icon

Presťahovali sme sa a nikoho tu nepoznám, muž je na nervy keď mu volám do práce

zena777
3. dec 2018

Kočky, zienky potrebujem radu pomoc, alebo názor, nemám kamošky, takže nemám s kým iným to prebrať.
Manžel má so mnou problém a to taký, že som na materskej, a už ho to nebaví, že mu volám do práce, že sa cítim sama, on je z toho nervózny a podľa neho už ďalej nevládze takto žiť. Sme spolu 5 rokov a z toho 3 roky manželia, sťahovala som sa koli nemu z rodného mesta k nemu, stratila som koli tomu kontakt s kamoskami, tam som si nejaké síce našla, ale pred 3/4 rokom sme sa znova stahovali a bum znova sama, dcérka ma 2 roky a tam kde žijeme teraz Nie je ani detske ihrisko a matky nevyzeraju žeby sa chceli kamosit s cudzími ženami 😞 mňa to tiež takto dookola takto nebaví stále len sama

zena777
autor
5. dec 2018

@adkala prepaaaac omylom som to vymazala, môžeš napísať spať?

mimililiana
5. dec 2018

Neviem, ci na kazdu zenu na materskej niekedy dolahne kriza. Tak ti skusim opisat tu moju a aj sposob ako som to riesila ja .Mozno si v tom nieco najdes. Som uz viac ako 4 roky na materskej. Pred materskou som zila dost aktivny zivot a mala som pracu, ktora ma naozaj naplnala a aj ked som v nej robila viac ako 10 rokov, nikdy som sa v praci nenudila a vzdy robila nieco ine a tym padom som nikdy neprichadzala do stereotypu. Mam dve deti s malym vekovym rozdielom. Pokial boli obaja mali a kazdy z nich potreboval nieco ine, tak som ani nemala cas sa pocas dna zastavit a riesit samu seba. Akonahle zacali nabiehat na rovnaky rezim dna a ja som sa zacala dostavat do stereotypu, zacalo mi casom prekazat, ze cele dni riesim iba veci okolo deti a neriesila som nikdy moje vlastne potreby. Ked starsi syn zacal chodit teraz od septembra do skolky, tak som sa rozhodla, ze pocas spanku ked mladsi syn spi, tak cely ten cas budem venovat niecomu co by ma naplnalo. Aj keby sme mali mat doma aj tony neulozeneho pradla, nenavarene, neupratane...Ten cas 1-2 hodiny denne skratka venujem iba sama sebe a mojim vlastnym potrebam a nasla som si konicek. Rozhodla som sa, ze pomozem skolke kam chodi moj starsi syn, lebo vsetci vieme, ze skolstvo je podfinancovane. Zacala som zhanat informacie o grantoch a dotaciach a pisat projekty. Ani si nevies predstavit moju radost, ked som sa dozvedela, ze moj projekt "Z rozpravky do rozpravky " sa zapacil spravnej rade Raiffeisen bank (a ich projektu gestopremesto) a postupil do verejneho hlasovania. Teraz uz iba s napatim cakam, ci ludia budu hlasovat a skolka vyhra financny dar. Podala som aj ine projekty, kde este cakam na rozhodnutia danych nadacii a spolocnosti, ktore vnimaju svoju "spolocensku zodpovednost" a poskytuju granty.
Nepisem to sem z dovodu aby som prosila ludi, ktori ma nepoznaju o hlasy (aj ked teda za kazdy hlas budem vdacna), ale iba
ako inspiraciu, ze ked si mozno najdes aj ty cas a aj priestor na to a budes sa venovat niecomu co ta bavi a bude ta naplnat, tak nebudes at ani cas "otravovat" manzela telefonicky a ked budes spokojna ty, tak budete spokojni vsetci.

thoughtfulweirdo
5. dec 2018

Ja som sa síce nikam nesťahovala, ale kamarátky v okolí deti ešte nemajú, takže s nimi trávim čas minimálne a hoci naši bývajú v rovnakom meste, väčšinou je ten kontakt len telefonický, lebo sú zaneprázdnení. Tiež mi občas chýba dospelá spoločnosť, ale ja to beriem tak, že toto sú len 3 roky a namiesto sťažovania sa si na tom hľadám pozitíva a užívam si to, koľko sa dá. Takmer všetko v živote je najmä o prístupe 🙂

zena777
autor
5. dec 2018

Kočky ďakujem za rady, ste super, máte pravdu je to o myslení, musím sa poriadne nakopnut, preto som písala aj sem, lebo sama som sa nevedela vyhrabat už z tej čiernej diery, už som si nestačila pomôcť, verím, že keď príde kamarátka, neskôr práca, všetko sa ustali a ja si budem znova veriť

tinika
5. dec 2018

inač tiez ta chapem, ja som aj v meste byvala 3 roky a aj tak som sa citila sama lebo v čase ked sme boli von boli vsetci este doma a chodili von na najvačšiu horucavu v lete napr. D tak sme sap restahovali do domu a to bolo este horsie ale aspon sa decka hrali na dvore a ja som si mohla robit svoje

nikastancelova
5. dec 2018

@zena777 no je to niekedy na nervy na tej materskej..kazda sme ina povaha a kazda to zvladame inak..ja som popri detoch skusala vyrabat asi milion veci a aj tak som mala pocit ze som taka nijaka..tiez som clovek co nema rad samotu.viem ze mas dietatko a v podstate sama niesi ale take dietatko nenahradi kamosku ktira vypocuje,pomoze,poradi...tu na MK je urcite spusta mamiciek co si tu nasli kamosky mas super sancu kedze poznas tuto stranku lahko si najst kamosku v okoli..staci dat vyzvu a kamosku najdea.drzim palce a mysli pozitivne..neubijaj sama seba.

anielicek009
5. dec 2018

Aj ja mam to iste stym rozdielom ze tu su baby aj mamicky sice nie moc ale uz davno su poparikovane a planuju spolu tehotenstva prechadzky a ja sa citim ako tretie koleso tak vzdy vycuvam :(

zena777
autor
5. dec 2018

@nikastancelova Ja si tiež vymýšľam program kadejaké domáce činnosti, ručné práce, vonku sme tak často ako sa dá, chodievam aj na menucka aby som len doma nesliepňala, v restike pokecam s casnickou, len stále sama a sama, malu zapájam do všetkých domácich prác, ale nie je to ono, tiež sa cítim stále taká nijaká

zena777
autor
5. dec 2018

@anielicek009 ja ti verim

katkaapetko12
Odpoveď bola odstránená
zena777
autor
5. dec 2018

Baby ste neskutočne a koľko sa mi z vás ozvalo!
Ďakujem vám naozaj

janettka93
5. dec 2018

Niekedy jednoducho nemáte šťastie na ľudí, ktorí sa chcú zoznamovať. Viem to podľa seba, chodila som na rôzne brigády, že sa zoznámim, ale žiadne kamarátstvo z toho nebolo...namiesto mužovi som telefonovala mame, kamoškám z bývalého domova od rodičov. Zobrala som dieťa mama mi postrážila a išla som von "medzi ľudí". V súčasnom mieste bydliska stále nemám nejaké extra kamošky, ale už je mi to jedno. Radšej inicializujem aktivity s kamoškami z býv. domu, objednáme wellness na víkend a ideme ...alebo na jarmoky, koncerty, trhy a tata staraj sa 🙂 Prvý x bol v šoku, ako to, že ja žienka domáca sa odtrhnem z reťaze, ale už teraz sa pýta, či nepôjdem na výlet, celkovo nám to prospelo.

evittam
5. dec 2018

@lucka_lucia No my sa milujeme uz veľmi dlho a napiseme si voláme si. Ale proste ak som v práci som v praci a nemam kedy "kvakat" každé dve hodiny o tom ako sa milujeme a nevieme bez seba zit. Na tom nie je nič v neporiadku.😁😉

marissenka
5. dec 2018

A to tam nestretas žiadne mamičky s deťmi? Od susedov ,alebo na ulici?..inak dobre padne pokecať s kamoškou,my sme kecali a decká sa hrali😉..je to na búdku sama s dieťaťom stále .

lucka_lucia
5. dec 2018

@evittam my si tiež nehovoríme ako sa milujeme keď voláme.ale kto čo robí ako sa darí a tak.

dskjhfdlkdjhl
5. dec 2018

@lucka_lucia cez pracovnu dobu si volate a debatite, kto co robi? Ja teda neviem, ale ked som v praci, tak riesim pracovne veci, sukromne naozaj len vynimocne, nastastie aj moj muz, lebo keby mi zacal vyvolavat, ako sa mam a co robim, tak by som si zmenila cislo😀

evittam
5. dec 2018

@lucka_lucia Ale nie kazdu hodinu dve a ak mam pracovné povinnosti. Ci asi co robím pocas práce?! A ak to tak nie je tak napísať,ze taky vztah nie je v poriadku.😉

lujza123
5. dec 2018

@zena777 úplne ta chápem, ja som sa takto nechtiac ocitla s malou, vtedy ročnou, u našich na dedine asi na 8 mesiacov..... Navyše čerstvo rozidena a sama takže o to horšie... Chvíľami som myslela ze sa s tej samoty zbláznim, naozaj.

Dedinka taka ze 50 obyvateľov dokopy a z toho aspoň 40 už na dôchodku. Ihrisko jedna hrdzavá hojdačka pri smetakoch s triedeným odpadom. Bez auta do mesta daleko, tam kde som vyrástla, žila ešte ďalej.
Skúšala som sa aj socializovat s miestnymi, ale úprimne, mne na funkciu kamoška proste nestačí kriterium ženské pohlavie a povolanie matka.... Rada si pokecam s ľuďmi na podobnej vlnovej dĺžke..

Mne hrozne pomohlo kúpiť si auto a ísť na polovičný úväzok do práce.... Aj som zarobila, aj som bola s ludmi, aj s malou... Začala som chodiť na skupinové cvičenia, zoznámila sa s par ľuďmi, pokecala a svet bol hneď lepsi

zena777
autor
5. dec 2018

@marissenka veru stretávam, ale prejdú a sotva odzdravia, ja som si ani vo sne takto materstvo nepredstavovala, veľmi som sa na dcérku tešila, tehotenstvo aj pôrod som mala krásne aj napriek tomu že som bola na rizikovom a pól tehotenstva som prevracala, ale posledný rok je pre mňa náročný na psychiku a už sa neviem sama zvládnuť

lucka_lucia
5. dec 2018

@evittam úplne v poriadku som myslela to že jemu to vadí v ich situácii a nevládze tak žiť.je to z jeho strany sebecké a ako tak čítam komentáre odvčera moje slová sa len potvrdili

lucka_lucia
5. dec 2018

@dskjhfdlkdjhl asi je logické že sú dni keď má človek viac práce a nebola každé dve hodiny .bavili sme sa tu všeobecné .v bežné dni sme si volali proste pravidelne keď sa dalo a väčšinou sa dalo

dskjhfdlkdjhl
5. dec 2018

@lucka_lucia no, neviem, my si v pracovnom case volame len v pripade, ze sa nieco nahle vyskytne, co treba okamzite riesit. Ja v praci na sukromne telefonaty cas nemam a manzel tiez, ale verim, ze sa mozno niekto v praci aj nudi a tak nema problem vyvolavat-proste si myslim, ze sa da vydrzat s tym, ze po praci sa predsa stretneme a podebatime-doma, v klude. A to aj v case, ked som bola na materskej doma-max. som volala, ak som potrebovala, aby cestou nieco vybavil (resp. on mne, aby som nieco vybavila ja).

evittam
5. dec 2018

@lucka_lucia A čo také moze matka na MD volať muzovi každú chvíľu?! Kolko dieta zjedlo, kolko malo v plienke, ci si grclo a neviem co?! V jej situácii?! Nech zdvihne rit a zariadi si zábavnejší den aj s dietatom. A nečítala som 6stran, nemam na to čas ani chut.

dskjhfdlkdjhl
5. dec 2018

@evittam zabudla si na prdiky😀

maciatkolulu
5. dec 2018

@nevestickaaaa proste hajzel manžel,ktorý špina jedna,pracuje od rána do večera,zabezpečuje domacnost,bývanie,kreten,prečo nechodí do práce vlakom,stolom,alebo na bicykli🤣🤣🤣🤣. Ja sa fakt zabávam. Nakoniec bude z neho najväčšia špina. Lebo žena sa doma cíti sama.... Pomooooc. Veď aj keď to busom trvá 45min tak čo akože???? Idem,sadnem a som u známych. Telefón kamarátky neberú,nedá sa s nimi písať???? Ale nooooo. By som chcela vidieť,ako by si pozerala,kebyže manžel reálne povie dosť,že on nemala ako chuj od rána do večera a potom počúva fnukanie. Padne do náruče vyrovnanej "zachrankyne"a potom len budeš mať dôvod na plač....
@zena777

lucka_lucia
5. dec 2018

@evittam ešte že existujú ľudia ako vy nech je rovnováha veď predsa nemôže byť len pozitívne všetko.asi si čítala prvú stranu keď si reagovala na môj prvý komentár a treba čítať lepšie lebo ja som za seba písala že keď som pracovala.mimochodom celkom ľutujem take vzťahy .pekný večer 🙂

evittam
5. dec 2018

@lucka_lucia Ake vzťahy ľutujes?! Ze nevolam mužovi kazdu hodinu pocas MD ci RD kedy sa dieta po ralo? Hm ako myslíš. Vďaka aj tebe pekny vecer.😉

zena777
autor
5. dec 2018

@lucka_lucia my sme boli zvyknutí si volať alebo písať ešte pred materstvom, proste je to nás zvyk, tak sme začínali nás vzťah a doteraz nám to ostalo, no a teraz mu vadí, že namiesto ťuťu muťu mu hovorím, že mi vadí samota nie nuda @ewittam prosím ak sa chceš zapájať do diskusie prečítaj si celých 6 strán ak nemáš na to čas ani chuť neviem prečo sem píšeš a si predstav, že ho prdiky zaujímajú, dokonca sa na nich veľmi smeje

evittam
5. dec 2018

@zena777 Ked už ty chces s niekym diskutovať aspon ho správne oznac. Asi ho tie prdy moc nezaujímaju ked je z toho ze mu volas nervózny a nebaví ho ďalej takto zit.😁😉
A ak ti vadia príspevky diskutujucich tak nezakladaj verejne diskusie a zaloz si súkromnú.

saslavka73
5. dec 2018

@katkaapetko12 Taký kop do riti tiež posúva vpred.