icon

Prestal ma ľúbiť a môžem si za to sama

prestalmalubit
22. sep 2015

Nikdy nehovor nikdy vstupilo do platnosti ... predvcerom. Jedina ozajstna istota, ktoru som v zivote mala sa zrutila ako domcek z kariet. A mozem si za to sama, svojim pristupom k nemu, pychou, neschopnostou "odtat sa" a urobit prvy krok po hadke, ignoraciou z trucu.
Boli ma srdce, pretoze clovek, ktoreho neskutocne milujem, ktory mi vzdy dal prve-posledne, mi povedal, ze ma uz nelubi, ze ho to velmi mrzi, ale uz mi nie je schopny dat sancu, lebo neveri, ze sa to moze zmenit. Ze aj keby sme to este skusili, mysli si, ze mozno o mesiac, mozno o rok prideme zas tam kde teraz a to uz nechce nikdy zazit. Mame dve male deti, novy velky byt, pre mna stav, kedy sme konecne dosiahli co sme chceli, investovali cas, energiu, peniaze a uz by sme si mali len zacat uzivat zivot spolu s uzasnymi deckami. Zrazu je to koniec a nie zaciatok. Tolko veci mi uniklo, tak velmi som mu ublizila. A neviem preco. Nebolo to umyselne. To co ja som brala za samozrejmost on niesol velmi zle. Nikdy sme sa velmi nebavili o nas o nasom vztahu, boli sme taki obaja. Brali sme to ako to islo, riesili dennodenne situacie a na seba zabudli, ved to bolo samozrejme ☹. Bola to velka chyba a uz sa neda napravit, aj ked by som velmi chcela, nemoze to uz pre mna urobit.
Necha nas s detmi v nasom uz teraz az privelkom byte a bude ho platit aj s hypotekou. Nechapala som to, sak sa teda rozdelme. Vraj nie, to sme chceli a budovali pre deti a pre seba, tak to tak zostane a on odide, napise to cele na mna alebo svoju polku na deti. Nema nikoho, len uz nechce mna a nie je schopny fungovat so mnou v jednej domacnosti ani kvoli detom ... je to ten najhorsi pocit na svete.
Zeny bavte sa svojimi muzmi, pritulte sa k nim len tak, pohladte ich, pridite im naproti ku dveram ked pridu z prace, nebudte odute, ale pridte prve a povedzte " podme sa o tom rozpravat, vyriesime to". Ja som to znedbala a teraz marne prosim o dalsiu sancu.
Dakujem, ze ste ma vypoculi a docitali to az do konca.

Strana
z16
liv1
26. jún 2017

@prestalmalubit hmm no. Drzim vam palce. Ale vidis. Bola v tom ina zena. A to ze raz vyspal ehm.. Este by som povedala ze im to akosik nevyslo a takto sa potom rozhodol. Ale mozno toto prave potreboval, aby si nieco uvedomil... Drzim vam palce a aj detom 😊😉

marusia12
26. jún 2017

@prestalmalubit zbaliť igelitky a čau.... tieto lepené vzťahy nemajú budúcnosť

moonlight1210
26. jún 2017

@prestalmalubit som rada, ze ste dopadli relativne dobre. je fajn, ze mas zas niekoho (hoci toho isteho 🙂 ) po svojom boku a nie si sama. mas sa o koho opriet, s kym podelit o cokolvek. a to je prijemny pocit.

ja by som ale po takej skusenosti uz stale fungovala ako ciastocne samostatna jednotka. s vlastnou financnou, aj citovou zábezpekou. citovou nemyslim milenca. len isty odstup, ktory by uz nikdy nezmizol. prave preto, aby uz nedostal sancu mi druhy raz rovnako ublizit.
lebo roky bezia. a nie kazdy dostane sancu trebárs v 50tke zacat odznova, akoby bol dvadsiatnik. s postupujucim vekom su tie nove zaciatky coraz tazsie.
takze by to bola moja poistka, keby sa toto zopakovalo trebars o desat rokov.
toto by musel chapat.

prestalmalubit
autor
26. jún 2017

@moonlight1210
"isty odstup, ktory by uz nikdy nezmizol" uplne presne vyjadruje moje pocity. Ano je to fajn, ano sme spokojni, ale ...
Mm si je vedomy tohto statusu a ja pripravena na cokolvek.

katkati
26. jún 2017

@prestalmalubit Držím palce, ale buď obozretná.

ema234
26. jún 2017

@prestalmalubit Smutne :(

eliska54
26. jún 2017

@prestalmalubit tak drzim palce, ale neviem neviem?nepotreboval on tak nahodou len chvilu kludu, pokoja a, ked sa mu to ulezalo predat byt, vyplatit ta, deti....tak sa vratil s prosikom a ty si po nom lapla?neviem ake boli vazne vase nezhody, ale po roku aj pol co by som bola sama na deti, uz by som to nechala tak.Teraz mate druhe medove tyzdne snad ste sa obaja poucili a bude to pre dobro deti
citala som len uvod snad nepisem odveci.To, ze sa s niekym vyspal neries. .

chiaragiovana24
20. júl 2017

ahojte,chcela by som sa podelit tiez o svoj zazitok ktory nastal prave pred par dnami,podobny tomuto tu,sme skoro 7 rokov spolu mame dve male deti ,nie sme zobrani,pred 2 rokmi sme si kupili spolu byt,prve 4 roky sme byvali s jeho rodicmi nejako v jednej domacnosti a predsa osve,myslela som si ze tym ze budeme mat nas domcek nase sukromie tak bude lepsie medzi nami,v podstate vo vztahu zacala zmena ako sa nam po 3 rokoch narodila dcerka,ja sama s jeho rodicmi s ktorymi si v podstate velmi rozumiem ibaze nie je dobre 2 generacie pod jednou strechou spolunazivat to ais poznate,proste moj priatel ma taky job ze je frut prec uz 6 rok co sme pod jendou strechou je vzdy bud na 10 dni alebo 2 tyzdne prec a potom je doma.ja som s tym vzdy mala problem ale viete ako to je ked je clovek zamilovany viac znesie a teraz uz po par rokoch vidim hlavnu chybu nasich nezrovnalosti a mojich poznamok,kedze tesila som sa na kazdy jho navrat ale akonahle dosiel domov tak mi vadili malickosti,on mi to ani dodnes nevie zabudnut,neviem ci vzdy taky bol alebo nie,hovori ze som sa zmenila od porodu atd....a mne sa zda ze sa on zasa zmenil prvym stiahnutim splatky za byt vtedy akoby sa mu bol naplnil pohar to jest tak 2 roky dozadu viem aj mesiac preto som si to tak spojila,odvtedy ani velmi nespavame spolu co mne velmi chyba,potom po mesiaci ako to zacalo sme sa nejako len vyspali spolu kde sme splodili nasho syna ale potom zasa 4 mesiace nic ,na Vianoce sa ako keby zasa len rozbehlo a spavali sme 2 mesiace spolu a potom mne zacalo tvrdnut brusko tak uplny zakaz ze nic a odvtedy v podstate uz dobry rok sa ku mne nepriblizil,viem mali sme aj male dieta ale nie je len tym,neviem uricte nie som idealny clovek,mam svoje chyby,aj som ho nato upozornovala na zaciatku ze ja nie som babika uricte budu aj tazsie chvile,no terza nastalo to ze v poslednom case co cokolvek by som povedala vsetko mi on zasa vycita,a moje argumenty preco som tak alebo onak nieoc urobila hovori ze su to len vyhovorky,ze on uz takto nevladze,ze je na mna alergicky ze vzdy sa opakuje a ja kopec veci prepocujem,co fakt baby nerobim umyselne,potom dlho mi vycital to ze som mu nieoc pred 3 rokmi vycitala na ktore nevie zabudnut a vdalsej situacii zasa nieoc no proste nevie na uricte veci zabudnuta prekonat sa a ist dalej ved vsade je nieco a tym ako mi hovori sposobi to ze mam take vycitky ze aka som mohla byt hrozna ze si to ani neviete mozno predstavit a tie slova minuly tyzden pred aby odisiel do roboty ze uz je koniec jemu to prerastlo cez hlavu a ze uz takto nevladze ze nech si najdem ineho ak si myslim ze budem stastnejsia,a pritom ja chcem a bojujem uz 2 rok aby sme sa vzali do narucia,podla mna som urobila aj nejake zmeny mozno minimalne ved nikto sa cez den nezmeni a uplne uz vobec nie a neviem co mam terza robit....rozpisala som sa a aj tak som nenapisala vsetko co by bolo treba aby ste lepsie do toho videli,proste povedla koniec a ze on uz vybucha posledne 2 tyzdne pri mne naozaj doslovne pri blbostiach v ktoryhc on vidi ze ja sa presadim pritom som mu chcela len pradlo vyvesit no rposte rozumie mojim gestam uplne inac....a pritom ja ho tak nesmierne milujem a nechcem ho stratit,povedla ze si hlada podnajom ze ide prec aby nasa dcerka kt uz nieco vnima nas ,ho takto nevidela,a ked som v zufalstve lebo bol nie nervozny ale akoby taky sialeny akoby mal nejaky amok,opytala som sa ho ze ved ale ako moze taketo povedta ze ma neznasa ked pred mesiacom mi napisal sms ku ze ja ta milujem iba som hlupak kt v danej situacii nebie ako ma chovat alebo konat a ja ze ved ja ta milujem a on nato ze ale ja nie,tak neviem povedal to v amoku v zufalstve ze uz naozaj mal toho dost alebo ja to vidim zle?proste navrhla som mu aby sme vyhladali pomoc co by bolo najlepsie nestranny clovek kt mozno nam nieco objasni a mozno upozorni nato ze aj on urobil chyby a ni len ja a ze preto nemusime ihned zutekat a odmietol to ,mozno som ja vybrala nevhodnu chvilku,povedal ze to su len darmozraci a co sa ma on cudziemu vyspovedta no proste baby som hotova,nespim,mam momenty paniky placem a neviem ci to je riesenie ved to tiez vidi nasa dcerka :( pomozte mi prosim aspon nejakym nazorom alebo radou,skusenostou mozno mi to pomoze aspon trosku,kazdy mi hvoori nech necham prehrmiet ked sa vrati o tyzden uvidim,nech mu nepisem ani nevolam len to najnutnejsie kvoli detom ale ja som ho takehoto fakt nikdy nezazila,ja ho velmi ale velmi milujem a som ochotna urobit vsetko preto :( dakujem

chiaragiovana24
20. júl 2017

p.s.este som chcela povedat ze ja som prchkejsia aj ked som si aspon posledne 2 roky nato davala väcsi pozor ako mu to poviem,ved kricat som na neho nikdy si nedovolila a on bol vzdy taky kludnejsi a myslela som si ze sa doplname ale hlavnu pricinu vidim ja v tom ze bol vzdy prec ze aj ja som si myslela ze ma nikdy neprestane milovat tak ako ja jeho a vzdy sa pytam ako je mozne ze ja nemam toho dost a vydrzim a jemu dolsla trpezlivost ,az tak hrozna som bola zeby ????nezasluzim si aj ja aby ma niekto bezpodmienecne miloval ved v kazdej rodine je nieco,uz som sa radila s kazdym prislusnikom rodiny,kamaratmi aj dokonca jeho najlepsim kamaratom a ked som vymenovala co mu vsetko vadilo tak mi jeho kamarat povedal ze ved to mame aj my so zenou a vyjansime si to a ideme dalej,tak preco je to u nas nezvladnutelne pytam sa???vsetko ako keby dava na mna ja som toto,ja som hento,ja som taka ja somhentak urobila atd.....a pripomina mi ze on sa nikdy nehadal predtym s nikym,ja nato vzdy mu poviem ved skoro kazdy s ahada,nechcem ty povedat ze to je normalne a to mam rada nie a ze tak preco si sa stymi byvalymi ked ste sa nehadali rozisiel no proste neviem co nato ?uz ma tiez nebavi viem len ze stracam podu spod noh a velmi trpim,nechcem ho stratit a urobila by som aj to posledne vsak ja ho velmi lubim aj nadalej a mame dve deti za ktore sa oplati zabojovat ked uz pre nic ine na svete :( poradte

marusia12
20. júl 2017

@chiaragiovana24 ja nejak nerozumiem, prečo vy ženy zostávate s takými blbcami? Kvôli deťom? Vy nemáte právo na lepšieho partnera? Musíte sa takto podlizovať?

marusia12
20. júl 2017

@chiaragiovana24 ty si zlatinko týraná žena.... uvedom si to.

chiaragiovana24
20. júl 2017

@marusia12 to si nemyslim ze som tyrana ,tak zasa neurobil mi doteraz nic ale nejako bud sa k sebe nehodime alebo sposobilo to stale odlucenie,len s ami nepacia jeho posledne reakcie :(

marusia12
20. júl 2017

@chiaragiovana24 ááále si týraná.... veď si to po sebe prečítaj s otvorenými očami a dušou. Niečo ti pošlem v pošte.

darina05
13. júl 2020

I

oktacore
19. máj 2024

@prestalmalubit konečne chlap ktorý má gule a urobil to čo má. Kundy v dnešnej dobe si myslia že chlap bude len ticho šúchať nohami keď sa k nemu ženská správa s neuctou, bez rešpektu a myslí si že všetko je samozrejmosť. Nechcem byť zlý ale máš čo si chcela. A verím že kopu iných chlapov urobí to isté....

Strana
z16