icon

Prestal ma ľúbiť a môžem si za to sama

prestalmalubit
22. sep 2015

Nikdy nehovor nikdy vstupilo do platnosti ... predvcerom. Jedina ozajstna istota, ktoru som v zivote mala sa zrutila ako domcek z kariet. A mozem si za to sama, svojim pristupom k nemu, pychou, neschopnostou "odtat sa" a urobit prvy krok po hadke, ignoraciou z trucu.
Boli ma srdce, pretoze clovek, ktoreho neskutocne milujem, ktory mi vzdy dal prve-posledne, mi povedal, ze ma uz nelubi, ze ho to velmi mrzi, ale uz mi nie je schopny dat sancu, lebo neveri, ze sa to moze zmenit. Ze aj keby sme to este skusili, mysli si, ze mozno o mesiac, mozno o rok prideme zas tam kde teraz a to uz nechce nikdy zazit. Mame dve male deti, novy velky byt, pre mna stav, kedy sme konecne dosiahli co sme chceli, investovali cas, energiu, peniaze a uz by sme si mali len zacat uzivat zivot spolu s uzasnymi deckami. Zrazu je to koniec a nie zaciatok. Tolko veci mi uniklo, tak velmi som mu ublizila. A neviem preco. Nebolo to umyselne. To co ja som brala za samozrejmost on niesol velmi zle. Nikdy sme sa velmi nebavili o nas o nasom vztahu, boli sme taki obaja. Brali sme to ako to islo, riesili dennodenne situacie a na seba zabudli, ved to bolo samozrejme ☹. Bola to velka chyba a uz sa neda napravit, aj ked by som velmi chcela, nemoze to uz pre mna urobit.
Necha nas s detmi v nasom uz teraz az privelkom byte a bude ho platit aj s hypotekou. Nechapala som to, sak sa teda rozdelme. Vraj nie, to sme chceli a budovali pre deti a pre seba, tak to tak zostane a on odide, napise to cele na mna alebo svoju polku na deti. Nema nikoho, len uz nechce mna a nie je schopny fungovat so mnou v jednej domacnosti ani kvoli detom ... je to ten najhorsi pocit na svete.
Zeny bavte sa svojimi muzmi, pritulte sa k nim len tak, pohladte ich, pridite im naproti ku dveram ked pridu z prace, nebudte odute, ale pridte prve a povedzte " podme sa o tom rozpravat, vyriesime to". Ja som to znedbala a teraz marne prosim o dalsiu sancu.
Dakujem, ze ste ma vypoculi a docitali to az do konca.

jajami
11. jan 2016

...........bude to horsie a horsie....vlastna skusenost! Presne toto sa dialo aj u nas, pohrdavost, naschvaly, smiech, mal rad, ze som sa trapila, nakoniec som povedala stacilo a on sa odstahoval s radostou. A vlastne on bol ten co odisiel a ja som rozbila rodinu. Nikdy by som neverila, ze sa chlap dokaze takto spravat, keby som to nezazila na vlastnej kozi...po odchde bude ulava, potom plac, depresie, hnev,bolest ale vsetko sa da zvladnut, chce to cas, co chces skoncit po case na liekoch?? Drz sa!!!! aj ty aj ostatne baby,ktore maju tieto skusenosti, nikto nestoji za trapenie, ved sme sa natrapili a naplakali dost pre zachranu rodiny!!

bodka13
11. jan 2016

@charity no prečo ho nevyhodi... Lebo ho ľúbi a verí na zázrak... Dúfa,že sa obnoví niečo čo už dávno nie je a vedome si nechá ubližovat... To už ja beriem že si nevážim sama seba, a preto si ma nebude vážiť ani partner - v jeho očiach som lacná istota...bohužiaľ

keram3053
11. jan 2016

@prestalmalubit
Nezavidim ti. Istu zmenu chovania chapem, ludia ked su v tomto obdobi skutocne riesia mnohe veci nevhodnym sposobom. Ja som tiez viac krical po detoch, nemal som trpezlivosti lebo som nezvladal sam svoj zivot a teraz je to uplne ine, s detmi si ovela viac uzivam kazdy tyzden ked su so mnou.
Ale aj tak keby si mu to zacala vracat a spadla na tuto uroven chovania tiez tak to lepsie nebude. Pytala si sa ho preco sa takto chova, preco ti zbytocne ublizuje? Ked chce odist, rozist sa tak nech to urobi slusnym sposobom kvoli detom, aby ste sa rozisli v dobrom. Aby deti nestratili vzor otca a aby ste ostali kamarati. Hovor s nim slusne, s laskou ale otvorene. V tom pripade by aj rozvod ma pripadne lahsi priebeh. Ak sa to totiz este viac pokazi tak sa priprav ze to bude strasne zle a moze sa chovat este horsie. Podla mna iba laskou dokazes nieco zmenit na druhom cloveku, ale je to velmi tazke sa k niekomu kto ti robi toto spravat s laskou. Ale ak to dokazes tak urcite neprehras, skus to ak mas na to dost sil.

bodka13
11. jan 2016

@keram3053 ako hovoriť s niekým kto nechce hovoriť s ňou ?kto sa jej miesto odpovede smeje do očí?
Tiež mám už niečo za sebou a viem/vieš/vieme, že ak sa má niečo zlepšiť -napraviť - vyriešiť má na tom záležať obom.... Úprimne, ruku na srdce a odpovedz: vážil by si si ženu čo sa ti "plazi" pri nohách a robí všetko preto len aby si bol spokojný a mal dobrú náladu?

stella333
11. jan 2016

@prestalmalubit Takto sa chova podla mna muz, kt. ma milenku, ako to tu uz bolo napisane, citovo je zaangazovany inde a tak dokaze ublizovat a pritom sa usmievat. Obcas ma vycitky, tak si poplace, ale to je tak vsetko. Jedno je iste, cas ukaze co je za tym. Len pre teba by bola lahsie zmierit sa s tym, ze s nim nemozes pocitat a mysliet viac na seba.

keram3053
11. jan 2016

@bodka13
vobec nehovorim ze sa ma plazit pri nohach a robit vsetko tak aby sa mu pacilo, to urcite nie
hrdost si treba zachovat, ale pychu nie
ked som debatoval s viacerymi rozvedenymi tak vela z nich oznacilo prave pychu za jeden z problemov
nemusi s nim nasilu komunikovat ked nechce, ale mozno by som mu daval otazky, neutocil nanho, ale pytal sa, preco to robi, preco ublizuje, ci mu to sposobuje radost? ... neviem ako by reagoval, ked zle tak by som skusil mozno nieco ine. Ak ma aspon kusok svedomia tak sa zamysli nad tou otazkou. Vseobecny navod vsak nieje.

charity
11. jan 2016

@prestalmalubit Ty by si chcela chlapa, ktory by sa Ti liskal a bol mily aj keby si Ty na neho bola zla. Chlapa, co by v snahe udrzat si Ta toleroval vsetko?

Tak preco si myslis, ze touto tolerantnostou bez hrdosti si ho ziskas?

Moja rada: zdvihni hlavu a zi s hrdostou. Ked ho ani to nezaujme, pokojne to ukonc. Uz teraz je jasne, ze jeho stratou si o nic neprisla.

bodka13
11. jan 2016

@keram3053 tento tvoj príspevok je už v inom duchu ako ten, ktorý si napísal dnes o 10:05... On nechce jej lásku a ona si to nechce pripustiť.... Nezmení ho pretože on nechce...vrátil sa a nerobí žiadne ústretové kroky...poznám pár, ktorý mal krízu(nevera muža), muž chcel od ženy aby mu pobalila veci, že on teda odíde - neurobila tak,že ak chce odísť nech si ich príde zobrať sám a nech hlavne vysvetlí deťom prečo odchádza.... nepobalil sa,neodišiel, prehodnotil situáciu, uvedomil si veľa vecí a snažil sa/ robil všetko preto aby sa ich vzťah napravil...po roku jej poďakoval, že mu tie veci nezbalila ale ho donútila zamyslieť sa nad tým čo urobil a kolkym ĺuďom tým ublížil
Ale toto bohužiaľ nie je prípad zakladatelky tejto diskusie

prestalmalubit
autor
11. jan 2016

@charity nechcela, ale ani ja sa tak nechovam, nikomu sa neliskam ani neplazim pri nohach. Zijem normalne kazdodenny zivot, som momentalne dost vytazena v praci, co mi velmi dobre padne, lebo neanalyzujem - nemam cas. Vecer pridem, vytulim deti, pokecame, co a ako bolo, prakticke veci okolo deti a domacnosti. Ja som si nakupila nove saty, chodim pravidelne ku kadernicke, s kamoskami na kavicku, cez vikendy aj na noc. Zacala som zit viac pre seba a on (dobrovolne) prevzal na seba deti a domacnost. Mne len vadi uroven partnerskej komunikacie. Inak ohladom domacnosti, deti komunikujeme normalne.

macamac
11. jan 2016

@prestalmalubit a prečo on zostáva u vás?
teší ma,že žiješ 😉 aktívne
ale jemu to asi zrejme nevadí, že? je mu to jedno

hudecka9
11. jan 2016
Používateľ hudecka9 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od hudecka9.

@macamac vysvetli mi toto, ze ako chlapom mozu byt taketo veci ukradnute :/

macamac
11. jan 2016

@hudecka9 iba v tom prípade, ak už ženu nemiluje 😒
inak by spozornel, kam chodí, kde je, opýtal sa...
ak nereaguje, má na háku 😖

jeannna
11. jan 2016

@macamac podla mna ten chlap dosiahol, co chcel, aby mu dala pokoj a akceptovala ho ako jej spolubyvajuceho. Keby sa s nim dalo trochu viac komunikovat, vsetko by bolo o.k.

bodka13
11. jan 2016

@jeannna hmmm....žiť spolu ako spolubývajúci a vychovávať spolu deti
...to je pekné, ale mne osobne by chýbala neha, dotyky,objatie,intímne zblíženie.....dá sa to dohodnúť teda či budú schopní akceptovať že hoci sú spolubývajúci manželia každí už má po určitom čase partnera?.... Nechcela by som to takto,trápne divadlo,deti aj tak cítia že niečo nie je vporiadku

jeannna
11. jan 2016

@bodka13 zakladatelka dost ubrala zo svojich povodnych narokov, momentalne jej staci, ze je doma aky taky klud po takom stresovom obdobi ... neviem, nikdy som nebola v takejto situacii, len sa snazim si to predstavit .... len aby z toho nebol trvaly stav, ktory bude vyhovovat len jemu a ona sa prisposobi z akychkolvek uz dovodov. Dufam, ze nie.

jeannna
11. jan 2016

@bodka13 jaaaj, a teraz este raz citam, ze si asi nepochopila moj predosly prispevok, ako som ho myslela 🙂 Len som zopakovala slova zakladatelky z predosleho prispevku, s ktorymi samozrejme nesuhlasim.

bodka13
11. jan 2016

@jeannna no to som si ozaj neuvedomila...a napísala som odpoveď z môjho pohľadu

jeannna
11. jan 2016

@bodka13 to bude mnou 😀 posledne dni tu mam same komunikacne nedorozumenia ... uz si tretia, ktora v troch roznych temach inak pochopila moj prispevok. Chyba nie je v tvojom prijimaci 😎

prestalmalubit
autor
25. dec 2016

Posledne spolocne Vianoce. Navrh na rozvod spisany, este nepodany, doladuju sa detaily. On je navrhovatel.
Viem, ze inej cesty niet, hlavne nie cesty spat. Nestalo sa toho za ten rok vela, manzel si nasiel dobre platenu pracu, preto sa to deje teraz. Mna prepadaju rozne pocity, na jednej strane ulava, ze veci sa pohli, tiez neistota, ako vsetko zvladnem. Chyba mi objatie, uistenie, ze sa vsetko na dobre obrati, ze budem este stastna. Uvedomila som si, ze mi zufalo chyba opora milujuceho cloveka. Ale viem, ze mi chybala vela rokov, len som si to nechcela pripustit.
Je neskutocne, ake veci zrazu clovek dokaze vidiet a chapat, ked prechadza rozvodom. Ked sa vsetko zruti a ty zrazu zistis, ze sa zrutit nevyhnutne muselo.
Bojim sa o deti, mali by sme mat striedavu starostlivost. Neviem si predstavit ako si s nimi poradi, ale chce ich. Viem, ze ich lubi, ale neverim, ze to zvladne. S tazkostami zvlada sam seba. Zaroven sa bojim, ze s nim nebudu chciet byt. Tiez ho lubia, ale poznaju velmi malo. Obaja su este velmi mali. Ked ma nieco zvalcuje, tak toto.
Aj tak treba ist dalej, najst si kazdy svoju cestu, nasa uz nikam nevedie.

bodka13
25. dec 2016

@prestalmalubit budeš potrebovať veľa sily, ale najmä pozitívne myslieť....nový začiatok bude náročný ale zvládneš to

okbukaj
25. dec 2016

@prestalmalubit zvladnes to, budeme sa podporovat navzajom 😂

lumi46
25. dec 2016

@prestalmalubit vzdy je cesta spat 🙂 kolko usilia ste vynalozili na zachranu manzelstva? Alebo ste to len nechali plynut? Zo srdca Vam prajem aby ste Vase manzelstvo zachranili..skuste si dat poslednu sancu a absolvovat tieto kurzy, nie je to nic zlozite 🙂

https://www.youtube.com/watch?v=AaheYzE5V2U

tu je link na prvy z nich... zachranili uz nejedno manzelstvo, viem o com hovorim 🙂 aj my sme ich absolvovali 🙂

timea7
25. dec 2016

@lumi46 lenže to by museli chcieť obaja, ak jeden nechce, nemá to zmysel

lumi46
25. dec 2016

@timea7 jasne ze by museli ist do toho obaja 🙂 nevidim do ich rodiny, takze tazko povedat ako to je... mozno len nevedia ako na to a su presvedceni ze uz sa to neda zachranit... kvoli detom aj tomu co si kedysi slubovali by to skusit mali 🙂 zjavne spolu komunikuju normalne, takze sanca tam je, ale samozrejme rozhodnutie je na nich... my do toho nevidime....

timea7
25. dec 2016

@lumi46 podľa toho, čo písala v predošlých príspevkoch mám pocit, že nikdy nevedeli poriadne čo chcú....ak by sa jednalo o nich dvoch, je to fuk, ale tak, ako píšeš, sú tu deti.

jeannna
25. dec 2016

@prestalmalubit Tuto temu poznam, sledovala som celu diskusiu. No poviem Ti, zarazila som sa hned uvodom, lebo pises:

Nestalo sa toho za ten rok vela, manzel si nasiel dobre platenu pracu, preto sa to deje teraz.

Pekny egoista, doteraz mu bolo s vami dobre, vyuzil este ubytovanie a hajde po svojom.
Momentalne si zronena, sklamana, nevies ako dalej, ale ver mi, ze nejaka cesta sa predsa len najde. Kde je vola, tam je aj cesta. Co chapem, je tvoj strach o dalsi vyvoj vasich deti, lebo striedavka NIE JE dobre riesenie pre nikoho a pre este velmi male deti najmenej. Tie potrebuju co najstabilnejsie zazemie, co najmenej zmien. Za toto by som este bojovala ako lev, jeho by som uz nechala odist, nech najde stastie niekde inde. Drzat nasilu ho nemozes, sama si videla, ze za ten rok ste sa neposunuli smerom k sebe.

Drzim ti moc palce a kludne sem opat napis, ak budes potrebovat povzbudit, vyrozpravat sa.

prestalmalubit
autor
25. dec 2016

@lumi46 ja som ho lubila, manzelstvo chcela zachranit, skusila vela, on odmietol, rok a pol ma natahoval, nekomunikoval, v lete som uz prosila o "normalny rozvod", vtedy povedal, ze sa mu to nehodi. Konecne teraz sa rozhybal. Pre nas nie je cesty, ako niekto napisal vyssie, ak jeden nechce, je lepsie to ukoncit a hladat vlastnu cestu.

eliska13
25. dec 2016

@prestalmalubit keď to je takto, tak sa Ti aspoň uľaví, lebo taká dlhá neistota neprida na psychike.Čítala som len úvod a pár príspevkov podľa mňa je v tom druha žena chlap s malymi deťmi bytom fajn prácou sa takto nezačne chovat

borkavan
25. dec 2016

@prestalmalubit sledujem túto diskusiu od začiatku, aj som prispievala. Držím ti place, aby si si čo najskôr našla cestu sama pre seba a bola šťastná a hlavne sa NEBÁLA.
S tou striedavkou si to riadne rozmysli, riadne. Je to blbosť, budeš sa len báť, ked budú deti u neho, psychicky si neoddýchneš.
Matka musí mať deti riadne zabezpečené, aby mohla voľne dýchať a riešiť seba. A ty si opísala... že to on asi nezvládne.
Povedz mu, že zo začiatku nech dá každý druhý víkend a ked si deti zvyknú, tak možno potom striedavka.
Inak túto striedavku chcú na Slovensku zakázať.

a neboj sa toho čo bude, lebo bude už len lepšie.

prestalmalubit
autor
26. jún 2017

Mile zienky, ktore ste sledovali moju temu a mozno vas zaujima jej pokracovanie ...
po1,5 roku sme prisli do stadia, ze si mm nasiel pravnika a oznamil mi, ze ho poziadal aby pripravil rozvodove papiere. Bolo to mesiac pred Vianocami. Ja som bola uz dlho rezignovana, este v lete som ho ziadala, nech to uz spravi. Takze som informaciu zobrala na vedomie. Podohadovali sme sa na starostlivosti o deti a mala som sa vyjadrit k navrhu na rozvod, ktory mi pravnik poslal mailom. Kedze to bolo pred Vianocami, kaslala som na to, chcela som pre deti posledne spolocne Vianoce, odkladala som to na Januar. Zacali sme riesit byvanie, navrhol mi, ze ma vyplati z bytu, lebo by nedostal od banky hypo na novu nehnutelnost a zaroven aj cast nasej starej. Premyslela som si to a zvazila som, ze je to v konecnom dosledku pre mna najlepsie riesenie - mat svoj byt ( ktory by som si z penazi od neho bez problemov kupila), svoje miesto, kam nemoze nikto, koho nepozvem 🙂
Jedneho dna v januari prisiel a povedal, ze vela rozmyslal a uvedomil si, ze ma chce naspat. Ze pocas Vianoc mu zrazu doslo, aky bol blbec, ze chce zacat veci riesit ako chlap a nie ako decko. No uplne som onemela, popravde prve co ma napadlo bolo, ze mu doslo, ze nezvladne deti a ani financne uniest vsetko, co mi nasluboval. Zaroven sa priznal, ze sa pred vianocami s nejakou vyspal. To mi bolo jedno, boli sme 1,5 roka od seba, ale myslim, ze ho to snad tiez ovplyvnilo, bola som jeho prva a dovtedy jedina.
No co by ste spravili?
Ja som dala sancu, odpustila, nikdy nezabudnem a viem, ze hoci sa obaja velmi snazime a vztah mame pekny, niekde vzadu je stale ten pocit, to co bude navzdy hlodat ... stane sa to zas? Nie som si ista, ci sa mi niekedy znova podari mu doverovat a lubit ho tak bezpodmienecne, ako predtym.
Nazvala by som to stastnym koncom, mame sa radi, pomahame si, podporujeme sa a pracujeme na vztahu. Tak snad bude uz len dobre, drzte palce 😉