ako sa zbavit nevlastnej dcery bez toho,aby za to isla sediet do chladku.tato zena nema kusok srdca v sebe.

sissmiss
17. nov 2013

@mamavera ou...takze byt dostal jej muz pred prvou svadbou? Akoze tam zil s manzelkou a dcerou a po rozvode odisli ony? 😒

mamavera
17. nov 2013

@sissmiss myslím, že to tak nebolo, keď im ho darovala jeho mama. On bol podľa slov zakladateľky témy ž dlho rozvedený. To je ale jedno, dôležité je to, že chce obrať dieťa o dedičstvo !!!!! A bacha na vec, ona bude dediť stopercentne. lebo ju muž nikdy neopustí - ani dvadsať rokov!!! - som použila jej slová tiež z jednej témy...a tiež už k nim nemám čo dodať...veď žiadna žena sa nevydáva s tým, že sa po čase rozvedie....ale nikdy by som si nedovolila napísať, že ma môj partner nikdy neopustí....

charlie1980
17. nov 2013

@laila22 @mamavera No esteze si to sem hodila. Zbytocne...ach jaj...prdim na to, stahujem sa do temy, kde je veselsie. Idem do "Prd sem, prd tam......." 😀