icon

Prestal ma ľúbiť a môžem si za to sama

prestalmalubit
22. sep 2015

Nikdy nehovor nikdy vstupilo do platnosti ... predvcerom. Jedina ozajstna istota, ktoru som v zivote mala sa zrutila ako domcek z kariet. A mozem si za to sama, svojim pristupom k nemu, pychou, neschopnostou "odtat sa" a urobit prvy krok po hadke, ignoraciou z trucu.
Boli ma srdce, pretoze clovek, ktoreho neskutocne milujem, ktory mi vzdy dal prve-posledne, mi povedal, ze ma uz nelubi, ze ho to velmi mrzi, ale uz mi nie je schopny dat sancu, lebo neveri, ze sa to moze zmenit. Ze aj keby sme to este skusili, mysli si, ze mozno o mesiac, mozno o rok prideme zas tam kde teraz a to uz nechce nikdy zazit. Mame dve male deti, novy velky byt, pre mna stav, kedy sme konecne dosiahli co sme chceli, investovali cas, energiu, peniaze a uz by sme si mali len zacat uzivat zivot spolu s uzasnymi deckami. Zrazu je to koniec a nie zaciatok. Tolko veci mi uniklo, tak velmi som mu ublizila. A neviem preco. Nebolo to umyselne. To co ja som brala za samozrejmost on niesol velmi zle. Nikdy sme sa velmi nebavili o nas o nasom vztahu, boli sme taki obaja. Brali sme to ako to islo, riesili dennodenne situacie a na seba zabudli, ved to bolo samozrejme ☹. Bola to velka chyba a uz sa neda napravit, aj ked by som velmi chcela, nemoze to uz pre mna urobit.
Necha nas s detmi v nasom uz teraz az privelkom byte a bude ho platit aj s hypotekou. Nechapala som to, sak sa teda rozdelme. Vraj nie, to sme chceli a budovali pre deti a pre seba, tak to tak zostane a on odide, napise to cele na mna alebo svoju polku na deti. Nema nikoho, len uz nechce mna a nie je schopny fungovat so mnou v jednej domacnosti ani kvoli detom ... je to ten najhorsi pocit na svete.
Zeny bavte sa svojimi muzmi, pritulte sa k nim len tak, pohladte ich, pridite im naproti ku dveram ked pridu z prace, nebudte odute, ale pridte prve a povedzte " podme sa o tom rozpravat, vyriesime to". Ja som to znedbala a teraz marne prosim o dalsiu sancu.
Dakujem, ze ste ma vypoculi a docitali to az do konca.

prestalmalubit
autor
3. jan 2016

@timea7 ja jednoducho nedokazem uverit, ze sa to takto da, ze moze niekto zvazit "uz ta nelubim" a koniec
Ano, v nom to zrelo dlho, ale ja som o tom netusila. Casto rozmyslam v poslednej dobe o tom, ake mame rozne hodnoty, ako sa dokazeme zachovat k druhym, to by som nikdy nepovedala a hlavne som to dlhe roky nevidela. Nevidela, lebo taky nebol. Chcela by som vediet co ho doviedlo k tomu, ze sa zachoval tak ako sa zachoval a preco mi nic nepovedal a neriesil uz skor. Nechce mi to povedat, ale vraj sam nevie.

matulik79
3. jan 2016
timea7
3. jan 2016

@prestalmalubit podľa mňa bola v tom 100% iná žena, len mu to zrejme nevyšlo, tak sa vrátil, ako prašivý pes. Je si tebou istý, vedel, že budeš happy, ak sa vráti, že mu nebudeš nič vyčítať. Je to aj preto, lebo bol tvojím prvým. Chovala by som sa k nemu skutočne ako ku spolubývajúcemu, ale dávala by som mu najavo, že nie je jediným na svete, robila by som si vlastný program, chodila by som sa zabávať, žila by som si vlastným životom. On si je tebou príliš istý, preto v jeho očiach klesá tvoja hodnota. Skutočný muža ak nie je v manželstve spokojný, tak sa snaží problémy riešiť, nie od nich utekať. Ty si ešte aj vinu zobrala na seba, ak by sa pre takéto somariny manželstvá rozvádzali, tak sú rozvedené pomaly všetky. Daj mu najavo, že to nebol len jednodňový výlet, kým bol preč, že ak to chce zlepiť, nech sa snaží. Lenže to mu musíš ukázať, že si žena, pre ktorú sa on naozaj musí snažiť a nie sa mu hneď hodiť k nohám. 😒 😒 😒

timea7
3. jan 2016

@prestalmalubit ešte som chcela dodať že ťa hnusne necháva v neistote, čo bude ďalej. Je ti zle, keď spomenie rozchod, vieš, ako by mu padla sánka, keby nadobudol zdanie, že máš niekoho ty? Začni sa prehnane fintiť, skúšaj nové účesy, nové šminky, začni chodiť napr. cvičiť, spievať, to je jedno, nájdi si vlastného koníčka. nebuď nezdravo na neho upnutá. Ak bude chcieť odísť navždy, tak odíde a nič na svete ho nezadrží, ty to s koníčkami a priateľmi prekonáš ľahšie. Ak sa rozhodne ostať, budeš mať pre neho väčšiu cenu, ak sa nebudeš upínať len na neho. Len tak na okraj, je mu fuk, ako to vníma vaše dieťa?!

matulik79
3. jan 2016

@timea7, @prestalmalubit aj ja som presvedčená, že je/bolav tom iná žena. U nás to bolo presne takéto isté. Ja som kvôli deťom chcela rodinu udržať, no on nechcel, len sa viezol. Trápila som sa, raz bolo dobre, o chvíľu zase úplne na ... Verila som, že to dáme, že sa spamätá, ale tak ako písala timea 7, bol si až príliš istý, že u mňa má vždy dvere otvorené.
A presne tak ako píše timea7, daj mu to pocítiť, láskavo nech ti nič nevyčíta a z ničoho ťa neobvyňuje. Rob si svoj program, a dôležitá vec: úúúúúúsmev na perách. Keď bude mať niečo proti, môže sa zbaliť a ísť.

jeannna
3. jan 2016

Ja si zas myslim, ze ma nejaku hlbsiu depresiu, odisiel z prace, prerusil skolu, nevie, co citi, preplo mu uplne na vsetkych urovniach.

matulik79
3. jan 2016

@jeannna hmmm, je to možné, je možné, že som ovplyvnená mojim skrachovaným manželstvom. Bodaj by to bolo "len" tým, čo píšeš. Môj tiež chodil ako telo bez duše. Navrhla som mu, aby vyhľadal odbornú pomoc - možno trpí syndrómom totálneho vyhorenia. No on mi povedal, že má problém len so mnou 🙂. Tak som podala návrh na rozvod. Deň pred jeho narodeninami, rozsudok nadobudol právoplatnosť - krajší darček si asi ani nemohol priať :D. A teraz chodí vyškerený ako lečo - zase sa mi podarilo urobiť niekoho šťastným, ja som tak dobrááááá 😀 😀

tyrkys44
3. jan 2016

@prestalmalubit no asi ta prekvapim. U nás lepšie. Ešte je to také opatrne. Spomínala si, že máš knihu päť jazykov lásky. Mne ta knižka dosť pomohla a aj som pochopila ako tak. Rozhovory boli. Mne sa to tu nechce teraz rozpisovať. Ale momentálne mám také obdobie kedy som nad vecou. Pokoj v duši. Odpustenie. Vidím čo som nevidela. Počúvam znamenia. A verím. Nie v manžela. Nie v budúcnosť. Verím v seba. Veľmi ma to posunulo. A zistila som, že keď niečo veľmi chceš, celý vesmír sa spojí aby si to dosiahol 🙂. Alchymista od Paula Coleho. Že všetko zlé je na niečo dobré.

jeannna
3. jan 2016

@matulik79 Si si vylepsila karmu 🙂 Ani ja by som nikoho nedrzala na silu, aj keby tu boli deti. Osobne si myslim, ze nefunkcna rodina je horsia ako ziadna rodina, t.j. deti su len s jednym z rodicov.

Ale tento typek ma toho na rovasi viac, domov dokvitol podla mna hlavne kvoli svojim existencnym problemom, kedze ma v plane ist na podporu. Keby sa vratil zachranovat vztah, vyzeralo by to uplne inak.
Keby sa mi nedokazal otvorit, co konkretne ho trapi, aby som mu mohla pomoct, lebo este stale by som ho nedokazalo hodit cez palubu, by som ho poziadala, aby opat odisiel, nestrpela by som ho doma ako spolubyvajuceho, ktory by ma navyse zahrnoval vycitkami, ze je vsetko len moja vina.

jajami
3. jan 2016

Ahojte dievcata,citam tu vase komentare,rady,skusenosti. Ja si myslim,ze to naozaj nema vyznam. Stale budes vstupovat do tej istej rieky a aj tak to bude na dve veci. Bude to nanic. Len sa budes nadalej trapit. My uz mame rozvod spisany,dotahujeme detaily,dnes som bola uplne v pr...i ked som s nim musela volat,pretože si kazdy ,,trepeme,,svoje a ani jeden cuvnut v poziadavkach co sa tyka maleho. Ale snad to uz nejako dopadne. On mi povedal,ze mi velmi praje aby som si nasla dobreho chlapa. Ale ja som to ani nechcela pocut.naco? Ja mam momentalne mysel len aby rozvod dopadol dobre a mysli si ze ustupim jeho poziadavkam. Nie,neustupim ani ja uz. Teraz zrazu je z neho idealny chlap,ktory mi praje vsetko najlepsie ale mne je z tej jeho falosnosti zle. Chcel len dobro sam pre seba. Uz nikdy by som nezobrala naspat chlapa,ktory raz oddide.aj ten tvoj to robi len pre seba a nie preto aby zachranil rodinu. Je mi z tych egoistov zle. Aj ked ti velmi prajem aby sa to napravilo,lebo je to obrovska bolest ale ta bolest casom prejde. Takto budes zit stale v neistote a on bude na tom tak,ze ved sa mozem vratit kedykolvek. Mozem cokolvek spravit aj 100x sa vratit a budem mat kam. My sme im to dovolili a sme pre nich babky na lankach s ktorymi si manipuluju. Vies ake to bude ak budes v neustalej nepohode a on sa nebude chciet odstahovat? Budes najviac trpiet ty a tvoje deti. A ked sa nechce o tom bavit,to je znak toho,ze ho to ani len nemrzi.mal sa kam vratit a bude si robit nadalej co chce. Ty sa mozes postavit aj na hlavu. Velmi drzim palce aby to bolo všetko tak ako chces a nedovolit zo sebou manipulovat.!!

timea7
3. jan 2016

@jajami život ti časom dá za pravdu, že rozmýšlaš veľmi rozumne. Si už niekde úplne inde, ako keby si bola stále v štádiu odpúšťania, ľutovania sa a dúfania. Len by si strácala čas a energiu.

jajami
3. jan 2016

@timea7 ano,len stale to este boli a lutovanim nic nezmozem

timea7
3. jan 2016

@jajami časom to bolieť prestane a ty budeš rada, že si konala tak, ako si konala a nezabila si päť rokov života zaoberaním sa niekým, kto toho nie je hoden.

tilda
3. jan 2016

@jajami toto urcite preboli ;) velmi sa mi paci tvoj prispevok -si silna a rozumna,drzim ti palce a tlieskam! 🙂 a tie prajne reci tvojho exa mozu byt kludne len taka predrozvodova finta z hlavy nejakeho pravnika ;)

jarkam2
3. jan 2016

Je to dosť čudné, že ako blesk z jasného neba ti jedného dňa oznámi, že ťa už neľúbi. A určite nie si na vine. To musí byť u neho určite už dlhšia záležitosť. Ja som teda po dieťati tiež nemala 2x chuť na sex a nežnosti, ale s mužom sa normálne rozprávame a povieme si, hádam sa nebudeme trápiť, keď sa nemusíme ... Ty si žila v tom, že všetko je OK. Jemu niečo chýbalo a nepovedal. Jasnovidka určite nie si, aby si vedela čítať jeho myšlienky. Tak keď dospelý človek nevie vlastnej žene povedať, že mu niečo vo vzťahu chýba, mal by ísť za psychológom. Manželstvo snáď za to stojí. Manželská poradňa je super vec, keď je dobrý psychológ - viem z vlastných skúseností. Tiež nás naučili spolu rozprávať o všetkom. Každý si prinesie do partnerstva nejaký vzorec správania, väčšinou ho vidíme doma u rodičov, tak myslíme že je to v poriadku. Ale často nie je. On to nechal ďaleko zájsť, lebo očakával, že budeš plniť jeho nevyslovené želania ... Tak akosi rozumiem, že sa mohol postupom času "odľúbiť" a naraz to zistil. Ale hlbšiu analýzu vlastných pocitov neurobil. Verím tomu, že keby sa s tebou rozprával o tom, čo mu chýba - veď medzitým máte dve deti , všeličo sa mohlo zmeniť - takto ďaleko by to nezašlo. Určite ho pošli ku psychológovi a ak chce byť s tebou pod jednou strechou, choďte do poradne. Bez nádeje na vzťah by som ho späť neprijala. Kde bol medzitým?

jajami
3. jan 2016

@tilda dakujem

charity
3. jan 2016

@prestalmalubit Mam este jednu teoriu. Prisiel preto, aby si ho zivila. A nechce s Tebou o tom hovorit, lebo vie, ze by si ho vyrazila z domu, keby to priznal.

Inak ta teoria, ze je na tom psychiatricky zle, ked nici robotu, skolu aj manzelstvo, neznie zle.

borkavan
3. jan 2016

@tyrkys44 a to, že veríš v samu seba, ti dala tá kniha 5 jazykov lásky? Nikdy som o nej nepočula.
Alchymistu som čítala.... ten citát si hovorím asi už 15 rokov... a s ním žijem. Ale nie vždy je to pravda, ten citát.

tyrkys44
3. jan 2016

@borkavan ale nie. Tá kniha je o inom. Ten citat. Asi sa nesplní každá maličkosť. A to ani nechcem. Verím si preto lebo som si povedala, že na hubu nepadnem. Že to nedovolím. Zmenila som niektoré veci vo svojom živote. Napr cvičím. Chodím von. Včera kino s kamatkou, aj viac stretnutí. Nesedim toľko doma. Pokupila som si pekne veci na seba. Každý deň sa upravím. Pekne namalujem a nahodim. Viac sa usmievam. Veľa čítam. A budúcnosť. Či s manželom alebo bez. Čo sa má stať to sa stane. Ja cítim že sa raz rozideme. Ale teraz ešte nie. Nie je ten správny čas. Je u nás pohoda. Žiadne hádky. Neriešim s ním čo sa stalo, resp žiadne výčitky. Snažím sa aj neho pochopiť. Teraz ma dovolenku. Všetok čas nám venuje. Robíme spolu veci. Varíme, sme s deťmi.pohoda. Akurát vášeň. Tá sa nevrátila. No čo už.

tyrkys44
3. jan 2016

Môj muž nikdy neodišiel. Neviem ci mal alebo nemal milenku. To popiera. Takže nedá sa porovnať napr s jajami. Tam to bolo trošku o inom. V takomto prípade je jasné, že rozchod a nič iné. Bohužiaľ

charity
3. jan 2016

@tyrkys44 Nic ma do toho nie je, takze pokojne neodpovedaj, ale naco stracas cas v partnerstve, o ktorom vies, ze sa raz skonci, vasen v nom nie je.. Mne to pripada uz len ako posledne divadielko pred zaverecnou oonou. Ako zena by si nemala stracat zbytocne cas..

tyrkys44
3. jan 2016

@charity ja viem. Ale teraz to tak cítim. Možno keď stretnem niekoho iného.... Neviem ci to vieš pochopiť. Ja necítim hnev. Mne je s mojim mužom dobre. Nerobí mi nič čo by mi ublizovalo. Snaží sa. Uvidím čo bude. Máme tri deti. To je veľký dôvod nie. Keby sme sa hádali atď nepoviem.

charity
3. jan 2016

@tyrkys44 Rozumiem. Teraz nie je ten pravy cas. Ale jedneho dna sa bude Tvoj muz riadne divit...

tyrkys44
3. jan 2016

@charity áno. Asi áno. Priznám sa. Asi som ho chcela naspäť lebo som ho nemohla mať. A dosť som ho posledný mesiac ignorovala. A asi mu to vrtalo v hlave. Sám začal s dotykmi. Pozornosťou. Darčekmi. Zrazu sme sa viac rozprávali. Zrazu na mňa pozeral. A tak ho mam. Je to len kratucko. A ja som taka pokojná. Už sa nebojím.

kittykat22
3. jan 2016

@prestalmalubit clovek v prvom rade musi chciet milovat a ostat. Ak nechce, tak sa mozes postavit na hlavu, a nic z toho nebude. V uvode mi pride, ze davas vsetku vinu na seba. Ale ved vztah je o 2 ludoch. Ja v tvojom pripade vidim chybu nie vo vas - ale LEN v nom. Muz sa nemoze jedneho dna zobudit, ja ta nemilujem a nazdar. Navyse deti, hypoteka. A potom pises ze sa vrati bez vysvelenia a caka ze sa v nom nieco prebudi? Mne pride, ze tvoj muz je strateny. Takto sa spravaju muzi ktori maju milenky. Si si ista, ze tvoj muz nemal aferu? 😕

borkavan
3. jan 2016

@tyrkys44 a nevrátila sa ti tá pohoda - pokoj v duši, preto, lebo vlastne muž sa vrátil duševne k tebe? Viem, že neodišiel... ale ako hovoríš, zrazu sa otočil a snaží sa.
Alebo tá pohoda, čo si si nastolila prišla ešte predtým, ako sa muž vrátil? Na toto si daj bacha. Ale inak je super, že si sa takto našla a našla si tu pohodu a hlavne seba a svoju dôstojnosť. držím ti palce.

prestalmalubit
autor
4. jan 2016

@kittykat22 nie som si ista, ale vsetko nasvedcuje tomu, ze nie. Ja som zmatena z neho, z jeho postoja, na jednej strane nezaujmu, na druhej akejsi pre mna divnej snahy. Tvari sa, ze chcel, chcel znovuobjavit v sebe to, ze mu na mne zacne zasa zalezat, ze ked sa vratil a budeme spolu, tak sa to stane. Ale nic preto neurobil, ani mne nepovedal, ze o co ide. Ako keby len cakal, ze to pride same a ono neprislo. Teraz sa stara o deti, mensi nastupi teraz v januari do skolky a on bude robit neviem co.

kittykat22
5. jan 2016

@prestalmalubit a netrpi tvoj manzel depresiou?

timea7
5. jan 2016

@kittykat22 z toho, že mu to u inej nevyšlo? 😝 😝 😝 😝 😝 Nemala by depresiou trpieť ona? Mne by na jej mieste rozhodne do spevu nebolo....

kittykat22
6. jan 2016

@timea7 nemusel nikoho mat. Mozno ma fakt depresiu a to sa clovek sprava velmi nelogicky. Nic ho nebavi, nevie co so sebou, opusta ludi na ktorych mu nedavno zalezalo - su symptomy ktore odpovedaju depresii. @prestalmalubit pise ze si mysli, ze inu zenu nemal. A prestalmalubit to dufam zvlada 😒 deti, domacnost a blaznivy manzel je vyborna kombinacia 🙄