icon

Prestal ma ľúbiť a môžem si za to sama

prestalmalubit
22. sep 2015

Nikdy nehovor nikdy vstupilo do platnosti ... predvcerom. Jedina ozajstna istota, ktoru som v zivote mala sa zrutila ako domcek z kariet. A mozem si za to sama, svojim pristupom k nemu, pychou, neschopnostou "odtat sa" a urobit prvy krok po hadke, ignoraciou z trucu.
Boli ma srdce, pretoze clovek, ktoreho neskutocne milujem, ktory mi vzdy dal prve-posledne, mi povedal, ze ma uz nelubi, ze ho to velmi mrzi, ale uz mi nie je schopny dat sancu, lebo neveri, ze sa to moze zmenit. Ze aj keby sme to este skusili, mysli si, ze mozno o mesiac, mozno o rok prideme zas tam kde teraz a to uz nechce nikdy zazit. Mame dve male deti, novy velky byt, pre mna stav, kedy sme konecne dosiahli co sme chceli, investovali cas, energiu, peniaze a uz by sme si mali len zacat uzivat zivot spolu s uzasnymi deckami. Zrazu je to koniec a nie zaciatok. Tolko veci mi uniklo, tak velmi som mu ublizila. A neviem preco. Nebolo to umyselne. To co ja som brala za samozrejmost on niesol velmi zle. Nikdy sme sa velmi nebavili o nas o nasom vztahu, boli sme taki obaja. Brali sme to ako to islo, riesili dennodenne situacie a na seba zabudli, ved to bolo samozrejme ☹. Bola to velka chyba a uz sa neda napravit, aj ked by som velmi chcela, nemoze to uz pre mna urobit.
Necha nas s detmi v nasom uz teraz az privelkom byte a bude ho platit aj s hypotekou. Nechapala som to, sak sa teda rozdelme. Vraj nie, to sme chceli a budovali pre deti a pre seba, tak to tak zostane a on odide, napise to cele na mna alebo svoju polku na deti. Nema nikoho, len uz nechce mna a nie je schopny fungovat so mnou v jednej domacnosti ani kvoli detom ... je to ten najhorsi pocit na svete.
Zeny bavte sa svojimi muzmi, pritulte sa k nim len tak, pohladte ich, pridite im naproti ku dveram ked pridu z prace, nebudte odute, ale pridte prve a povedzte " podme sa o tom rozpravat, vyriesime to". Ja som to znedbala a teraz marne prosim o dalsiu sancu.
Dakujem, ze ste ma vypoculi a docitali to az do konca.

macamac
9. jan 2016

@keram3053 súhlasím, že za problémami sú vždy dvaja, každý nejakou mierou, nemusia byť pol na pol 😉
ja neodsudzujem ľudí, píšem svoj názor
ono sa nedá jednoznačne v diskusiách zaujať stanovisko, lebo vieme len jeden pohľad, čítame vnímanie len jednej strany
chýba tu pohľad aj z druhej strany
a aj tak....nik s nimi nežije, takže diskusie sú vždy len ako pohľad nezainteresovaných utvorený len podľa verzie jednej strany
čo ale platí skoro vždy je to, že ak zlyháva komunikácia, je veľmi obtiažne čokoľvek riešiť
taktiež nepozerám pomedzi prsty na rozvody, lebo viem, že v drvivej väčšine to človek považuje ako určitú životnú prehru a mrzí to svojim spôsobom oboch, i keď teda zranený a ubolený je vždy viac jeden partner. nie obaja rovnako. v závislosti od okolností.

k zakladateľke toľko, že je veľmi nepríjemné byť v situácii, keď nie je na istom, keď nevie, čo sa deje, o čo ide, čo má čakať. keď sa partner nevie vyjadriť, vymáčknuť. tak vtedy nevie, či je to len taktické mlčanie pred odchodom, alebo naozaj premýšľa 😅
i keď, ak by mu aspoň trošičku na nej záležalo, nenechal by ju v tichu trpieť

kuk do témy "Manžel ma opúšťa", veľmi podobná téma
tiež sa tam hľadalo x dôvodov, rozoberalo,....a nakoniec pointa dnes - má inú.
takže....treba rátať s rôznym rozuzlením a netreba si sypať popol na hlavu a viniť seba, keď občas je odpoveď tak jednoduchá - iná žena...

keram3053
9. jan 2016

@macamac
az na to ze podla mna odpoved iná zena - nie je jednoducha 🙂
odpoved ina zena moze aj znamenat - aha, je to hajzel, ja som urobila vsetko dobre aby bolo manzelstvo stastne a vsetka vina pada na toho druheho, tym si vlastne uzehlime vlastne svedomie ze my sme urobili vsetko spravne.
Co vsak nevylucuje ze moze byt naozaj hajzel, ale to nevieme posudit lebo ho nepozname.
Ked som si na Teba klikol tak ma zaujalo toto :

"Ak si myslíme ze vsetko vo Vasom zivote je vina niekoho ineho, budete vela trpiet" 🙂

charity
9. jan 2016

Doktor Phil raz povedal, ze nech druhy partner spravil cokolvek, nevera je podraz a zlyhanie neverneho.

macamac
9. jan 2016

@keram3053 no veď to "jednoduchá" bolo myslené v úvodzovkách, zabudla som dať 😉 a pritom je to asi najzraniteľnejší dôvod
a áno, s posledným tvojim príspevkom súhlasím, tak nejak chápem veci aj ja

a k môjmu citátu: veľmi sa mi páči
lebo nejak v poslednej dobe stretávam ľudí, ktorí vidia za všetkým "tých druhých", akýchsi "bubákov" a mnohokrát je to len ich bujná fantázia hraničiaca s paranojou a zbytočné konšpirácie.
proste, udivuje ma, ako dokážu dospelí "zrelí" ľudia, ak sa im nedarí, alebo zlyhajú, ukazovať prstom na tých druhých, že to "ony" za to môžu. ako malé deti.
udivuje ma, koľko ľudí nie je ochotných a schopných postaviť sa za svoje činy. teda sú ochotní, ale len za tie dobré 😀 😉
a za všetko to zlé môžu tí "druhí"
strašná nezrelosť, egoizmus, plytkosť a neschopnosť sebareflexie.

macamac
9. jan 2016

@charity tak, problémy by sa takto riešiť nemali, ale vieš...život prináša všeličo...aj zlyhania, bohužiaľ
no a potom sú tu tí notorickí neverníci (muži, ženy), ktorí jednoducho z toho pocitu hladkania ega, žijú, potrebujú to...tak,každý je nejaký a Boh miluje všetkých 😉

keram3053
9. jan 2016

@charity
Doktor Phil ma pravdu, ale asi sa nikdy nenachadzal v stave ked je manzelstvo v krachu
nie vzdy vsetko je take jednoduche a jednoznacne ako sa zda

charity
9. jan 2016

@keram3053 Doktor Phil to zazil.

macamac
9. jan 2016

@keram3053 to je asi o tom, že napr. jemu mohlo krachovať manželstvo, ale vedel ten krach ustáť bez nevery, alebo krach bol nie pre neveru...tých dôvodov mohlo byť x
jednoducho sú aj zásadoví ľudia, ktorí naozaj nevedia ťahať bokovky...radšej volia férovejšiu cestu - rozchod a potom s čistým štítom...ale je ich pomenej...
skrátka - čo človek, to jedinečnosť vo všetkom. takže žiadne paušálne rady neexistujú, nie sú aplikovateľné na všetkých.

prestalmalubit
autor
9. jan 2016

@keram3053 dakujem ti za tvoj prispevok 🙂 ozaj uprimne ma potesil. Chcela by som, aby sa so mnou takto dokazal rozpravat moj muz, ale chapem, ze moze byt prw neho zlozite sformulovat svoje myslienky. Len ma mrzi, ze vsetku vinu hadze na mna , pritom na zaciatku ked depkoval, ze co nam to urobil, tak ja som bola ta, ktora ho chlacholila a vysvetlovala, ze sme v tom dvaja ...

keram3053
9. jan 2016

@charity
no nenasiel som nic o nom po slovensky a kedze som taky dobry anglictinar tak sa mi nechcelo hrabat sa vtom :D ale mal som taku obavu 🙂
ja som sa sice nerozvadzal kvoli druhej, ale pocas rozvodu som mal kratky "vztah" a kedze som nebol rozvedeny, tak to bola defakto nevera. Samozrejme moja manzelka to povazovala za dovod rozvodu lebo nevedela kedy to zacalo...aspon ma dobry pocit ze ma ciste svedomie a ja som ten hajzel. A dovody rozvodu boli uplne ine, ona ich vsak odmietala.
Ked sa uz ale nachadzas v takom psychickom stave ze sa rozvadzas alebo si rozhodnuty ze je koniec lahko spadnes do toho ze ked ti niekto rozumie, chape ta a podporuje tak utekas...do druheho vztahu. Pritom si sam zraneny a potrebujes sa najprv vyliecit...preto si myslim ze to malokedy potom vydrzi a niektori partneri sa chcu vratit spat. Alebo padaju do dalsieho a dalsieho vztahu ale stastie stale neprichadza. Ale to uz som uplne inde :D

keram3053
9. jan 2016

@prestalmalubit
Ja som s mojou ex vobec nevedel komunikovat o nasich problemoch. Alebo teda som sa aj snazil, ale asi nie vzdy vhodnym sposobom a myslim si ze zas ona to nevedela nikdy prijat a pochopit ma. Aj ked som sa jej zdoveril mal som pocit ze som ostal nepochopeny. Ked som chcel nieco riesit, tak sa isla stazovat rodicom namiesto toho aby sme si to poriesili a odtial sa mi to vracalo ako bumerang utokmi od nich.
Nie je dobre ze na teba hadze vsetku vinu, lebo urcite to nie je chyba len jedneho. A skor si myslim ze je chyba na jeho strane lebo ty podla vsetkeho mas zaujem riesit problemy konstruktivne. Ale povzbudzujem ta v tom aby si to nevzdavala, aj ked si ta ktora bude kvoli tomu viac trpiet. Aj keby bola mala sanca treba to skusit, byt trpezlivy, odpustat.... Ja povazujem prave toto za moje zlyhanie, ze som na moju byvalu zanevrel po tom vsetkom a uz mi bolo vsetko lahostajne. Vediet si vsetko povedat, priznat si aj chybu a vypocut kritiku je dolezite. Drzim palce 🙂

prestalmalubit
autor
10. jan 2016

@keram3053 zranuje ma dennodenne tak priserne, ze stracam vieru a pomaly hadzem flintu do zita. Ak vobec so mnou komunikuje tak ten sposob je pre mna neprijatelny, akoby sa z neho stal 3 hlavy drak. Absolutna absencia empatie voci mne (iba voci mne), castokrat uz mava stavy, ze sa ho zacinam bat. Aj to ako sa nestiti chovat napr. k detom, aj pred rodinou. To uz zacina byt vela aj na kona. Nikdy taky nebol, desi ma to, lebo on je so sebou spokojny. Ja neviem, je to nejake stadium?

macamac
10. jan 2016

@prestalmalubit prečo sa ho začínaš báť?
a ako sa chová k deťom pred rodinou? čo to znamená?
ak je on so sebou spokojný, mohlo by to znamenať, že sa už citovo odpútava/odpútal od rodiny.
jednoducho, že už má vyhliadky na iný život niekde inde a jeho chvíľa odchodu sa blíži.
ja proste za náhlymi zmenami správania sa u partnera nevidím nič iné, iba odosobnenie sa od jeho rodiny a citová zaangažovanosť inde.
alebo - depresia. ale tá pravá depresia znemožňuje ľuďom aktívne žiť, častokrát doslova nie sú schopní vstať z postele a postarať sa o seba, nieto ešte o niekoho....
nuž, ťažké to máš 😒

mandevilla
10. jan 2016

@prestalmalubit ja si myslím, ze v tom je iná..chlapi neodchádzajú len tak.

macamac
10. jan 2016

@mandevilla tiež si myslím
v podobnej diskusii písal chlap, že chlapi odchádzajú až vtedy, keď majú už istotu, že majú kam ísť - teda k novej partnerke. že oni inak veľmi málokedy odchádzajú, jednoducho radšej ostávajú aj v nefunkčných manželstvách.

mandevilla
10. jan 2016

@macamac presne..

bordor
10. jan 2016

@prestalmalubit vyzera to naozaj tak, ze sa chysta na odchod ... pise Ti to tu vela zien. Takze na Tvojom mieste by som uz neratala s tym, ze s vami ostane, takisto sa odputavala od neho a pomaly zbierala sily na zivot bez neho. Inak Ta psychicky uplne znici a nakoniec este z Teba urobi tu nenormalnu, s ktoru sa predsa neda zit ...

prestalmalubit
autor
10. jan 2016

@macamac nie bat v zmysle, ze by mi ublizil, ale depta ma . Neviem ci to dokazem vysvetlit, ale clovek, ktory by ti zniesol modre z neba, vzdy s usmevom na tvari, pre ktoreho ziadna prekazka neexistuje sa zrazu sprava ako 15 rocny nevychovany fracek, smeje sa mi pohrdavo do tvare, ked nieco poviem, debilne sa usmieva a pohmkava, namiesto odpovede na nejaku otazku. Vrieska neprimerane po detoch a nazyva to vymedzovanim pravidiel. A dalsie veci na ktorych sa mi potvrdzuje, ze nezvlada sam seba.

romanovic
10. jan 2016

@prestalmalubit Nenechaj na sebe rubat drevo!!!

macamac
10. jan 2016

@prestalmalubit chapem
Tak toto bohuzial nie je prejav lasky z jeho strany.
Ubohe a smutne.
On sa ti jednoducho vysmieva a ukazuje ti, ze ta ma na haku. Chce ta vytocit...a ano, je to deptanie a svojim sposobom urcita tyrania,ktora mu robi dobre.
Moja rada- ticho, ignoracia, nereaguj.
Aj keby ta slo rozdrapit, vydrz to. Uvidis, ze to dokazes.
A nechaj ho. Bude na rade on, ak si vsimne, ze nereagujes.
A ak si nevsimne, nuz..bude to jasne.

charity
10. jan 2016

@macamac Preco by to mala ignorovat?

bodka13
10. jan 2016

@prestalmalubit svojim správaním chce v tebe vzbudiť hnev a nenávisť voči nemu....chce dosiahnuť aby si váš vzťah ukončila ty....je to sebecký alibista, veľmi rád by vyslovil "veď ty si ma vyhodila"

macamac
10. jan 2016

@charity lebo sa snazi uz dost. Nemyslis?
Ved pise,ze komunikuje a on sa jej posmieva a pospevuje si.
Ja radim ignorovat chvilu JEHO. Nie TO. nech teda mlci a nevypytuje sa donekonecna,ked on na nu takto reaguje,ako pise.

borkavan
10. jan 2016

@prestalmalubit mne z toho vyplynulo, že čaká, aby si ho ty poslala do kelu, aby bol on ten dobrý a mal aspoň pred sebou čisté svedomie, že urobil všetko možné aj nemožné, že vas chcel udržať pokope. Však nakoniec, si ho vykopla ty a on sa chudák snažil...vrátil sa k rodine, bol u psychologičky a tak..

nenechaj sa vmanipulovať do jeho hry, nech je akákoľvek. ŽI si svoj život s deťmi. Jeho ber teda ako otca ich detí. Neber ho už ako partnera. Ved keby ste nemali deti, tak by si o takéhoto ani nezakopla.

borkavan
10. jan 2016

@bodka13 presne toto som napísala aj ja. Poznám takéto typy chlapov. bohužial

charity
10. jan 2016

@macamac Dovoľuje si na nu tak, že zakladatelka sa uz zacína bat. Ja by som to uz neignorovala, ale riadila sa instinktom a riesila to. Co také dosiahne ignorovanim, že je to lepšie ako týranie, ktorého sa jej teraz dostáva? To nerýpem, ale pýtam sa úprimne... Možno som niečo prehliadla alebo mi niečo nedocvaklo...

macamac
10. jan 2016

@charity ale ona sa ho boji v inom kontexte. Ved to tu pisala. Ze ju depta.

macamac
10. jan 2016

@charity ze neboji sa ho v zmysle,ze by jej ublizil.
To asi myslela fyzicky.
Lebo psychicky jej uz ublizuje dost.

charity
10. jan 2016

@macamac A prečo to má ignorovať a nevyhodiť ho?

macamac
10. jan 2016

@charity aha tak si to myslela. Som nepochopila.
Nuz ja som jej uz davno toto navrhla. Ja by som to riesila inak.
Ale ona stale dufa,veri,caka...
Tak som jej ignoraciu navrhla s prihliadnutim na jej rozpolozenie. Ze proste vnimam,ze je rada,ze ho tam ma fyzicky a ocakava happy end.
Ale ja za seba- riesila by som to inak.