Presťahovali sme sa a nikoho tu nepoznám, muž je na nervy keď mu volám do práce
Kočky, zienky potrebujem radu pomoc, alebo názor, nemám kamošky, takže nemám s kým iným to prebrať.
Manžel má so mnou problém a to taký, že som na materskej, a už ho to nebaví, že mu volám do práce, že sa cítim sama, on je z toho nervózny a podľa neho už ďalej nevládze takto žiť. Sme spolu 5 rokov a z toho 3 roky manželia, sťahovala som sa koli nemu z rodného mesta k nemu, stratila som koli tomu kontakt s kamoskami, tam som si nejaké síce našla, ale pred 3/4 rokom sme sa znova stahovali a bum znova sama, dcérka ma 2 roky a tam kde žijeme teraz Nie je ani detske ihrisko a matky nevyzeraju žeby sa chceli kamosit s cudzími ženami 😞 mňa to tiež takto dookola takto nebaví stále len sama
@zena777 no poznám to aj ja, tiez som sa odstahovala k manželovi na rodnu hrudu, chápem ťa. Je to taká osada na zatacke, ludia su tu divny kazdy kazdemu robi zle. Ale kedze evidentne nechape muz co je to izolácia a aj keby ho doma zavres sameho, tak by to po tyždni nepochopil stale, akurat by si oddýchol a cudoval by sa viac, ostava ti jediné :vytazit maximum. Vzdelavaj sa, spi cvic, zdravo sa stravuj, ticho lieci, zatancuj si len tak pre seba, kresli si, hladaj si pracu kde by so chcela ist po materskej, rob si kurz, uc sa jazyk zahradnic. A proste musis mu to vysvetlovat a ked to nechape len co pride sadni do auta a chod niekam na kurz tancovanie hocico. Drzim ti palce
@vililienka Presne tak. Súhlas.
@zena777 No, úprimne, toto keby mi povedať, že sa môžem aj na hlavu postaviť, tak by som mu povedala, že on sa zase môže aj na hlavu postaviť a ja idem do roboty a dieťa do jaslí a nebudem doma tri roky. Chápem, že koníčky sú tiež dôležité, ale zase takéto reči? Tak hádam spravím nejaký kompromis alebo čo, že to trochu zredukujem. Tam fakt asi bude problém niekde hlbšie vo vašom vzťahu, nie v tom, že si nevieš nájsť kamarátky. A to som si na začiatku vravela, že čo tá žena hysterčí, že mňa by tiež drblo, keby mi muž počas dňa vyvolával a ja roboty vyše hlavy.
Ahoj, ja som zažila veľmi podobné pocity pri oboch deťoch. Až teda s tým rozdielom, že som pri každom mala iného muža.
Muž č. 1 bol ako tvoj. Sťahovali sme sa 7 krát! aj keď len v rámci BA a okolitých dedín, ale aj tak. (Boli sme spolu 5 rokov). Nechcel aby som mu volala do práce, samozrejme vždy zdvihol, porozprávali sme sa, ale boli to max 3 min rozhovory, často skôr okolo 40 sekúnd. Po práci chcel mať svoj kľud a cez víkend išiel k rodičom - samozrejme uvítal keď sme šli spolu, ale ak išiel sám, tak mu to nevadilo. Mala som kamošky, dokonca také na rovnakej vlne, s rovnakými názormi, a v poslednom bývaní aj susedu oproti s dvoma deťmi.... Ale ja som proste chcela byť s človekom, ktorého som ľúbila, toť vsjo. Darmo som bola so synom, alebo s inými dospelými osobami. Do toho som aj brigádne pracovala, ale zas len bez muža, ten bol s malým. Nakoniec som si uvedomila, čo mi teda aj bývalý potvrdil pri rozchode, že on s nami nechce byť a eliminuje čas na minimálny možný. Keď to priznal, to bol koniec vzťahu.
Muž č. 2 bol presne opačný. Ano, tiež má často v práci frmol, že si ani nespomenie že má rodinu a deti. Ale na druhej strane sme mali už aj 3 hodinové telefonáty. Stále sme v kontakte, samozrejme väčšinou si píšeme, je to aj pomalšie ako telefonát (ak si máme o čom písať, dlhšie nám vydrží téma ako pri telefonovaní). Má prácu kde sú nám kolegovia ako druhá rodina. Keď bola dcérka malá, chodievala som s ňou cez jej obedný spánok za ním, išli sme sa spolu naobedovať, niekedy sa pridal aj šéf, alebo kolegyne z finančného, často sme boli na obede aj dvadsiati - keď sa malá zobudila, oni sa s ňou pohrali, nakŕmili a my sme sa v kľude naobedovali. Keď som išla ku kaderníčke raz za čas, nebol problém nechať malú na finančnom na tie dve hodinky.... Kým sme neboli spolu, nebolo bežné v tej firme brať polovičky na vianočné večierky, teambuildingy a grilovačky, potom si muž presadil že buď budeme chodiť spolu alebo vôbec a teraz už začínajú chodiť aj iné ženy kolegov a je to super....
Aktuálne už skoro rok pracujem a stále si píšeme a voláme kedy chceme a chodievame spolu na obedy (akurát už bez malej). Keď to poviem kamoškám, všetkým sa zježia chlpy, pretože tiež majú postoj ako chudák chlap drie a oni ho nesmú v práci vyrušovať. Dokonca aj keď majú ich muži homeoffice, tak chodia po špičkách a radšej sa vypracú s dieťaťom na celý deň aby mal mužík kľud na prácu. Môj muž počas homeofficu bežne držal plienku v jednej ruke a telefón v druhej ruke a dieťa mu džavotalo s klientom. Len to proste nie je o tom, čo by sa malo a či je muž živiteľ alebo nie. Môj muž je živiteľ už 6 rokov a absolútne mu takýto prístup nevadí - lebo to tak chce! Potom to berú v pohode aj klienti aj kolegovia aj šéf.
A druhú materskú som si užila neporovnateľne viacej. Často som bola u kamošiek, alebo sme si s akčným dieťaťom vyrazili trebárs na otočku do Budapešti.Chodili sme si kam sa nám zapáčilo, stále sme niečo robili, alebo sme sa vrteli doma pri domácich prácach. Ale napríklad sme si upratali detskú izbu, mužovi som poslala foto pred a po, on napísal šikulky moje a bolo. 5 sekundová záležitosť a hneď je vzťah krajší.
Poradiť ti neviem. Aj môj súčasný muž bol kedysi taký, že práca je práca a rodina je rodina a nemiešať spolu. Ale bol to môj najlepší kamoš a zblízka videl, ako a prečo sa mi rozpadol predošlý vzťah. A keď bol v tej zaľúbenej fáze, bolo ľahšie mu napísať, láska ako sa máš ako myslieť na to ako sa asi mám a rozptylovať sa tým. Všetko toto čo som písala sme vybudovali spolu. Aj boli hádky občas preto aj sme sa nechápali.... Ale dôležité bolo, že to v hĺbke srdca chcel tak aj môj muž.
A to môj muž pracuje v IT sfére kde sa očakáva 110% nasadenie, žiadne lážo plážo štátna správa, ako bývalý...
@deninka233 Si si istá, že klientovi je príjemné, keď mu džavoce do telefónu dieťa? 😉
@saslavka73 To neviem. Ale žiaden si nesťažoval a to nie sú ľudia, ktorí by sa neposťažovali, keby mohli...
Milé moje Matky najmúdrejší. Kopla by som Vás do riti. Nie je mi po chuti byť vulgárna ale inak sa nedá.
Mamičky si tu chodia po radu , a na to tiež treba mať guráž.
A namiesto povzbudenia a trošku pochopenia , tu schytaju samé urážky a nemilé slová .
Každá máme kopec problémov, ale pridávať ešte jedna druhej.
Hanbím sa za každú z Vás, čo sa v tomto statuse nájde.
@deninka233 Možno sú slušní a bolo im Tvojho muža ľúto. Vieš, je to len Tvoj pohľad a domnienka.
Ja mám rada kľud v robote a nemám rada vyvolávanie pre hlúposti. Nerobím ani druhému. To je len môj pohľad, naštastie sa v tomto s mužom zhodneme.
@zena777 tak potom by som sa na osobne zamyslela a vazne zamyslela had tym co chcem takto zit aj nadalej a ked tak dokedy?????
Nad tym sorry
@sashabb on mi tvrdí, že robí vkuse kompromisi, že obetoval nášmu vzťahu všetko, mne to tak az nepríde , keď máme konfrontaciu s touto témou a poviem mu kde všade ja robím kompromisi, vždy to nejak otočí na mňa, že ja som tá zla, ja sa neviem prispôsobiť , proste vždy má presvedčí o tom o čom on chce a aj mi to neraz pri hádke povedal, že ja nad ním nikdy nevyhram, lebo on ma vždy pravdu
@saslavka73 Ale presne o tom píšem. Že proste sa v tomto s mužom zhodneme. Nenútila som ho ani nič podobné. Ja tiež nevidím nič zlé na tom ak sa partneri zhodnú aj na verzii nevolať, neotravovať atď. Veď aj povolania sú rôzne. Niekto ani nemôže mať mobil pri sebe.... Ale ak je jeden nastavený tak a druhý onak, nerobí to dobrotu. Ja som šťastná že som nakoniec našla muža s ktorým som na tom rovnako. Dnes napríklad máme obaja spolu homeoffice, notebooky pri sebe a makáme ostošesť, ale sme šťastní že sme spolu... a vyhovuje nám to tak.
@deninka233 závidím, pred materstvom nám to fungovalo rovnako , boli sme úplne zladení, všetko sme chceli robiť spolu, bez seba sme sa ani nepohli a zrazu bum je po vsetkom
Nemate tam ani ziadne detske centrum? Nemozes dat malu aspon na dve hodinky do skolky? No urcite to treba s muzom prebrat ze ty potrebujes auto alebo ist do prace alebo dat malu do skolky lebo ked tam nikoho nepoznas citis sa ako kol v plote ja sa tak citim podobne ale ja byvam v ziline priamo v meste auto nepotrebujem a mame tu ihriska urcite tam ale mas v blizkosti nejake mamicky tak sa nehanbi a prihovor sa vedza to nic nedas staci ked zacnes ahoj som tu nova hladam nejake kamaradky pre malu nechcela by si prist niekedy ku nam na kavu? A uvidis co z toho bude a do ziliny sa da predsa ist aj autobusom aspon raz za tyzden a tu su nejake tie materske centra my chodime do nezabudky na hliny alebo levik pozri na nete. Aspon raz za tyzden si spravite vylet na pol dna a ty spoznas nove maminy mala kamaradky.
@zena777 No zbohom! Že on má vždy pravdu. :D Napadlo mi jedno slovo, ktorým by som ho pomenovala, ale nejdem ho sem písať, lebo je veľmi neslušné a momentálne sa snažím trochu "uslušniť", keď už teda budem matka. Ďalšie slovo, ktoré na neho sedí, a to sa už napísať dá, je "manipulátor". Presne ako napísala @sashabb .
@zena777 Možno si si Ty myslela, že mu to tak vyhovuje.😉
@zena777 nejde o to, ci si hlupa, resp. aka si hlupa, skor o to, aky je on herec. Lebo ak je on dobry herec a Ty si dobra (tak tak nejako automaticky beries, ze aj ti druhi su dobri) a navyse si mlada, tak si mu mohla naletiet. To fakt nie je o hluposti, ale o Tvojich skusenostiach a jeho schopnostiach manipulovat.
Myslím, že keď začneš chodiť do práce bude všetko iné. Kolegovia, síce viac práce, ale budeš nezávislá a on to bude vedieť, bude sa viac o teba báť a viac zaujímať. A myslím, že aj teraz keby si sa viac smiala a menej si ho všímala, viac sa snaží. Vyskúšaj uvidíš 🙂
Mne keby niekto volal x krat do prace, tak ma trafi
Nik mi do prace nevola, jedine urgent, v praci sa totiz pracuje
@zena777 Ahoj, pri tejto vete "...neraz pri hádke povedal, že ja nad ním nikdy nevyhram, lebo on ma vždy pravdu." mi zasvietila kontrolka. A ešte predtým trošku zablikala, keď si písala, že on sa svojho koníčka nevzdá, ani keby si sa na hlavu postavila. Veď zmyslom hádky je vyriešiť problém a nie určiť víťaza a porazeného? A navyše ten, kto ho určuje, je on, proste: "JA mám pravdu a Ty nie a hotovo!" Jasné, že keď sa rozišiel s bývalou, tak bol problém u nej. A keď sa hádate, tak je zase problém u Teba. Lebo on je pán neomylný, on má vždy pravdu. Ale to je len jeho pohľad na vec. Chce od Teba, aby Ty si sa prispôsobila jemu vo všetkom (2x sťahovanie, cez víkend jeho koníčky, budeš na materskej 3 roky a hotovo...). Ktovie, čo by povedal, keby si si našla Ty na víkend koníčka, ktorému sa budeš venovať, aj keby sa on na hlavu postavil a jednoducho mu na ten čas dáš malú na starosti?
@zena777 problem bol u nej. Hm, asi sa vzoprela tomu manipulovaniu a to mu už zrejme nevyhovovalo. Dieťaťom si ťa poistil a už sa nemusí pretvarovať ani hrať dokonalého 🙊
Ako by zareagoval ak by si mu oznámila, že dieťa ide do škôlky a ty do práce? Je pekné, že on chce aby si bola doma, no kde sú tvoje priania? Vyskúšaj. Ak bude "zúriť", nadávať, alebo ťa obviňovať, že sa nechceš starať o dieťa a myslíš iba na seba, tak je jasné o čo tu ide.
@zena777 toto, co pises teraz, to si mala napisat na zaciatku, lebo podla toho uvodneho prispevku vyzeras ako rozmaznana zena, ktora nevie vydrzat doma na materskej a este otravuje muza v robote teleonatmi. Lenze tak Ti to zrejme serviruje on a Ty mu to s prepacenim zeries aj s navijakom😲 Bohuzial, asi si trafila na chlapa-manipulatora, ktory potrebuje pri sebe niekoho, komu moze denne vysvetllit, ze je neschopnejsi, hlupejsi a co ja viem aky este. Na Tvojom mieste by som sa snazila cimskor dostat na vlastne nohy, teda dieta do jasiel/skolky a Ty do roboty. A potom sa uvidi, co dalej, ale je kludne mozne, ze mu nevyjde ani druhy vztah a casom bude nejakej tretej hovorit, ze to kvoli Tebe, ale to Ti uz bude vtedy jedno, lebo Ty uz budes mat od neho svaty pokoj.
Ja ti teda zavidim. Mat svaty pokoj od kazdeho, to je snad len sen. Ja neviem, kde mi hlava stoji....uzivaj si to. Materska netrva vecne, ked zacnes pracovat, to budu ine fofry a este budes spominat na krasne casy na materskej 🙂

@zena777 asi bude problem niekde inde a nie v tom ze mu volas ale ze sa mu stazujes ze si sama. Mala som to iste. Chlap to totisto bere ako vycitku a nevie ako ti ma pomoct kedze musi chodit do prace aby teraz uzivil teba a vasu dcerku. Ja som to vyriesila tak ze kazdy den volam s mamou a niekedy aj so svokrou. Teram mam dvoch malych chlapcov a tiez ziadne kamaratky. Som z toho niekedy riadne na prasky ale vzdy si poviem ze mi manzel pride vecer domov a je s nami ze nechodi na tyzdnovky alebo na turnusy. Skus na vsetkom zlom najst nieco dobre a uvidis ze ta to prejde. A ked uz si nenajdes kamosku osobne tak mozes aj tu na MK si pokecat s mamickami. Mne teda mozes hodikedy napisat budem len rada 😉.